Legfontosabb témák

Megérkezett az aktiváló levél Donald Tuskhoz, elindult a kétéves visszaszámlálás.

Megérkezett az aktiváló levél Donald Tuskhoz, elindult a kétéves visszaszámlálás.

Ma indulhat meg hivatalosan is a Brexit, a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról szóló levél átadásával.

A brit légitársaság szerint ha a brit kormányzat nem helyezi sürgősen a Brexit-tárgyalások előterébe az Európai Unió és Nagy-Britannia közötti légiközlekedés kérdését, drasztikusan csökkenhet a légijáratok száma a szigetország és a kontinens között.

Nagyobbnak mondta a cég a nyereségét, mint amekkora valójában volt, most a hatóságoknak és a befektetőknek is fizethet.

Katar óriási mennyiségű pénzt kíván befektetni az Egyesült Királyság területén. A közel-keleti állam pénzügyminisztere 5 milliárd fontos csomagot jelentett be. Már így is övék London jelentős része, a közlekedésben, a technológiai iparban és az ingatlanokban látnak fantáziát.

Ötvenmilliárd fontot - körülbelül hatvanmilliárd eurót kell fizetnie Nagy-Britanniának az Európai Unióból való kilépésnél - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Angela Merkel német kancellár a szerdai londoni merénylet után hazája támogatásáról biztosította Nagy-Britanniát a terrorizmus elleni küzdelemben. Hasonló nyilatkozatokat tettek közzé vezető francia és osztrák politikusok is.

Az osztrák külügyminiszter szerint az uniónak jelentős hiányosságai vannak.

Jövő szerdán indítja el hivatalosan a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalássorozatot Theresa May.

Elutasította ma a brit parlament alsóháza azt a kísérletet, amelyet az EU-s állampolgárok jogainak garantálásra tett március elején a Lordok Háza a Brexit hivatalos elindítása esetére. Csaknem két...

Az előző skót népszavazás a függetlenségről elbukott, de az koránt sem biztos, hogy 2018-ban is ez lenne az eredmény.

Az előző skót népszavazás a függetlenségről elbukott, de az koránt sem biztos, hogy 2018-ban is ez lenne az eredmény.

Ezeroldalas tanulmány jelent meg Angliában arról, hogy Birmingham és London egyes kerületeiben tízezrével élnek integrálhatatlan iszlamisták, akik nehéz feladat elé állítják a terrorelhárítást.

Az idén az eddig vártnál sokkal erőteljesebb növekedés várható a brit gazdaságban, a következő években azonban valószínűleg jelentősen lassul a növekedési lendület a következő pénzügyi évre szerdán előterjesztett költségvetési tervezet szerint.

A mostani kormánynak és Theresa May miniszterelnöknek előrehozott választást kellene kezdeményeznie - véli William Hague, a brit Konzervatív Párt egyik korábbi vezetője. Így kihasználhatnák, hogy a Munkáspárt ... ...

A francia elnök szerint Nagy-Britannia nem tarthatja meg az EU-tagsággal járó előnyöket, miután kilépett az Európai Unióból. Francois Hollande a The Guardian című baloldali brit napilapnak és több más európai újságnak nyilatkozva kijelentette: azt üzeni Londonnak, hogy a brit EU-tagság megszűnése után Nagy-Britannia az Európai Unió számára "kívülálló" lesz. Hollande, aki az európai integrációt megalapozó Római Szerződés aláírásának közelgő 60. évfordulója alkalmából hétfőre minics...

A francia elnök szerint Nagy-Britannia nem tarthatja meg az EU-tagsággal járó előnyöket, miután kilépett az Európai Unióból.

A francia elnök szerint Nagy-Britannia nem tarthatja meg az EU-tagsággal járó előnyöket, miután kilépett az Európai Unióból.

A Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogainak garantálására szólította fel vasárnap a londoni parlament illetékes bizottsága a brit kormányt.

Nagy-Britannia 10 milliárd font (1 font=360,30 forint) hitelt hagyott jóvá iraki infrastruktúra fejlesztésre - jelentette be az ügyvezető iraki pénzügyminiszter vasárnap. Abdul Razzak al-Essa hangsúlyozta ... ...

Nagy-Britanniában az egészségügyi rendszer tervezett átalakítása ellen tüntettek. A londoni demonstráción mintegy 250 ezren vettek részt. A tiltakozók az egészségügyi ellátások irányítását és finanszírozását ... ...

A Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogainak garantálására szólította fel szerdán a Lordok Háza a brit kormányt.

Akár heteken belül felfüggesztheti a szabad bevándorlás jogát a brit kormány.

A Brexit miatt otthagyná Nagy-Britanniát a szigetországban dolgozó európai orvosok többsége - ez derült ki a brit orvosi kamara felméréséből. A következő években több ezren távozhatnak, ami veszélybe sodorhatja az ellátást.