Legfontosabb témák

Minden korábbinál súlyosabb megállapításokkal állt elő a Deloitte: a Nagy-Britanniában dolgozó, képzett EU-polgárok fele elhagyná az országot.

Theresa May brit miniszterelnök szerint a jelenleg törvényesen Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok közül senkinek nem kell majd távoznia a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnésének időpontja után.

Csak a korábban megszerzett brit állampolgárság nyújt garanciát az Egyesült Királyságban élő uniós polgárok számára a Brexit után. A Theresa May által most ismertetett javaslatcsomaggal kapcsolatban egyelőre sok a bizonytalanság.

Theresa May brit miniszterelnök bejelentését tömegek fogadják megkönnyebbült sóhajjal.

Brit források szerint a kilépés után is maradhatnak az Egyesült Királyságban élő uniós polgárok.

Egy svájci újság remekül összefoglalta, hogy alakította magát a szigetország a legjobban növekvő gazdaságú ország pozíciójából egy gazdasági-politikai zűrzavarral jellemezhető helyzetbe. A brit lapok felkapták a cikket, és egész Anglia belenéz most az elé tartott görbe tükörbe. Olvassuk el mi is, lényegretörő!

Nem nyugodhat meg az Egyesült Királyság: kilép az Európai Unióból anélkül, hogy valódi alternatíván gondoltak volna, egy felesleges parlamenti választáson saját magát gyengíti a kormányfő, belső vitáktól hangos a kormánypárt, a véres londoni és manchesteri merénylet után most egy fehér bőrű brit „önvédelemből” hasonló módszerekkel meggyilkol egy muszlimot.

A Századvég Alapítvány kutatója szerint Nagy-Britannia hátrányos helyzetből kezdi meg a tárgyalást az Európai Unióból (EU) történő kilépéséről.

A Jaguar Land Rover (JLR), a legnagyobb brit autógyártó azt tervezi, hogy 5 ezer új munkahelyet hoz létre Nagy-Britanniában jövőre - írja az MTI. A The Sunday Telegraph brit lap úgy tudja, hogy a cég ... ...

Minden magára adó politikus nyilatkozott már a tűzvésszel kapcsolatban, May viszont mélyen hallgat.

Változatlanul hagyta alapkamatát a Bank of England, bár a monetáris tanács nyolc tagja közül hárman 0,25 százalékpontos kamatemelésre voksoltak.

A Brexit-népszavazás hatására drasztikus módon csökkent a Nagy-Britanniában dolgozni kívánó európai uniós nővérek száma. A fejlemény súlyosan érinti a brit egészségügyet, amely komoly nővérhiánnyal küzd.

Rengeteg brit menekül a szégyenből, állampolgárságot váltanak.

Vasárnapi brit sajtóértesülés szerint Donald Trump amerikai elnök egyelőre nem kíván eleget tenni a nagy-britanniai állami látogatásra szóló meghívásnak. A meghívást Theresa May brit miniszterelnök adta ... ...

Reggel megkezdődtek az előrehozott parlamenti választások Nagy-Britanniában. A következő órák nagy tétje az lesz, hogy vajon a konzervatívoknak tényleg sikerül-e olyan földcsuszamlásszerű győzelemmel kormányt alakítani és parlamenti többséget szerezni, mint amire másfél hónappal ezelőtt vártak – mondta az InfoRádiónak Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense.

Megkezdődtek az előrehozott parlamenti választások.

Nem emelkedik a terrorfenyegetettség hivatalosan megállapított szintje Nagy-Britanniában, továbbra is a második legmagasabb, „súlyos” szinten marad – mondta a BBC brit köztelevíziónak hétfőn Theresa May brit kormányfő.

Továbbra is a második legmagasabb, súlyos szinten marad.

Theresa May brit miniszterelnök vasárnap bejelentette, hogy a terveknek megfelelően megtartják jövő csütörtökön az előrehozott parlamenti választásokat Nagy-Britanniában.