Legfontosabb témák

A Paks 2 beruházás főépületének érdemi munkái 2019 végén, 2020 elején kezdődhetnek - mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős...

Süli János szerint addig még mintegy 80 létesítményt kell felhúzni, melyek a fő egység építését szolgálják majd ki.

Nagyon korszerűek és teljesen biztonságosak lesznek az új paksi blokkok - mondta Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterjelölt a kinevezése előtti meghallgatásán, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságában kedden.

Eddig mintegy 900 millió euró értékben jutottak magyarországi vállalatok megrendeléshez a Paks II projektben - mondta a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján az M1 kérdésére válaszolva.

Jelentős a nemzetközi érdeklődés a Paks II. beruházás iránt az Atomexpo 2018 nemzetközi konferencián és kiállításon Szocsiban, mivel a beruházás egyike azoknak a Roszatom-projekteknek, amelyet az Európai Unió területén valósít meg az orosz atomenergetikai cég, és amelyre speciális, szigorú követelmények vonatkoznak - mondta a Paksi Atomerőmű teljesítmény-fenntartásáért felelős államtitkár újságíróknak.

A Roszatom vezérigazgatója szerint ez az összeg időarányosan jelentős.

Jelentős a nemzetközi érdeklődés a Paks II. beruházás iránt az Atomexpo 2018 nemzetközi konferencián és kiállításon Szocsiban.

Szerződést írt alá a műszaki tanácsadói tevékenységről és az alkatrészszállításról a Paks 2 projekt már meglévő keretmegállapodása alapján Jevgenyij Szalkov, a Rusatom Service vezérigazgatója és...

Jelentős a nemzetközi érdeklődés a Paks 2. beruházás iránt az Atomexpo 2018 nemzetközi konferencián és kiállításon Szocsiban, mivel a beruházás egyike azoknak a Roszatom-projekteknek, amelyet az Európai ... ...

2026-2027-re adhatják át a jelenlegi menetrend szerint a paksi atomerőmű két új blokkját - erről beszélt parlamenti meghallgatásán Süli János.

A következő hetekben kezdődnek a látható munkálatok a paksi atomerőmű új telephelyén, és már belefogtak a kerítésen kívüli fejlesztésekbe is - mondta Süli János a beruházásért felelős államtitkár a...

A Paksi Atomerőmű villamosenergia-termelése (2000-2017)

Egyelőre még csak a tervezés és előkészítés folyik Paks II. ügyében.

A Paks 2. beruházás ütemterv szerint halad, az új blokkok határidőre elkészülnek, minden reális esély megvan arra, hogy 2026-ban, illetve 2027-ben az új termelő egységek belépjenek a rendszerbe és részt ... ...

A beruházásért felelős miniszter a Roszatom vezetőivel tárgyalt.

Az atomerőmű két új blokkjának várható megépítése miatt az ingatalnpiac fellendülését várják Pakson. Várhatóan 30 ezer fölé nő majd a város lakossága, egyre nő a lakásépítési kedv.

Nem volt közműtérkép, így az építkezés közben jöttek rá, hogy sok olyan vezeték van a stadion alatt, amelyről eddig nem is tudtak.

Nem volt közműtérkép az építési területhez, találtak is oda nem szükséges, eltárandó vezetékeket.

Kevés magyar város büszkélkedhet olyan átfogó városfejlesztési koncepcióval, mint Paks. Nem lévén igazi történeti városmagja, szüksége is van az átgondolt fejlesztésre. Korszerű, polgárbarát és élhető településként kell befogadnia azt a 8-10 ezer munkavállalót és családjukat, akik várhatóan a közeljövőben települnek majd le. Ki végleg, ki csak átmenetileg, az atomerőmű bővítésének idejére.

Óriási ingatlanpiaci fejlődésen megy keresztül a Tolna megyei Paks - amit tovább fokozhat az Atomerőmű két új blokkjának várható megépítése is.

Épülnek a lakások, egekbe szöknek az ingtlanárak.

Lakótelepet építenek Pakson az atomerőműveseknek, csak most lakóparknak hívják. De hogyan illeszkednek majd az urbánus társasházak a Tolna megyei településképbe?

Épp azokba a papírokba nem lehet betekinteni, amelyekből kiderülne, pontosan mit várhatunk az oroszoktól, és hogy miként lehetne kihátrálni a szerződésekből.