Legfontosabb témák

A programkínálat sokszínűségével, tematikájával és utcai rendezvényekkel igyekszik a Budapesti Tavaszi Fesztivál vonzó lenni a fiatalok számára. Erről Káel Csaba, az eseménysorozat operatív testületének elnöke, a Művészetek Palotája vezérigazgatója beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az intézmény diszkriminatívnak tartja a törvénymódosítást.

Kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon, és ezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) most lezárult átfogó hatósági élelmiszer-minőségi vizsgálata is megerősítette, alátámasztva ... ...

Arra lennék kíváncsi, hogy ha egyébként "teljesítem" a műszakpótlékra való jogosultság minden más Jár"feltételét", és a munkaidőm mondjuk 5.40-kor kezdődik és 14.00-ig tart, akkor jár-e műszakpótlék a 6.00 óra előtti 20 percre (vagy ugyanígy kérdezhetném azt is, ha mondjuk 14.00-tól dolgozom 22.20-ig, akkor a 22.00 óra utáni 20 percre is)?

Irodákból építenek 15 négyzetméteres minilakásokat, ami a kormányon és az ingatlanfejlesztőkön kívül senkinek nem tetszik.

Hiába erősítettek Parraghék, a Polt házaspár kapja a legtöbb állami fizetést. A kormány folytatta ádáz harcát a Heineken és a tao-pénzek átláthatósága ellen. A Yummber bukása legalább akkora abszurd, mint a csokis pizza. Ez a hvg.hu heti összefoglalója.

Ha azzal nyugtatnád magad, hogy messze vagyunk még attól a technológiai fejlettségi szinttől, hogy Terminátor-szerű robotok mászkáljanak az utcán, ne nézd meg az alábbi négy videót. Mindenki fejleszt...

A 30-50 éves korosztály jellemzően még aktív, dolgozik, de kevéssé gondol a jövőjére. A szülei is általában élnek még, nyugdíjas éveikben vannak most és átlagosan kb. 90-110 ezer forint nyugdíjból próbálnak megélni. Ez a jelenlegi helyzet.

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök pénteken jelezte: aláírja az Európai Unió létrejöttének 60. évfordulóján, szombaton Rómában elfogadandó állam- és kormányfői nyilatkozatot, de cserébe a tömb...

Jövő héten lehet eredménye annak a vizsgálatnak, amely a Könyves Kálmán körút és Üllői út kereszteződésében lévő cég telephelyén történt etilén-oxid-szennyezés után indult – írja a Magyar Nemzet.

Komoly energiamegtakarítást jelent az óraátállítás, a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. szerint 1,5-3 százalékos fogyasztáscsökkenés tapasztalható az átállítást követő időszakban. ... ...

A Magyar Sörgyártók Szövetsége arra szólította fel a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületét, hogy tegye nyilvánossá a statisztikáit.

Tokaj-Hegyalja legjobb borait kínálja idén is a Tokaji Borlovagrend....

A Magyar Sörgyártók Szövetsége arra szólította fel a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületét, hogy tegye nyilvánossá a statisztikáit.

Felosztják a Mol-részvényeket, hatalmas pakkot adott el az OTP-ből a Groupama – ma a BÉT-en zajlik az élet, miközben a nemzetközi tőzsdék meg sem mozdulnak, de a devizák is megpihentek. Egyedül az olaj említésre méltó: egy kicsit emelkedett a tegnapi zuhanás után, igaz hogy inkább csak az olcsóbbik típus, a WTI.

A személyijövedelemadó-bevallás adóhatóság által elkészített tervezetének ellenőrzését kéri az ügyfelektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a dokumentumok hiánytalanok legyenek a május 22-i leadási határidőre.

2015 októberétől dolgozom egyéni vállalkozónál 40 órás eladói munkakörben. 2016 októberében lakásomban baleset ért, így betegállományban voltam karácsonyig. A betegségem miatt a 2016 éves szabadságomból 14 napot a gyógyulásom után adta ki a munkáltatóm - a következők szerint: 2016.12.28-2016.12.30.-ig négy napot. Kérdésem, hogy erre a négy nap szabadságra milyen napi összeggel kellene a munkáltatónak a szabadságot kifizetni - a 2016 bérem 129.000,-Ft/hó más jövedelmem nem volt. A 2016. évről a betegség miatt a 2017. évre átkerült tíz nap szabadság, melyet a munkáltató 2017.01.09-2017.01.20. időpontba adott ki. 2017.01.01-től a havi bérem 161.000 forintra emelték. Kérdésem: a 2016-ról 2017-re átkerült 10 nap megkapott szabadságomat milyen napi összeggel kell a munkáltatónak kifizetni?

A jogrend, az igazságosság, a közigazgatás és a jogi képzés aktualitásai a fő témái a Jogi beszélgetések elnevezésű kétnapos konferenciának, amely csütörtökön kezdődik Kaposváron.

Tényleg erre vágynak a munkavállalók?...

A prototípuskészítést jelentősen felgyorsító, moduláris hardverfejlesztői ökoszisztémával veszi célba az Arduino és a Raspberry Pi kedvelőit a hongkongi Atomo. A különböző projektek igényeinek megfelelően skálázható megoldás kábelfészkek helyett moduláris lapkákon gyűjtené össze az egyes termékekben dolgozó elektronikát.

Megnyílt a magyar nemzeti pavilon hétfőn a világ legnagyobb informatikai szakkiállítását, a hannoveri CeBIT-en.

Megnyílt a magyar nemzeti pavilon hétfőn a világ legnagyobb informatikai szakkiállítását, a hannoveri CeBIT-en.

Több hedge fund zárta be kapuit 2016-ban, mint bármelyik évben a 2008-as válságot követően. A bezárásoknak főként az alapok tavalyi rossz teljesítménye az oka, hiába nőtt szerény mértékben a kezelt...

A glifozát hatóanyag semmilyen mértékben sem minősíthető rákkeltőnek - áll az Európai Vegyianyag Ügynökség (ECHA) Kockázatértékelési Bizottságának közzétette értékelésében. A szakvélemény várhatóan pontot tesz a tudományos vitákra, ugyanakkor nem jelenti a hatóanyag azonnali megújítását - erről legkésőbb 6 hónap múlva kell az Európai Bizottságnak döntenie.

Nemzedékekre volt hatással Chuck Berry, a rock and roll meghatározó alakja - hangsúlyozta Jávorszky Béla Szilárd zenei szakíró, szerkesztő az MTI-nek a 90 éves korában elhunyt zenész pályafutását méltatva.

Kínában gyorsult az új lakások áremelkedésének havi üteme februárban a spekuláció visszaszorítását célzó kormányzati szigorítások ellenére. Havi összevetésben 0,3 százalékra nőtt az új lakások átlagárának ... ...

A NAV elnöke több állást is ellát és rengeteget dolgozik, a multi élelmiszerláncokat válogatott kínzásoknak vetné alá a kormány, és kipécézte megának a Heinekent. Matolcsy György kitart az összeesküvés elmélete mellett, Paks II.-ről pedig megint kiderült, hogy nem éri meg. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

A tavaly nyári Brexit népszavazás az országhoz tartozó Skóciát is érzékenyen érintette, hiszen az ország már régóta küzd saját függetlenségéért. Úgy tűnik a skótok a britektől való elszakadást is megreckíroznák annak érdekében, hogy az Európai Unió tagjai maradhassanak továbbra is. Viszont, ha racionális érvekre támaszkodunk, az látszik, hogy jobban járna Skócia, ha továbbra is az […]

Mindenki fel tudja sorolni a világ legdrágább autóit: a legújabb, legnagyobb, leggyorsabb, legegyedibb Rolls-Royce-okat, Bentley-ket, Ferrarikat, Bugattikat. Csakhogy e márkák igazán ritkaságszámba menő antik képviselői az új utódok árának többszörösét is kóstálhatják. A veterán luxusautók piaca aranykorát éri. A múlt hét végén zajlott le a világ egyik legnagyobb autórégiség-árverése, alig hihető leütési árakkal.

Az európai bankrészvények befektetői is örülnek a Fed kamatemelésének, ennek a kamatmarzsra gyakorolt pozitív hatása azonban kevésbé érződik az európai bankoknál, nekik még a mérlegük...

A 2016/2017-es első félévre kiadott diákigazolvány-matricák március 31-ig használhatók fel kedvezményes utazásra a vonatokon - közölte a MÁV-Start. A vasúttársaság közleményében arra kérte a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak igazolványuk érvényesítéséről.

A munka és magánélet egyensúlyának kérdését már nem egyszer érintettük cikkeinkben, ahogyan azt a megközelítést is, hogy ilyen valójában nem létezik. Az, hogy milyen életminőségünk van, inkább azon múlik, hogy hol szabunk meg bizonyos határokat, melyeket ráadásul a technológiai fejlődés adta lehetőségek egyre inkább elmosnak. Ez persze egyfelől pozitív, hiszen lehet távmunkában dolgozni, mondjuk rugalmas munkaidőben, tehát sokat kapunk, ugyanakkor negatív, ha még este is a munkánkkal kell foglalkoznunk, és a munka és a magánélet tere összefolyik, akkor mindez sokba is kerülhet.

A világ napelemes piaca további dinamikus növekedést mutat, ami azonban újabb kérdéseket is felvet. A villamosenergia hálózatok a 10-20 százalékos napelemes arányt az áramtermelésben még kezelni tudták, egy ponton túl viszont a villamosenergia tárolása és a pufferelés problematikussá vált.

Ha az üzemanyagköltséget a NAV árai szerint számolod el, nem szükséges számlát beszerezni.

Az arc-és testápoló termékek, valamint a dekorkozmetikumok piacán töretlen felívelés egy optimista időszak szintén optimista leképeződése. A magyarországi fogyasztói bizalom stabilizálódása és a kiskereskedelmi piac európai átlag fölötti, dinamikus bővülése 5 százalékos vegyiáruforgalom-növekedést eredményezett értékben, derül ki a Nielsen adataiból.

Erőrforráskorlátokat szab a háttérben futó lapoknak Chrome böngésző legújabb frissítése. Az új verzióból különösen a notebookok profitálhatnak, amelyeknél érezhetően javulhat az akkus üzemidő.

Újra fellángolt a vita a glifozát körül. Ez a világon az egyik legszélesebb körben alkalmazott gyomirtó szer, fontos szerepet játszik az európai növénytermesztésben. Az ENSZ Nemzetközi Rákkutatási Ügynöksége 2015-ben felvette az emberi egészségre veszélyes, feltehetően rákkeltő szerek listájára.

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége átfogó javaslatcsomagot készít a szakminisztériumnak, a munkaerőhiány megoldása ugyanis nem halogatható tovább.

Az utóbbi években azok jártak jobban, akik eső olajárakra spekuláltak, sokszor még akkor is, ha nem a legjobbkor szálltak be, nem is arra ment a piac. Az olajpiacon a shortolás hosszabb távon sokkal kifizetődőbb volt, mint emelkedő árakra játszani, és még az autósoknak is a szemébe lehet nézni. De lehet, hogy a jövőben éppen ellenkező taktikával lehet majd sokat keresni.

Országon belül nincs már akadálya annak, hogy megszűnjön Nagy-Britannia uniós tagsága, a folyamatot elindító 50. cikkely aktiválása bármikor megtörténhet. Ám Skócia és Brüsszel még tartogat meglepetéseket London számára

Bármilyen slágercikkel csalhatnak: azok gyorsan elfogynak a boltok polcairól, így a bűnjelek is eltűnnek.

A magyar cégeken, startupokon túl állami digitális megoldásokat - online fizetési rendszerek, útdíjhálózat - is bemutatnak az idei digitális szakkiállításon, a hannoveri CeBIT-en - mondta Oláh Zsanett, az Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNK) Zrt. vezérigazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Januárban a mezőgazdasági termelői árak 2,6 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A hannoveri CeBIT-en nem csak az ígéretes magyar cégek, hanem az állam is bemutatja a legmodernebb megoldásait.

Várhatóan csak a jövő hét elején lehet hozzájutni a készítményhez, és akkor is várhatóan 10 ezer forintnál drágább lesz, mivel nincs rá állami támogatás. Az orvosok szerint nincs ok pánikra - írta a dehir.hu.

A kiskereskedelem újraszabályozása kapcsán még mindig aktuális az az elképzelés, hogy az állam kötelező minimumlétszámot írna elő az üzletekben. Sőt, a kormányközeli Magyar Idők úgy értesült, hogy a...

Kínaiak veszik az AC Milant. A Milant, aminek Berlusconi által fémjelzett időszaka 30 évvel ezelőtt, a Gullit–Rijkaard–Van Basten trióval kezdődött és most a kínai Sino-Europe...

szakképesítéssel rendelkező eladók alkalmazását írhatják elő azokban az áruházakban, ahol nemcsak napi fogyasztási cikkeket kínálnak, hanem például műszaki vagy ruházati termékeket is – tudta meg a Magyar Idők.

Nem véletlenül alkotják a gazdaságilag legfejlettebb országok csoportját a társadalmilag és politikailag is legfejlettebb országok.

Akár mind a négy magyar Bajnokok Ligája-csapat eljuthat a négyes döntőig, de szponzori bevételek és állami támogatás nélkül a férfiaknál a Veszprém és a Szeged, a nőknél pedig a Győr és az FTC sem lehetne ilyen eredményes

Több markáns véleményt is mondtak a vásárlók lapunknak annak kapcsán, hogy a kormány ismét a külföldi boltláncok megregulázására készül. Összegezve az elhangzottakat: a vevők többségét nem az érdekli ... ...

A bántalmazott nők megsegítésére hozott létre új programot a Magyar Vöröskereszt. A program önkéntesei abban az időszakban segítenek a bántalmazott nőknek, amikor az intézmények már elengedik a kezüket, ám még nagy szükségük van arra, hogy valaki mellettük álljon – mondta az InfoRádiónak Dávid Zsuzsanna, a Magyar Vöröskereszt projektvezetője.

Lehetetlen helyzetbe kergetnék a Tescót és társait, Pannonhalmán luxusszáló épül, de nem olyan, mint Mészáros Lőrinc legújabb szerzeménye. Újít a Magyar Posta, a Közgép pedig megint elvesztette közpénznyerő jellegét. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Megközelítették az Iszlám Állam fővárosának tartott Rakkát az Egyesült Államokkal szövetséges szíriai ellenzéki erők. Az offenzívát Washington immár egy tengerészgyalogsági egységgel is támogatja.

Május 10-ig meghosszabbította a nyomozást a Fővárosi Főügyészség azoknak a mentősöknek az ügyében, akiket szexuális erőszakkal vádolnak.

Nem az a kérdés, hogy a kormány készül-e a kiskereskedelem újraszabályozására, hanem az, hogy milye eszközökkel - az elmúlt napok eseményei alapján ezt már kijelenthetjük. Az is kezd körvonalazódni,...

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) legutóbbi terméktesztjén 33 száraztésztából 23 terméknél merült fel kifogás - közölte csütörtökön a hivatal.