Legfontosabb témák

A német Focus magazin értesülései szerint a BMW múlt héten Lipcsében leállította a gyártást, de az ázsiai és dél-afrikai piacon is érintettek lehetnek az autógyárak. A BMW egyik olasz beszállítója...

A 2018-as költségvetés legnagyobb kockázatának az export és a gazdasági növekedés alakulását tartja Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, de a magas tartalékok miatt nem lesz gond. A strukturális hiány nagyobb lesz, mint az elvárt.

A kormány nagy tervekkel készül, hogy sokkal több gyereket vállaljanak a magyarok, épp amikor kiderült, hogy a gyerek az egyik legnagyobb szegénységi kockázat. Budapest megadta magát egy eső miatt, a Mészáros-család újra nagyokat vásárolt, a nyugdíjasokat pedig megpróbálják visszavezetni a munka világába. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Jól mutat a házon, és sokat lehet fogni a gázszámlán a hőszigeteléssel, de kísérlet is bizonyítja, hogy húszéves kazánnal mégsem biztos, hogy ez megy.

A jegybank teljesen független intézmény, a piaci körülményeket figyelembe véve működik, csak olyanokat alkalmaz, akik magas szinten végzik a munkájukat. A kormányszóvivő nem érti, miért kellene ebből bárkit kizárni a családi kapcsolatai miatt.

Karriere útkereséssel indult, de miután rátalált a HR-re, már a főiskola 2003-as elvégzése után HR-vezetőként kezdte meg a pályafutását. 2007-óta dolgozik a Takko Fashion Kft-nél, ahol egyedül felelős a HR feladatok ellátásáért. A cég kultúrája szerint a HR-vezető bizalmi személy, akihez a dolgozók fordulhatnak. Legnagyobb kihívást mostanában számára a toborzás jelenti.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon, az Egyesült Államok egyik legrégibb, a világ egyik legjobb egyetemén.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon, az Egyesült Államok egyik legrégibb, a világ egyik legjobb egyetemén.

Mégpedig azért, mert szeretnénk hinni abban, hogy a világ igazságos, mondta Jeffrey Pfeffer menedzsmentguru az Index.hu-nak adott interjújában.

A meghirdetett mennyiségnél 3 milliárd forinttal nagyobb, 40 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Nehezen fogadjuk el, hogy rossz emberek is lehetnek sikeresek. A dolgozók kizsigerelésére, stresszfaktoraira ugyanúgy kéne figyelnünk, mint a környezetszennyezésre. Jeffrey Pfeffer menedzsmentguru díjat átvenni jött Magyarországra, vele interjúztunk.

Irán érdeklődik a magyar gabona-, zöldség- és gyümölcsvetőmag, illetve a növényvédő és rovarirtó szerek iránt - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) azután, hogy Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a héten Abbas Keshavarz iráni növénytermesztési miniszterhelyettessel tárgyalt.

A jövő nemzedékek szószólója arra kéri a kormányt, hogy vonja vissza a házi vízigény kielégítésére szánt kutak létesítéséről benyújtott törvénymódosító javaslatát, mert álláspontja szerint veszélyezteti a fenntartható gazdálkodást a felszín alatti vizekkel.

Fékezhetetlenül növekszik a veszélyes adósság, miközben lassul a gazdaság növekedése - emiatt bünteti az egyik nagy hitelminősítő az ázsiai nagyhatalmat.

Fékezhetetlenül növekszik a veszélyes adósság, miközben lassul a gazdaság növekedése - emiatt bünteti az egyik nagy hitelminősítő az ázsiai nagyhatalmat.

Hihetetlenül olcsón jutott a területhez, és nem világos, hogyan használja a bicskei tóparti házakat Mészáros Lőrinc cége.

Egyre több lakosság állampapír van a magyaroknál, de érdemes odafigyelni, mert a kamatfeltételek most éppen romlanak.

Leginkább a tenger vonzza a magyarokat a nyári szezonban, az elmúlt években azonban a terrorcselekmények és a bizonytalan politikai helyzet elriasztotta turistákat Törökországtól és Észak-Afrikától. Bulgária, Albánia új úti cél, Horvátország pedig töretlenül a legnépszerűbb – mondta Kiss Róbert Richárd világutazó az InfoRádióban.

Az elektromos autók, főként a Tesla esetében rengetegen kongatták már meg a vészharangot amiatt, hogy az autók akkumulátora rendkívül gyorsan elöregszik, és mivel az adja az autók költségének a...

A külgazdasági és külügyminiszter megtalálta minden baj forrását.

A jegybank lerántotta a leplet a fogyasztóbarát lakáshitelről, ami alapján a Bankmonitor megnézte, hogy mire lehet számítani. Jelenleg úgy néz ki, hogy a szóba jöhető – a legalább 3 évig fix törlesztéssel rendelkező – hitelek nagyobb része (66-78%-a) már most megfelel az MNB által meghatározott kamatplafonnak. Apróbb módosításokkal így több bank is megjelenhet a termékével […]

Carles Puigdemont azt mondta, a spanyol kormány nem tudja meggátolni a népszavazást.

Angela Merkel német kancellár is részt vett a Daimler legújabb akkumulátorgyárának alapkőletételén hétfőn. Az 500 millió euróból megvalósuló beruházás a tervek szerint fontos szerepet játszik majd...

Több kiemelt jelentőségű, az energetikai vállalatok működését alapvetően átalakító trend zajlik jelenleg a világban, amelyek már a közeljövőben jelentős kihívás elé állíthatják az energiaszektort. Ezen jelenségek közül négy fő trendre hívja fel a figyelmet a Deloitte szakértője: a villamosenergia termelés decentralizációjára, új piaci belépők megjelenésére, ügyféligények megváltozására, valamint a digitalizációra.

Igen jelentős összeget, mintegy 10-15 milliárd forintot tervez a következő másfél évben beruházásokra költeni az ALTEO Nyrt., ami magát a legnagyobb magyar energetikai kisvállalatként definiálja a hazai ... ...

Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre - derül ki egy a piaci felmérésből.

Élesítette az atomfegyvert Magyarországgal szemben az EU. A lakosság harmada még mindig a létminimum alatt él, a gáz ára nálunk drágult a legjobban. Hatcsillagos szálloda lesz Etyeken, a mezőkövesdi foci pedig szárnyal. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Öt év után vette elő a Mazda a CX-5 városi terepjáróját és szabta át, valamint tette bele a legújabb technológiai fejlesztéseit, hogy lépést tudjon tartani a tomboló SUV-lázzal. Az autó tesztelése...

Alig több mint egy hónap van hátra a feltöltőkártyás mobilszámok regisztrálására. Bemutatjuk, hogyan oldható meg a feladat a legegyszerűbben, sorban állás nélkül. Egy idén életbe lépett törvénymódosítás ... ...

Az alsó rakparton bénázott egy buszsofőr, amikor rájött, hogy rossz irányba haladt.

Klasszikus módszerrel próbálta meg egy autós elintézni, hogy autója átmenjen a vizsgán. Nem sikerült. Hivatali vesztegetés miatt indult nyomozást fejeztek be a Veszprém megyei rendőrök egy 36 éves férfi ... ...

Csak lakástakarékot kell hozzá kötni és ügyesen használni. A Bankmonitor számítása szerint optimális esetben a hitel 20 év helyett 12 év alatt fogy el, ráadásul marad még 2 millió, szabadon elkölthető forint.

Csak lakástakarékot kell hozzá kötni és ügyesen használni. A Bankmonitor számítása szerint optimális esetben a hitel 20 év helyett 12 év alatt fogy el, ráadásul marad még 2 millió, szabadon elkölthető forint.

Putyin szerint a politikai skizofrénia jele Trumpot titkok kiadásával vádolni.

Vajon hányan lehetnek a kínaiak Magyarországon, mivel foglalkoznak és mit terveznek? Erre a kérdésre adja meg a választ a HVG e heti nagy összeállítása.

Az abonyi polgármesteri hivatal munkatársa 3 év után bukott le.

Elmaradhatnak az előirányzattól az egyes bevételek és kiadások.

A bevételek és a kiadások is elmaradhatnak a tervezettől 2018-ban a jegybank elemzése szerint.

A továbbra is fokozott terrorfenyegetettség miatt megerősített és láthatóbb biztonsági intézkedések mellett kezdődik meg szerdán a 70. cannes-i filmfesztivál, amelynek hivatalos versenyprogramjában négy amerikai alkotás mellett főleg európai filmek versenyezhetnek és amelyben idén kiemelkedő a magyar részvétel.

A The Washington Post című napilap hétfői jelentése szerint Donald Trump amerikai elnök titkos információkat osztott meg Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel múlt heti tárgyalásaikon.

A dolgozói szegénység leküzdésére további béremelésekre lenne szükség Magyarországon a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint.

A valaha volt legnagyobb kibertámadás érte a világot, már közel 200 000 számítógép 150 országban esett a "WannaCry" zsarolóvírus áldozatává és további 1,3 millió számítógép van veszélyben, ami komoly...

Musical, vígjáték, orosz dráma és egy, a magyar történelem utolsó száz évét feldolgozó kortárs mű is várja a nézőket a József Attila Színház következő évadában - mondta az InfoRádióban Nemcsák Károly. A színházigazgató jelezte, a bérletes nézők féláron nézhetik meg A csókos asszony című operettet.

A családi pótlék összege olyan változatlan, mint a bérek elmaradása a nyugati szinttől. Jöhet a szervizdíj és a laptoptilalom a repülőkön. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Emmanuel Macron megválasztott francia köztársasági elnök La République en marche (LRM - A Köztársaság lendületben) névre keresztelt politikai mozgalma megállapodásra jutott a centrista Francois Bayrou ... ...

A legmagasabb szintre került a magyar-kínai együttműködés.

Május 10-e lett a kutyákra veszélyes szívférgesség napja. Az idei évtől május 10. lesz a szívférgesség napja Magyarországon - közölte az agrártárca. A kutyákra akár végzetes megbetegedés, a szívférgesség ... ...

Hálózati karbantartás miatt vasárnap hajnali 1 és 3 óra között szünetel az e-matricák értékesítése - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint a karbantartás ... ...

Tegnap mérsékelten estek a tengerentúli részvénypiacok, ez a hangulat átragadt az ázsiai kereskedésre is, ahol a vezető részvényindexek közel fél százalékot estek a mai kereskedésben. Európában nem...

A Fővárosi Közgyűlés támogatta, hogy testvérvárosi együttműködés jöjjön létre a lengyelországi Krakkó és Budapest között.

Idén és jövőre is csak 3 százalékkal bővülhet a magyar GDP a fejlesztési bank szerint.

Semjén Zsolt egy hónappal ezelőtti iráni tárgyalásairól a Miniszterelnöki Sajtóiroda nem kívánt részletes tájékoztatást adni. A jelek szerint nem voltak túlságosan közlékenyek azzal a belgrádi találkozóval kapcsolatban sem, ahol a magyar miniszterelnök-helyettes Irán belgrádi nagykövetével egyeztetett.

Liviczki-Horváth Krisztina, a Takko HR-vezetője munkanapjain rendszeresen keresi fel üzleteiket, ahol a régióvezetőkkel egyeztet a feladatokról. Riportokat készít a németországi központnak és interjúztat is. A kollégáival ebédel, ami jó alkalom arra, hogy mindenkit megismerjen a cégnél.

Hogyan védekeznek a soksejtű lények – így az ember – a rákos megbetegedések kialakulása ellen? Ezt tanulmányozza két magyar kutatócsoport. A megoldás szerintük a sejtek hierarchikus szervezése és a lehető legkevesebb sejtosztódás biztosítása. A bajok akkor kezdődnek, amikor mégis hiba csúszik az osztódás folyamatába. „Elképzelhető, hogy egyszer a jövőben képesek leszünk a sejtjeinkben folyamatosan kijavítani ezeket a mutációkat. De amíg a technológia nem jut ilyen szintre, egyszerűen el kell fogadnunk azt, hogy gyakorlatilag szerencsejátékot játszunk” - mondta az InfoRádió Szigma - a holnap világ című tudományos magazinműsorában Derényi Imre, az MTA-ELTE Lendület Biofizikai Kutatócsoportjának vezetője.

Az első negyedéves giganyereségtől fellelkesülve 2 százalékkal felfelé módosították várakozásaikat az idei évre.

Ellentmondásos a CEU kommunikációja, nem világos, hogy egyetlen, vagy két egyetemről is van szó - írja a Magyar Idők.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) - felülvizsgálva korábbi gyakorlatát - a betegek biztonsága érdekében a jövőben kizárólag a gyógyszertárakban tesz elérhetővé néhány ... ...

Fazekas szerint a versenyképes mezőgazdasághoz magas szintű szakképzés szükséges.

A Facebook-oldalak kezelése egyre fontosabb feladatként jelenik meg egy-egy cég esetében, mivel sok fogyasztó innen informálódik. Mutatjuk miért érdemes szakértőre bízni a feladatot. The post Ha nem akarsz pórul járni, akkor ezen nem érdemes spórolni appeared first on Vállalkozók Fóruma.