Legfontosabb témák

Fékezi a lakossági állampapír-vásárlást az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), 0,2 százalékponttal csökkenti a lakossági állampapírok értékesítése után a forgalmazóknak fizetendő jutalékokat azért, hogy lassítsa az állomány-bővülését, ugyanis az idei éves értékesítés már teljesült – mondta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán. Barcza György közölte: amikor 2015-ben elindították a lakossági állampapír-állomány ...

Mennyibe kerül a legújabb hőhullám elleni szérum?...

A devizaáttérés jó lehetőség a cégek számára, hogy az árfolyam-ingadozásból származó problémák jelentős részét kiküszöböljék. Ugyanakkor ez gondos előkészítést igényel, figyelemmel kell lenni annak jogi feltételeire is, különösen a kapcsolódó határidőkre és a cégbírósághoz történő bejelentésre.

Polgár Judit sakkozói karrierje során a legmagasabb szinten állt helyt a férfiak között, ami már önmagában is példát mutathat nőtársainak. Esélyegyenlőségi nagykövetként azt vallja: az egyenlőség helyett inkább a semlegességet kellene célként kitűzni, hiszen az előbbi már eleve feltételez valamiféle előnyt a férfiak javára.

Elképesztő ütemben nő a világ népessége, azonban ez nem egyenletesen történik a Föld különböző pontjain, így a Global Institute kutatásai alapján a következő bő 80 év során jelentősen átalakulhat a...

Elfogadja a tandíj befizetésére a Bitcoin virtuális valutát két Montessori-típusú iskola New Yorkban. A lépésre a szülők igényei miatt került sor.

Retteghetnek a terroristák a magyar postákon, és ki lehet mondani, hogy Matolcsy lop - de csak vagdalkozásként. A 80-as évek egyik ikonja, a Pajtás bezárt, már csak az orosz metró retró. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Egyetért-e Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki tanácsadó kijelentésével, valóban nincs-e már gyermekéhezés Magyarországon? - tette fel írásban a kérdést az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó Rétvári Bencének. Az ... ...

A tartósabb aksik ugyanis kevésbé környezetszennyezők

Motorcsónak szolgáltatást indít Horvátország adriai partvidékének főbb turisztikai csomópontjai között az Uber. Az akár 12 személy szállítására is alkalmas motorcsónakokkal indított UberBOAT...

Körutazás Mexikóban Mexikóvárostól Cancúnig. Mindez Mindenszentek Idején.

A világ egyik vezető üzenetküldő alkalmazása, a Viber bejelentette, hogy a nagysikerű, 2016 decemberében elindított tartalommegosztó és online vásárlást segítő bővítménycsomagja teljes átalakuláson ment keresztül. Az új funkciókkal a Viber világszerte több mint 800 millió felhasználója zökkenőmentesen férhet hozzá különböző külső fejlesztésű tartalmakhoz és szolgáltatásokhoz a csevegőablakon belül, így kedvenc tartalmait gyorsan, könnyen és az alkalmazás elhagyása nélkül meg tudja osztani.

Csökkenti 0,2 százalékponttal a lakossági állampapírok értékesítése után fizetendő forgalmazói jutalékokat július 17-től az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK), hogy lassítsa az állomány bővülését, miután az idei éves értékesítési terv már teljesült.

Csökkenti 0,2 százalékponttal a lakossági állampapírok értékesítése után fizetendő forgalmazói jutalékokat július 17-től az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK), hogy lassítsa az állomány bővülését, miután az idei éves értékesítési terv már teljesült – közölte az ÁKK az MTI-vel csütörtökön.

A WannaCry májusi támadása után most újból zsarolóvírus okoz pánikot a világ legkülönbözőbb pontjain. A Petya 300 dollár értékű Bitcoint követel a titkosítás feloldásáért. Egy izraeli cég már megfejtette, miként lehet kijátszani a támadást, a terjedését azonban még nem tudták megállítani.

Az ügyészség indítványára egy DNS-szakértő vizsgálja meg annak a mentőautónak a belsejét és eszközeit, amelyben a gyanú szerint szexuálisan közeledett az ápoló és a sofőr egy kamasz lányhoz – tudta meg a Blikk.

Többen dolgoznak Magyarországon, mint egy éve, és csökken a munkanélküliségi ráta. Elemzők szerint akiknek most nincs munkájuk, azok már nagyon nehezen fognak találni.

A régió országainak egyelőre eszük ágában sincs rohanni az eurózónába, de Emmanuel Macron győzelme után láthatóan mindenhol ismét bekerült a közbeszédbe a csatlakozás kérdése. A múlt héten már írtunk...

A magyar háztartások többségében még elavult klímaberendezések vannak, 2014 január elseje óta ugyanakkor már csak a korszerű, úgynevezett inverteres készülékeket lehet beszereltetni a lakásokba - mondta ... ...

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a nemzetközi piacokon az olajárak maradhatnak a hordónkénti 45-50 dolláros sávban, amivel elégedettek lehetnek a kitermelők és a fogyasztók is - állapították meg ... ...

Szinte minden munkavállaló és vezető személyesen is tapasztalja, hogy az X és Y generációs kollégák közötti különbségek nézeteltérésekhez vezetnek, de a valódi konfliktusok ettől függetlenül ritkák. A korosztályok alapvető különbségei mellett az egymás közötti feszültségek forrását vizsgálta egy magyar fókuszcsoportos kutatás.

A műszaki felmérésekkel elkezdődött a Sió idegenforgalmi fejlesztése. A tervek szerint kajakkal, kenuval járható lesz a Balatont a Dunával összekötő folyó 85 kilométeres szakasza, mellette pedig kerékpárút épül.

A Genertel harmadik éve végez felmérést utazási és utasbiztosítással kapcsolatos szokásokról. A tavalyihoz hasonlóan idén is az utazók döntő többsége; 74 százalék köt utasbiztosítást, ugyanakkor sokkal többen - 77% - nyaralnak idén, mint 2016-ban. Továbbra is ár alapján dönt közel 40%-uk, de jelentősen nőtt a kiegészítők fontossága a biztosítás megkötésénél. Ha nem is érdemben, de tavalyhoz képest sajnos kevésbé vannak tisztában azzal, mit is tartalmaz egy alap utasbiztosítás csomag.

Egyre rosszabb a helyzet a Brexit miatt.

Mihai Tudose gazdasági minisztert javasolja miniszterelnöknek a bukaresti szociálliberális koalíció az elnöki hivatalban tartandó kormányalakítási tárgyalásokon - jelentették be a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a liberális ALDE vezetői.

Az ampullák egy moldáv mikrobuszból kerültek elő.

Már most túlteljesítettük az éves célt a lakossági állampapírpiacon – mondta a Világgazdaságnak Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, aki szerint sikerült csökkenteni a kockázatokat.

Átlépte a bűvös 300 ezer forintos határt a magyar átlagkereset, de úgy, hogy az egyetemi oktatókat lekörözték az Aldi raktárosai. Orbán beszólt Macronnak, a Nébih a Nagyinak, Budaörs pedig Orbánnak, de mindenki boldog, ha érik a magyar kivi. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy még a nagy melegben sem szabad a kisbabákat, csecsemőket közvetlenül a klíma fújási irányába tenni.

Elégedetten tekint vissza a múlt hétvégi szegedi válogatóra Lucz Dóra. Az UTE kajakozója 200 egyesben győzött, 500 egyesben pedig második lett a szezonban itthon eddig taroló Takács Tamara mögött.

Egy rendelettervezet szerint már a szülés után egy nappal elhagyhatná a kórházat a kismama és a csecsemője. Mindkettőjüknek egészségesnek kell lenniük, a hazamenetelt pedig az anyának kell kérnie. Szakértők szerint a változtatásnak van előnye és hátránya is.

Az idei évben is folytatja az SOS Gyermekfalvak támogatását a Fornetti: a zacskókon továbbra is ingyen hirdeti a szervezet adományvonalát, de tavasztól már a nevelőszülőknél élő gyerekek célzott tehetséggondozását is segíti. Az idei évben is folytatja az SOS Gyermekfalvak aktív támogatását a Fornetti Kft.: a tavalyi, közel 1,146 millió forintos adomány után a cég továbbra is ingyenesen biztosít reklámfelületet a zacskóikon a szervezet adományvonalának, de emellett az idén már a nevelőszülőknél élő gyerekek tehetséggondozását is segíti.

Jó megoldás lehetne a saját digitális eszközök használata az iskolákban, de több mint az intézmények fele blokkolja a Wi-Fi-t a diákok elől.

A kis pékségek majd nem tartják be a törvényt – mondják a nagyok. A Lipóti Pékségben jártunk, ahol örülnek a csütörtökön életbe lépett törvényváltozásnak, amely szigorúbb korlátokat támaszt a kenyerek elnevezésekor. Már nem lehet rozsos kenyér, ami csak nyomokban látott rozst és teljes kiőrlésűnek sem lehet nevezni ezután olyan könnyen a pékárukat. Videó.

Megérkezett az első elemzés a Waberer's részvénykibocsátásáról. Az Equilor szerint a kockázatok figyelembevételével érdemes lehet vásárolni, a papír ugyanis alulárazott az európai versenytársakhoz képest. ... ...

Több ezer szíriai menekült és iraki család helyzete javulhat Irak nyugati részén, köszönhetően az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO).

Egyre népszerűbbek a termelői piacok, tavaly már 261 működött az országban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara már egy internetes piackeresőt is működtet.

Felélénkült a Balaton-parti lakóingatlanok, ezen belül a nyaralók iránti kereslet, amelynek a bővülő belföldi idegenforgalom is támaszt ad. A kereslet nagy szórást mutat a különböző településeket tekintve ... ...

Sem az uniós egészségbiztosítási kártya, sem a bankkártya nem helyettesíti az utasbiztosítást – figyelmeztetik a külföldre indulókat a biztosítási alkuszok.

Új-Mexikó állam rendőrfőnöke felszólította Forrest Fenn amerikai kincsvadászt és régiségkereskedőt, hogy vessen véget az általa meghirdetett kincsvadászatnak, mivel a Sziklás-hegységben elrejtett kincsesládika keresése közben már ketten meghaltak, többeket mentőalakulatoknak kellett kimenteniük szorult helyzetükből, és az esztelen akció mind a kincsvadászok, mind az őket mentő hivatásosok és önkéntesek életét veszélyezteti.

A Mercer tanulmánya szerint nem Luanda a legolcsóbb hely annak, aki külföldön kezdene új életet. Sőt, Angola fővárosában a legdrágább az élet egy külföldinek, ezt követi Hongkong és Tokió. Luandában...

A Quaestor-botrány után távozott a külügyminisztériumból, aztán ő nyerte az olasz kereskedőházat, most pedig kubai biztos lett. Kohut Balázs kubai-olasz-magyar kereskedelmi folyosót építene, hogy magyar meggyet szállíthassunk a Kanári-szigetekre.

Hazai előrelépés várható az időjárásfüggő energiaforrások felhasználásában.

Érdekes ábrát tett közzé a jegybank, megírták ugyanis, hogy az életbiztosítások mögött pontosan milyen befektetések vannak. Mindebből az derül ki, hogy a biztosítások a két véglet között mozognak. A unit-linked túlságosan is kockázatos a mi döntésünk miatt, míg egy hagyományos kockázati biztosítás óvatos, de nem is tud más lenni. Az arany középutat nehéz megtalálni, pedig […]

10-ből 6-an továbbra is postai csekken törlesztik tartozásaikat - derült ki az EOS Csoport legfrissebb kutatásából. Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalatcsoportja, az EOS Csoport idén is...

Összesen 1,1 milliárd forintért indít kutatás-fejlesztési projektet az ALTEO.

Nem egyszerűen fejlődési lépés, hanem technológiai ugrás lesz.

Elsőként a héten érkezhet magyar dinnye nagyobb mennyiségben a boltokba: először sárgadinnye, majd július elején görögdinnye - mondta el az InfoRádiónak Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi ... ...

Továbbra is erdőtüzek pusztítanak a dél-dalmáciai Makarska riviéra közelében, az újabb tűzeset miatt a hatóságok Tucepi több szállodájából 800 turistát evakuáltak hétfőn kora reggel - közölte a horvát ... ...

Négy év alatt majdnem 5400 nyugdíjkorhatárt elért egészségügyi dolgozó továbbfoglalkoztatására kértek engedélyt az intézmények, az ágazati érdekvédők és az egészségügyi államtitkárság szerint is olyan ... ...

Gyakorta keringenek végzetes elképzelések aggódó anyák és féltő apák fejében arról, mi minden történhet egy nyári táborban, egy evezős túrán, egy fesztiválon, egy biciklitúrán, ahová talán első alkalommal ... ...

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt.) és a Pénziránytű Alapítvány a lakosság pénzügyi tudatosságának, a megtakarításokkal, befektetésekkel kapcsolatos ismereteinek fejlesztése érdekében.

A rezsicsökkentés ellenére is megháromszorozódhatott a társasházak kintlevősége az elmúlt néhány évben.

Már havi párszáz forintból is milliókat hozhatnak össze a lakók a társasházuknak, ha úgy döntenek, hogy kihasználják a lakástakarékban rejlő lehetőségeket! Ezzel a tulajdonosok nemcsak az épület állapotáért tehetnek sokat, hanem azért is, hogy egy-egy eladó sorba kerülő lakás vonzóbb legyen a vevők számára! A társasházi lakások esetén nem elhanyagolható szempont, hogy hogyan állnak a […]

Napelemeket telepítenek a szegedi szakképző iskolák épületeire jövő év elejére - tájékoztatta a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója az MTI-t.

Az andorrai sokk után adókedvezményt kaptak a focisták, de a CBA csődbe ment nagykercégének is alányúlt a kormány. A Váci utcában palira vett turistáknak halvány vigasz, hogy ezentúl már nem kell roamingdíjat fizetniük. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

A világ változik, ez nem kérdés. A Negyedik Ipari Forradalom már javában zajlik és akár akarjuk, akár nem, hatással lesz ránk. Sokan attól tartanak, hogy a gépek majd elveszik a munkánkat, vagy a...

Több mint 1 milliárd forint kamatmegtakarítást realizált el az állam tavaly év végéig a Letelepedési Magyar Államkötvényekkel (LMÁK) - közölte az Államadósság kezelő Központ (ÁKK) szombaton az MTI-vel. ... ...

Több mint 1 milliárd forint kamatmegtakarítást realizált el az állam tavaly év végéig a Letelepedési Magyar Államkötvényekkel (LMÁK) – közölte az Államadósság kezelő Központ szombaton az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a letelepedési kötvények értékesítése arra nyújtott lehetőséget, hogy más, kedvezőtlenebb feltételű külföldi adósság felvétele helyett ezen belföldi kötvény biztosítsa a deviza-finanszírozást. A belföldön 2013-2016 között ...