Legfontosabb témák

Az a kormányszlogen, hogy mostantól ingyenessé válnak a közműbekötések, túlzás A lakossági mérőcserét például eddig is ingyen végezték, lévén, hogy a berendezés az ő tulajdonuk.

Orbán Viktor még három unortodox választási ciklussal számol, addig még olimpiát is rendezhetünk Schmitt Pál új luxusvillájában. A fideszes országgyűlési képviselő egyszerűen nem tud csalni a vagyonnyilatkozatában, ezért az ügyészségnek küldhet egy meggyes-mákos Túró Rudit. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Nem az amerikai Alice Walton örökölte a világ leggazdagabb asszonya címet Liliane Bettencourt halála után, hanem a L'Oréal új többségi részvényese, Francoise Bettencourt-Meyers.

Számokat és idősorokat felrajzolva egy professzor arra a következtetésre jutott, hogy Angela Merkel kancellár intézkedéseinek sem a 2015-ös menekültrohamra, sem annak megszűnésére nem volt döntő nagyságú hatása. A folyamatok mindkét esetben hónapokkal korábban indultak. Az okok másutt rejlenek.

Minden második internetes rendelést futárszolgálat kézbesít.

A Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer kiépült, a hozzá kapcsolódó ellenőrzésekkel a hatóság már "mindent lát" és rögzít. A mérőpontokat mutató térképet cikkünkben láthatja.

Többet is tudnának tenni a technológiai vállalatok a szélsőséges tartalmak ellen a brit miniszterelnök szerint. Theresa May szerint elég lenne a mindössze 2 órás határidő.

Egymillió targoncát értékesítenek évente a világban, ami ugyanannyi, mint amennyi a legnépszerűbb személyautóból gazdára lel ugyanennyi idő alatt. De hogyan lett az egyszerű taligából targonca, hogyan változtatta meg az anyagmozgatást, és mi köze van mindehhez a Yale egyetem kutatóinak?

Tényleg cukorkával akarja becsábítani az eurózónába Brüsszel a még zónán kívülieket, ugyanis azt mondta ma az euróért felelős európai bizottsági alelnök a Bruxinfónak, hogy csak azok kapnának a 2020...

Radio Investment néven alapított céget Andy Vajna egyik bizalmi embere.

Rendkívül pesszimisták vagyunk az idős éveinket tekintve az OTP felmérése szerint.

A fizetési kártyás vásárlási forgalom 25 százalékkal emelkedett az idén második negyedévben, meghaladva minden korábbi növekedési ütemet - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Hatalmas haderőt vonultattak fel az oroszok.

Nyolcvan négyzetméteres lakás kiadó, a havi bérleti díj szerény 22 ezer. Csakhogy nem forintban, hanem hongkongi dollárban számolva. Egy hongkongi dollár most 35 forint. Vagyis az említett nyolcvan négyezetméteres otthon bérleti díja 770 ezer forint. Ez sok vagy kevés?

Az emlőrákos betegek életkilátásait javítaná az az új terápia, amelynek állatkísérletei már sikeresnek bizonyultak. A kezeléssel azt szeretnék elérni a kutatók, hogy a gyógyszerekkel szemben ne alakuljon ki ellenállás a daganatokban - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) hétfőn az MTI-vel.

Hozzánk hasonlóan Lengyelországban is egyre fojtogatóbb a munkaerőhiány: lengyelek milliói dolgoznak külföldön, miközben a munkanélküliségi ráta a rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony. Azoknak...

Moszkva tagadja a Washingtonnal szövetsége csoport elleni támadást.

Kezd beindulni újra az élet így szeptember közepére. Bár elemzők nem várnak változást az alapkamatban, a jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése lesz a következő hét egyik fontos eseménye, illetve kereseti és kiskereskedelmi adatok várhatóak.

Felforgathatja az egész EU-t, ha megvalósul Jean-Claude Juncker terve. Felcsúton és Budapesten is várják az Európai Parlament ellenőreit, igaz, nagyon nem örülnek az érkezésüknek. Párizs és Los Angeles is olimpiarendezési jogot kapott, a kormány nem menti meg az utolsó Malév-leányt, Orbán Viktor pedig a dohányzás visszaszorulásával büszkélkedik. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Az államtitkár szerint többet mint az OECD-átlag, a statisztikákból nem ez látszik.

Utazási csomagokat, szállást és repülőjegyet is kezd árulni Magyarországon a diszkontlánc.

Az előző uniós ciklushoz képest a mostaniban átlagosan hatszor akkora összegű EU-s pályázati hitelt igényelnek a magyarországi kis- és középvállalkozások, így a rendelkezésre álló keretek rövidesen...

"A jó szomszéd" az vajon kicsoda? Tesztelje, hogy mennyire tudta megdolgozni az agyát a magyar márkák marketingje!

Megnéztük, megáll-e a valóság talaján a Jobbik fő kampányszlogenje, az európai bérunió terve.

Miközben a hívek az új iPhone-ok bemutatójára figyeltek, a sajtó és a külvilág első ízben nyert bepillantást az Apple cég épülő új székházába. A futurisztikus és csúcstechnológiát felvonultató gyűrű többezer dolgozó otthona lesz majd, amikor elkészül.

A gyanútlan felhasználó számítógépét használják bányászatra.

Augusztusban is folytatódott az átrendeződés a hosszabb futamidejű állampapírok felé, a lakossági állampapírok közül a kétéves állampapírt és a prémium magyar államkötvényt vásárolták leginkább a kisbefektetők – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. kedden. Kétéves állampapírba (2MÁP) és prémium magyar államkötvénybe (PMÁK) több mint 73 milliárd forint befektetés érkezett augusztusban. A kamatozó és a ...

Negyedével többen jelentkeztek idén, sokan mennének gépkezelőnek, de bányásznak is.

Budapesten a XIII. kerületben találkozhatunk a legtöbb újépítésű lakással. Emiatt és a megfizethető árak következtében az érdeklődők egyszerre nézelődnek a használt lakások és az újépítésűek piacán, és próbálják kalkulálni, hogy melyik számukra a lehető legjobb vétel.

Ez lehet a megoldás a kereskedelmi szankciókra.

A véreskezű Aszad elnök Szíria egyre nagyobb részét ismét ellenőrzése alá vonta, de ez azt jelenti vajon, hogy megnyerte a háborút? Vagy inkább az oroszokat nevezhetjük győztesnek? Tábornoka durva fenyegetést küldött az ötmillió elmenekült szíriainak, szerinte sohasem fognak nekik megbocsátani, úgyhogy haza se jöjjenek. Ez nem jó Európának és Merkelnek.

Néhány egyszerű lépéssel te is megvédheted magad....

Sztrájkba léptek a Tesco dolgozói, de a Lidl sem úszta meg botrány nélkül a hetet. A Nébih horror valóságshow-t forgatott, és dugába dőlt az észak-koreai bizniszünk. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Családja, barátai, a filmszakma képviselői és tisztelői vettek végső búcsút Makk Károly Kossuth-díjas filmrendezőtől, a nemzet művészétől szombaton Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.

Lázár János szerint a kormány elmegy a falig.

Hozamcsökkenéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Donald Trump amerikai elnök meglepetésre egyezséget kötött a kongresszus demokrata párti képviselőivel arról, hogy három hónapra megemelik az adósságplafont, így december közepéig elhárult az...

Nem stimmelnek az adatok, amelyeket a Facebook az oldal által elért csoportokról közöl a hirdetőivel – figyelmeztet egy elemző.

A laza monetáris kondíciók tartós fenntartása van összhangban az inflációs cél középtávú elérésével és a reálgazdaság ösztönzésével - írja az MTI az MNB Monetáris Tanácsának augusztus 22-i üléséről szerdán ... ...

Mától a Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság már csak a 3 milliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatokat vizsgálja meg és tesz javaslatot azokra a kormány felé - derült ki a...

A dél-koreai elnök fordult most az orosz elnökhöz Phenjan megfékezése miatt.

200 napos mozgóátlaga tartja vissza a távközlési vállalat árfolyamát.

A cégek a hatékony munkaszervezés és a költségcsökkentés érdekében gyakran bizonyos tevékenységeik kiszervezése mellett döntenek. Ezt jellemzően gazdasági megfontolások indokolják, melynek során azonban sokszor nem veszik figyelembe, hogy a kiszervezés egyúttal munkajogi következményekkel is járhat.

A brit választók nagy többsége szívesen látná a Nagy-Britanniában dolgozó magas szakképzettségű külföldi EU-munkavállalókat a Brexit, vagyis brit EU-tagság megszűnése után is, az uniós tagállamokból érkező alacsony képesítésű dolgozók beáramlását viszont korlátozná.

A brit választók nagy többsége szívesen látná a Nagy-Britanniában dolgozó magas szakképzettségű külföldi EU-munkavállalókat a Brexit, vagyis brit EU-tagság megszűnése után is, az uniós tagállamokból érkező alacsony képesítésű dolgozók beáramlását viszont korlátozná.

A brit választók nagy többsége szívesen látná a Nagy-Britanniában dolgozó magas szakképzettségű külföldi EU-munkavállalókat a Brexit, vagyis brit EU-tagság megszűnése után is, az uniós tagállamokból érkező alacsony képesítésű dolgozók beáramlását viszont korlátozná. A British Future nevű, elsősorban integrációs és migrációs kutatásokra szakosodott intézet megbízásából az ICM közvélemény-kutató által elvégzett, kedden ismertetett országos felmérés...Facebook Google Plus Twitter

Az idén várhatóan mintegy 62 ezer tonna szilva terem Magyarországon, ez az 1990-es évek eleji mennyiség fele-harmada - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kedden az MTI-vel. Az utóbbi években ... ...

Svájc készen áll arra, hogy közvetítő szerepet töltsön be az észak-koreai krízis békés rendezésében - jelentette be a svájci elnök, Doris Leuthard egy mai sajtótájékoztatón. Bár a legújabb...

2017 eddig kedvezően alakult a pénzintézetek számára, növekvő tendenciákat mutat a vállalati hitelezés, nőtt a GDP, tovább csökkent a munkanélküliek aránya és megindult a bérnövekedés is. A pénzintézetek versenye egyre éleződik a kedvezőbb gazdasági környezetben, ami folyamatos fejlesztésekre és innovációra készteti a bankokat. Kiss Zoltánnal, a Raiffeisen ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a pénzpiac jelenlegi helyzetéről, a folyamatosan dübörgő digitalizációs megoldásokról és a vállalati bankolás jövőjéről.

Magyarország az uniós átlagnál többet költ oktatásra a GDP arányában, a régióban pedig csak Szlovénia fordít többet erre a célra - derül ki az Eurostat napokban közölt adataiból. Vagyis a jelek...

Ha a forint visszatalál a gyengébb, korábbi 310 körüli szintekre az euróval szemben, úgy a jegybanktól csak visszafogottabb intézkedéssorozatot várhatunk.

Új tanműhelyt működtet szeptembertől a német Thyssenkrupp konszern Jászfényszarun, a létesítményben, oktatási együttműködésben, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum két iskolájának több mint száz tanulója ... ...

Kavicsot dobott az állóvízbe a 34 évesen nyugdíjba vonuló fiatal története. Az egyetemisták csak szenvedve találnak albérletet Budapesten, a nemzet gázszerelőjének viszont megvan a második adriai tengerparti villája is. Az Orbán-család mindeközben girokopterezik. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

A korszerű oktatási környezet kialakítása a minőségi szakképzés alapja, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium mintegy 10 milliárd forintból infrastruktúra-fejlesztési programot indít a szakképző intézményeknél – jelentette be Varga Mihály.

A Fővárosi Közgyűlés a napokban döntött arról, hogy 2025-is kivágják a Budapesten található kanadai (vattázó) nyárfákat, mert "problémákat okoznak". A Főkert ugyanakkor megjegyzi, hogy ha a kerületek követni ... ...

"Vagány és nagyvonalú filmcsináló volt, mindenféle feladattal meg tudott birkózni" - mondta a szerdán elhunyt Makk Károlyról Koltai Lajos. Az operatőr főiskolás diákként ismerte meg a rendezőt, aki sokszor inkább ízlést, művészi elképzelést oktatott semmint apró szakmai fogásokat.

Lassan hozzászokhatunk, hogy a rövid kincstárjegyeket nulla százalékos hozam mellett tudja értékesíteni Magyarország, legutóbb kedden már a maximálisan elfogadott hozam is eltűnt. De mégis minek...

A magyar gazdaság kiemelkedő ütemben bővül, ezért minden eddiginél nagyobb szükség van a jó, gyakorlati tudással rendelkező szakemberekre.