Legfontosabb témák

Negyvenmilliárd forinttal csökkent októberben a hazai befektetési alapok vagyona.

Negyvenmilliárd forinttal csökkent októberben a hazai befektetési alapok vagyona, május végétől mintegy 327 milliárd forint távozott az eszközosztályból a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének legfrissebb adatai szerint.

Októberben 0,6 százalékkal, azaz 40 milliárd forinttal csökkent a befektetési alapokban kezelt vagyon, így az előző hónap végén a BAMOSZ tagok mindösszesen 6.190 milliárd forintot kezeltek - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) az MTI-vel pénteken.

40 milliárd forinttal csökkent a befektetési alapokban kezelt vagyon.

A klímaváltozás ellen, a tisztább levegőért, a megújuló energiákért szállhatnak harcba a befektetéseik segítségével a megtakarítók. A K&H Alapkezelőnél elindultak a fenntartható fejlődés befektetési (FFB) alapok.

0,6 százalékkal csökkent a befektetési alapokban kezelt vagyon októberben.

Októberben 0,6 százalékkal, azaz 40 milliárd forinttal csökkent a befektetési alapokban kezelt vagyon, így az előző hónap végén a BAMOSZ tagok mindösszesen 6.190 milliárd forintot kezeltek. A tőkeáramlások ... ...

Több mint 29 milliárd forint értékben értékesítették a jegyeiket. Azt nem tudni, ebből mennyi áramlott a Magyar Állampapír Pluszba, amelynek állománya októberben 368 milliárddal gyarapodott.

Miután több mint 29 milliárd forint értékben értékesítették a jegyeiket. Azt nem tudni, ebből mennyi áramlott a Magyar Állampapír Pluszba, amelynek állománya októberben 368 milliárddal gyarapodott.

A fenntartható befektetési szemlélet egyre fontosabb az alapkezelők számára, a jövőért tennünk kell - mondta Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója a pénzügyi cég sajtótájékoztatóján. ... ...

Alapjaiban újult meg a Portfolio befektetésialap-keresője.

Kezdő befektetőknek érdemes átgondolni néhány szempontot a banki reklámokban, befektetési ajánlatokban látható kamatokkal, hozamokkal kapcsolatban. Egyrészt azért, mert a nominális hozam, kamat vizsgálata elfedi a valóságot, azaz nem látjuk pontosan a pénzünk vásárlóértékének a növekedését, és sajnos a reálkamatok, hozamok alapján történő vizsgálatok is torzítanak. Megbeszéljük mindkét témát, de kezdjük először azzal az esettel, hogy mi a probléma a nominál, vagy nominális kamatokkal, hozamokkal. Mi a probléma a nominál kamat/hozam alapján hozott döntésekkel? Az átlagos befektetőt általában a nominális kamat/hozam érdekli, azaz az a hozam, ami rá van írva a papírra, az ajánlatban feltűntetésre kerül, mivel ez fejezi ki, hogy mennyivel növekszik a megtakarításunk. Például, ha befektetünk 1...

Számos elmélet, és módszer létezik a befektetési portfólió kialakítására, összeállítására vonatkozóan. Ezek közé tartozik az ún. permanent porftólió, melynek legfontosabb tulajdonságaival ismerkedünk meg cikkünkben. Megnézzük, hogyan kell kialakítani a permanent portfóliót, milyen eredményeket lehetett elérni a múltban permanent befektetési portfólió kialakításával. A hozamok mellett a kockázatokról is szó lesz. A portfólió kialakítása témát már több bejegyzésben is tárgyaltuk, a cikkünkben leírtak ezeken alapulnak, érdemes lehet tanulmányozni a következő bejegyzéseket is: Befektetési portfólió kialakítása, összeállítása, tervezése egyszerűen Befektetési alapok hozamai: a múltbeli hozamok alapján hozott döntések veszélyei Passzív befektetés, passzív befektetési stratégia, passzív...

Befektetési alapot – többek között – általában azért választunk megtakarításként, mert ez önmagában is pénzünk megosztását jelenti, hiszen egy-egy befektetési alap jellemzően 50-100 különböző egyedi befektetést tartalmaz (kötvény, részvény…stb). Mégis fontos kérdés, az írásunk címben megfogalmazott felvetés.  Az egy, vagy több befektetési alapot vásároljak kérdés megválaszolásához először is tisztázni szükséges, hogyan ismerhetjük meg egy-egy adott […] The post Egy, vagy több befektetési alapot vásároljak? A befektetések megosztása alapok között appeared first on Bankmonitor.hu.

Eladták egy regionális tranzakció keretében Románia legnépszerűbb televízióját, a Pro TV-t, miután a Petr Kellner cseh milliárdos által birtokolt PPF befektetési alap megállapodott az amerikai AT&T amerikai telekommunikációs vállalattal a kelet- és közép-európai televíziókat üzemeltető CME megvásárlásáról.

Alapjaiban változott meg a bankolás és a befektetések világa: ma már a felhasználói élmény és a személyreszabhatóság számít, nem pusztán a jó üzleti döntés.

A Budapest Alapkezelő által fejlesztett Budapest NEXT alapcsalád célja a globális megatrendekben – a demográfiai változások, a technológiai áttörés, a klímaváltozás, a világ gazdasági erőviszonyainak átrendeződése, valamint a gyorsuló urbanizáció – rejlő befektetési lehetőségek kiaknázása. Elsőként a Budapest NEXT Generáció Alap indult el, amely a fejlett és fejlődő országok demográfiai trendjének kihívásaira választ kereső befektetési lehetőségekre fókuszál, illetve a tervek szerint az év végéig a Budapest NEXT Technológia Alap forgalmazása is megkezdődhet.

A magyar befektetők egyik fontos befektetési eszköze a hagyományos befektetési alapok, így most megvizsgáljuk, hogy az elmúlt 5 és 10 éves teljesítményük alapján, mely alapok hozták a legjobb teljesítményt. Megnézzük, hogy a magyar befektetési alapok mekkora hányada volt képes felülteljesíteni az elmúlt 5 és 10 éves időszakban. Tekintettel arra, hogy részvényalapokat vizsgálunk, így a 3 éves visszatekintéssel nem foglalkoztam, mivel ez részvénypiaci befektetés esetén rövidtávnak tekinthető, és messzemenő következtetéseket nem lehet levonni ilyen rövidtávú adatokból Mielőtt azonban a részleteket megnézzük, érdemes szem előtt tartanod, hogy a hagyományos befektetési alapok célja az aktív vagyonkezelés segítségével a referencia index felülmúlása, azaz önmagában nem csak az elért hozam a...

11 tőzsdei alapelvet, kifejezést beszélünk meg, melyek már évtizedek óta megállják a helyüket, és segíthetik a kezdő tőzsdei kereskedőket, befektetőket a tőzsdék működésének megértésében. Megnézzük, mit jelentenek ezek a tőzsdei mondások, szó lesz arról is, hogyan hasznosíthatók kezdőként ezek a tőzsdei bölcsességek. A tanácsok tőzsdei kereskedőknek és részvény vásárlás előtt álló befektetők számára lehet kifejezetten hasznos. 1. "No one can beat the market" A "senki sem tudja a piacot megverni" kifejezést gyakran hallhatjuk a passzív befektetési stratégiákat, indexkövető stratégiákat követők szájából. A kifejezés lényege, hogy a piaci hozamokat hosszútávon nem lehet felülmúlni. Ez az egyik oka annak, hogy a befektetési alapok jelentős része nem képes az alap referencia index hozamának...