Legfontosabb témák

A befektetési alapok vagyona áprilisban 1,2 százalékkal, 72 milliárd forinttal nőtt a tőkeáramlás és a hozamok eredőjeként - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) csütörtökön az MTI-vel. A szervezet tagjai április végén 6273 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban.

A befektetési alapok vagyona áprilisban 1,2 százalékkal, 72 milliárd forinttal nőtt a tőkeáramlás és a hozamok eredőjeként – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) csütörtökön az MTI-vel. A szervezet tagjai április végén 6273 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban. A Bamosz elemzésében kiemeli, hogy a pénzpiaci alapokon belül a hazai likviditási alapokba 19 ...

A professzionális befektetési folyamatban számos nagy tudású magyar és külföldi szakember, elemző dolgozik a színfalak mögött.

35 millió dollárral segítette a lejtőn lefelé csúszó céget az alap az első negyedévben.

A havi rendszerességű megtakarítás a befektetők negyedére jellemző, 80 százalékuk pedig évente legalább egyszer figyel arra, hogy félretegyen valamennyi pénzt – derül ki a K&H csoport felméréséből.

Cikkünkben számba vesszük azokat a tényezőket, melyek az eredményes, sikeres befektetéshez szükségesek. Az általam felvázolt lépések segíthetnek abban, hogy megfelelően kezeljük a megtakarításainkat, így hosszútávon is eredményeket érhetünk el. Megnézzük a legfontosabb alapismereteket, kitérek a különböző összefüggések szerepére, illetve azzal is foglalkozunk, hogy lehetséges-e az időzítés befektetési időtávon. Befektetés alapjai, fontos fogalmak 1. A befektetés fogalma Első és legfontosabb szempont, hogy tisztázzuk a befektet...