Legfontosabb témák

Háromszor lesz négynapos és ugyanennyiszer háromnapos hosszú hétvége 2020-ban.

Idén az ezüst keresletét valamivel felülmúlja a kínálat annak ellenére, hogy a kínálat 1018,9 millió unciás mennyisége egy százalékkal kisebb a tavalyinál - áll a The Silver Institute 2019-re vonatkozó legfrissebb előrejelzésében, amit a nemesfémekkel is foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. ismertetett az MTI-vel.

Átadták pénteken az M70-es gyorsforgalmi út kétszer kétsávosra bővített, Letenye és Tornyiszentmiklós-országhatár közötti szakaszát, amelyet ezután autópályaként használhatnak a közlekedők - írta az MTI. ... ...

Az E.ON Hungária Zrt. a kötelező nyilvános vételi ajánlat lezárása során az Elmű és az Émász valamennyi, az ajánlatot érvényesen elfogadó részvényesének kifizette az egyenként tízezer forint névértékű, névre szóló törzsrészvények ellenértékét csütörtökön - tették közzé a társaságok a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

Izgalmas év elé nézünk a JPMorgan szerint.

Egy német befektetési alap mindenkit lekörözött az idén.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 377,47 pontos, 0,83 százalékos emelkedéssel, 45 760,15 ponton, történelmi csúcson zárt pénteken – írja az MTI. A részvénypiac forgalma 19,9 milliárd ... ...

Húsz üzletet nyitnak egy kanadai tartományban a legális kannabiszpiac kiépítése céljából.

Húsz üzletet nyitnak egy kanadai tartományban a legális kannabiszpiac kiépítése céljából.

Pénteken 8000 darabot vásároltak.

Az MKB Bank az MKB Consulting Kft.-ben meglévő, a törzstőke 75 százalékát megtestesítő üzletrészéből 26 százalékot értékesített az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. részére – tette közzé a hitelintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Ugyanakkor az MKB Consulting Kft-től megvásárolta a Danube Capital R&A Zrt. részvényeinek 25 százalékát

A hosszú kötvények árfolyama sokkal nagyobb mértékben emelkedett, mint amekkora kamatot a MÁP+ fizet. Aki kötvényalapot vett fél éve, kétszer-háromszor annyit nyert, mint a szuperkötvényesek. Megkapták ... ...

Átadták az M70 autópálya Letenye és Tornyiszentmiklós közötti szakaszát.

Az autóutat Letenye és Tornyiszentmiklós között bővítették autópályává.

Van olyan cég, ami 22 éve nem látott árfolyam-növekedést regisztrált.

Az orosz jegybank pénteken a piaci várakozásoknak megfelelő mértékben, 25 bázisponttal csökkentette 6,25 százalékra irányadó az kamatot, és további kamatcsökkentési szándékát jelezte jövőre, ami elsősorban ... ...

Rövid időn belül a Robinhood lett a harmadik olyan vállalat, amely tört részvényeket is kínál.

Kamatot csökkentett az orosz jegybank.

Ingyenpénz? Ha még nem volt elég a szuperlatívuszokból MÁP Plusz-ügyben, számoljuk ki, hogy mekkora lesz a hozama nyugdíj-előtakarékossági számlán tartva. Az eredmény kedvező, de azért nem falrengető. A számítás egyben óv minket attól, hogy a rossz befektetésektől szja-kedvezménnyel jó hozamot várjunk.

1,95 százalékos átlaghozammal érkeznek a papírok.

Akik vállalták a kockázatot és a német, az amerikai, valamint a feltörekvő piaci részvénypiacokon próbáltak szerencsét az idén, azok két számjegyű pluszt könyvelhettek el, pedig az év elején még másra lehetett számítani – derül ki a K&H Alapkezelő összefoglalójából. Frankfurtban és New Yorkban például több mint 20 százalékos többletet lehetett elérni, de Budapesten is bő 10 százalékos emelkedést mutattak az árfolyamok.

Ingyenpénz? Nem feltétlenül. Ha még nem volt elég a szuperlatívuszokból MÁP Plusz-ügyben, számoljuk ki, hogy mekkora lesz a hozama nyugdíj-előtakarékossági számlán tartva. Az eredmény kedvező, de azért nem falrengető. A számítás egyben óv minket attól, hogy a rossz befektetésektől szja-kedvezménnyel jó hozamot várjunk.

Kitarthat a csütörtöki jó hangulat, így tovább folytatódhat az emelkedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.

Kitarthat a csütörtöki jó hangulat, így tovább folytatódhat az emelkedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. Varga Zoltán az MTI-nek küldött kommentárjában közölte, hogy a vezető részvények közül a rekord szinteken lévő OTP-nek a korábbi 15 250 forintos szintnél lévő maximum lehet a támasza, míg felfelé akár a 16 000 ...

A nagyobb elemzőházak közül jó néhány optimista, bár inkább arra számítanak, hogy bizonyos európai szektorok ralizhatnak jövőre.

A kínai Hszincsiang-Ujgur tartományban működő átnevelőtáborokról készült jelentés ellenére a német cégek kitartanak a régióban működő befektetéseik mellett. A kínai piac túl nagy, az ázsiai óriás túl fontos ... ...

Hogyan tudjuk egyszerre meglovagolni a lakossági állampapírok által nyújtotta biztonságot és kiszámítható hozamot és az ingatlanpiaci befektetésekben rejlő lehetőségeket? Mutatjuk!

Az ÁKK a lakossági állampapírok október végi egységes kamatprémium csökkenése során nyilván azzal a szándékkal hagyta ki egyedül a MÁP Pluszt, mert szeretnének minél több kisbefektetői megtakarítást a szuperállampapírhoz rendezni.

Új cég lép a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közepes méretű vállalkozásokra létrehozott Xtend piacára, a tőzsde december 16-tól felveszi az értékpapírlistára a DM-KER Zrt. 1 millió darab, egyenként 500 forint névértékű - 500 millió forint össznévértékű - törzsrészvényét.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 779,20 pontos, 1,75 százalékos emelkedéssel, 45 382,68 ponton, új történelmi csúcson zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma kiemelkedően magas, 20,1 milliárd ... ...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 779,20 pontos, 1,75 százalékos emelkedéssel, 45 382,68 ponton, új történelmi csúcson zárt csütörtökön.

Erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

A döntést az INA két legnagyobb részvényese, a horvát kormány és a MOL is támogatta.

Aki most kezdi a megtakarítást, és már az idei évre is szeretne hozzájutni az akár 130 ezer forint állami támogatáshoz, annak év végéig kell megkötnie a szerződést.

Azok az ügyfelek jelenthetnék a keresleti bázist, akik ötmillió forint vagy az alatti megtakarítással rendelkeznek, de őket nehezebb elérni ezzel az ajánlattal.

Több helyen lehetett olvasni, hogy a Babaváró hitelből Magyar Állampapír Pluszt vásárlók milyen magas, kockázatmentes hozamot érhetnek el. Ez igaz is lehet, hiszen gyermek születése nélkül is 5 év után jelentős nyereséggel lehet kiszállni a konstrukcióból. De mi a helyet akkor, ha elválik a fiatal pár, vagy esetleg külföldre költöznek az első 5 évben. Ebben […] The post A Babaváró hitel szuperállampapírral kombinált hozama mégsem annyira kockázatmentes? appeared first on Bankmonitor.hu.

A döntés megfelelt a piaci várakozásoknak.

A piaci várakozásokkal összhangban nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa csütörtöki ülésén.

A piaci várakozásokkal összhangban nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa csütörtöki ülésén.

A jelenlegi vagy alacsonyabb szinten marad, amíg az inflációs kilátások megközelítik a 2 százalék közeli, de az alatti szintet.

Hozamemelkedéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján - írja az MTI. Az ÁKK 15 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont ... ...

Először vezette a döntést az eurózóna jegybankja élén.

Gyakorlatilag a papírformát hozta tegnap a Fed ülése. A várakozásokkal összhangban az 1,5-1,75% közötti sávban szinten tartották a kamatokat.

Szigeti András összes részvényét bizalmi vagyonkezelésbe adta.

Egyre több cseh cég vállalja fel a kockázatot a kedvezőnek tűnő kamatok miatt.

Enyhe emelkedéssel nyugtázták a tőzsdék a Fed szilárdnak ígérkező kamatpolitikáját, a magyar és lengyel index bőven átlag felett teljesít. Megvan az új OTP-rekord, az euró/forint pedig öt hete nem járt 330 alatt. Négy fontos tudnivaló a mai tőzsdenapra.

Más miatt is érdekes az időpont.

A Fed döntése egyébként megfelelt a piaci várakozásoknak.

Könnyű kamatcsapdába esni az ünnep idején, ennek elkerülésére szedett össze pár jó tanácsot a Bank360 pénzügyi szakportál.

Nyitást követően mérsékelt ütemben, de folytatódhat az emelkedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. Varga Zoltán az MTI-nek küldött kommentárjában közölte, mindez annak köszönhető, hogy enyhén pozitív lett a nemzetközi befektetői hangulat az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai kamatdöntését követően. Az OTP árfolyamában a 15 250 forintnál található ...

Nyitást követően mérsékelt ütemben, de folytatódhat az emelkedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője, Varga Zoltán szerint. Mindez annak köszönhető ... ...