Legfontosabb témák

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezi, hogy a munkavállalókhoz hasonlóan a kisvállalkozások adóbevallását is az adóhatóság készítse el a jövőben, később pedig a nagyobb vállalkozásokra is kiterjedhetne ez a gyakorlat.

A Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint később ez a nagyvállalkozásokra is kiterjedne.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kezdeményezi, hogy a munkavállalókhoz hasonlóan a kisvállalkozások adóbevallását is az adóhatóság készítse el a jövőben, később pedig a nagyobb...

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kezdeményezi, hogy a munkavállalókhoz hasonlóan a kisvállalkozások adóbevallását is az adóhatóság készítse el a jövőben, később pedig a nagyobb...

Ezúttal a kamara kérte, amit a kormány nemrég felvetett: a NAV készítse el a kisebb cégek adóbevallását is. Az ötlet látványos, de a mostani helyzetben aligha megvalósítható.

Vietnamból érkezett építőipari munkások, indiai és pakisztáni kamionsofőrök, nepáliak és bangladesiek a konfekcióiparban, a Fülöp-szigetekről bevándorolt dolgozók a vendéglátásban - velük találkozhat ... ...

A Fidesz szerint a nemzeti konzultációhoz kapcsolódó országjáró körút visszaigazolta, hogy az emberek döntő többsége támogatja a kormányt, elutasítja Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikáját és kiáll Magyarország szuverenitása mellett.

A vállalkozásoknak május 31-ig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást és gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről - emlékeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Míg az európai átlagpolgár a terrorizmusveszélyt teszi az első helyre a félni valók listáját, addig a magyarok főként a betegségektől tartanak.

Míg az európai átlagpolgár a terrorizmusveszélyt teszi az első helyre a félni valók listáját, addig a magyarok főként a betegségektől tartanak.

A vállalkozásoknak május 31-ig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást és gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről – emlékeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A Franciaországban futó társadalmi reklám a biztonságos közlekedésre hívja fel a figyelmet: ne menjenek át a piroson!

A vállalkozásoknak május 31-ig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást és gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről.

A cafeteria-szabályok átalakulásával csökkent a nyugdíj- és egészségpénztárak munkáltatói tagdíjfizetése és nőtt az egyéni befizetők aránya, a munkáltatókra viszont szükség van, ezért a...

Pozitív tapasztalatokat szerzett a Ryanair az átszállások biztosításával, a rendszert így tovább bővítik, Londonban is elérhető lesz a szolgáltatást - közölte Michael O'Leary vezérigazgató.

Újabb drága ingatlanokat vettek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai: most az Andrássy úton álló Hétház épületeit.

Jelentősen csökkent tavaly a nagy-britanniai bevándorlás, nem kis részben a közép-európai EU-országokból érkezők számának visszaesése miatt. A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett becslése szerint a decemberrel zárult tizenkét hónapban nettó 248 ezer volt a tartós letelepülési szándékkal Nagy-Britanniába érkezők száma, 84 ezerrel kevesebb, mint 2015-ben. Ez az első olyan becslés, amelyben szerepel a brit EU-tagságról tartott népszavazás utáni fél év. A tavaly júniusi referendumon a résztvevők szűk, 51,9 sz...

Jelentősen csökkent a nagy-britanniai bevándorlás, nem kis részben a közép-európai EU-országokból érkezők számának visszaesése miatt.

Élelmiszerláncban szereplők, figyelem!

2016-ban mintegy 740 ezer, az Egyesült Államokba legálisan beutazó személy nem hagyta el a törvény által megszabott határidőn belül az országot - közölte hétfőn az amerikai belbiztonsági minisztérium...

Május 31-ig kell beadniuk az élelmiszerláncban szereplőknek a felügyeletidíj-bevallást – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szerdai közleményében.

Az AsiaCenter új emeleteket nyit meg a kereskedők és vásárlók előtt. A két épületből álló bevásárlóközpont nyugati szárnyának korábban kizárólag rendezvényekre, kiállításokra fenntartott első és második emeletének több mint 4000 m2-ét vonják be kereskedelmi területbe, amivel teret nyitnak új kereskedelmi profilok, szolgáltatások számára, valamint kiszolgálják az iroda helyiségekre való megnövekedett igényt. Az AsiaCenter új szereplőként ...

Tűzjelző riasztására érkeztek ki a fővárosi hivatásos tűzoltók Rákospalotára, az egyik bevásárlóközpont épületéhez - írja a katasztrófavédelem.

Az Opimus Group Nyrt. közvetett módon 6 százalékos részesedést szerez a Kall Ingredients Kft.-ben, amely 45 milliárd forintos zöldmezős beruházással egy gabonafeldolgozót épít az Észak-Alföldön.

Mészáros Lőrinc rárepül a cukorpiacra, amelyben ősszel megszűnik az uniós kvótarendszer.

Az Opimus Group közvetett módon 6 százalékos részesedést szerez, a KALL Ingredients Kft.-ben.

Órákkal a Manchester Arénában történt robbantás után a helyszín közelében újabb durranást lehetett hallani: egyesek lövésekről, mások robbanásról számoltak be - adta hírül a Reuters.

Több mint 430 ezren módosítás nélkül fogadták el a NAV által készített szja-bevallás tervezetet.

Idén először, a NAV kérés nélkül 3,8 millió embernek készítette el az adóbevallását.

Jól vizsgázott az e-szja felület, mert összesen 1,7 millióan keresték fel, mintegy 600 ezren küldték el az új rendszert felhasználva a bevallásukat és közülük 430 ezren változtatás nélkül elfogadták...

A megrögzött kosarasoknak is át kell szokniuk a bevásárlókocsikra. Az higiénikusabb, mondják.

Hétfőn éjfélig kell leadni a 2016. évi személyi jövedelemadó (szja) bevallást – mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán. A NAV arra is felhívta a figyelmet, hogy az szja 1+1 százalékáról is már csak hétfőn lehet rendelkezni. A szóvivő kifejtette: az ügyfélkapuval nem rendelkezők hétfőn ...

Az szja 1+1 százalékáról is már csak hétfőn lehet rendelkezni.

És persze rendelkezni az 1+1 százalékról. Még ügyfélkaput is lehet nyitni az utolsó pillanatban.

Hétfőn éjfélig kell leadni a 2016. évi személyi jövedelemadó (szja) bevallást – mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Idén mintegy négymillió magánszemélynek elkészítette a NAV a tervezetet.

Éjfélig lehet módosítani az adóbevallásunkat, ha úgy látjuk, valami nem stimmel.

Ez a postára és az ügyfélkapura vonatkozik, de az ügyfélszolgálatokon csak este hatig lehet benyújtani a papírokat.

Hétfőn még változtathat a tervezeten és felajánlhatja adója 1 százalékát.

Az adózóknak szombatig van lehetőségük arra, hogy kiegészítsék a NAV által elkészített adóbevallás-tervezetet.

TED videóból már vagy százat láttam. Barátok, ismerősök osztották meg saját oldalaikon, vagy küldték át nekem valamilyen érdekes témát feldolgozó, motiváló videók linkjeit. Viszont soha nem jártam még TEDx konferencián, egészen a közelmúltig. Ekkor ugyanis a MÜPA-ban elvesztettem TED-szüzességemet.

Nyilvánosságra hozta programját a június 8-i előrehozott brit parlamenti választás nagy esélyesének tartott és jelenleg is kormányzó Konzervatív Párt. E szerint az Egyesült Királyság az az EU-ból való kilépés mellett kivonul az egységes belső piacról és a vámunióból is, de átfogó szabadkereskedelmi és vámmegállapodásra törekszik majd.

Magyarország nem változtat bevándorláspolitikáján - hangoztatta Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Vészesen közeledik a leadási határidő....

A külföldről származó bevételeket is fel kell tüntetni a május 22-ig benyújtandó személyi jövedelemadó bevallásban. Hogy ezek után külföldön vagy itthon kell-e megfizetni az adót, azt elsősorban a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények szabályozzák – hívja fel a figyelmet a MAZARS. Az osztalékból származó jövedelemre a forrásállam is kiszabhat maximum 15%-os adót; ingatlan bérbeadása, értékesítése után pedig mindig az adott országban kell adózni.

Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben - közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására.

Már csak öt nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 22-ig.

Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a Bécsi úti bevásárlóközpontban a NAV munkatársai várják az ügyfeleket fél 9-től délután 1 óráig a bevallási tervezetek véglegesítésére, de a ...

Az ott épülő bevásárlóközpont és szolgáltatóház is az övé lehet.

Ezúttal Tatabánya főteréből vett magának egy darabot.

A bevándorlás szabályozásának szigorítása is szerepel a kormányzó Konzervatív Párt választási programjában.

A bevándorlás szabályozásának szigorítása is szerepel a kormányzó brit Konzervatív Párt választási programjában, ez a magyarokat is érinti majd.

A bevándorlás szabályozásának szigorítása is szerepel a kormányzó brit Konzervatív Párt választási programjában.

Reményt adhat a terméketlen nőknek a 3D nyomtatással előállított mesterséges petefészek - egy kísérletben ugyanis sikerült egy ilyennel elősegíteni egészséges utódok világra jövetelét.

Motorcsónakot is felsorolt nagyértékű ingóságai között a tárca nélküli miniszter.

Bár Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke azt ígérte, hogy az újabb kerítés a magyar-szerb határon minden illegális belépési kísérletnek ellenáll, ám a létesítmény elkészülte óta nőtt a próbálkozók ... ...

A maximálisan reméltnél némileg alacsonyabb áron, de így is rekord összegért kelt el a Sotheby's genfi árverésén egy pár gyémánt fülbevaló.