Legfontosabb témák

Kínaiak kezébe került a Tesla Motors 5 százaléka: az ezt megtestesítő, 8,167 millió részvényből álló csomagért 1,78 milliárd dollárt fizetett a Tencent internetszolgáltató az amerikai tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott adatok szerint.

Az uniós bevándorlók nem Németországban élő gyermekei után járó családi pótlék több mint fél milliárd euróval terheli Berlin költségvetését, amin a pénzügyminiszter változtatni akart, azonban az Európai Unió bizottsága tiltakozott ellene. A berlini kormány a következő ülésén körvonalazza, miként képzeli el az Európai Unió előírásainak is megfelelő takarékossági intézkedést.

A Tencent Holdings kínai technológiai óriásvállalat 1,78 milliárd dollárért 5 százalékos részesedést szerzett az elektromos autókat gyártó Teslában - jelentette be az amerikai vállalat kedden. A Tencent ... ...

A kínai Tencent 5 százalékos részesedést vásárolt a Teslából.

Kiterjesztené az angol nyelvi szintfelmérőre kötelezett bevándorlók körét a Brit Kormány illetékes szerve. A munkavállalói vízum megszerzéséhez már korábban is több kategóriában előírás volt a megfelelő szintű, minőségbiztosított angol nyelvi szintfelmérő tesztek (SELT) sikeres teljesítése, a kötelezettek köre azonban hamarosan tovább bővül majd.

Eddig 61 építtetőt fenyegetett a giccsadó Óbudán, a főépítész véleménye alapján azonban 60 esetben az építtetők jogosultak voltak a mentességre. A figyelmeztetés hatására ugyanis módosították eredeti ... ...

Rendben találta az egy hónap múlva esedékes francia elnökválasztáson függetlenként induló Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszter vagyonbevallását az illetékes hatóság - közölte hétfőn az Anticor francia korrupcióellenes egyesület.

A politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában válaszolt Exterde Tibor kérdéseire többek között a 2018-as választások előtt várható eseményekről.

Kiterjesztené az angol nyelvi szintfelmérőre kötelezett bevándorlók körét a Brit Kormány illetékes szerve. A munkavállalói vízum megszerzéséhez már korábban is több kategóriában előírás volt a megfelelő szintű, minőségbiztosított angol nyelvi szintfelmérő tesztek (SELT) sikeres teljesítése, a kötelezettek köre azonban hamarosan tovább bővül majd.

Sokan felkeresték már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, internetes e-SZJA felületét. Az ügyfélkapuval rendelkező emberek sok mindent megnézhetnek, sőt beállíthatnak az oldalon. Aki valahol elakadt, annak most a NAV öt rövid videóval segít.

Több mint félmillió, önkéntes pénztárba befizető magánszemélynek is érdemes kihasználnia a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szolgáltatását, mert a bevallási tervezet ezt az adatot is tartalmazza.

Több mint félmillió, önkéntes pénztárba befizető magánszemélynek is érdemes kihasználnia a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szolgáltatását, mert a bevallási tervezet ezt az adatot is tartalmazza - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Az Európai Bizottság egy olyan új tervvel állt elő, amelynek segítségével az európai fogyasztókat nagyobb választékot és jobb hozzáférést adna a pénzügyi szolgáltatásokhoz az EU teljes területén -...

Érdemes jó előre bevásárolni húsvét előtt....

A személyijövedelemadó-bevallás adóhatóság által elkészített tervezetének ellenőrzését kéri az ügyfelektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a dokumentumok hiánytalanok legyenek a május 22-i leadási határidőre. Az adóhatóság szerdai közleménye szerint sok ügyfélnél történhetett változás év közben, esetleg a számításba vehető kedvezmények nem kerültek bele a NAV által elkészített tervezetbe, így azokat az adózóknak kell ...

Nem kell májusig várni az ellenőrzéssel....

A személyijövedelemadó-bevallás adóhatóság által elkészített tervezetének ellenőrzését kéri az ügyfelektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a dokumentumok hiánytalanok legyenek a május 22-i leadási határidőre.

A személyijövedelemadó-bevallás adóhatóság által elkészített tervezetének ellenőrzését kéri az ügyfelektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a dokumentumok hiánytalanok legyenek a május 22-i leadási határidőre.

Sokan már az első pillanatban felkeresték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, internetes e-SZJA felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük.

Miközben a Liget Projekt terve kapott hideget és meleget, az ingatlanfejlesztők csendben bevásárolnak a megaprojekt vonzáskörzetében felértékelődő területeken.

Az inflációs cél eléréséhez a jelenlegi laza monetáris kondíciók tartós fennmaradása szükséges – mondta a Világgazdaságnak Parragh Bianka, az MNB monetáris tanácsának új tagja

Több mint 90 ezer kész, jóváhagyott személyi jövedelemadó-bevallás van már az adóhivatalnál, a hét eleji adatok szerint. A családi kedvezmények esetében fordul elő a legtöbbször, hogy nem egyeznek az adóhivatali adatok a valós adatokkal.

Van rá pénz, viszont az MNB lakáshitel-értékelője 10 milliárd forinttal is csökkentheti a bank éves nyereségét.

A parlamentben is rábólintottak arra, hogy az MKIK-elnök felesége üljön be az MNB Monetáris Tanácsába.

Mexikóból származó vendégeket nem volt hajlandó kiszolgálni egy pincér, amíg nem mutatták be a papírjaikat.

Egyiptomi tudósoknak sikerült biológiailag lebomló műanyaggá alakítaniuk a garnélarák páncélját. Újabb alapanyagot nyertek így a környezetbarát táskák és csomagolások számára, ami ráadásul védelmet is nyújt a baktériumok ellen.

Magyarország nem enged migrációs politikájából, mivel meggyőződése, hogy jogilag helyesen jár el, továbbá határvédelmi rendszerével nem csak a magyar, de valamennyi európai polgár biztonságát szolgálja - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

3,8 millióan érhetik el bevallásuk tervezetét ügyfélkapun keresztül....

Olcsóbb lett a benzin és a gázolaj, Japánban sok a becsületes ember, a világban viszont sok az éhező. Heti gazdasági összefoglaló.

17 ezer magánszemély szerkeszti online a bevallását.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű e-szja rendszerének indulása óta, másfél napja már közel százezren nézték meg a bevallási tervezetüket - tájékoztatott Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára.

NGM: közel 100 ezren nézték meg a bevallási tervezetüket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű e-szja rendszerének indulása óta, másfél napja már közel százezren nézték meg a bevallási tervezetüket.

Személyi jövedelemadó, a bevallást benyújtók száma, (1999-2014); összes bevalló száma, önbevallók száma az adott adóévben; szja

Maryland állam egyik szövetségi bírója is felfüggesztette csütörtökön Donald Trump republikánus párti amerikai elnök második beutazási rendeletét, amely korlátozza hat muzulmán többségű országból az Egyesült Államokba történő beutazást.

Idén először 3,8 millió adózónak a NAV készíti el a személyi jövedelemadó-bevallását, de nem könnyű eligazodni, pontosan mi a teendő, mikor mit kell elküldeni. Megpróbáljuk egyetlen ábrán megmutatni, milyen lehetőségek vannak a bevallás ellenőrzésére, és arra is adunk tippeket, hogy mire érdemes figyelni.

Ma éjfélig kérhetik az adózók a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), hogy postán juttassa el hozzájuk a személyi jövedelemadóról (szja) szóló adóbevallási tervezetet.

Sokáig elérhetetlen volt az oldal, ahol mától ellenőrizni lehet, milyen szja-bevallást készített a NAV azoknak, akiknek van ügyfélkapujuk.

Elérhetetlenné vált az oldal, ahol ellenőrizni lehetne, milyen szja-bevallást készített a NAV azoknak, akiknek van ügyfélkapujuk.

A magánszemélyek helyett ezentúl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti el a bevallási tervezeteket, ezzel új korszak kezdődött a bevallások történetében, olyan, amelyben söralátét sem kell - jelentette ki Varga Mihály.

Tegnap még hiába keresték az szja-bevallások tervezetét az ügyfélkapun, ma viszont már megjelentek a dokumentumok.

Ma éjfélig kérhetik az adózók a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), hogy postán juttassa el hozzájuk a személyi jövedelemadóról (szja) szóló adóbevallási tervezetet. Az adóhatóság idén mintegy 3,8 millió adózó számára készítette el az szja-bevallási tervezetet, amelyeket elektronikus formában megtekinthetnek és módosíthatnak az ügyfélkapuval rendelkezők. Amennyiben az adózó egyetért a tervezettel és május 22-ig nem ...

Holnaptól már csak a NAV ügyfélszolgálatain nyújthatjuk igényünket.

Ma éjfélig kérhetik az adózók a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, hogy postán juttassa el hozzájuk a személyi jövedelemadóról szóló adóbevallási tervezetet.

A NAV honlapján már elérhető az SZJA-bevallás tervezete, egy kattintással el is lehet fogadni.

Az a mától minden valószínűség szerint holnaptól akar lenni, amint az adóhatóság oldalán található idővonalon is látható.

Szerdától tekinthetik meg az adóhatóság által elkészített szja-bevallási tervezetet az erre a célra kialakított online felületen azok, akik ügyfélkapuval rendelkeznek, a papíralapú tervezet postázását pedig csütörtök éjfélig lehet kérni. Aki egyetért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kalkulációjával, annak nincs teendője, május 22-én az adóbevallási tervezet számít majd a bevallásának, aki nem, május 22-ig módosíthatja ...

Szerdától lehet ellenőrizni Ügyfélkapun keresztül, hogy a NAV helyesen töltötte-e ki a bevallásunkat.

Szerdától lehet megnézni az szja-bevallási tervezeteket az ügyfélkapun keresztül. Fontos: a NAV szerint "a hallgatás beleegyezés"!

Az amerikai MSNBC televízió egyik kedd esti politikai műsorában nyilvánosságra hozták Donald Trump 2005-ös adóbevallásának egyik részletét, amelyből az derül ki, hogy a jelenlegi elnök egyáltalán nem volt adócsaló.

Mától lehetett volna kihasználni a NAV szja-bevallást megkönnyítő újítását, de az egyelőre nem működik.

Aki szerint jól számolt a NAV, annak más teendője nincs is: ez számít majd az éles bevallásának.

Szerdától lehet megnézni az szja-bevallási tervezeteket az ügyfélkapun keresztül.

Mától tekinthetik meg az adóhatóság által elkészített szja-bevallási tervezetet az erre a célra kialakított online felületen azok, akik ügyfélkapuval rendelkeznek, a papíralapú tervezet postázását pedig csütörtök éjfélig lehet kérni - hívja fel a figyelmet a NAV.

Szerdától tekinthetik meg az adóhatóság által elkészített szja-bevallási tervezetet az erre a célra kialakított online felületen azok, akik ügyfélkapuval rendelkeznek, a papíralapú tervezet postázását pedig csütörtök éjfélig lehet kérni.

Az amerikai MSNBC televízió egyik kedd esti politikai műsorában nyilvánosságra hozták Donald Trump 2005-ös adóbevallásának egyik részletét, amelyből az derül ki, hogy a jelenlegi elnök egyáltalán nem volt adócsaló.