Legfontosabb témák

A belügyminiszter nyilvánosan ellentmondott bevándorlásügyi államtitkárának.

Németországban az egészségbiztosításnak jelentős többlete van, ami az egyik lap szerint nemcsak a magas foglalkoztatásnak és a gazdasági növekedésnek, hanem az EU-ból jött bevándorlóknak is köszönhető. A külföldi járulékfizetők száma hét év alatt megkétszereződött. Nálunk viszont magas a deficit.

Jelentős bevándorlási nyomás nehezedik Lengyelországra - nem a dél felől érkezők jutnak el odáig valahogyan, hanem kelet felől, a volt szovjet tagállamokból érkeznek sokan. A lengyel-belorusz határon például ... ...

Megállapodtak az Európai Unió és Egyiptom képviselői kedden Brüsszelben az észak-afrikai ország gazdaságának fejlesztését, az ország stabilitásának elősegítését, a szélsőségesek elleni küzdelmet és a migrációs áramlatok kezelését illetően.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Líbia biztonsága, a líbiai tranzitútvonal lezárása egyre inkább kiemelkedő európai érdek, mivel Fekete-Afrikából nagy tömegben indultak el olyan emberek, akik nem politikai menekültek, és nagy az utánpótlás is.

A lengyeleknek nincs bajuk azzal, ha mellettük ukrán vendégmunkás dolgozik, ám a Közel-Keletről érkezett kollégával nem szívesen vannak egy légtérben. Akkor már inkább legyen ázsiai a kolléga. A lengyel ... ...

Akár már a tízezer főt is elérheti a hazánkban dolgozó, harmadik országból érkezett vendégmunkások száma, azonban sokuk egyik napról a másikra már az Európai Unió más tagállamában próbál szerencsét a Magyarországon kiállított munkavállalási engedély birtokában – tudta meg a Magyar Idők.

Az amerikai legfelsőbb bíróság szerdán elutasította Donald Trump elnöknek azt a kérését, hogy nyilvánítsa semmisnek egy hawaii bírónak azt a korábbi döntését, amelynek értelmében amerikai állampolgárok nagyszüleit nem lehet kitiltani az országból.

A német kormány szerint a Líbiában uralkodó viszontagságok ellenére nem csillapodik az észak-afrikai országból az Európai Unió felé tartó migrációs hullám - idézi az MTI, a Welt am Sonntag című német lapot ... ...

Az EU továbbfejlesztésével meg kell teremteni az "európai egyesült demokráciák politikai unióját" - hangoztatta vasárnap Martin Schulz, a német szociáldemokraták (SPD) kancellárjelöltje, az MTI beszámolója ... ...

Olaszország most már egyértelműen le akarja zárni a Földközi-tengeren húzódó, Líbiából induló migrációs útvonalat - mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

A Jobbik elnöke szerint nemcsak a bevándorlás, hanem az elvándorlás problémájával is foglalkozni kell. „A személyek szabad áramlása ne kényszer, ne nyomás legyen, hanem az valóban egy szabadságjog legyen” - fogalmazott Vona Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában.

Munkát vállalhatnak egyes hiányszakmákban a harmadik országbeli állampolgárok Magyarországon. A munkaerőhiány csökkentését célzó szabályozás kifejezetten a szerb és ukrán dolgozók hazai foglalkoztatását könnyíti meg. A nemzetgazdasági tárca arra hívja fel a figyelmet, hogy a munkavállalási engedély lejártát követően ezek a munkavállalók elhagyják Magyarországot.

Engedélymentesen vállalhatnak munkát egyes hiányszakmákban a harmadik országbeli állampolgárok Magyarországon. A munkaerőhiány csökkentését célzó szabályozás kifejezetten a szerb és ukrán dolgozók hazai foglalkoztatását könnyíti meg.

Akik bizonyos hiányszakmákban akarnak Magyarországon munkát vállalni, azoknak nem kell munkavállalási engedély sem.

Engedélymentesen vállalhatnak munkát egyes hiányszakmákban a harmadik országbeli állampolgárok Magyarországon. A munkaerőhiány csökkentését célzó szabályozás kifejezetten a szerb és ukrán dolgozók hazai ... ...

Egyre többet keresnek, s ezzel egyidejűleg egyre többet is költenek az ukrán vendégmunkások Lengyelországban. Még "szeretett államfőjük", Petro Porosenko csokigyáros termékeit is megvehetik választott ... ...

Nagyjából másfélmillióval bővült az Európai Unió lakossága egy év alatt a bevándorlásnak köszönhetően. Az uniós statisztikai hivatal jelentése szerint 511,8 millióan éltek a tagállamokban.

Napról napra változik Olaszország reagálása a tömeges illegális bevándorlásra - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Egy év alatt nagyjából 1,5 millióval bővült az Európai Unió lakossága, amely 2017. január 1-jén 511,8 millió volt a becslések szerint, a növekedés oka a pozitív migrációs egyenleg - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) hétfőn közzétett jelentéséből.

Magyarországon meredeken csökken a népességszám, bár a helyzet nem nálunk a legrosszabb.

A kormány arra számít, hogy egyre elfogadottabb lesz az illegális bevándorlással kapcsolatos magyar álláspont, és egyre több ország tartja helytelennek az ellenőrizetlen tömeges migrációt - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Maximális befogadási létszám olaszországi bevezetését helyezte kilátásba a migránsokat illetően Matteo Renzi volt kormányfő, a balközép miniszterelnök-jelöltje. A gyerekek honosítási szabályain viszont könnyítene.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az itt élő németeknek mondott köszönetet.

Az EU-ban a második generációs bevándorlók sokkal nagyobb arányban végeznek magasan kvalifikált munkát, mint az első generációsok és mint az őslakosok, egyúttal sokkal kevesebben vannak...

Az EU-ban a második generációs bevándorlók sokkal nagyobb arányban végeznek magasan kvalifikált munkát, mint az első generációsok és mint az őslakosok, egyúttal sokkal kevesebben vannak...

A Lengyelországból nyugatra távozó orvosok és ápolók egy részét ukrán bevándorlók pótolják. Gondot okoz nekik, hogy mivel az EU-n kívülről érkeznek, nehezebb honosítani a diplomájukat. Sok ukrán egészségügyi ... ...