Legfontosabb témák

Mexikóból származó vendégeket nem volt hajlandó kiszolgálni egy pincér, amíg nem mutatták be a papírjaikat.

Maryland állam egyik szövetségi bírója is felfüggesztette csütörtökön Donald Trump republikánus párti amerikai elnök második beutazási rendeletét, amely korlátozza hat muzulmán többségű országból az Egyesült Államokba történő beutazást.

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke államfővé választása esetén nemzeti konzultációt szervez az "állampolgársági politikáról", azaz a francia állampolgárság megszerzésének feltételeiről. "Egy konkrét témáról kezdeményezek nemzeti konzultációt: hogy melyek az országba való belépés, az itt tartózkodás és az állampolgárság megszerzésének feltételei" - mondta a radikális jobboldali pártelnök hétfő esti sajtótájékoztatóján Pá...

Éhségsztrájkba kezdtek bevándorlók a békéscsabai zárt befogadó központban - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

"Újkori rabszolgaság" kialakulásával fenyegetne az alacsony szakképzettségű bevándorlók munkavállalására ráutalt amerikai vállalatok körében, ha az amerikai kormány drasztikusan megszigorítaná a bevándorlási szabályokat - áll a Verisk Maplecroft globális vállalati kockázatkezelési tanácsadó cég csütörtökön Londonban ismertetett tanulmányában.

A külföldi állampolgárok közül ukránok érkeztek a legnagyobb számban Magyarországra munkavállalási céllal tavaly, amit elősegített, hogy a kormány tavaly megkönnyítette az ukrán állampolgárok...

A baj nem a pénzzel van, hanem a munkával - erről beszélt több munkaadó a brit parlamentben.

Elsőként Hawaii amerikai szövetségi állam támadta meg Donald Trump új elnöki rendeletét a bevándorlás átmeneti szigorításáról.

Lengyelországban akkora a munkaerő-hiány, hogy az eddig bevándorolt egymillió ukrán dolgozó sem tudta eltüntetni. A gazdaság is jó állapotban van, magas a növekedés, minimális a munkanélküliség, mégis mérsékelt az infláció és maradhatnak az alacsony kamatok. Hála a vendégmunkásoknak.

A migrációs áradat csak lelassult, de nem ért véget, “ebben a pillanatban is ostrom alatt állunk” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a határvadászképzés második és harmadik ütemében kinevezett tiszthelyettesek ünnepélyes eskütételén. Bár a napi híradások már nem tízezrekről, hanem csak néhány száz illegális határátlépőről szólnak, “mégsem dőlhetünk hátra”: csak annyi történt, hogy “két ...

Új rendeletet írt alá az Egyesült Államokba történő beutazás korlátozásáról Donald Trump amerikai elnök - jelentette be hétfőn a Fehér Ház.

A brit törvényhozás felsőházának illetékes bizottsága szerint egyáltalán nem biztos, hogy az EU-n belüli szabad mozgáshoz fűződő jog nagy-britanniai érvényesítésének megszüntetésével érdemben csökken majd a nettó bevándorlás a brit EU-tagság megszűnése után.

Hetvennégy százalékkal több migráns érkezett már az idén Olaszországba, mint tavaly.

A kormány fél évvel meghosszabbítja az egész ország területére érvényes tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet - ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Warren Buffett az elnökválasztása óta eddig tartózkodott attól, hogy kritizálja Donald Trumpot, hét végi részvényeseinek írott levelében azonban felhívta a figyelmet, a bevándorlók fontos szerepet játszottak ... ...

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a Németországban élő bevándorlóknak hosszútávon nincs perspektívája, ha nem kapnak munkát, nem tudnak felzárkózni, akkor könnyen radikalizálódhatnak.

Csökkenésnek indult tavaly a nagy-britanniai bevándorlás a brit statisztikai hivatal csütörtökön ismertetett kimutatása szerint.

Csökkenésnek indult tavaly a nagy-britanniai bevándorlás a brit statisztikai hivatal most közzétett adatai szerint. Ez az első olyan felmérés, amelyben már szerepel a brit uniós tagságról tartott népszavazás utáni negyedév is. 

Csökkenésnek indult tavaly a nagy-britanniai bevándorlás a brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett kimutatása szerint. A szeptemberrel zárult tizenkét hónapban nettó 273 ezer volt a tartós letelepülési szándékkal Nagy-Britanniába érkezők száma, 49 ezerrel kevesebb, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban. A nettó bevándorlás 2014 közepe óta nem volt ilyen alacsony. Ez az első olyan felmérés, amelyben szerepel a brit EU-tagságról tartott népszavazás utáni negyedév is. A tavaly júniusi referendumon a résztvevők szűk, 51,9...

Csökkenésnek indult tavaly a nagy-britanniai bevándorlás a brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett kimutatása szerint.