Legfontosabb témák

A felmérések arra mutatnak, hogy a Kereszténydemokrata Unió (CDU) megnyeri a választásokat Németországban, míg a baloldal képtelen lesz hatékony koalíciót kötni ez ellen – mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem egyetemi docense vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán. A docens elmondta, a nagy pártok támogatottsága csökkent a felmérések szerint, és a bizonytalanok aránya is jelentős, ...

A világ legerősebb kávéinak forgalmazójaként hirdeti magát a Death Wish Coffee, a vállalat nevében szereplő kifejezés halálvágyat jelent. Most viszont kiderült, hogy a kávére nem csak ereje miatt, viccként illik a név, hanem valóban van benne egy anyag, amely közvetetten végzetes mérgezést okozhat.

London jórészt tudja, hogy milyen pénzügyi kötelezettségei lesznek az Európai Unióval szemben a brit EU-tagság megszűnése után - mondta vasárnap a Brexit, vagyis a kilépési folyamat feltételeiről...

Visszavonta legutóbbi, sokak által demokrácia-ellenesnek tartott ötletét, és inkább a világ megmentésére koncentrál.

Szijjártó Péter külügyminiszter 33 külügyminiszteri tárgyaláson vett részt és 12 államközi megállapodás kötött az ENSZ-közgyűlés ideje alatt. Az ENSZ közgyűlése alatt összesen 33 külügyminiszteri tárgyalást ... ...

Az online számlázás tesztüzeme sikeresen lezajlott, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, valamint rongálás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, az eddigi adatok alapján egy 14 éves, egy 15 éves, valamint egy 16 éves helyi lakos ellen.

Várhatóan hét kérdés lesz majd a témában.

Az ENSZ közgyűlése alatt összesen 33 külügyminiszteri tárgyalást bonyolított, és 12 államközi megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki vasárnap összegezte eheti New York-i tárgyalásait az MTI-nek.

A mozgáskorlátozottak autóvásárlásaihoz igényelhető államilag támogatáshoz kötelező hitelt felvenni, magas kamattal. A speciális autók beszerzéséhez állami támogatást kaphatnak az arra jogosultak, az új ... ...

London jórészt tudja, hogy milyen pénzügyi kötelezettségei lesznek az Európai Unióval szemben a brit EU-tagság megszűnése után - mondta vasárnap a Brexit, vagyis a kilépési folyamat feltételeiről folyó tárgyalásokért felelős brit miniszter.

Az olasz kormány feljavította a gazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozó előrejelzését, ami újabb jele annak, hogy Európa 2017-ben valóban jelentős gazdasági élénkülésen megy keresztül....

Tizennégymilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi és baleseti gyermekellátást az országban - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a héten egy sajtótájékoztatón. A...

Szijjártó Péter rendesen pörgött az ENSZ közgyűlése alatt: 33 külügyminiszterrel tárgyalt, és 12 államközi megállapodást kötött.

Jövőre kezdik tesztelni a pilóta nélküli repülők technológiáját, hogy megállapíthassák: rá lehet-e bízni komputerekre a gépek irányítását úgy, hogy ne is legyen vezető a fülkében – közölte a Boeing. Korunk nagy személy- és teherszállító gépei a gyakorlatban a felszállástól a leszállásig már ma is a számítógépekre támaszkodnak.

Jelentősen romlott a közbiztonság Németországban a migránsok tömeges befogadása óta - mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.

Sok szó esik mostanában az oktatás színvonalának eséséről, a túlterhelt diákokról és tanárokról, így erről nem igazán szeretnék írni. Olyan háromszereplős, de a gyermekek életét meghatározó játék ez, ahol jelenleg leginkább egymásra mutogatnak a résztvevők, ahelyett hogy egymást segítve motiválnák, támogatnák a tanulókat, és fejlesztenék a gyerekek tehetségét. Természetesen akadnak kivételek – bár ne kellene ezt leírnom. Inkább arról ejtenék szót, hogyan tehetjük akár jó bulivá a sulit, hogyan segíthetünk abban gyermekeinknek, hogy megtalálják céljaikat.

Kína kereskedelme Észak-Koreával augusztusban tavaly december óta a legmagasabb szintjére emelkedett a kínai vámhatóság hétvégén ismertetett adatai szerint.

London jórészt tudja, hogy milyen pénzügyi kötelezettségei lesznek az Európai Unióval szemben a brit EU-tagság megszűnése után – mondta vasárnap a Brexit, vagyis a kilépési folyamat feltételeiről folyó tárgyalásokért felelős brit miniszter.

Megkezdődtek vasárnap reggel a részleges szenátusi választások Franciaországban, amelyeken a parlament jelenleg jobboldali többségű felsőháza 348 tagjának mintegy felét, 171 szenátort választanak meg...

Az Országgyűlés hétfőn fejezi be első őszi ülését, a képviselők kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fordulhatnak a kormány tagjaihoz - számol be az MTI. Az ülésnap 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal ... ...

Rendkívüli közgyűlést tart a Magyar Úszószövetség, amelyen elnököt választhatnak. Hornyák Viktor, az egyik elnökjelölt szerint fel kellene függeszteni a közgyűlést, mert a megjelentek között vannak olyanok, akiknek csak a múltkori közgyűlésre volt érvényes szavazati joguk.

A brexitminiszter szerint Nagy-Britannia pontosan tudja, mennyivel tartozik az uniónak, és hát egészen biztosan nem ennyivel.

Megkezdődtek vasárnap reggel a részleges szenátusi választások Franciaországban, amelyeken a parlament jelenleg jobboldali többségű felsőháza 348 tagjának mintegy felét, 171 szenátort választanak meg hat évre.

Nem ez volt a BÉT hete a kereskedelemben, csökkenő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX végül pénteken 38 178,63 ponton állt meg. Az elemzők szerint enyhe negatív korrekció zajlott, az észak-koreai feszültség mellett két kamatdöntő ülés pörgette meg a kereskedést, épp csak fékezett habzással. Mi vár Budapestre a jövő héten?

Kína kereskedelme Észak-Koreával augusztusban tavaly december óta a legmagasabb szintjére emelkedett a kínai vámhatóság hétvégén ismertetett adatai szerint - írja az MTI. A Kína és Észa-Korea közötti export ... ...

A boltosok, kicsik, vagy nagyok,pincétől a padlásig eladót keresnek....

Augusztusban beletapostak a gázpedálba, és 150 millió dollárral többet pörgettek ki a szektorból, mint a megelőző hónapban.

Augusztusban beletapostak a gázpedálba, és 150 millió dollárral többet pörgettek ki a szektorból, mint a megelőző hónapban.

Az olasz kormány feljavította a gazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozó előrejelzését, ugyanakkor jelezte, hogy az államháztartási hiány a vártnál kevésbé csökken jövőre az ideihez képest.

A mezőny egyik leggyorsabb hajójával és jó taktikával sikerült nyerni a Soling-világbajnokságon a hollandiai Muidenben - mondta Litkey Farkas vitorlázó vasárnap az M1-en.

A sertéshús kivitele és behozatala, 2004-2015 kivitel, behozatal (ezer tonna)

A nyugdíjminimum drasztikus megemelését, s a teljes nyugdíjrendszer átdolgozását követelik a vasutasok - írja közleményében a Vasutasok Szakszervezete. Öt nagy nyugdíjas szervezet már fél évvel ezelőtt ... ...

A nyugdíjminimum drasztikus megemelését, s a teljes nyugdíjrendszer átdolgozását követelik a vasutasok. Öt nagy nyugdíjas szervezet már fél évvel ezelőtt is írásban jelezte a kormánynak: veszélyben van az idősek megélhetése, egyre többen nyomorognak, de erre nem érkezett válasz. A Vasutasok Szakszervezete felháborítónak és modortalannak is tartja a hallgatást, ezért a nyugdíjasok mellé állt, hogy közösen követeljenek érdemi intézkedést.

A következő évek további bővüléssel kecsegtetnek a kelet-közép-európai ingatlanpiacokon. Pozitív fejlemény, hogy az átláthatóság kérdésében is sokat fejlődött a régió.

Napi 100 ezer eurót keres Neymar. Ez jóval több, mint amennyit eddig hivatalosan közöltek a Paris Saint Germain háza táján. A Der Spiegel azonban a Football leaks kapcsán megírta: a brazil sztár fizetése egy évben nem 30, hanem 36,8 millió. Ez napi 1000 ezret jelent. Órabérben több mint 4000 eurót.

Megkezdődtek a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választások vasárnap reggel Németországban. A második világháború utáni 19. Bundestag – szövetségi gyűlés – megválasztására jogosult 61,5 millió állampolgár reggel 8 órától este 18 óráig szavazhat az egyéni képviselőjelöltekre és tartományonként felállított pártlistákra. A szavazóhelyiségből távozó választók nyilatkozatai alapján végzett reprezentatív felmérések (exit poll) közvetlenül az urnazárás után jelennek meg, ...

Négy vasútállomás aluljárójának dekorálására hirdet pályázatot a MÁV.

A vasárnapi német parlamenti választások legfrissebb híreiről rendkívüli adásban számol be este hat órától az InfoRádió. Jelentkezik németországi tudósítónk, Vincze András, és megszólaltatunk több hazai szakértőt is. Este nyolc óra után folyamatosan közli a rádió a beérkező eredményeket is.

Az Egyesült Államok hadseregének rendelkezésére álló rakétaelhárító rendszer 100 százalékos biztonsággal kivédene egy észak-koreai rakétacsapást, ha a sztálinista rezsim elszánná magát erre a végső lépésre ... ...

Hosszú huzavona után megint elővették a NAFTA megtárgyalását.

Együttműködésre lépett egy megújuló üzemanyagokat gyártó céggel a British Airways olyan hulladékfeldolgozók tervezésére és létesítésére, amelyek megújuló repülőgép-üzemanyagot állítanak elő háztartási hulladékból.

Az online számlázás tesztüzeme sikeresen lezajlott, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

A világ kakaótermésének közel háromnegyedét adó Nyugat-Afrikában eltűnnek az őserdők, az ültetvényeken virágzik a gyerekmunka. De a csoki iránti kereslet nő.

Kevés makrogazdasági adat jelenik meg a következő héten, a statisztikai hivatal a kalászos gabonák idei terméseredményeit közli, valamint munkaügyi statisztikát közöl.

Cikkünkben az investing.com weboldal egyik szűrőjét mutatjuk be, melynek segítségével különböző országok által kibocsátott államkötvények, állampapírok hozamait követhetjük nyomon. Az államkötvény hozamok lekérdezése azoknak lehet hasznos, akik kötvényekbe szeretnék fektetni pénzüket, vagy kötvényekkel szeretnének kereskedni azok árfolyam elmozdulására spekulálva. A hozamgöbrbe illetve a hozamadatok lekérdezésével láthatóvá válik egy ország állampapír piacán uralkodó tendenci...Facebook Google Plus Twitter

A számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével kiszűrhetők a gyanús cégek, a fiktív számlázók.

Megkezdődtek a szövetségi parlamenti választások vasárnap reggel Németországban.

Az a kormányszlogen, hogy mostantól ingyenessé válnak a közműbekötések, túlzás A lakossági mérőcserét például eddig is ingyen végezték, lévén, hogy a berendezés az ő tulajdonuk.

Megkezdődtek vasárnap reggel a részleges szenátusi választások Franciaországban, amelyeken a parlament jelenleg jobboldali többségű felsőháza 348 tagjának mintegy felét, 171 szenátort választanak meg hat ... ...

Holttestet találtak a tűzoltók egy budaörsi lakástűz oltási munkálatai során vasárnap hajnalban - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Évről évre több tanár megy nyugdíjba. Egyre szorítóbb a pedagógushiány, mégis rigorózus szabályok nehezítik a nyugdíjasok továbbfoglalkoztatását.

Úgy tűnik, az ukrán húsipari cégek nem elégszenek meg azzal, hogy az EU-tól kapott kedvezményeknek köszönhetően a korábbinál könnyebben jutnak be az európai piacra. A legnagyobb baromfiipari cégük hídfőt ... ...

A bankkártyás tranzakciók száma és összege 40 százalékos növekedést mutat a nyári időszakban, az év többi hónapjához képest.

A szélesebb körű és megnövekedett feladatkörök miatt éves szinten legalább 600 villanyszerelőre lenne szükség, minimum 40 százalékkal többre, mint ahány diák jelenleg végez - derül ki a Magyar Elektrotechnikai ... ...

Az online számlázás tesztüzeme sikeresen zajlik, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára

Az építőipari kilátások szeptemberben tovább javultak, ez már a harmadik egymást követő hónap, amikor az ágazat bizalmi indexe újabb és újabb historikus csúcsra emelkedett. Augusztushoz képest a mélyépítő ... ...