Legfontosabb témák

A sertéshús kivitele és behozatala, 2004-2015 kivitel, behozatal (ezer tonna)

A nyugdíjminimum drasztikus megemelését, s a teljes nyugdíjrendszer átdolgozását követelik a vasutasok. Öt nagy nyugdíjas szervezet már fél évvel ezelőtt is írásban jelezte a kormánynak: veszélyben van az idősek megélhetése, egyre többen nyomorognak, de erre nem érkezett válasz. A Vasutasok Szakszervezete felháborítónak és modortalannak is tartja a hallgatást, ezért a nyugdíjasok mellé állt, hogy közösen követeljenek érdemi intézkedést.

A következő évek további bővüléssel kecsegtetnek a kelet-közép-európai ingatlanpiacokon. Pozitív fejlemény, hogy az átláthatóság kérdésében is sokat fejlődött a régió.

Napi 100 ezer eurót keres Neymar. Ez jóval több, mint amennyit eddig hivatalosan közöltek a Paris Saint Germain háza táján. A Der Spiegel azonban a Football leaks kapcsán megírta: a brazil sztár fizetése egy évben nem 30, hanem 36,8 millió. Ez napi 1000 ezret jelent. Órabérben több mint 4000 eurót.

Megkezdődtek a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választások vasárnap reggel Németországban. A második világháború utáni 19. Bundestag – szövetségi gyűlés – megválasztására jogosult 61,5 millió állampolgár reggel 8 órától este 18 óráig szavazhat az egyéni képviselőjelöltekre és tartományonként felállított pártlistákra. A szavazóhelyiségből távozó választók nyilatkozatai alapján végzett reprezentatív felmérések (exit poll) közvetlenül az urnazárás után jelennek meg, ...

Négy vasútállomás aluljárójának dekorálására hirdet pályázatot a MÁV.

A vasárnapi német parlamenti választások legfrissebb híreiről rendkívüli adásban számol be este hat órától az InfoRádió. Jelentkezik németországi tudósítónk, Vincze András, és megszólaltatunk több hazai szakértőt is. Este nyolc óra után folyamatosan közli a rádió a beérkező eredményeket is.

Az Egyesült Államok hadseregének rendelkezésére álló rakétaelhárító rendszer 100 százalékos biztonsággal kivédene egy észak-koreai rakétacsapást, ha a sztálinista rezsim elszánná magát erre a végső lépésre ... ...

Hosszú huzavona után megint elővették a NAFTA megtárgyalását.

Együttműködésre lépett egy megújuló üzemanyagokat gyártó céggel a British Airways olyan hulladékfeldolgozók tervezésére és létesítésére, amelyek megújuló repülőgép-üzemanyagot állítanak elő háztartási hulladékból.

Az online számlázás tesztüzeme sikeresen lezajlott, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

A világ kakaótermésének közel háromnegyedét adó Nyugat-Afrikában eltűnnek az őserdők, az ültetvényeken virágzik a gyerekmunka. De a csoki iránti kereslet nő.

Kevés makrogazdasági adat jelenik meg a következő héten, a statisztikai hivatal a kalászos gabonák idei terméseredményeit közli, valamint munkaügyi statisztikát közöl.

Cikkünkben az investing.com weboldal egyik szűrőjét mutatjuk be, melynek segítségével különböző országok által kibocsátott államkötvények, állampapírok hozamait követhetjük nyomon. Az államkötvény hozamok lekérdezése azoknak lehet hasznos, akik kötvényekbe szeretnék fektetni pénzüket, vagy kötvényekkel szeretnének kereskedni azok árfolyam elmozdulására spekulálva. A hozamgöbrbe illetve a hozamadatok lekérdezésével láthatóvá válik egy ország állampapír piacán uralkodó tendenci...Facebook Google Plus Twitter

A számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével kiszűrhetők a gyanús cégek, a fiktív számlázók.

Megkezdődtek a szövetségi parlamenti választások vasárnap reggel Németországban.

Az a kormányszlogen, hogy mostantól ingyenessé válnak a közműbekötések, túlzás A lakossági mérőcserét például eddig is ingyen végezték, lévén, hogy a berendezés az ő tulajdonuk.

Megkezdődtek vasárnap reggel a részleges szenátusi választások Franciaországban, amelyeken a parlament jelenleg jobboldali többségű felsőháza 348 tagjának mintegy felét, 171 szenátort választanak meg hat ... ...

Holttestet találtak a tűzoltók egy budaörsi lakástűz oltási munkálatai során vasárnap hajnalban - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Évről évre több tanár megy nyugdíjba. Egyre szorítóbb a pedagógushiány, mégis rigorózus szabályok nehezítik a nyugdíjasok továbbfoglalkoztatását.

Úgy tűnik, az ukrán húsipari cégek nem elégszenek meg azzal, hogy az EU-tól kapott kedvezményeknek köszönhetően a korábbinál könnyebben jutnak be az európai piacra. A legnagyobb baromfiipari cégük hídfőt ... ...

A bankkártyás tranzakciók száma és összege 40 százalékos növekedést mutat a nyári időszakban, az év többi hónapjához képest.

A szélesebb körű és megnövekedett feladatkörök miatt éves szinten legalább 600 villanyszerelőre lenne szükség, minimum 40 százalékkal többre, mint ahány diák jelenleg végez - derül ki a Magyar Elektrotechnikai ... ...

Az online számlázás tesztüzeme sikeresen zajlik, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára

Az építőipari kilátások szeptemberben tovább javultak, ez már a harmadik egymást követő hónap, amikor az ágazat bizalmi indexe újabb és újabb historikus csúcsra emelkedett. Augusztushoz képest a mélyépítő ... ...

Kevesebb embert keresnek a szlovák munkaadók az év végén, mint tavasszal vagy nyáron, de még mindig jóval több cég tervez felvételt, mint elbocsátást.

Ha többet is szeretne, előre nem vezet út.

Elfogtak három magyar embercsempészt Pécs határában a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei - közölte a főkapitányság a police.hu honlapon vasárnap hajnalban.

A gépek, berendezések korszerűsítése áll az élen....

Kim Dzsong Un nem nézi jó szemmel, hogy amerikai bombázók röpködnek az országa körül, gyakorlatilag nyílt levélben üzent hadat az Egyesült Államoknak. A térségben újabb földrengést érzékeltek, a dél-koreai hadviselés szerint újabb kísérleti robbantás történt.

A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya mintegy 80 kilogramm, megközelítőleg nyolcvanezer adag kábítószert foglalt le és vont ki Budapest feketepiacáról.

Megkezdődtek a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választások vasárnap reggel Németországban.

Csökkenő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken 38 178,63 ponton állt, ami az előző heti záróértékénél 147,30 ponttal, 0,38 százalékkal alacsonyabb.

Megkezdődtek a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választások vasárnap reggel Németországban. A második világháború utáni 19. Bundestag - szövetségi gyűlés - megválasztására jogosult 61,5 millió állampolgár ... ...

Akár évi 50 ezermilliárd forintnyi tranzakciót követhet nyomon az adóhivatal.

Akár évi 50 ezermilliárd forintnyi tranzakciót követhet nyomon az adóhivatal.

Várhatóan hét kérdést tesz fel a kormány a bevándorlásról és a kötelező kvótáról az október elején induló nemzeti konzultáció során - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Sosem látott figyelem irányult a Balatonra ezen a nyáron, de nincs vége a szezonnak, az üdülőövezet továbbra is "nyitva tart".

Elkezdődtek a parlamenti (Bundestag) választások a németeknél.

Megkezdődtek a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választások vasárnap reggel Németországban. A második világháború utáni 19. Bundestag - szövetségi gyűlés - megválasztására jogosult 61,5 millió...

Az online számlázással akár 50 ezer milliárd forintnyi tranzakciót követhet nyomon a NAV - közölte az adóhivatal vezetője. Valós időben kiszűrhetik a fiktív számlázókat és csalárd cégeket. Az online számlázás ... ...

125 éve mutatták be Párizsban az első modern melltartót . A ruhadarab legendás lett azóta, sok férfi fantáziáját mozgatja meg a piciny textil.

Magyarországon is egyre elterjedtebbek az elektromos autók. A szakértők szerint 2020-ra a tavalyi évhez képest megtízszereződik az elektromos járművek száma Magyarországon, 2038 után pedig már több elektoromos autót adnak el a világon, mint hagyományosat.

Elképesztő tempóban bővül a világ adatmennyisége, naponta 60 százalékkal több adatot hoz létre az emberiség, mint 10 évvel ezelőtt. A gigantikus adatmennyiség melegágya a különböző vírusoknak, kibertámadásoknak, az intelligens eszközök terjedésével ezek pedig nem állnak meg a vállalatoknál – beszivárognak bármelyik háztartásba, sőt, a zsebünkben lapuló telefonokba is. Hogyan védhetjük meg az adatainkat ebben a felgyorsult világban?

Csökkenő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken 38 178,63 ponton állt, ami az előző heti záróértékénél 147,30 ponttal, 0,38 százalékkal alacsonyabb.

Kevés makrogazdasági adat jelenik meg a következő héten, a statisztikai hivatal a kalászos gabonák idei terméseredményeit közli, valamint munkaügyi statisztikát közöl.

Itt a Pénzcentrum 2017.09.24-i időjárásjelentése....

Ibizán elszabadultak a bérleti díjak az ingatlanpiacon, a helyiek egyre nehezebben találnak maguknak emberhez méltó szállást a fizetésükből.

Kevesebb embert keresnek a szlovák munkaadók az év végén, mint tavasszal vagy nyáron, de még mindig jóval több cég tervez felvételt, mint elbocsátást. A tavaszi és nyári hónapokhoz képest ugyan gyengült ... ...

„Hú, ez nagyon nekem való!”– gondolta a Corvinuson közgazdaságtant és marketinget tanult ifjú vállalkozó, amikor belekóstolt a festészetbe. Rövid ideig még próbálkozott az egyetemen a mesterképzéssel, de – mint mondta, „ez most kikerült a fókuszból”. Viszneki Vivien második kiállítására készül és állítja, a profit és nonprofit szektor nem ellentéte, inkább kiegészítője egymásnak.

Majdnem 100 új mentőautót kap az Országos Mentőszolgálat. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg. Az Országos Mentőszolgálat a gépjárműparkjának megújításához 93 új mentőautót ... ...

Szerbiában olcsó és fegyelmezett a munkaerő, és a munkajogi törvények, finoman fogalmazva, inkább a munkaadóknak kedveznek, mintsem a munkavállalóknak. A Balkán legnépesebb országa uniós tagjelölt és igyekszik beilleszkedni a nemzetközi munkamegosztásba. Pillanatnyilag hálátlan szerep jut neki.

A Századvég vezető kutatója szerint izgalmassá vált az elmúlt pár napban a német kampány a vasárnapi parlamenti választások előtt. A végeredményt az döntheti el, hogy hányan mennek el szavazni, vagyis mennyire sikerült a mozgósítás.

A több évtizedes posztszovjet üzbég diktatúra elkezdett fellazulni: politikai foglyokat engedtek ki, enyhült a cenzúra, jobb viszonyra törekszenek a Nyugattal, visszaengedtek pár emberi jogi-civil szervezetet...

A több évtizedes posztszovjet üzbég diktatúra elkezdett fellazulni: politikai foglyokat engedtek ki, enyhült a cenzúra, jobb viszonyra törekszenek a Nyugattal, visszaengedtek pár emberi jogi-civil szervezetet...

Óvatosan, mit teszel a kosárba, tényleg az életed múlhat rajta!...

Orbán Viktor még három unortodox választási ciklussal számol, addig még olimpiát is rendezhetünk Schmitt Pál új luxusvillájában. A fideszes országgyűlési képviselő egyszerűen nem tud csalni a vagyonnyilatkozatában, ezért az ügyészségnek küldhet egy meggyes-mákos Túró Rudit. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.