Legfontosabb témák

Közösségi finanszírozással akarnak összegyűjteni egymillió fontot brit művészek és aktivisták, hogy állandó emlékművet állítsanak David Bowie-nak a néhai sztár szülőhelyén, London Brixton negyedében.

Riasztó kalkulációt tett közzé a londoni New Economics Foundation kutatóintézet: a GDP 4 százalékának megfelelő veszteség érné a brit gazdaságot, ha a külföldi munkavállalók távoznának Nagy-Britanniából.

A Századvég Alapítvány kutatója szerint elsősorban az uniós tagállamoknak szólhatott a brit kormány főtárgyalójának azon nyilatkozata, hogy a szigetország a Brexit után sem zárja be ajtaját egyik pillanatról a másikra az EU-ból érkező alacsonyan képzett bevándorlók előtt. Pócza István az InfoRádiónak azt mondta: nincs elegendő brit munkavállaló az éttermi vagy a kisebb szállodai munkákra.

Az európai vállalkozások többsége szerint veszélyt jelent az üzleti szférára a Brexit, a brit vállalkozások jelentős része pedig fontosnak tartja a hozzáférést az uniós piachoz a kilépés után is - derül ki az RSM pénzügyi szolgáltatói tanácsadói cég felméréséből.

Londoni pénzügyi elemzők számításai szerint a hazai össztermék (GDP) 4 százalékának megfelelő veszteség érné a brit gazdaságot, ha a külföldi munkavállalók távoznának Nagy-Britanniából. A New Economics Foundation (NEF) gazdasági-társadalmi kutatóintézet kedden ismertetett számításai szerint, ha az összes külföldi munkavállaló csak egyetlen napra letenné a munkát, az 328 millió font (120 milliárd forint) veszteséget okozna a brit gazdaságnak. A ház szerint ez a naponta megtermelt brit GDP-érték 4 szá...

Egyelőre nem tűnik túl izgalmasnak a keddi makronaptár. Szerdán belföldön érdemi makroadat nem várható. Az ÁKK az 2022/A jelű államkötvény kapcsán  csereaukciót tart, valamint kibocsát 2019/A jelű papírt ... ...

A Brexit hatására az Oxfordi Egyetem hétszáz éves hagyományával szakítva először tervezi egy külföldi kampusz megnyitását, mégpedig Franciaországban - adta hírül a The Daily Telegraph brit napilap.

Londoni pénzügyi elemzők számításai szerint a hazai össztermék (GDP) 4 százalékának megfelelő veszteség érné a brit gazdaságot, ha a külföldi munkavállalók távoznának Nagy-Britanniából. A New Economics Foundation (NEF) gazdasági-társadalmi kutatóintézet kedden ismertetett számításai szerint, ha az összes külföldi munkavállaló csak egyetlen napra letenné a munkát, az 328 millió font (120 milliárd forint) veszteséget okozna a ...

Az európai vállalkozások többsége szerint veszélyt jelent az üzleti szférára a Brexit, a brit vállalkozások jelentős része pedig fontosnak tartja a hozzáférést az uniós piachoz a kilépés után is – derül ki az RSM pénzügyi szolgáltatói tanácsadói cég felméréséből. A társaság keddi közleménye szerint a megkérdezettek 54 százaléka veszélyesnek ítéli, hogy Nagy-Britannia kilép az Európai ...

Szokatlanul őszinte és egyúttal erős kijelentést tett ma délelőtt a belga parlamentben Jean-Claude Juncker, amikor azt mondta: "nagyon borsos" árat fognak fizetni a britek az EU-ból való kilépésért....

Az Európai Unióból történő kilépés Nagy-Britannia számára nem jelent majd alacsonyabb költségeket, éppen ellenkezőleg, London borsos árat fog fizetni ezért - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a belga parlament keddi plenáris ülésén Brüsszelben.

Borsos árat fizet majd London a kilépésért az Európai Bizottság elnöke szerint.

Az Európai Unióból történő kilépés Nagy-Britannia számára nem jelent majd alacsonyabb költségeket, éppen ellenkezőleg, London borsos árat fog fizetni ezért - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a belga parlament ülésén Brüsszelben.

Az Európai Unióból történő kilépés Nagy-Britannia számára nem jelent majd alacsonyabb költségeket, éppen ellenkezőleg, London borsos árat fog fizetni ezért - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Az Európai Unióból történő kilépés Nagy-Britannia számára nem jelent majd alacsonyabb költségeket, éppen ellenkezőleg, London borsos árat fog fizetni ezért - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

A Brexit hatására az Oxfordi Egyetem hétszáz éves hagyományával szakítva először tervezi egy külföldi kampusz megnyitását, mégpedig Franciaországban - adta hírül a The Daily Telegraph brit napilap. ...

A briteket mostanra jobban aggasztja a gazdaság helyzete, mint a bevándorlás vagy a terrorizmus - derül ki egy kedden közzétett felmérés eredményéből.

A Brexit az egységes piac miatt nem csupán a brit cégeket érinti kedvezőtlenül, de minden olyan európai társaságot is, amelynek üzleti terveit és működését a változás befolyásolja az RSM Hungary szakértője szerint.

A European Business Awards (EBA) üzleti versenyen részt vevő vállalkozások 41 százaléka úgy látja, hogy az Egyesült Királyság befektetési célpontként leértékelődik, kevésbé lesz vonzó az Európai Unióból ... ...

Az európai vállalatvezetők komoly veszélyforrásként kezelik a britek kilépését.

Komoly veszélyként értékeli a Brexitet az európai üzleti szféra szempontjából az európai vállalkozások több mint fele – derült ki az RSM felméréséből.

2017 első hónapjában a londoni West End negyed kereskedelmiingatlan-befektetési volumene elérte a 841 millió fontot (kb. 304 milliárd forint) - áll a Savills ingatlantanácsadó cég elemzésében. Ez nem...

A briteket mostanra jobban aggasztja a gazdaság helyzete, mint a bevándorlás vagy a terrorizmus - derül ki egy kedden közzétett felmérés eredményéből.

A Brexit miatt az oxfordshire-i Woodstockból a belgiumi Antwerpenbe teszi át székhelyét jövőre az Európai Unió Barokk Zenekara (EUBO).

Megkezdődött a kilépési folyamat elindításához szükséges parlamenti határozattervezetet felsőházi vitája.

Megkezdődött hétfőn a londoni parlament felső kamarájában, a Lordok Házában annak a kormányzati határozattervezetnek a vitája, amelynek elfogadása a brit legfelsőbb bíróság januári döntése alapján...

Megkezdődött hétfőn a londoni parlament felső kamarájában, a Lordok Házában annak a kormányzati határozattervezetnek a vitája, amelynek elfogadása a brit legfelsőbb bíróság januári döntése alapján szükséges a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat hivatalos elindításához.

Jelentős esély van arra, hogy Nagy-Britannia előbb lép ki az Európai Unióból, mint ahogy a biztosítók az új európai székhelyükön megtelepedtek volna - írja Portfolio.hu egy vezető iparági forrásra hivatkozva.

A brit kormány az ázsiai és afrikai országoknak szánt segélykeretből csoportosítana át pénzeket a kelet-európai országokba azért, hogy "megolajozza" álláspontjának érvényesülését az EU-ból való...

Ötezer új munkahelyet hoz létre az Amazon Nagy-Britanniában, ezzel összesen 24 ezerre növeli a szigatországban foglalkoztatott alkalmazottai számát.

Kifuthatnak az időből a biztosítók a Brexitre való felkészülés során, vagyis Nagy-Britannia előbb léphet ki az EU-ból, mint hogy új európai székhelyükön meg tudnának telepedni - figyelmeztetett egy...

Náluk bővítene az Amazon, hogy könnyebben átvészeljék a Brexitet.

Úgy tűnik, a skótoknak kezd elegük lenni a brexitből, amelyet egyébként eleve nem támogattak. Miután kiderült, hogy a londoni vezetés mindenképpen kivezeti Nagy-Britanniát az egységes európai piacról ... ...

A brit igazságügy-miniszter szerint ha hivatalosan elindul a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat, azt nem lehet később visszafordítani.

A brit igazságügy-miniszter szerint ha hivatalosan elindul a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat, azt nem lehet később visszafordítani.

A brit igazságügy-miniszter szerint ha hivatalosan elindul a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat, azt nem lehet később visszafordítani. A konzervatív párti brit kormány a jelenlegi tervek...

A brit igazságügy-miniszter szerint ha hivatalosan elindul a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat, azt nem lehet később visszafordítani.

Hiába állítja a brit kormány, hogy ha elkezdték, akkor be kell fejezni a kilépést: jogilag nincs akadálya annak, hogy visszafordítsák a folyamatot.

Egyes szervezetek már munkaerőhiánytól tartanak....

Tony Blair szerint az EU-tagságról rendezett tavalyi népszavazáson a választók anélkül szavaztak a kilépésre, hogy tudták volna, mivel jár majd a Brexit, ezért joguk van ahhoz, hogy meggondolják magukat.

Tony Blair szerint az EU-tagságról rendezett tavalyi népszavazáson a választók anélkül szavaztak a kilépésre, hogy tudták volna, mivel jár majd a Brexit, ezért joguk van ahhoz, hogy meggondolják magukat.

A tavalyi év utolsó három hónapjában 50 ezer fővel csökkent a Nagy-Britanniában munkát vállaló más uniós állampolgárok száma a brit statisztikai hivatal közlése szerint. Egyes szervezetek már munkaerőhiánytól ... ...

A volt brit miniszterelnök mentené a menthetőt, és megállítaná a brit EU-kilépést, vagy legalábbis módosítana rajta, mentené, ami menthető. Arra hivatkozik, hogy a népszavazáson nem tudták, milyen feltételekkel jár a kilépés, nem voltak tisztában a szavazók döntésük következményeivel.

Tony Blair szerint az EU-tagságról rendezett tavalyi népszavazáson a választók anélkül szavaztak a kilépésre, hogy tudták volna, mivel jár majd a Brexit, ezért joguk van ahhoz, hogy meggondolják magukat.

Tony Blair szerint az EU-tagságról rendezett tavalyi népszavazáson a választók anélkül szavaztak a kilépésre, hogy tudták volna, mivel jár majd a Brexit, ezért joguk van ahhoz, hogy meggondolják magukat. Az egykori munkáspárti brit miniszterelnök pénteki beszédében, amelyet az Open Britain nevű EU-párti kampánycsoport rendezvényén mond el, a szervezet által előzetesen ismertetett részletek szerint bejelenti: saját feladatául tűzte ki, hogy rávegye a briteket döntésük megváltoztatására. A 63 éves Blair, aki 1997 és 2007 között t...

A tavalyi év utolsó három hónapjában 50 ezer fővel csökkent a Nagy-Britanniában munkát vállaló más uniós állampolgárok száma a brit statisztikai hivatal közlése szerint. Egyes szervezetek már...

A tavalyi év utolsó három hónapjában 50 ezer fővel csökkent a Nagy-Britanniában munkát vállaló más uniós állampolgárok száma a brit statisztikai hivatal közlése szerint. Egyes szervezetek már...

Tony Blair szerint az EU-tagságról rendezett tavalyi népszavazáson a választók anélkül szavaztak a kilépésre, hogy tudták volna, mivel jár majd a Brexit, ezért joguk van ahhoz, hogy meggondolják magukat.

A brit legfelsőbb bíróság elnöke szerint a Brexit-folyamat eddigi tanulsága az igazságszolgáltatás szempontjából az, hogy a politikának egyértelműbben és gyorsabban meg kell védenie a bíróságokat a jogállamiságot kikezdő, alaptalan sajtótámadásokkal szemben.

Az áprilisban elinduló Brexit-tárgyalásokon egy munkanap átlagosan 42 jogszabály sorsáról kellene dönteni, közel 200 ezer uniós állampolgár jogi státusza teljesen bizonytalan, és ugyanez a helyzet...

Mindenképpen reagálni kell Brüsszelnek és az egyes tagállamok vezetőinek azokra a hangokra, amelyek az Európai Unió ellen fogalmaznak meg adott esetben radikális kritikákat is - mondta az InfoRádiónak Pócza István, a Századvég elemzője, miután az alapítvány megvizsgálta a Brexit utáni európai politikát.

Több mint egy évtizede nem mért mélypontra, 5 százalék alá süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában, a foglalkoztatottsági ráta pedig új rekordot állított be.

Egyre többen keresnek a megélhetési minimum alatt – ezen a Brexit sem fog változtatni.

A tavaly júniusi brit népszavazást követő font-zuhanás 4,4 milliárd fonttal csökkentette a brit Rolls-Royce profitját és ez volt a legfőbb ok abban, hogy a társaság az egész évet végülis 4 milliárd...

When it comes to bilateral trade, gains and losses are distributed asymmetrically between the larger and the smaller economy. In the best of times, that would be bad news for the United Kingdom as it seeks new trade deals with the European Union and others. And these are not the best of times.

A font gyengeségének köszönhetően megugrott a játék macikat gyártó Merrythought Európán kívüli exportja. A brit fizetőeszköz elsősorban azért veszített értékéből, mert az Egyesült Királyság lakóinak többség ... ...

A Silicon Valley Bank által készített felmérés szerint ötből egy brit startup európai irodát tervez nyitni a britek kilépés emiatt az EU-ból - írja a Business Insider. A felmérés eredményei szerint a...

Nem sok választja el a Lloyds Bankot attól, hogy Berlinbe tegye át európai székhelyét, így a Brexitet követően is biztosítani tudná az európai uniós piachoz való hozzáférést - írja névtelen...

A bilaterális kereskedelemben a nyereségek és a veszteségek aszimmetrikusan oszlanak meg a nagyobb és a kisebb gazdaságok között. Ez még egy jó időszakban is rossz hír lenne az Egyesült Királysá...

Egyre nagyobb a munkaerőhiány a brit gazdaság azon szektoraiban, amelyek jelentős részben függnek a külföldi EU-munkavállalóktól, és ennek elsődleges oka valószínűleg az, hogy a Brexit-népszavazás óta folyamatosan csökken az uniós társállamokból munkavállalási céllal érkezők száma - áll a brit emberierőforrás-menedzserek legnagyobb szakmai szövetségének hétfőn Londonban ismertetett tanulmányában.