Legfontosabb témák

Sikerült megállapodásra jutni az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáról szóló tárgyalások legfőbb prioritásairól és menetrendjéről a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti egyeztetések első napján - közölte hétfő este Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója.

Sikerült megállapodásra jutni az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáról szóló tárgyalások legfőbb prioritásairól és menetrendjéről a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti egyeztetések első napján - közölte hétfő este Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója.

Sikerült megállapodásra jutni az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáról szóló tárgyalások legfőbb prioritásairól és menetrendjéről a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti egyeztetések első napján - közölte hétfő este Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója.

Sikerült megállapodásra jutni az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáról szóló tárgyalások legfőbb prioritásairól és menetrendjéről a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti egyeztetések első...

Ismét érdemes lehet figyelni az angol font piacára, hiszen a mai napon hivatalosan is megkezdődött a Brexit tárgyalási folyamata.

Angela Merkel német kancellár szerint mindkét félnek megfelelő megállapodásra kell törekedni a brit uniós tagság megszüntetéséről (Brexit) hétfőn elkezdett tárgyalásokon.

Brüsszelben megkezdődtek a hivatalos tárgyalások az Egyesült Királyság kilépéséről az Európai Unióból.

Ismét érdemes lehet figyelni az angol font piacára, hiszen a mai napon hivatalosan is megkezdődött a Brexit tárgyalási folyamata, mely a következő időszakban érdemben befolyásolhatják a font árfolyamát, mondta el Rövid Szabolcs, a Concorde Befektetési Zrt. elemzője. Forrás: GazdaságTV.hu

A Brexit jelenleg vesztes helyzet Nagy-Britanniának és az Európai Uniónak is, senkinek nem érdeke, hogy végigmenjen a folyamat - írta Soros György a Mail on Sunday hasábjain. A magyar származású...

Az Egyesült Királyság uniós kilépéséről kezdődő tárgyalásoknak a jövőbe kell tekintünk, és London "boldog" befejezésre számít - jelentette ki Boris Johnson brit külügyminiszter az unió külügyminisztereinek hétfői ülése előtt újságíróknak nyilatkozva Luxembourgban.

Elsőre az állampolgári jogoknak, a pénzügyi kötelezettségeknek és az ír-északír határnak futnak neki.

Brüsszelben megkezdődtek hétfőn a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti tárgyalások az Egyesült Királyság kilépéséről az Európai Unióból.

Az eredeti tervek szerint mától kezdődnek el a britek uniós kilépéséről szóló tárgyalások.

Hivatalosan is megkezdődtek a Brexit-tárgyalások.

Egy évvel a sorsdöntő népszavazás után hétfőn délelőtt megkezdődtek a hivatalos Brexit-tárgyalások Brüsszelben. Michel Barnier, az EU által kijelölt főtárgyaló arról beszélt, hogy a tárgyalások...

A brit pénzügyi felügyelet (FCA) már a második környi fintech céget indítja el "regulatory sandboxában", vagyis abban a tesztkörnyezetben, ahol valódi, de kisebb számú ügyfélnél próbálhatják ki a...

Majdnem egy évet kellett várni a kilépésről döntő népszavazás után, ennek ellenére még most sem világos semmi.

Az Egyesült Királyság uniós kilépéséről kezdődő tárgyalásoknak a jövőbe kell tekintünk, és London „boldog” befejezésre számít – jelentette ki Boris Johnson brit külügyminiszter az unió külügyminisztereinek hétfői ülése előtt újságíróknak nyilatkozva Luxembourgban.

A Századvég Alapítvány kutatója szerint Nagy-Britannia hátrányos helyzetből kezdi meg a tárgyalást az Európai Unióból (EU) történő kilépéséről.

Brit vállalatvezetők egyre erőteljesebb nyomást gyakorolnak a kormányra a ma kezdődő kilépési tárgyalások előtt a puha Brexit érdekében.

A Jaguar Land Rover (JLR), a legnagyobb brit autógyártó azt tervezi, hogy 5 ezer új munkahelyet hoz létre Nagy-Britanniában jövőre.

A Jaguar Land Rover (JLR), a legnagyobb brit autógyártó azt tervezi, hogy 5 ezer új munkahelyet hoz létre Nagy-Britanniában jövőre. A The Sunday Telegraph brit lap úgy tudja, hogy a cég hivatalosan...

Május végén megállapodtak az Európai Parlament és az Európai Tanács képviselői az értékpapírosítási rendelettel kapcsolatos alapvető politikai kérdésekben.

Nem várnak a tárgyalások végéig. Frankfurtban megduplázzák alkalmazottaik számát, a németek örülnek.

Azt követően, hogy Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója és David Davis, a Brexit-tárgyalások irányítására létrehozott brit minisztérium vezetője megállapodott az időpontban, hétfőn Brüsszelben megkezdődnek a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti tárgyalások az Egyesült Királyság EU-ból való kilépéséről - jelentette be Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője pénteken.

Azt követően, hogy Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója és David Davis, a Brexit-tárgyalások irányítására létrehozott brit minisztérium vezetője megállapodott az időpontban, hétfőn Brüsszelben megkezdődnek a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti tárgyalások az Egyesült Királyság EU-ból való kilépéséről - jelentette be Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője pénteken.

Úgy tűnik, hogy nem sikerül megúszni a Brexitet, indulnak a tárgyalások.

Hétfőn Brüsszelben megkezdődnek a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti tárgyalások az Egyesült Királyság EU-ból való kilépéséről – jelentette be Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője pénteken.

A volt angol pártelnök szerint a magyaroknak ki kellene lépnie az EU-ból, miközben a Brexittel az Egyesült Királyságnak rögtön három határa is újra megkérdőjeleződött. Ráadásul a brit miniszterelnök most olyan észak-írországi párttal tervez kormányozni, amelyet történelmi kapcsolatok fűznek a London-párti paramilitáris csoportok vezetőihez.

Az eredeti tervek szerint, a jövő hétfőn kezdődnek a Nagy-Britannia európai uniós kilépéséről szóló tárgyalások Brüsszelben. Erről Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyaló és David Davis brit Brexit-miniszter állapodott meg.

Megállapodott egymással a brit és az uniós Brexit-ügyi főtárgyaló, hogy jövő hétfőn tényleg elindulnak a hivatalos Brexit-tárgyalások - jelentette csütörtök délután két névtelen forrására is...

Az Egyesült Királyság kilépéséről szóló tárgyalások hétfőn megkezdődnek - értesült brüsszeli forrásoktól a Politico. A Politico szerint a brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter, David Davis (képünkön) ... ...

Májusban szokatlanul nagy volt a brit kiskereskedelmi forgalom visszaesése. Egyre inkább érződik, hogy az EU-ból való kilépés szerényebb életszínvonalat hoz, noha az effektív kilépésre még sor sem került. Mi lesz akkor, ha már most ilyen a hatás? Még elgondolkozhatnak, választhatják a minél puhább megoldást, kisebb károkkal.

Egyre jobban megérzik a brit háztartások a Brexit hatását, pedig egyelőre azt sem tudni, hogy mikor kezdődnek el a kilépési tárgyalások.

Theresa May brit miniszterelnök rákényszerülhet, hogy visszavonja az Egyesült Királyság uniós kilépési szándékáról szóló dokumentumot, azaz visszavonja a brexitet. Befolyásos kollégái erre biztatják, miközben ... ...

A munkaerőpiac katasztrofális helyzete még mindig példa nélküli az euró övezetben, így Németországban is - körülbelül egy évtizedre lesz szükség ahhoz, hogy a munkaerőpiac ismét erős és egészséges legyen.

Puhább Brexit kell – most már volt konzervatív miniszterelnökök is nyomás alá helyezték Theresa May brit kormányfőt. A toryk vereségnek tűnő választási győzelme után May elődje, David Cameron is azt mondja: hallgatni kell a többi párt véleményére.

Nem tart elképzelhetetlennek egy puhább Brexitet a Moody's, miután a brit kormány lényegében elbukta az előrehozott választásokat.

Egyre jobban rezeg a léc a brit miniszterelnök alatt, már elődje sem támogatja.

James Cameron és Theresa May felelőtlen politikai taktikázásával veszélybe sodorta az ország jövőjét, most ugyanis minden korábbinál valószínűbbnek tűnik, hogy a szigetországnak nem sikerül kedvező...

Theresa May brit miniszterelnök kedd este Párizsban bejelentette, hogy az Egyesült Királyság uniós kilépéséről szóló tárgyalások menetrendje nem változik, azok jövő héten megkezdődnek.

Theresa May brit miniszterelnök kedd este Párizsban bejelentette, hogy az Egyesült Királyság uniós kilépéséről szóló tárgyalások menetrendje nem változik, azok jövő héten megkezdődnek. “A Brexit-tárgyalások menetrendje változatlan marad, és azok a jövő héten megkezdődnek” – mondta a brit kormányfő Emmanuel Macron francia elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján. “Meg fogjuk találni a megegyezést, amely egyszerre szolgálja az ...

Az Egyesült Királyság uniós kilépéséről szóló tárgyalások menetrendje nem változik, azok jövő héten megkezdődnek.

Közös terrorellenes akcióterv kidolgozásáról állapodott meg a francia elnök és a brit kormányfő. Emmanuel Macron azt mondta, hogy az egyik fő intézkedés célja a gyűlöletre és a terrorizmusra történő uszítás megszüntetése az interneten.

Nem maradtak megoldatlan kérdések a kedd délutáni egyeztetésen Theresa May brit kormányfő és a koalíciós együttműködésre kért Demokratikus Unionista Párt között, így a kisebbségi kormány külső...

Theresa May brit kormányfő Párizsban jelentette be, hogy szeretné, ha a tárgyalások a lehető leghamarabb elkezdődnének.

Wolfgang Schaeuble német pénzügyminiszter azt mondta, hogy örömmel fogadja, pontosabban tartja meg tagjai sorában Nagy-Britanniát, ha mégis meggondolják magukat, és nem akarnak kilépni. Egyúttal egy kis időt adna a kisebbségi brit kormánynak, hogy átgondolja a helyzetet. Nem akárki mondja ezt: Schaeuble már a német egyesítés tárgyalásain is részt vett.

Háromszáz százalékot meghaladó mértékben növekedett tavaly a német állampolgárságot szerző britek száma a német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) keddi adatai szerint. A kimutatás alapján 2016-ban 2865 brit szerzett német állampolgárságot, ami 360,6 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 622-höz képest. Ennél több brit állampolgárt soha korábban nem honosítottak egy év alatt Németországban – emelte ki ...

Háromszáz százalékot meghaladó mértékben növekedett tavaly a német állampolgárságot szerző britek száma a német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) keddi adatai szerint.

Majdnem ötször annyi brit folyamodott német állampolgárságért tavaly, mint egy évvel korábban, világos jeleként annak, hogy sokan nem akarják megvárni, mi lesz a vége az EU és Nagy-Britannia válásának. ... ...

A pénteki napon jelentették be a brit alsóházi választások eredményét. Theresa May terve, hogy megerősítse pozícióját az Európai Unió és Nagy-Britannia - a Brexit utáni - jövőbeni együttműködési tárgyalásaihoz, kudarcot vallott. Noha a Konzervatív Párt megnyerte a brit választásokat, a többséget elvesztette a parlamentben. Ez mindenképpen rossz hír a miniszterelnök számára, akinek lehet, hogy a lemondást is fontolóra kell vennie. Ez az Európai Unióra nézve negatív (mivel nehéz megjósolni a brit politikai szitu...

Rengeteg brit menekül a szégyenből, állampolgárságot váltanak.

Közép-Európa kockázatitőke-befektetési aktivitása várhatóan élénkülni fog – erre utal az is, hogy a Deloitte legutóbbi közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérése óta a bizalmi index a korábbi visszaesésre rácáfolva újra emelkedést mutat.

Az EU-s főtárgyaló szerint mielőbb el kell indítani a tárgyalásokat a Brexitről.

Májusban közel négy éves csúcsra emelkedett az infláció Nagy-Britanniában a National Statistics kedden közzétett adatai szerint.

Nincs vesztegetni való idő, mihamarabb meg kell kezdeni az Egyesült Királyság uniós kilépéséről szóló tárgyalásokat – jelentette ki Michel Barnier, Brexit-ügyi főtárgyaló.

Nincs vesztegetni való idő, mihamarabb meg kell kezdeni az Egyesült Királyság uniós kilépéséről szóló tárgyalásokat - emelte ki Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója.

Csaknem négy éve először csökkentek a fogyasztói kiadások az Egyesült Királyságban májusban - derül ki a Visa adataiból. A technológiai és fizetési üzletágban működő brit alapítású Visa azt közölte ... ...

Nicola Sturgeon, Skócia vezetője, hivatalos nevén első minisztere új szerepet talált magának. Eddig függetlenséget akart országának, most viszont el akarja érni, hogy csak az Egyesült Királyság négy népének bevonásával lehessen csak döntést hozni az EU-ból való kilépés mikéntjéről. Négynemzeti konzultációt kezdeményez.