Legfontosabb témák

A Digital Freedom fesztivál kísérőrendezvényeként rendezték meg Rigában az EIT (Európai Technológiai Intézet) Jumpstarter nevű, korai fázisban lévő start-upok számára kiírt versenyének döntőjét, ahol összesen tíz országból 18 csapat mutatta be innovatív megoldásait az egészségügy, az élelmiszer- és a nyersanyagtudományok területén. Az egészségügyi kategória első díját a portugál iLoF csapata nyerte el egy olyan hordozható ...

Nagymértékben elégedettek a FŐTÁV Zrt. fogyasztói mind az ügyfélszolgálati ügyintézéssel, mind a távfűtési szolgáltatással. A szolgáltató az idén a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által megadott szempontrendszer mentén, több szinten végzett elégedettségmérést az ügyfelei körében. A legutóbbi mérési eredmények szerint, mind a személyes, mind a telefonos ügyintézéssel csaknem 100 százalékban elégedettek a fogyasztók. A hivatal előírása szerint az idei, személyes felkeresés alapján végzett átfogó felmérés is hasonló elégedettséget mutat, s ez az előző évihez képest több mint négy százalékpontos emelkedést jelent.

Végleg megszűnnek a munkaügyi bíróságok, s a törvényszék elnöke fogja beosztani, melyik bíró, milyen ügyeket tárgyalhat. Vagyis, semmi garancia nincs arra, hogy továbbra is a munka világa területén korábban ... ...

A magyarországi autógyárak működéséből a belföldi kisvállalkozások is gyarapodhatnak, ám a technológiai fejlődésükhöz a kormánynak is hozzá kell járulnia - mondta az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Budapesten, a CEE Automotive Forum járműipari rendezvényén.

Elhunyt Vadasné Rákóczi Gabriella újságíró.

Mintegy egymilliárd forint értékű kínai-magyar beruházás nyomán létrejött egészségközpontot avattak csütörtökön Budapesten, a Millennium Centerben.

A magyar beszállítók fejlődését a kormány is ösztönzi például a tudásátadás lehetőségeinek megteremtésével.

Mintegy százmillió eurós kartellbírságot rótt ki a német szövetségi versenyhivatal (Bundeskartellamt) a szerkezetiacél-beszerzések árának egyeztetése miatt a Volkswagen, Daimler és BMW autógyárakra.

Most vasárnap az autósok visszakapnak egy közel 2 kilométeres szakaszt az M0-s autóúton - adta hírül a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. November 24-én, vasárnap a Szigetszentmiklósi csomópont térségében ... ...

Az éves előirányzathoz képest időarányosan kifejezetten jól áll a költségvetés, de a hiány egy hónap alatt megduplázódott.

Pénzutánzatra vonatkozó szabályok megsértésnek számít a Nagy Blankás ötszázas, 100 igazi forint büntetés jár érte.

Pénzutánzatra vonatkozó szabályok megsértésnek számít a Nagy Blankás ötszázas, 100 ezer igazi forint büntetés jár érte.

Növelhető-e a meggyőző erőnk az irodában, és ha igen, milyen módszerekkel? A befolyásolás pszichológiájának tudományosan bizonyított meggyőzési stratégiái közül szemezgettünk néhány szemléletváltó módszert, illetve apró trükköt.

A Merco­sur-megállapodás érdemi hatással lesz a magyar élelmiszer-gazdaságra is, de a helyzet nem annyira ijesztő, mint elsőre látszik.

A következő egy hét során kevesebb csapadék várható, és a hőmérséklet is visszaesik pár fokot, de jelentős lehűlés, komoly fagy nem várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A hét végén ... ...

Az éves előirányzathoz képest időarányosan kifejezetten jól áll a költségvetés, de a hiány egy hónap alatt megduplázódott.

Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le az idén harmadik alkalommal megszervezett Modern Gyárak Éjszakája programsorozat: a november 15-i eseményen 5300 látogató tapasztalhatta meg testközelből, hogy miként működnek Magyarország legjobb, leginnovatívabb vállalkozásai - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

Mintegy tizenhatmilliárd forintért vásároltak a magyarok papír zsebkendőt (pzs) a kiskereskedelemben 2018. szeptember és 2019. augusztus között, ez 8 százalékos értékbeli növekedés az előző évihez képest ... ...

Az egész évre tervezett összeg 57,6 százalékánál tart a költségvetés tízhavi hiánya.

17 év leforgása alatt közel rekordalacsony Magyarországon az ideiglenesen foglalkoztatottak aránya - derült ki 2019. második negyedéves adatokból. Ez azonban még így is azt jelenti, hogy közel 300 000 magyar dolgozó táncol a penge élén, ugyanis ha lejár a meghatározott idejű szerződésük vagy idénymunkájuk, akkor, ha előbbi eset áll fenn náluk, egyáltalán nem biztos, hogy hosszabbítanak is velük...

IPAR 4.0 a magyar vasúti közlekedésbenAz automatizálás és a digitalizáció egyre több szektorban jelent kihívást és egyben megoldást is a

Az idén a vártnak megfelelően a korábbi évekhez képest erősebb a kereslet a lízingkonstrukciók iránt, ez a jövőre nézve biztató – mondta a Világgazdaságnak a Magyar Lízingszövetség elnöke.

Százezer forint pénzbüntetésre ítélték Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét, a párt Sorospénz-sorozatának készítése és birtoklása miatt.

Magyarországon az elmúlt években egyre több új biztosítási szerződést kötöttek, a biztosítók díjbevételei is stabilan nőttek – mondta Varga Mihály a X. Nemzetközi Biztosítási Konferencián csütörtökön Budapesten. A pénzügyminiszter kiemelte: 2018-ban a biztosítási szektor díjbevétele meghaladta az ezer milliárd forintot, 2019 első felében a díjbevételek már mintegy 10 százalékkal nőttek az előző év hasonló időszakához ...

Ideiglenes és mozgó regisztrációs helyeket létesít a CzechToll/SkyToll konzorcium a cseh közúti határátkelőkön, ezzel is segítve a Csehországba tartó, de új regisztrációval és új fedélzeti műszerrel még ... ...

Tíz éven keresztül kartellezett a Volkswagen, a BMW és a Daimler.

Tavalyhoz képest lassul, de a korábban vártnál gyorsabb lesz Magyarország idei és jövő évi gazdasági növekedése az OECD legfrissebb, csütörtökön megjelent előrejelzése szerint.

2004 és 2013 között az acélrúd-beszerzések árában egyeztek meg.

Szijártó Sarolta cége a Nyíregyházára tervezett vesenypálya megvalósíthatóságáról ír majd a következő két évben, legalább 200 oldalban.

A megoldás a speciális munkafolyamatokat is a felhő közelébe költöztetné.

Újabb és váratlan javaslat érkezett az Európai Parlament eurómiliárdokat felemésztő kétlakiságának megszüntetésére. Ezúttal egy német EP-képviselőtől. Az Európai Parlament (EP) három székhellyel működik: ... ...

A mikro-, kis- és középvállalkozások csütörtöktől adhatják be a támogatási kérelmeiket technológiai modernizáció támogatására - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Jóval nagyobbat, mint amit szeptemberben tudtunk.

Érdekünk, hogy minél kevesebb vám, kereskedelmi korlátozás és szankció legyen érvényben - mondta Szijjártó Péter.

Hűtés nélküli eltartható tejitalt is árusíthatnának a boltok, és enyhülnek az engedély elvételére vonatkozó szabályok is.

Romló üzleti helyzet, pesszimistább várakozások rajzolódik ki az MKIK GVI legfrissebb vállalati konjunktúravizsgálatából. Az érték 2015 októbere óta a legalacsonyabb.

A hongkongi tüntetések körüli diplomáciai szóváltás is tovább húzhatja a lassan másfél év óta tartó kereskedelmi háborút.

Mintegy százmillió eurós kartellbírságot rótt ki a német szövetségi versenyhivatal (Bundeskartellamt) a szerkezetiacél-beszerzések árának egyeztetése miatt a Volkswagen, Daimler és BMW autógyárakra. A ... ...

A tavalyinál 10 százalékkal nagyobb bevételt hozhat az idei fekete péntek az EMAG számára – mondta az internetes áruház kereskedelmi igazgatója.

Figyelmeztet az államtitkár.

Az 5G-ben vezető ország az elkövetkező évtizedben meghatározza a világ számára a szabványokat, miközben több száz milliárdos bevételre tesz szert, egyben új munkahelyek millióit hozva létre. Több USA-szövetséges országban is háborúskodás alakult ki a kormányon belül - sőt az egyes titkosszolgálati intézmények között is - a Huawei alkalmazásával kapcsolatban. Káncz Csaba jegyzete.

Tizenöt év alatt a 15-szörösére növelte itteni üzlethálózatát Európa első számú diszkontlánca.

A 900 lóerős Hoonitruck és a Tianmen hegység esete.

Nagyjából százmillió eurós kartellbírságot rótt ki a német szövetségi versenyhivatal a szerkezetiacél-beszerzések árának egyeztetése miatt a Volkswagenre, Daimlerre és a BMW-re.

The post Nincs tolongás az európai részvényekért appeared first on alapblog.

The post Nincs tolongás az európai részvényekért appeared first on alapblog.

A nyersanyagpiacok igen volatilisen mozogtak az elmúlt hetekben.

Rontotta idei világgazdasági növekedési előrejelzését a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán ismertetett prognózisában.

Az egész évre tervezett összeg 57,6 százaléka volt a költségvetés tízhavi hiánya.

Tartósan alacsony növekedésre kell berendezkedni miután idén a világválság óta mért legalacsonyabb mértékű bővülésre állt be a világgazdaság. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ... ...

A Sonos-szal közösen fejlesztett kütyük november végétől kaphatók a magyar üzletekben.

A sanghaji székhelyű vállalat korábban olcsó termékeket kínált, de vevőcsalogató árkedvezményei miatt működési költségei megduplázódtak.

Stephan Winkelmann szerint még nagy potenciál van a belsőégésű motorban.

Az OECD javította az idei és a jövő évi magyar GDP-növekedési prognózisát.

Jövőre 3,1 százalékos gazdasági növekedés várnak.