Legfontosabb témák

A német kormány új törvényi szabályozást vezetne be a drónokra, jönne a drónvezetői jogosítvány, a drónrendszám, a repülési tilalom bizonyos objektumok környékén és a magasságkorlátozás. Másutt drasztikusabb megoldásokon is dolgoznak, a rossz helyre tévedt, veszélyes vagy ellenséges drónok leszedésére fejlesztenek speciális fegyvereket.

Tavaly decemberben közel 600 millió eurónyi, mintegy 185 milliárd forintnyi fejlesztési számlát küldtek ki a magyar hatóságok az Európai Bizottságnak, amely ennek nagy részét még az óév végén ki is...

Véglegesítette a Deutsche Bank az amerikai igazságügyi minisztériummal (DOJ) kötött 7,2 milliárd dolláros megállapodását kedden. A legnagyobb német bankot jelzálogpiaci szabálytalanságok miatt...

Három év késéssel csak e héten kézbesítettek Barack Obama amerikai elnöknek egy levelet, amelyet a 2001. szeptember 11-i merényletek egyik kitervelője, Khalid Sheikh Mohammed írt neki. Az ok nem az amerikai posta túlterheltsége, hanem a védelmi minisztérium tilalma.

Bevallotta tettét az újévi isztambuli vérengzés feltételezett elkövetője - állítják a török hatóságok. Az a tény, hogy az üzbég állampolgárságú férfi életben van, lehetőséget ad a törököknek arra, hogy megpróbáljanak információt szerezni az országban található dzsihadista sejtekről. Az InfoRádió Aréna című műsorában kedden 6 órakor két Törökország-szakértővel hallhatnak beszélgetést.

A Fővárosi Törvényszék jogerős végzésével elrendelte két nőnek az átadási letartóztatását és egyszerűsített eljárásban történő átadását a belga és a francia hatóságoknak - közölte a bíróság.

Addig nem kezdhet tárgyalásokba a brit kormány az Egyesült Államokkal kötendő kétoldalú kereskedelmi egyezményről, amíg a szigetország ki nem lép hivatalosan az Európai Unióból - szögezte le Federica...

Elfogták az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet egyik sejtjének feltételezett vezetőjét a spanyol hatóságok a francia határ közelében lévő San Sebastiánban hétfőn – közölte a spanyol belügyminisztérium. A tárca közleményében beszámolt arról, hogy a marokkói állampolgárságú férfi 2010 óta végzett toborzó munkát a terrorszervezet számára, és ebben nagyon aktív volt az internetes oldalakon, illetve személyesen ...

Ráfutott egy kisbuszra egy kamion hétfő reggel Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a 4-es főút szajoli szakaszán, több ember megsérült - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője.

Az uniós tőketámogatások megcsappanása miatt novemberben csökkent Magyarországnak a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlegéből számolt külső bevételi többlete, úgynevezett finanszírozási képessége az előző hónaphoz hasonlítva - ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján hétfőn megjelent legfrissebb  havi fizetésimérleg-adatokból.

Alaptörvény-ellenesnek mondta ki a közigazgatási felsőbíróságok egyes rendelkezéseit az Alkotmánybíróság. A rendőrség és a katasztrófavédelem is országos törzset hozott létre a havas utakon történt balesetek után.

Németországban a lakosság többsége elégedetlen a terror elleni védekezéssel - mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés, amely szerint a karácsony előtti berlini terrormerénylet óta megváltozott a közhangulat.

Németországban a lakosság többsége elégedetlen a terror elleni védekezéssel - mutatta ki egy felmérés, amely szerint a karácsony előtti berlini merénylet óta megváltozott a közhangulat.

Két Európa-szerte körözött külföldi nőt fogott el a rendőrség Röszkénél - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Orbán Viktor miniszterelnök két nagy csatára számít az idén Brüsszellel: az egyik migrációs, a másik gazdaságszervezési kérdésekben várható. A kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című...

Orbán Viktor miniszterelnök két nagy csatára számít az idén Brüsszellel: az egyik migrációs, a másik gazdaságszervezési kérdésekben várható. A kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című...

Románia valamennyi feltételt teljesít ahhoz, hogy az Európai Bizottság befejezze a román igazságszolgáltatás figyelemmel kísérését - jelentette ki csütörtökön Florin Iordache román igazságügyi miniszter.

A magyar határra nehezedő nyomás a következő években nem fog megszűnni, ezért a határvédelem továbbra is kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügy - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a határvadászképzés első ütemében részt vevő állomány ünnepélyes eskütételén.

A magyar határra nehezedő nyomás a következő években nem fog megszűnni, ezért a határvédelem továbbra is kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügy - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön ... ...

A terror átrendezte a magyar utazási piacot, Törökországba, Egyiptomba és Tunéziába is kevesebbet járunk nyaralni.

Egy házkutatás során újabb két embert vettek őrizetbe a belga hatóságok a tavalyi párizsi merényletekkel kapcsolatban. A gyanúsítottak üzeneteket közvetíthettek a dzsihádisták között.

Jó hírek igazából nincsenek: a világ legbefolyásosabb embereinek jövő heti találkozója elé készített tanulmány olyan veszélyes helyzetet ír le, amilyet talán még sosem. A megoldási javaslatok megvalósulásának valószínűsége pedig rövid távon igen csekély.

Tavaly érezhetően csökkent a forgalom a magyar turisták által kedvelt tengerparti nyaralások célországaiban, ami némileg átszabta a hazai utazási irodák piacát

Halott csecsemőt találtak szerdán Érden, a rendőrök megkezdték a helyszíni szemlét és a halottszemlét.

Nemcsak a tagállamokban beszedett áfa egy részét kellene 2020 után befizetni az Európai Unió közös kasszájába, hanem a társasági adónak, az üzemanyagok jövedéki adójának és a szennyező gépjárművek...

Terrorizmus, természeti katasztrófák és kiberbűnözés - többek között ezek lesznek a legnagyobb rizikófaktorok 2017-ben a Világgazdasági Fórum (WEF) legfrissebb jelentése szerint.

Két autóba rejtett bomba robbant kedden reggel egy amerikai egyetemnél - Kabulban, Afganisztán fővárosában.

Megsúghatta Magyarországnak Brüsszel, hogyan bújhat ki a paksi bővítés miatt indított eljárás alól - számolt be a Magyar Nemzet belső dokumentumokra hivatkozva. Ezek alapján a franciák stratégiáját...

Az Európai Bizottság adta a magyar kormány szájába a választ, hogy lezárulhasson a paksi atomerőmű körüli huzavonák egyike - állítja az Euractiv.com az általa megszerzett dokumentumokra hivatkozva. A brüsszeli ... ...

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorista szervezet Aamák nevű hírportálján közölte, valamint videofelvétellel is alátámasztotta, hogy felrobbantotta az INA horvát olajipari vállalat Hajána nevű gáz- és olajlelőhelyét ... ...

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorista szervezet Aamák nevű hírportálján közölte, valamint videofelvétellel is alátámasztotta, hogy felrobbantotta az INA horvát olajipari vállalat Hajána nevű gáz- és olajlelőhelyét Homsz városától nem messze - írta a Vecernji List című horvát napilap hétfőn. A szíriai helyzet miatt a Mol irányítása alatt álló horvát társaság 2012 óta feladta ottani mezőit, de hírek szerint a kitermelés azóta is folyt.

Öten megsérültek, egyikük életveszélyesen, amikor az elsődleges adatok szerint felrobbant egy turistagázpalack vasárnap egy szeged-gyálaréti házban - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Öten megsérültek, egyikük életveszélyesen, amikor az elsődleges adatok szerint felrobbant egy turistagázpalack vasárnap egy szeged-gyálaréti házban - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A sofőrt a helyszínen lelőtték. Legalább tízen megsérültek.

Húsz éve nem bíztak ennyire a németek a rendőrségben, mint most – derül ki egy felmérésből. Annak ellenére, hogy ez már a berlini támadás után készült. Tízből kilenc német elégedett a rendőrség munkájával. A többség még a kormánnyal is, bár itt aztán eléggé gyakoriak a kritikus hangok.

Az Európai Bizottság nem tervezi menekülttáborok vagy menedékkérelmek befogadásával foglalkozó központok létrehozását az unió területén kívül - közölte Natasha Bertaud bizottsági szóvivő Brüsszelben pénteken ... ...

Leginkább az uniós tagországok nemzeti érdekei miatt gyenge a terrorelhárítási együttműködés az európai országok között - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának igazgatója.

Jelentősen csökkent a Louvre látogatóinak száma 2016-ban. A világhírű párizsi múzeumot a Franciaországban az utóbbi időben elkövetett terrortámadások miatt 15 százalékkal kevesebben keresték fel, mint egy évvel korábban.

Tűz ütött ki egy lakásban a főváros XVI. kerületében csütörtök délután, két gyermeket füstmérgezés gyanújával, egy felnőttet pedig égési sérüléssel vittek kórházba - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Magyarországon 411 ezren sikerrel végeztek el különböző képzéseket, több mint 105 ezren helyezkedtek el a munkaerőpiacon, és 98 ezren szereztek képesítést az elmúlt években az Európai Szociális Alap...

Egyes szakértők bírálták Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszternek azt a javaslatát, hogy a terrorizmus elleni harcban magáncélú és az autópályákon használt kamerák által rögzített videofelvételek is felhasználhatók legyenek a büntetőeljárás során.

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott és Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) elnöke kezdeményezik, hogy a jövőben a kormány tájékoztató leveleit, valamint a kormányzat közérdekű tájékoztató kiadványait akadálymentes formában is tegyék közzé a látássérült embereknek - közölte a miniszterelnöki megbízott szerdán az MTI-vel.

Az idén is jelentős kérdés marad a tömeges illegális migráció, sőt 2017-ben súlyosbodhat is a helyzet - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Egyelőre még nem nevezték meg, de a török külügy szerint a hatóságok már tudják, hogy kit kell keresniük.

Felszámoltak Tunéziában egy 13 fős terrorcsoportot, amely "titkos találkozókat tartott egy mecsetben", és fiatalokat toborzott a dzsihád számára - közölte szerdán a tunéziai belügyminisztérium.

2016. december 1-én az Európai Bizottság az uniós internetes kiskereskedelem áfakörnyezetének modernizálása érdekében intézkedéscsomagot terjesztett elő az áfáról szóló irányelv módosítására, mely különösen a startup cégeket, illetve a kis- és középvállalkozásokat segítené. A legfontosabb tervezett változásokat az RSM Hungary szakértőjének segítségével foglaltuk össze.

A német szövetségi állam jogkörének jelentős mértékű bővítését szorgalmazta Thomas de Maiziere német belügyminiszter sajtóhírek szerint.

Berlinben a belügyminiszter közölte, hogy a biztonság erősítése érdekében szorosabbra vonják a tartományok és a szövetségi belügyi szervek együttműködését. Thomas de Maiziere a bűnüldöző szervek hatáskörének kibővítését is sürgette. Nyilatkozata azt követően hangzott el, hogy Saarbrücken közelében a rendőrség őrizetbe vett egy szíriai menekültet, akit azzal gyanúsítanak, hogy feltehetően merénylet előkészítésére tetemes összeget kért az Iszlám Állam nevű terrorszervezettől.

A felmerült aggályok ellenére várhatóan hamarosan jóváhagyja az Európai Bizottság a paksi atomerőmű-bővítési beruházást.

Az aggályok ellenére.

Egy háborúnak nem csak közvetlen veszteségei vannak, a kiirtott vagy megcsonkított családok túlélői komoly sebeket hordoznak magukban. Különösen veszélyes ez a kisgyerekekre, akik háborús övezetekben nőnek fel, ráadásul mára lassan felnő egy generáció, aki a világból csak a pusztítást, a halált és a bujkálást ismeri. A terrorszervezetek pedig pontosan erre építenek, amikor gyerekeket és tizenéveseket toboroznak mártírnak. Szerencsére van gyógyír.

Milan Chovanec cseh belügyminiszter alkotmánymódosító javaslatában azt indítványozta, hogy a nizzai és berlini terrortámadásokra válaszul rögzítsék az ország alaptörvényében a fegyverviseléshez való jogot.

Két földalatti atomrobbantás és 22 rakétakísérlet Észak-Korea 2016-os mérlege a fegyverkezés terén.

Az Iszlám Állam vállalta magára a merényletet, felfedték az elkövető arcát is. A tettest azonban továbbra sem találják.

Terrorizmusért elítélt foglyokat szöktettek meg fegyveres támadók vasárnap egy bahreini börtönből - közölte a Perzsa-öböl menti arab ország belügyminisztériuma.

Isztambulban legalább 39-en meghaltak és 69-en megsebesültek egy neves szórakozóhely ellen szilveszter éjszaka végrehajtott terrortámadásban - közölte vasárnap Süleyman Soylu török belügyminiszter. Egyelőre nem világos, kik állnak a merénylet hátterében, a rendőrség hajszát indított a városban a tettes kézre kerítése érdekében.

A halottak száma meghaladta a háromtucatot Isztambulban, közülük 15-en biztosan külföldiek voltak. A merénylő nincs meg.

Törökország a végsőkig harcolni fog, amíg véget nem vet a terrorcsoportok és támogatóik által elkövetett támadások minden fajtájának - hangsúlyozta a török elnök, miután vasárnapra virradó éjjel egy fegyveres támadó 39 embert ölt meg és több mint 60 embert megsebesített egy neves isztambuli szórakozóhelyen.