Legfontosabb témák

Az Európai Bizottság tizenkét uniós tagállamnál állapított meg makrogazdasági egyensúlyhiányt.

Mesterlövészek figyelik a tetőkről éjjel és nappal a Szent Márk teret az olaszországi Velencében, ahova a karnevál utolsó napjaiban több százezer embert várnak, és a tömeget az esetleges kamionos merényleteket akadályozó úttorlaszokkal is védik.

Megdicsérte országspecifikus jelentésében Magyarországot az Európai Bizottság.

Olaszország várhatóan idén sem teljesíti a Stabilitási és Növekedési Paktumban az adósságcsökkentésre vonatkozó feltételeket, ezért ha áprilisig nem tesznek le konkrét intézkedési javaslatokat az...

Nyilvános az Európai Bizottság téli jelentése.

Bár a magyar növekedés lendületet vehet, és alapvetően jó számokat produkál a gazdaság, a munkaerőpiacon nő a feszültség, a magánberuházásokat a szabályozási környezet gyors változása még mindig korlátozza ... ...

Szilárdnak minősíti az Európai Bizottság a magyar gazdaság teljesítményét, de a tavalyi gazdasági növekedés még mindig egy százalékponttal elmarad a válság előtti szinttől.

Április 21-ig meghosszabbította a Teréz körúti robbantási ügy gyanúsítottjának az előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Vizsgálja az Európai Bizottság a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításának tervét, amelynek magyar szakaszát 85 százalékban húsz évre felvett kínai hitelből finanszírozná a kormány.

Buszok, vonatok és vasútállomások ellen segített sok halálos áldozatot követelő terrortámadást előkészíteni Kansas Cityben egy férfi George Washington hétfői születésnapjára, amely ünnepnap az Egyesült Államokban - derül ki a bíróságra kedden beterjesztett vádiratból.

A paksi beruházásról a versenypolitikai biztos távolléte miatt végül mégsem tárgyalt egynapos brüsszeli villámlátogatásán Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki viszont találkozott...

A paksi beruházás előtt tornyosuló utolsó uniós akadály elhárítását, az EU-támogatások folyósítása terén meglévő viták elsimítását célozzák főként Lázár János mai brüsszeli tárgyalásai, amelyekről...

A paksi beruházás előtt tornyosuló utolsó uniós akadály elhárítását, az EU-támogatások folyósítása terén meglévő viták elsimítását célozzák főként Lázár János mai brüsszeli tárgyalásai, amelyekről...

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Brüsszel az uniós állampolgárok felhatalmazása nélkül minél több tagállami hatáskört akar elvenni az uniós országoktól, de a magyar kormány küzdeni fog ez ellen - olvasható a Magyar Időkben.

A briteket mostanra jobban aggasztja a gazdaság helyzete, mint a bevándorlás vagy a terrorizmus - derül ki egy kedden közzétett felmérés eredményéből.

Hat új, 360 fokos technológiával rögzített filmet nézhetnek meg a látogatók a Terror Háza Múzeumban az Egy akaraton 1956-2016 című időszaki kiállításon.

A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn folytatólagosan kihallgatta a Teréz körúti robbantási ügy gyanúsítottját; a férfi a kihallgatáson vallomást tett, melyben lényegében beismerte a bűncselekmény elkövetését - közölte az MTI érdeklődésére a főügyészség szóvivője.

Az Európai Bizottság a beruházás megtérülése miatt indította a vizsgálatot.

Donald Trump amerikai elnök határozottan elkötelezett az Európai Unióval folytatott partneri viszony mellett - mondta Mike Pence amerikai alelnök hétfőn Brüsszelben, ahol tárgyalásokat folytat az EU és a NATO vezetőivel.

Kilométerenként több mint 4 milliárd forintot emésztene fel a Budapest-Kelebia vasútvonal felújítása, amiből a kínai államon kívül nem nagyon profitálna senki. A modell kísértetiesen emlékeztet a Paks II. beruházáséra.

Az Európai Bizottság vizsgálja a Budapest-Belgrád vasútvonal tervezett felújítását, mely kínai pénzből valósulna meg - írja a Financial Times. Az üzleti lap szerint Brüsszel több ponton is...

A Fox News egyik adása alapján beszélt Svédország és a bevándorlók problémájáról Donald Trump amerikai elnök - derül ki abból a rövid üzenetből, melyet Trump helyi idő szerint vasárnap tett közzé az...

A Velvet és a PestiSrácok portálok szombati információi szerint beismerő vallomást tett a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi. A két híroldalt Brunner Tamás, P. László ügyvédje tájékoztatta, de ... ...

A Velvet és a PestiSrácok portálok szombati információi szerint beismerő vallomást tett a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi.

Az Európai Bizottság szerint nem sértett európai jogot Litvánia azáltal, hogy gyűlöletkeltés és uszítás miatt három hónapra felfüggesztette a Svédországból sugárzott, orosz nyelvű RTR-Planeta nevű televíziós csatorna adásának litvániai sugárzását - derül ki a brüsszeli testület pénteki közleményéből.

Csak csütörtökön és pénteken volt értelmezhető mozgás a forint piacán, az euróval szembeni jegyzések azonban végül nem mozdultak el a 308-as szint közeléből.Semmi nem történt egész héten 2017.02.17...

A parlamentben is foglalkozhatnak azzal, hogy eltérő minőségű ételeket kap a multiktól Magyarország, mint a nyugati vásárlók. Az ügy egészen Brüsszelig juthat.

Noha korábban azt mondta, csak a bíróság előtt hajlandó megszólalni, lapinformációk szerint részletes vallomást tett P. László, akit a tavaly szeptemberi Teréz körúti robbantással gyanúsítanak. Az ügyészség megerősítette, hogy kihallgatták a férfit.

Autóba rejtett bomba robbant Bagdadban, legalább 48 ember meghalt, legalább 50 pedig megsebesült. Irak fővárosában hónapok óta nem volt ekkora robbantás. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

Egy csütörtökön elfogadott jogszabály értelmében az EU-ba beutazó vagy az EU-t elhagyó minden uniós és nem uniós polgár adatait végig kell futtatni az adatbázisokon.

Kárt okoz a gazdaságnak és növeli az ország importenergia-függőségét, hogy az Európai Bizottság 18 hónapja nem dönt a paksi beruházás esetleges tiltott állami támogatásának ügyében - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki kedden Brüsszelbe utazik, hogy mások mellett ezt a kérdést is tisztázza.

Az Európai Parlament új terrorellenes intézkedéseket fogadott el a külföldi harcosok és magányos elkövetők ellen, valamint fokozott határellenőrzést írt elő a külföldi harcosok megállítására - közölte az uniós parlament sajtószolgálata csütörtökön.

Kárt okoz a gazdaságnak és növeli az ország importenergia-függőségét, hogy az Európai Bizottság 18 hónapja nem dönt a paksi beruházás esetleges tiltott állami támogatásának ügyében - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki kedden Brüsszelbe utazik, hogy mások mellett ezt a kérdést is tisztázza.

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen szerdán a kiskereskedelmi, mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek, áruk szabad mozgásának biztosítása érdekében,...

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen szerdán a kiskereskedelmi, mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek, áruk szabad mozgásának biztosítása érdekében, valamint azért, hogy fogadjon el intézkedéseket a környezeti zajok csökkentésére.

Az Európai Biztottság kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékek kereskedelmi forgalmazásával kapcsolatban. Ezügyben Magyarország mellett Románia ... ...

Négy ember a helyszínen meghalt, tizenhárom sérültet vittek kórházba az M43-as autópályán, a Csanádpalota-Nagylak határátkelőhely közelében szerda reggel történt tömegbaleset helyszínéről - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A Digi24 román televízió öt áldozatról tesz említést.

Az Európai Unió el szeretne kerülni mindenfajta kereskedelmi konfliktust az Egyesült Államokkal, mivel az katasztrofális lenne a világgazdaságra - jelentette ki Jyrki Katainen munkahelyteremtésért, növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős uniós biztos a Financial Times brit üzleti lapnak nyilatkozva kedden.

A terrorfenyegetettségről és a schengeni vízumrendszer biztonságáról is tárgyalt keddi zárt ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke az ülés után kiemelte: a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet területi értelemben megszűnni látszik, ez viszont azt jelenti, hogy több ezer dzsihadista indulhat vissza Európába. Erre a veszélyre, s a terroristák kiszűrésére fel ...

Az Európai Unió el szeretne kerülni mindenfajta kereskedelmi konfliktust az Egyesült Államokkal, mivel az katasztrofális lenne a világgazdaságra.

Az Európai Unió el szeretne kerülni mindenfajta kereskedelmi konfliktust az Egyesült Államokkal, mivel az katasztrofális lenne a világgazdaságra - jelentette ki Jyrki Katainen munkahelyteremtésért, növekedésért ... ...

Az Európai Unió el szeretne kerülni mindenfajta kereskedelmi konfliktust az Egyesült Államokkal, mivel az katasztrofális lenne a világgazdaságra - jelentette ki Jyrki Katainen munkahelyteremtésért,...

Egy hónap alatt több mint 30 embert vettek őrizetbe terrorizmus gyanújával.

A kormány azt szeretné, hogy a magyarok saját maguk dönthessenek a jövőjüket meghatározó kérdésekben és Brüsszel - a bevándorlás területéhez hasonlóan - ne folytathasson máshol is lopakodó jogalkotást - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A korábbi előrejelzésén jelentősen módosítva, most már az Euróbai Bizottság téli előjelzésében megjelölt magyar növekedési adat is közelíti a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által erre az évre előrejelzett ... ...

Kilenc embert elsodort egy lavina hétfő délelőtt a francia Alpokban, Tignes település közelében, legalább négyen meghaltak - jelentették a francia hírtelevíziók a hegyimentőkre és a rendőrségre hivatkozva. ... ...

Idén 3,5 százalékos, jövőre pedig 3,2 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság, amely hétfőn tette közzé Brüsszelben az esedékes téli gazdasági előrejelzését mind az unió egészére, mind az egyes tagországokra nézve.

Jelentősen javította 2017-es és 2018-as Magyarországra vonatkozó növekedési előrejelzését az Európai Bizottság a hétfőn megjelent friss elemzésében. A brüsszeli testület szerint az idei 3,5%-os...

Az Európai Bizottság idén 3,5, jövőre pedig 3,2 százalékos gazdasági növekedést jósol Magyarországnak.

Idén 3,5 százalékos, jövőre pedig 3,2 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság.

Idén 3,5 százalékos, jövőre pedig 3,2 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság.

Idén 3,5 százalékos, jövőre pedig 3,2 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság, amely hétfőn tette közzé Brüsszelben az esedékes téli gazdasági előrejelzését mind az unió egészére, mind az egyes tagországokra nézve.

Idén 3,5 százalékos, jövőre pedig 3,2 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság, amely hétfőn tette közzé Brüsszelben az esedékes téli gazdasági előrejelzését mind az unió egészére, mind az egyes tagországokra nézve.

Óriási károkat okoz a jég a Tokajnál lévő kikötőkben.

Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője a csalás tankönyvi példájának nevezte a 4-es metró beruházásánál történteket. Ha valaki pénzt ad vissza Brüsszelnek vagy a költségvetésnek, az Budapest lesz - aztán Tarlósék majd futhatnak a pénz után. Azt ígérik, fognak is.

Nem indul újra az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségéért Jean-Claude Juncker, a bizottság jelenlegi vezetője - írja az MTI a Deutschlandfunkra hivatkozva. A Deutschlandfunk német közszolgálati rádiónak ... ...

Franciaországot tavaly közel 83 millió külföldi turista kereste fel, ez csökkenés az előző évi 85 millióhoz képest, de ezzel az eredménnyel az ország továbbra is az első számú turisztikai célpont a világrangsorban - közölte a francia kormány.

A Századvég elemzője szerint Brüsszel az unión belül a gazdasági folyamatokat is egységesen akarja szabályozni, de a kis országok érdeke nem jelenhet majd meg. Kiszelly Zoltán politológus az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában elmondta, mivel az unióban a közös fizető eszköz az euró, Brüsszel egységes gazdaságot akar mögé, ezért egységesen akarja szabályozni is ezt ...

Csatlakoztak Hollandiához, mostantól a belga születésű terroristákat is kiutasíthatják az országból.

Nem volt unalmas a 2016-os év, és 2017 is érdekfeszítőnek ígérkezik - mondta pénteki évértékelőjében Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint már az év első felében szembe kell majd néznünk azzal, hogy...