Legfontosabb témák

A londoni székhelyű Lloyd's brit biztosítótársaság megerősítette azon szándékát, hogy Brüsszelben nyit irodát Nagy-Britannia unióból való kilépése miatt - közölte Johan Van Overtveldt belga pénzügyminiszter.

A miniszterelnök szerint az EU-nak változnia kellene.

A londoni székhelyű Lloyds brit biztosítótársaság megerősítette azon szándékát, hogy Brüsszelben nyit irodát Nagy-Britannia unióból való kilépése miatt - közölte Johan Van Overtveldt belga pénzügyminiszter csütörtökön.

Új irodát nyit Brüsszelben a Lloyds, mert attól fél, hogy enélkül ügyfeleket veszítene a brexit miatt.

Három embert őrizetbe vettek a terrorizmusellenes olasz hatóság (Digos) csütörtökre virradóan végrehajtott akciójában Velence történelmi központjában. A közeli Mestrében és Trevisóban is házkutatásokat ... ...

Még mindig nem végeztek a Metár vizsgálatával.

Várhatóan nem lesz kifogása az új reklámadó-szabályozással az Európai Bizottságnak - nyilatkozta az Indexnek Vámosi-Nagy Szabolcs, az EY adószakértője. Brüsszelnek azzal volt baja, hogy a törvény...

Az uniós támogatások tartották a víz felett a magyar gazdaságot az első, 2007-2013-as uniós költségvetési ciklusban. A támogatások nélkül csökkent volna a GDP és az ország nem került volna ki a túlzottdeficit-eljárás ... ...

Az Európai Bizottság versenyjogi aggályokra hivatkozva nem engedélyezi a frankfurti tőzsdét üzemeltető Deutsche Börse és a londoni tőzsde (London Stock Exchange) fúzióját - jelentette be szerdán Margrethe Vestager, az Európai Unió versenyjogi ügyekért felelős biztosa.

Nem az Európai Unió, hanem a magyar állam akadályozza meg a további rezsicsökkentést.

Továbbra sem működik a megújuló alapú áramtermelés (rövidített nevén Metár) támogatás...

Megküldte az értesítést a brit kormány a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról, hivatalosan elindítva az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséhez vezető folyamatot - mondta Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Gyorsan fut be nagy karriert az egyetemfenyítő törvényjavaslat.

Brüsszel betett a londoni és a frankfurti tőzsdének.

Júniustól 5,3 százalékról 9 százalékra emelkedhet a reklámadó mértéke, amennyiben az Országgyűlés elfogadja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden benyújtott törvényjavaslatát. A Világgazdaságnak nyilatkozó szakértő szerint a módosítás révén lezáródhatnak az Európai Bizottsággal folytatott viták.

Legalábbis ezzel a váddal küldött börtönbe 111 kurd ellenzékit egy török bíróság.

A magányos elkövetők Európát célzó terrorcselekményeinek veszélyére hívták fel a figyelmet a szolgálatok az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szerdai, zárt ülésén - nyilatkozta a testület szocialista elnöke a tanácskozást után újságíróknak.

Benyújtotta az NGM a reklámadóról szóló törvény módosítását.

Már 18 magyarországi kis- és középvállalkozás nyert összesen közel 5 milliárd forintot az EU kutatás-fejlesztési keretprogramja kkv-pályázatának második fázisában, ami a késztermék és szolgáltatás...

Új programot indít az Európai Bizottság a fiatalok mobilitásának támogatására - jelentette be hétfőn a brüsszeli testület.

Az előző napon őrizetbe vett békés tüntetők haladéktalan szabadon bocsátására sürgette Oroszországot hétfőn az Európai Unió.

Az előző napon őrizetbe vett békés tüntetők haladéktalan szabadon bocsátására sürgette Oroszországot az Európai Unió.

Az Eatsa konszern részben automatizált éttermeket üzemeltet az Egyesült Államokban, ahol a vendégek tableten, vagy már az étterem felé útban mobiltelefonról is megrendelhetnek egyes ételeket...

Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást - jelentette be az Emberi Erőforrások...

Fél a mozgólépcsőn? Akkor ezt a videót ne nézze meg!

A brit belügyminiszter szerint a közösségi médiaportáloknak a jelenleginél aktívabban fel kell lépniük az online felületeikkel visszaélő terroristák ellen.

A közösségi médiaportáloknak ki kell szűrniük a terrorra buzdító tartalmakat.

A brit belügyminiszter szerint a közösségi médiaportáloknak a jelenleginél aktívabban fel kell lépniük az online felületeikkel visszaélő terroristák ellen. Amber Rudd a The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lapnak írt cikkében közli: a brit kormány hamarosan közzéteszi felülvizsgált terrorizmusellenes stratégiáját, amelynek sarkalatos fontosságú eleme lesz a fellépés az online felületeken terjedő radikalizáló tartalmak ellen. ...

A brit belügyminiszter szerint a közösségi médiaportáloknak a jelenleginél aktívabban fel kell lépniük az online felületeikkel visszaélő terroristák ellen.

Az EU 60 éves születésnapjára egy 60 érvet tartalmazó kiadványt készítettek.

A Scotland Yard szerint a szerdai londoni merénylet elkövetője valószínűleg egyedül cselekedett, és nincs olyan hírszerzési értesülés, amely további támadások előkészületeire utalna. Lehet, hogy soha nem derül ki, mi volt az indíték.

Egy évvel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren 16 emberéletet követelő robbantásos merénylet után sincs kiürítési terve a légikikötőt üzemeltető vállalatnak - közölte a La Libre Belgique című belga napilap egy szakszervezeti vezető nyilatkozatára hivatkozva.

Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (TAO), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.

A brit rendőrség lépésről lépésre, percről percre rakja össze, hogy mi történt pontosan a szerda délutáni londoni merénylet során. A CNN az eddig nyilvánosságra került információkból készített egy videoanimációt.

Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

áltozatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást, változatlan formában működhet a rendszer.

Rétvári Bence szerint "jó és hasznos" a rendszer.

Engedélyezte az Európai Bizottság, hogy további hat évig fennmaradjon a tao-támogatások rendszere.

Tovább működhet Magyarországon a társaságiadó-kedvezmény rendszere (tao), így a sportba is áramolhat a közvetett állami támogatás. Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer ... ...

Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere nyílt levélben fordult Csontos Istvánhoz, az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatójához a III. kerületben a lomtalanítás során kialakult áldatlan állapotok miatt.

Óriási hiányosságok lehetnek a forgalmas reptereken.

Meghalt csütörtök este az előző napi londoni merénylet egyik sérültje. A támadásnak a rendőrök által lelőtt merénylővel együtt ő az ötödik halottja.

Beadvánnyal fordul az Európai Bizottsághoz a VOLÁN Egyesülés egy osztrák jogszabály miatt.

Meghalt csütörtök este az előző napi londoni merénylet egyik sérültje. A támadásnak a rendőrök által lelőtt merénylővel együtt ő az ötödik halottja.

Több ezren emlékeztek meg csütörtökön este Londonban a Trafalgar téren az előző napi terrortámadás áldozatairól.

A férfi brit állampolgár volt, korábban is összetűzésbe keveredett a hatóságokkal.

Egy belga nagyvárosban egy sétálóutca előtt történt valami, a rendőrség egy embert elfogott.

A csodával határos módon élte túl a szerdai londoni támadást egy román nő.

A terrorellenes koalícióban részt vállaló országokat fenyegették meg.

Az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett a londoni merénylet elkövetőjeként - jelentette a dzsihadista szervezet szócsövének számító az Aamák hírügynökség.

A férfi brit állampolgár volt, korábban is összetűzésbe keveredett a hatóságokkal.

Úgy tűnik, több éves kényszerpihenő után belendül a Biatorbágynál ma válság kitörése után félbehagyott óriásprojekt és a napokban megkezdődik a Tópark lakásainak értékesítése - számolt be a Figyelő.

Előbb autóval a járókelők közé hajtott, majd egy rendőrt leszúrva megpróbált bejutni a brit parlament épületébe egy férfi Londonban. A merénylőt, akinek motivációjáról még nem közöltek információt a hatóságok, lelőtték.

A támadóval együtt összesen négy halottja és mintegy 40 sérültje van a tegnapi londoni terrortámadásnak. A világ vezetői sorban fejezték ki együttérzésüket a londoniaknak, a rendőrség gyorsított eljárásban vizsgálja, hogy iszlamista kötődésű támadásról volt-e szó. Theresa May szerint „beteges és elfajzott” akció történt. Hat helyen razziázott a rendőrség, hét embert letartóztattak.

A támadóval együtt összesen öt halottja és mintegy 40 sérültje van a tegnapi londoni terrortámadásnak. A világ vezetői sorban fejezték ki együttérzésüket a londoniaknak, a rendőrség gyorsított eljárásban vizsgálja, hogy iszlamista kötődésű támadásról volt-e szó. Theresa May szerint „beteges és elfajzott” akció történt, az ilyenek azonban "eredendően bukásra vannak ítélve".

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet gyökeres kiirtását és vezetőjének likvidálását ígérték az amerikai fővárosban megrendezett terrorellenes nemzetközi konferencia résztvevői. Az egynapos, külügyminiszteri szintű konferencia – amelyen Magyarországot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviselte – közlemény kiadásával zárult helyi idő szerint szerda este. A 66 ország külügyminisztere és két nemzetközi szervezet képviselője az IÁ és ...

Az este 5-re emelkedett a brit parlamentnél történt terrortámadás halottainak száma. A sebesültek között külföldi turisták is vannak. A hatóságok a nyomozás miatt nem akarták megnevezni a magányos elkövetőt, de arra utaltak: a nemzetközi terror ideológiája tüzelhette.

A Scotland Yard tájékoztatása szerint négyen meghaltak és legalább húszan súlyosan megsérültek a London belvárosában szerdán elkövetett merényletben. Mark Rowley, a Scotland Yard terrorelhárításért felelős főparancsnok-helyettese szerda esti sajtótájékoztatóján elmondta: a halálos áldozatok között van egy rendőr, akit a támadó a parlament épületénél megkéselt. Rowley szerint a rendőrség úgy véli, hogy a másik halott a ...