Legfontosabb témák

Már megint betilt a cenzúrahivatal egy honi rádiót, mert nem tartotta be a zenék arányára vonatkozó előírást. Szabad országban, ahol szabad a média és a... The post Le a cenzúrával! appeared first on alapblog.

Már megint betilt a cenzúrahivatal egy honi rádiót, mert nem tartotta be a zenék arányára vonatkozó előírást. Szabad országban, ahol szabad a média és a... The post Le a cenzúrával! appeared first on alapblog.

Kádár Béla Concertina című festménye 110 millió forintos leütési árával, valamint Schönberger Armand Abszintivók című festménye 85 millió forintos eladási árával életműrekordot döntött a Virág Judit Galéria őszi árverésén, amelyet vasárnap este tartottak a Budapest Kongresszusi Központban.

Kmoskó. Egy vezetéknév, ami önmagában is egyedi, akárcsak a birtokosának karrierútja, aki igen fiatalon az egyik legnagyobb világmárka vezetői székében ült, ahonnan nem volt megállás. Fittyet hányva az ősbölcseletre, miszerint „a csúcson kell abbahagyni”, az azóta eltelt évek során impozáns karrierbirodalmat épített fel, amelybe tizennégy év alatt három ember tudásával is felérő HR-szakértelmet préselt. Ezer fokon égő személyiség inspiráló pályaíve – Kmoskó Judittal beszélgettünk.

Napon belül újra benézett lélektani értéke alá a bankpapír, de a záró érték ezúttal is 13000 fölé érkezett.

Itt a Pénzcentrum 2019.10.21-i időjárásjelentése...

Itthon betöltött nyugdíjas korú személy vagyok. Hogyan tudom igazolni külföldi nyugdíjas igazolvány igényléséhez?

Elégedetlen a lakosság többsége Németországban a kormány munkájával – mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés, amely abból az alkalomból készült, hogy hivatali ideje feléhez érkezett Angela Merkel negyedik kormánya. A Bild am Sonntag című lapban közölt adatok szerint a lakosság 52 százaléka rossznak vagy nagyon rossznak értékeli a kormány munkáját, míg az elégedettek aránya országszerte ...

Páratlan arany ékszereket, főző edényeket és más értékes ókori tárgyakat találtak búvárrégészek Lord Elgin Kitera görög szigetnél 1802-ben elsüllyedt hajójának, a Mentornak a roncsában - közölte a görög ... ...

Ismét éjszakai kijárási tilalmat rendelt el vasárnap a chilei fővárosban Javier Iturriaga chilei tábornok.

Új korszak kezdődhet az ország életében.

Újabb feladatot vehetnek el az Emmi-től.

A Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kidolgozott új szakképzési törvénytervezet már nem tartalmazza azokat a jogköröket, amelyek felruházták Kásler Miklóst, mint ... ...

Az alváshiánnyal küszködő, kimerült felnőttek komoly balesetveszélyt jelentenek.

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel: az euróhoz és a dollárhoz képest gyengült, míg a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött. ... ...

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel.

A kibervédelem alapja a gyors reagálás a fenyegetésekre, és a szakemberek közötti hatékony együttműködés - mondta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének sajtóreferense az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A fogyasztóvédelmet felügyelő ITM már készül.

Mintegy 10 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál. A héten is hasonlóan napos időre van kilátás.

Jelentős olaj- és gázlelőhelyet talált a lengyel PGNiG a norvég tenger alatt egy olyan kitermelési koncesszió alapján, amelyből 40 százalékkal részesednek. A mező közel van a kitermelési infrastruktúrához ... ...

Átlagosan 8 százalékkal emeli 2020-as szolgáltatási díjait a Rail Cargo Hungaria Zrt., a közúti fuvarozásban 15-20 százalékos emelés lenne indokolt.

Nyolcra nőtt vasárnap a chilei fővárosban kitört zavargások halálos áldozatainak száma, a hatóságok az ország több régiójára és városára kiterjesztették a rendkívüli állapotot - írja az MTI híre nyomán ... ...

Friss trend van kibontakozóban az Egyesült Államokban, a fegyverviselés hazájában ugyanis egy új korszak köszönthet be az úgynevezett okos­fegyverek sorozatgyártásával.

Újabb elégedetlenségi hullám söpör végig a budapesti taxisokon. Ezúttal az Uber utódjaként emlegetett Bolt (korábbi nevén a Taxify) húzta ki a gyufát azzal, hogy nem felel meg maradéktalanul a jogszabályi ... ...

Kerékpárosbarát munkahelyek és települések pályázhatnak támogatásra.

Olcsóbban (esetenként a mostani harmadáért) lehet majd eurót felvenni december 15-étől - adta hírül az Azénpénzem.hu. Már több bank is közzétette új feltételeit az uniós országokba euróban indított átutalások ... ...

Felpörögtek a részvények az adatközlések után.

Az Országgyűlés ma kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők az első napirendi pontként a választás rendje elleni bűntettel gyanúsított DK-s Varju László mentelmi ügyéről tárgyalnak és döntenek. A házelnök ... ...

A brit alsóház megszavazott egy módosító indítványt, ami miatt Boris Johnson kénytelen volt kérni a brexit október 31-i határidejének halasztását.

A globális pénzügyi vezetők egyetértenek abban, hogy a világgazdaság lelassult, de reménykednek a jövő évi szerény növekedésben, ha nem súlyosbodnak a kereskedelmi és geopolitikai feszültségek.

Kína és az Egyesült Államok jelentős előrelépést tett egy részleges megállapodás aláírásának előkészítésében, a kereskedelmi tárgyalások legutóbbi fordulójában – közölte Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes.

A British American Tobacco leállította a gyártást az ukrajnai Csernyihiv megyében lévő gyárában. A kijevi parlament által október elején elfogadott egyik törvénymódosítás ugyanis növeli a kiskereskedők kötelező árrését, és ezáltal a gyártókat arra kényszeríti, hogy emeljék a termékek árait, ami az értékesítés csökkenéséhez vezethet.

Az öt éven aluli gyerekek száma a világon tavaly 676 millió volt, harmaduk, vagyis mintegy 227 millió volt alultáplált vagy túlsúlyos, felük pedig (340 millió) élelmiszerhiánytól szenvedett – olvasható az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) jelentésében.

A Takarék Index vizsgálata alapján a fővárosban átlagosan 8,1, míg hat vidéki nagyvárosokban 8,9 százalék az átlaghozam egy használt ingatlan kiadásán.

Az ausztrál Quantas már teszteli új repülőútját, amelynek során a New York és Sydney közötti 16 200 kilométeres utat leszállás nélkül küzdik le. A légitársaság azt vizsgálja, miként hat a pilótákra, a személyzetre és az utasokra a megszakítás nélküli hosszú, 19 óra 16 perces repülőút.

Csehországot, illetve a néhai Csehszlovákiát úgy tartják számon, mint a legkomolyabb demokratikus hagyományokkal rendelkező államot Kelet-Közép-Európában. Ennek tükrében kínos dologra derült fény. A csehek ... ...

Kedvezményes áfát kér az idén nyárig építési engedélyt kapott új lakásokra az építőipari szakszövetség, amely a lakáspiac beszakadásától tart.

A jövő pisztolyai, puskái saját operációs rendszerrel rendelkeznek majd.

Az építőipari bizalmi index az elmúlt hat hónapban egy viszonylag szűk sávban mozgott, októberben havi alapon csaknem 2 ponttal csökkent, s ezúttal mind a magas-, mind a mélyépítő cégek borúlátóbbá váltak ... ...

Négyhetes szünet után háromnapos üléssel indul a parlament őszi szezonja. A múlt héten tartott frakcióüléssel a kormánypártok máris ráhangolódhattak a következő időszakra, miközben Orbán Viktor miniszterelnök felvázolta, milyen feladatokra koncentrál a kormány.

A Continental munkáltatói márkát a hazai gyártó kategóriában az egyik legvonzóbb munkahelyeként ismerte el a PwC Magyarország.

A múzeumi negyed két emblematikus épületének - a Néprajzi Múzeumnak és az Új Nemzeti Galériának - az építési engedélyét is megtámadták. De nem csak itt hibádznak az engedélyek. A folyamatban lévő eljárásokról Karácsony Gergely tételes listát kapott.

Ha lezárul a tranzakció, kedvezőbb árakat és jobb logisztikai szolgáltatásokat tapasztalhatnak a fogyasztók – mondta a Világgazdaságnak Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője, miután a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta cége és a dél-afrikai Naspers csoporthoz tartozó eMAG hazai leányvállalatának egyesülését.

Általános igazság, hogy nincs ellophatatlan autó, és a tolvaj sajnos sohasem alszik...

Kína és az Egyesült Államok jelentős előrelépést tett egy részleges megállapodás aláírásának előkészítésében a kereskedelmi tárgyalások legutóbbi fordulóján - jelentette ki Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes a Hszinhua kínai állami hírügynökség szerint.

2019. október 17-én Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója felkereste a Nemzetközi Kísérleti Termonukleáris Reaktor (ITER) építési területét Franciaországban, amely projekt azt hivatott igazolni, hogy a fúziós energia ipari méretekben történő hasznosítása tudományos és műszaki szempontból megvalósítható, illetve kidolgozhatóak a szükséges technológiai folyamatok.

Áder János október 20-30. között Japánba, Laoszba és Kambodzsába látogat. Az államfőt útjára elkíséri felesége, Herczegh Anita - tájékoztatta az MTI-t vasárnap a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Tematikus műsorokkal készül október 23. alkalmából az M5 kulturális csatorna; szerda este többek között a Tumbász Ákos és Forró Mariann szerelmi történetét feldolgozó Szerettünk volna még élni című dokumentumfilmet láthatják a nézők - mondta el Siklósi Beatrix csatornaigazgató az MTI-nek.

Donald Trump amerikai elnök vasárnap élesen bírálta Hillary Clinton volt külügyminisztert, volt elnökjelöltet azért, mert orosz érdekek szolgálatában állónak nevezett két elnökjelölt-aspiránst.