Legfontosabb témák

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 104,05 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel, 44 182,07 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 12,6 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége ... ...

A BUX 104,05 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel zárt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 104,05 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel, 44 182,07 ponton zárt csütörtökön.

Mit tud a Szuperállampapír, kinek és mikor éri ez meg? És hogyan lehet ebből a lehető legtöbbet kihozni, akár 1 millió Ft befektetésével? Mi történik akkor, ha váratlanul szükséged volna a befektetett összegre? Videónkból minden szükséges információt megtudhatsz, mégpedig közérthetően, mellébeszélés nélkül. The post Érdemes 1 millió Ft-ból Szuperállampapírt venni? appeared first on Bankmonitor.hu.

Környezetvédelmi szempontok miatt betiltatnák az első osztályt a rövidtávú utakon.

A Mozilla ezzel párhuzamosan a böngészőhöz szánt VPN megoldásának bétáját is kiterjeszti.

Jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Delta Csoport és az Est Media Nyrt. július 30-án bejelentett tranzakcióját, így hamarosan a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett cég tulajdonába kerülhet ... ...

Ha azt a definíciót vesszük, hogy az év végétől visszaszámított ötödik és az új év második kereskedési napja közötti emelkedést tekintjük Mikulás rally-nak, akkor a BUX index esetében az elmúlt 18 évben 13-szor mondhattuk el, hogy bekövetkezett - számolták ki az ERSTE elemzői.

Jóváhagyta a versenyhivatal a Delta Csoport és az Est Media tranzakcióját.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a hagyományoknak megfelelően idén ismét megtartja jótékonysági estjét a Vígszínházban, ahol F. Scott Fitzgerald-Kovács Adrián-Vecsei H. Miklós-ifj. Vidnyánszky Attila: A nagy Gatsby című zenés partykerül bemutatásra.

Fontos határidő közeleg, hamarosan elveszhet az utalványtulajdonosok pénze.

A nem élelmiszer jellegű üzletekben majdnem 10 százalékos volt a növekedés, összességében 6,2 százalékkal többet vásároltak Magyarországon, mint egy évvel korábban.

Brit kutatók mesterséges idegsejteket fejlesztettek ki, az apró „agyi chipek” olyan betegségek gyógyításához jelenthetnek új utakat, mint az Alzheimer-kór – írta a BBC.

Egy zagyvarékasi férfi betört egy házba, ahonnét ellopott egy tévét. Balszerencséjére a rendőrök rövid időn belül elfogták, mivel csak követniük kellett az elkövető a lábnyomait a hóban. Egészen a betörő ... ...

Főrészvé­nyesként egyengeti ezentúl az Alphabet és leányvállalata, a Google útját a két alapító: Larry Page és Sergey Brin.

London kivételével erősödtek a főbb európai piacok. A BUX csökkenéssel kezdte a kereskedést.

Eddig a tavalyinál kevesebb panaszt kapott a fekete péntekkel kapcsolatos akciók miatt a Gazdasági Versenyhivatal, azonban a piac két meghatározó webáruháza ellen már indultak eljárások. Meglepő módon ... ...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 0,2 százalékkal gyengült a szerdai záró árfolyamához képest.

Tovább emelkedhet a bank részvényeinek jegyzése a Budapesti Értéktőzsdén. A szerdai kereskedésben elementáris erővel emelkedett a bankpapír árfolyama ennek köszönhetően új történelmi rekordot állított ... ...

Tovább emelkedhet az OTP jegyzése a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. Varga Zoltán az MTI-nek küldött kommentárjában közölte, a szerdai kereskedésben elementáris erővel emelkedett a bankpapír árfolyama ennek köszönhetően új történelmi rekordot állított be 14 880 forintnál. Hozzátette, a Mol felfelé korrigált, azonban továbbra is a 2800 forintos támasz ...

Mesterséges idegsejteket fejlesztettek ki brit kutatók, az apró agyi chipek olyan betegségek gyógyításához jelenthetnek új utakat, mint az Alzheimer-kór - írta a BBC hírportálja.

Megtiltják a szilveszteri petárdázást München belvárosában - jelentették szerdán német hírportálok.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1029,77 pontos, 2,39 százalékos emelkedéssel, 44 078,02 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 21 milliárd forint volt. Valamennyi vezető részvény erősödött az előző napi záráshoz képest, legnagyobb mértékben az OTP, mely új történelmi csúcson zárt. Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az MTI-nek elmondta, erős nap volt ...

Ma ülésezett az Országos Nyugdíjas Parlament.

Wellness termékekre és étrend-kiegészítőkre költöttek a legtöbbet.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1029,77 pontos, 2,39 százalékos emelkedéssel, 44 078,02 ponton zárt szerdán - írja az MTI. A részvénypiac forgalma 21 milliárd forint volt. Valamennyi vezető ... ...

A felhasználók továbbra is élvezhetik a hitel- és betéti kártyák által kínált előnyöket.

A veszélyeztetett, illetve hátrányos helyzetű álláskeresőket segítő magyarországi Incorpora szerint a munkáltatók kicsivel több odafigyeléssel könnyebben találhatnak embert a betöltetlen álláshelyekre. Az Incorpora a „la Caixa” Alapítvány és az osztrák Erste Alapítvány közös kezdeményezéseként indult el 2016-ban hat hazai civil szervezet részvételével. A munkavállalók és a munkáltatók részére mediációs szolgáltatást nyújtó programban a hazai működés három éve alatt több mint 600 vállalkozás, illetve mintegy 2600 ember vett részt, és több mint ezren találtak munkát.

Ez olyan betegségek lehetséges gyógymódjaihoz vezethet, amelyek során a neuronok károsodnak vagy elhalnak, mint például az Alzheimer-kór esetében.

A minőségi betegellátás, a jobb technológiai biztonság és a betegek elégedettségének növelése a rendszerszintű célok között szerepel.

Milyen hozamot várhatsz el reálisan egy bankbetéttől, egy ingatlan- vagy éppen részvény-befektetéstől? Milyen hitelkamatokkal találkozhatunk? Szabad egyáltalán lakást venni most, főleg jelzáloghitellel? Tovább emelkednek a lakásárak, vagy jön egy komolyabb korrekció? Konkrét példákkal és számításokkal, mellébeszélés nélkül adjuk meg a választ!   The post Szabad lakáshitelt felvenni még az elmúlt évek durva áremelkedése után? appeared first on Bankmonitor.hu.

Milyen hozamot várhatsz el reálisan egy bankbetéttől, egy ingatlan- vagy éppen részvény-befektetéstől? Milyen hitelkamatokkal találkozhatunk? Szabad egyáltalán lakást venni most, főleg jelzáloghitellel? Tovább emelkednek a lakásárak, vagy jön egy komolyabb korrekció? Konkrét példákkal és számításokkal, mellébeszélés nélkül adjuk meg a választ!   The post Szabad még lakáshitelt felvenni az elmúlt évek durva áremelkedése után? appeared first on Bankmonitor.hu.

Az Alphabet élére mostantól egy személyben Sundar Pichai áll.

A mai naptól a K&H Bank ügyfelei is elérhetik az Apple Pay-t. A szolgáltatást hitel-, vagy betéti kártyával használhatják az ügyfelek, a készülék a kártya számát soha nem tárolja sem az eszközön, sem ... ...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 43 048,25 ponton nyitott szerdán.

A pillérek készítése során közel 20 ezer köbméter betont épített be.

Bizonytalan hangulatban indulhat a kereskedés szerdán a Budapesti Értéktőzsdén – írja az MTI. Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat övező bizonytalanságok fokozódtak, illetve Donald Trump ... ...

Bizonytalan hangulatban indulhat a kereskedés szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők szerint. Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat övező bizonytalanságok fokozódtak, illetve Donald Trump amerikai elnök több témában is kifejtette véleményét, amely miatt komoly profitrealizálás látható az amerikai piacon. Ez tükröződik Ázsiában is. Az ...

43000 pontnál próbál kapaszkodót találni a hazai index.

Az elmúlt években, többek között a gazdasági, a munkaerő-piaci helyzet leírására az egyik legtalálóbb betűszó a VUCA lett. Mind szervezeti, csapat, mind vezetői szinten szembesültek a résztvevők a betűszó által jellemzett helyzettel, amikor folyamatosan váratlan, bizonytalan és komplex kihívásokkal kénytelenek szembesülni. Lehet ilyenkor könnyedén venni a vezetést? Lehet erőlködés, erőfeszítés nélkül vezetni?

Oroszország betiltja az olyan mobiltelefonok árusítását, amelyeken nincsenek államilag ellenőrzött orosz applikációk. A rezsim kétségbeesése van mögötte és nem ereje, tulajdonképpen magát a mobilt szeretné... The post Oroszoknak orosz app-ot appeared first on alapblog.

Oroszország betiltja az olyan mobiltelefonok árusítását, amelyeken nincsenek államilag ellenőrzött orosz applikációk. A rezsim kétségbeesése van mögötte és nem ereje, tulajdonképpen magát a mobilt szeretné... The post Oroszoknak orosz app-ot appeared first on alapblog.

Oroszország betiltja az olyan mobiltelefonok árusítását, amelyeken nincsenek államilag ellenőrzött orosz applikációk. A rezsim kétségbeesése van mögötte és nem ereje, tulajdonképpen magát a mobilt szeretné... The post Oroszország betilt bizonyos mobiltelefonokat appeared first on alapblog.

Oroszország betiltja az olyan mobiltelefonok árusítását, amelyeken nincsenek államilag ellenőrzött orosz applikációk. A rezsim kétségbeesése van mögötte és nem ereje, tulajdonképpen magát a mobilt szeretné... The post Oroszország betilt bizonyos mobiltelefonokat appeared first on alapblog.

A klímaváltozás jelentős egészségkárosító hatással bír - mutatott rá friss jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely szerint bár egyre többen szenvednek hőstressztől, a szélsőséges időjárás hatásaitól és a szúnyogok által terjesztett betegségektől, az éghajlatváltozás elleni fellépésre fordított büdzsé mégis kevesebb, mint 1 százaléka kerül az egészségügyi szektorhoz.

Csehországnak az Európai Bizottság könyvvizsgálói jelentése szerint 451 millió koronát (5,86 milliárd forint) kell visszafizetnie az uniós kasszába Andrej Babis miniszterelnök politikai és gazdasági tevékenysége közötti összeférhetetlenség miatt - közölte kedden a Deník N jobboldali cseh hírportál arra hivatkozva, hogy betekintést nyert a dokumentumba.

A BUX 322,05 pontos, 0,74 százalékos csökkenéssel zárt.

Az amerikai elnök eheti kijelentéseivel valóságos lavinát indított el a tőzsdéken. A befektetők menekülnek a kockázatos eszközök felől a menedékekbe, mint az arany, a kötvény, az ezüst, a platina. A BUX esése viszont mérsékelt maradt az OTP-nek köszönhetően, és a forint is megtartotta hétfői pozícióját.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 322,05 pontos, 0,74 százalékos csökkenéssel, 43 048,25 ponton zárt kedden.

Vegyes zárás a főbb európai piacokon, London és Párizs gyengélkedett, a németek viszont sikeres napot zártak. A BUX mínuszban zárta a napot.

Pénzügyi ismeretekre éheznek a fiatalok – derül ki az OTP Nyugdíjpénztár friss, reprezentatív kutatásából. A Z generáció úgy érzi, nem elég felkészült a nagybetűs életre – legalábbis, ami az anyagi ismereteket illeti. Legtöbben már általános- és középiskolás korban megkezdenék a tanulást, amiben nagy szerepet szánnának szüleiknek is.

Levelet írt Niedermüller Péter a VII. kerület polgármestere Orbán Viktornak, hogy segítséget kérjen a belső Erzsébetváros gondjainak enyhítésére - írt a polgármester a Facebookon. Neidermüller Péter azt ... ...

A mai napon elfogadott adócsomagban nem voltak jelentős változások a már beterjesztett törvényjavaslathoz képest; a parlamenti vita során csupán kisebb pontosításokra került sor – véli Bagdi Lajos, a Niveus Consulting Group adópartnere.

Az adóhatóság után a Fővárosi Nyomozó Ügyészség is elfogatóparancsot adott ki Balogh Sándor ellen.

Vigyázz, adójóváírásért cserébe drága termékeket akarnak rád sózni!