Legfontosabb témák

Közel 50 új onkológia, diabétesz, ízületi és egyéb gyulladásos betegségek, illetve tüdőgyógyászati kórképek és Hepatitis C terápia vár az ártámogatásba való befogadásra Magyarországon. A befogadásról szóló ... ...

Alig változott a forint árfolyama csütörtök reggelre, így továbbra is egy kicsivel 310 alatt jár az euró jegyzése. Közben a dollár próbálja folytatni szerdán kezdett erősödését, igyekszik...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 32 232,95 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest nem változott.

Maradt a korrekciós trendben a hazai index.

Az Egyesült Államok kormányzata az ENSZ békefenntartói rendszerének gyökeres átalakítására készül, egyebek közt drasztikusan csökkenteni akarja a kéksisakosok létszámát - mondta Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szerdán a Külkapcsolatok Tanácsának rendezvényén.

A 3-as metró felújított szerelvényeinél jelentkezett kezdeti kisebb hibák "normális gyerekbetegségek" - erről Tarlós István beszélt szerdán a HírTv Egyenesen című műsorában. A főpolgármester szerint akkor van baj, ha ilyenek még egy hónap múlva is jelentkeznek.

A 15 milliárd forint összegű, kórházak fejlesztésére kiírt múlt évi pályázat olyan lehetőséget teremtett az egészségügyi intézményeknek, amelynek segítségével működésük hatékonyabbá tehető úgy, hogy közben javul az egészségügyi ellátás minősége és a betegbiztonság is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a jobbikos Lukács László György írásbeli kérdésére.

A nap nagy részében pozitív tartományban tartózkodott a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe, ám késő délutánra kifulladt a lendület, és az eladók kerültek fölénybe. Zárásra 0,19 százalékka...

Alig fizetnek kamatot a hagyományos bankbetétek, a nyereménybetétek viszont szárnyalnak, mivel egyre többen szánnak néhány tízezer forintot arra, hogy a sorsoláson esetleg jóval értékesebb tárgyakkal gazdagodhassanak.

A legfrissebb adatok szerint 2015-ben tovább csökkent a magyar dolgozók termelékenysége. Vagyis hiába robogunk a teljes foglalkoztatottság felé, a hatékonyságban a sor végén kullogunk.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség szerint elfogadhatatlan az elektronikai eszközök kitiltása egyes légijáratok fedélzetéről.

A névjegykártya nem csak az elérhetőségeink összegzése egy darab papíron, hanem az első tőlünk származó tárgy, amivel leendő partnereink, ügyfeleink találkoznak. Ennél fogva komolyan befolyásolja az első benyomást. Egy névjegykártyának nem azt kell elmondania, hogy milyen számon érhetnek el, hanem azt, hogy jók vagyunk, és magas minőséget képviselünk.

Brüsszel betett a londoni és a frankfurti tőzsdének.

Minden áruházban van HR vezető, a 7000 dolgozóból 400 megváltozott munkaképességű, a fiatalokat pedig képzési programokkal csábítják a kereskedelmi lánchoz az alkalmazottakért folytatott egyre keményebb versenyben. Nemrég nevezték ki az Auchan országos HR igazgatójának Széll Hajnalkát, aki már 2002 óta dolgozik humán erőforrás területen vezető pozíciókban a vállalatnál. A toborzásról, az esélyegyenlőségről, a tudatos nyitottságról beszélgettünk.

Mind a cégben, mind az alapítványban L. Simon László volt kabinetfőnöke a kulcsszereplő.

Mind a cégben, mind az alapítványban L. Simon László volt kabinetfőnöke a kulcsszereplő.

Indexerősödéssel indult a kereskedés szerdán a főbb európai értékpapírpiacokon, a BUX stagnált.

32000 pontos lélektani szintjétől távolodott kedden a hazai index.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 417,81 pontos, 1,31 százalékos emelkedéssel, 32 294,03 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,3 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1 aktuális csatornán elmondta: az európai tőzsdéken 0,5-1 százalék közötti pluszokat lehetett látni, a BUX ...

Bajba került a legnagyobb horvát vállalat, az Agrokor. A határain túlterjeszkedő kiskereskedelmi hálózattal az orosz Sberbank mentheti meg, annak 60 ezer munkavállalójával együtt, ezzel azonban szakértők ... ...

Megszünteti fuvarmegosztó szolgáltatását Dániában az Uber.

Cukorbetegek száma Magyarországon, 1999-2015.

Anekdotikus bizonyítékok ide vagy oda, egy felmérés szerint kedvesek a magyar eladók.

A Budapesti Értéktőzsdén a vevők volt fölényben eddig. A BUX délután 1 százalékos pluszban volt és 32 210 pontra emelkedett meglehetősen mérsékelt 4,1 milliárd forintos forgalmat követően. A blu...

Akármit is gondoljunk, Magyarországon a vevők az átlagnál jóval több mosolyt kapnak, sőt 94 százalékban még köszönnek is nekik az eladók – derült ki a ClientFirst Consulting összeállításából. A nemzetközi vevőkiszolgálási felmérésben 67 ország vesz részt 2008 óta, és az idén Magyarország előrébb lépett a mosolygás és a köszönés kategóriájában. 

A nyilvántartott asztmás betegek száma Magyarországon (2000-2015.)

A mostani rekord alacsony alapkamat arra ösztönzi a befektetőket, hogy minél jobb helyre tegyék a pénzüket. A magyar tőzsde idén is jó lehetőséget kínál, mivel 4 olyan bluechipünk is van, ami osztalékot fog fizetni – mondta el Nagy Bertalan, az Equilor Private Banking igazgatója. Az MNB a magyar alapkamatot történelmi mélységben 0,9 százalékon rögzítette, kamatemelés ...

Tizenkét év alatt duplájára nőtt a betegek aránya....

Enyhe emelkedésre számítanak kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Több mint háromszáz generikus gyógyszer - köztük fájdalomcsillapítók, vérnyomáscsökkentők - forgalmazási engedélyének felfüggesztését javasolta a Európai Gyógyszerügynökség (EMA). A magyar patikákba is ... ...

32000 alá zárt be ismét a hazai index.

Több mint ezermilliárd forintot költött az egészségbiztosító 2015-ben a tíz legdrágább betegség kezelésére – derül ki egy most közzétett tanulmányból

Készül a rendelet, ami ellehetetlenítené a céget. Ha mégsem lesz rendelet, a taxisok tüntetnek.

Több mint háromszáz generikus gyógyszer - köztük fájdalomcsillapítók, vérnyomáscsökkentők - forgalmazási engedélyének felfüggesztését javasolta uniószerte a Európai Gyógyszerügynökség (EMA ) - számolt be a hírről a Népszava.

Követheti a magyar mintát Bukarest, hogy törvényi szigorral lépjen fel a fuvarmegosztás elvén működő szolgáltatók ellen, miután ott is fellázadtak a szállítók. A kormány sürgősségi rendelettel terelné korlátok közé a hazánkból is kivonult Ubert, amelyet adócsalással is vádolnak a román fővárosban

Tizenkét év alatt megduplázódott Magyarországon a cukorbetegek aránya, 2003-ban a 19 évnél idősebbek 6,27 százaléka, 2015-ben már e korcsoport 12,43 százaléka járt orvosnál ilyen problémával - írja keddi számában a KSH adataira hivatkozva Világgazdaság.

Folytatódik a Budapesti Értéktőzsde tavaly ősszel indult ingyenes oktatási sorozata, a BÉT Akadémia, melynek sikerességét mutatja, hogy eddig összesen közel ezren voltak kíváncsiak a tőzsde tanfolyamára. Az ingyenesen látogatható rendezvénysorozat keretében a tőkepiac meghatározó szakemberei mutatják be a tőzsde működését, az aktuális befektetési trendeket, érdekességeket. Az idei első, március 28-i BÉT Akadémia két előadója az abszolút hozamú alapok világát és a tőzsdei cégek osztalékfizetését járja körül.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 220,87 pontos, 0,69 százalékos csökkenéssel, 31 876,22 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest. Schiller Robin, a KBC Equitas elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: a hét első kereskedési napja nem sikerült jól a nemzetközi ...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 220,87 pontos, 0,69 százalékos csökkenéssel, 31 876,22 ponton zárt hétfőn.

Folytatódik a Budapesti Értéktőzsde tavaly ősszel indult ingyenes oktatási sorozata, a BÉT Akadémia.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 0,74 százalékkal 31 859 pontra esett kora délutánra, viszonylag csekély, 4,2 milliárd forintos forgalom mellett.

Bár az utóbbi időben történt némi változás, a nők még mindig nehezebben, és alacsonyabb fizetésért kapnak állást a magyar munkaerőpiacon.

A tavaszi óraátállítás után már vasárnap csökkent a villamosenergia-fogyasztás a szombatihoz képest – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. kommunikációs főmunkatársa az M1 televízión este.

Lélektani szintje fölé tört vissza a hazai index.

Nem volt alaptalan a korábbi feltételezés, hogy a vírus miatt alig lehet kacsa- és libahúshoz jutni.

A Bethesda Gyermekkórház új szülészeti osztályának működése 2019 második felében indulhat el - írja a Magyar Hírlap hétfői száma.

Sokan nem tudják, pedig jó néhány betegség - többek között a gluténérzékenység - után is jár adókedvezmény. Ennek összege 2017-ben havonta 6375 forint - írja a Pénzcentrum.

A korábban csak felnőtteket érintő, gyógyíthatatlan Crohn-betegség évente már 150 gyermeknél jelentkezik Magyarországon, a fekélyes bélbetegséget valószínűleg a feldolgozott élelmiszerekben lévő adalékanyagok okozzák - mondta Veres Gábor, a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Agota Kristof Az analfabéta című önéletrajzi írását dalokkal kiegészített monodráma formában mutatja be Falusi Mariann a Rózsavölgyi Szalonban. A világhírű magyar származású írónő az emigráció kiszolgáltatott létállapotát mutatja be saját történetén, írói útján keresztül. A március 28-i bemutatóról Galgóczy Judit, a darab rendezője beszélt az InfoRádióban.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 32 097,09 ponton, az előző hetinél 680,91 ponttal, 2,08 százalékkal alacsonyabban zárt. A részvénypiac forgalma 67,62 milliárd forintot ért el, valamivel több, mint 8 milliárd forinttal meghaladta az előző heti 59,35 milliárd forintot, az előző héten ugyanakkor csak négy kereskedési nap volt. A vezető papírok mindegyike veszített értékéből. ...

A bejelentett kanyarós (morbilli) esetek száma

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 32 097,09 ponton, az előző hetinél 680,91 ponttal, 2,08 százalékkal alacsonyabban zárt.

Csökkent a BUX-index a héten, gyengültek a vezető papírok.

Nem vette el a magyarok kedvét a bankbetétektől, bankszámláktól az alacsony kamatkörnyezet. A betétek funkciója azonban az alacsony kamatok hatására jócskán megváltozott: 61%-ukat most már nem kötik...

Fehéroroszországnak a valutatartalékaival azonos nagyságrendű összeget kellene kifizetnie államadóssága csökkentésére idén, miközben Oroszország gáztartozást követel rajta és visszavette olajszállítmányait ... ...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 30,80 pontos, 0,10 százalékos csökkenéssel, 32 097,09 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 5,876 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest. Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 aktuális csatornán elmondta: a nemzetközi hangulat a börzéken óvatosan optimista volt, a ...

Milliókba kerülhet, ha drágább autót választasz....

Nem tartja kívánatosnak a jelenlegi lomtalanítási rendszert Bús Balázs. Óbuda polgármestere levelet írt az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának. A harmadik kerületben a napokban tartanak lomtalanítást ... ...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 30,80 pontos, 0,10 százalékos csökkenéssel, 32 097,09 ponton zárt pénteken.