Legfontosabb témák

Az Európai Lányok Matematikai Olimpiája, vagyis az EGMO csupán nevében „európai”, ugyanis számos Európán kívüli ország is részt vett a versenyen. A legjobbak egyéni eredményeik alapján arany-, ezüst- vagy bronzérmet nyerhetnek, míg az összesített pontszám alapján az országok is versengenek egymással. A verseny helyszínét minden évben más ország biztosítja, idén április 9-én Firenzébe utaztak a lányok, hogy 2 versenynapon 3-3 feladatot oldjanak meg. Az 52 résztvevő ország bővebb mezőnyében az előkelő 7. helyet szerezte meg a Kocsis Anett, Vankó Miléna, Kerekes Anna és Janzer Orsolya Lili gimnazisták által alkotott magyar csapat, amely az európai országok összesített pontversenyében hatodik lett. Kocsis Anett és Vankó Miléna egyéniben bronzérmesek lettek, míg Kerekes Anna és Janzer Orsolya Lili ezüstérmet nyertek - minden versenyző csupán egy vagy két ponttal maradva le a fényesebb (ezüst- ill. arany-) éremről. A lányok a Morgan Stanley budapesti irodájának és a Bolyai Matematikai Társulat támogatásával készülhettek és vehettek részt a versenyen.

Az e-sport nemzetközi szövetsége, az IeSF előrehaladott tárgyalásokat folytat a 2024-es párizsi nyári olimpia szervezőivel arról, hogy bemutató sportágként programba kerüljön a világszerte óriási népszerűségnek örvendő versenyszerű videojátékozás.

Hiába ijedt be tavaly Orbán Viktor az olimpiai népszavazás lehetőségétől, és fújta le a pályázatot, a tornához kapcsolódó beruházások ugyanúgy folynak tovább, és folynak beléjűk tovább az őrült összegek is.

Az üzletember felkarolta a teqballt, és most az ötletgazdákkal a NOB-bal egyeztetett.