Legfontosabb témák

Kommunikációs zűrzavarként értékeli azt a helyzetet a főpolgármester, hogy a budapestiek népszavazást akarnak az olimpiarendezésről.

Kommunikációs zűrzavarként értékeli azt a helyzetet a főpolgármester, hogy a budapestiek népszavazást akarnak az olimpiarendezésről.

A február elejére tervezett nemzetközi kampány nem indult el, a pályázat harmadik szakaszának dokumentációs anyagát nem hozták nyilvánosságra, bár a NOB-nak már bő három hete megküldték ezt az anyagot.

Ha Budapest nekirugaszkodik 2028-nak, akkor a 2018-as választások után erről népszavazást kell tartani. De árnyalja a képet, hogy Párizs a fő esélyes a 2024-es lebonyolításra. Ha nyer, várhatóan 2036-ban kerülhet szóba újabb európai helyszín.

Nem volt optimista Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, mikor az Inforádió arról kérdezte, hogy mikor lehet olimpia Budapesten. Évek, évtizedek kellenek ahhoz, hogy megváltozzon az olimpia nemzeti elfogadottsága ... ...

A nemzetgazdasági miniszter Budapest olimpiai pályázatának visszavonásáról az InfoRádiónak azt mondta: csak akkor lehet nemzeti ügyeket sikerre vinni, ha abban minden politikai oldal egységesen és együtt vesz részt. A politikus elmondta: csaknem 10 milliárd forintba került az eddigi előkészítés.

Úgy tűnik, van, aki nem akar lemondani az olimpiáról. A 444.hu szúrta ki, hogy miután lekerült a napirendről a 2024-es olimpia rendezése, a Budapesti Olimpiai Mozgalom lecserélte facebookos képét.Erre: ... ...

Semmi szükség a nagy állami projektekre, ahol amúgy is jelentős a korrupciós kockázat, és a történelmi példák alapján szinte mindig komoly költségtúllépések történnek - írja Zsiday Viktor legfrissebb...

"Presztízsvesztés" lenne az országnak, ha a jelenlegi környezetben ragaszkodnánk az ötkarikás játékok megrendezéséhez a vezetés szerint. A főváros, a Fidesz elnökség és a Fidesz-frakció így kezdeményezte a pályázat visszavonását. A Momentum szerint a kormány csak a véleményünkre nem kíváncsi, ezért nem szavaztatnak.

Nincs bronzérmes a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezéséért folytatott küzdelemben - írja a Washington Post azok után, hogy tegnap tulajdonképpen hivatalossá vált: Budapest visszavonja...

Visszavonják Budapest pályázatát a 2024-es nyári olimpia és paralimpia megrendezésére – erről állapodott meg szerda esti egyeztetésén a miniszterelnök, a főpolgármester és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A döntést azzal indokolták, hogy Magyarország nem tarthat fenn elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot.

Az 2024-es budapesti olimpiai pályázat visszavonását javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek a városvezetés a kormánnyal egyetértésben a jelen körülmények között, az egység megbomlása miatt – mondta Tarlós István szerda este, miután megbeszélést folytatott az ügyben Orbán Viktor miniszterelnökkel és Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével.

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén Tarlós István főpolgármester azt ígérte, hogy pénteken fontos bejelentést tesz a sajtónak - olvasható a 444.hu tudósításában. A lap szerint minden arra utal, hogy akár...

Szerda délután egyeztet a kormányfővel és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökével Tarlós István főpolgármester a 2024-es olimpiai pályázatról.

Egy héten belül döntés lesz arról, visszavonják-e a budapesti olimpiai pályázatot - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

A Medián friss felmérése szerint ha a Momentum kezdeményezése sikerrel jár, és népszavazásra kerül sor, a budapestiek többsége amellett tenné le a voksát, hogy a főváros vonja vissza olimpiai pályázatát. ... ...

Döntés nem, csak vita lesz a 2024-es olimpiai pályázatról a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén - közölte a főpolgármester. Egy héten belül döntés várható arról, hogy visszavonják-e a budapesti olimpiai pályázatot - jelentette ki a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Egy héten belül döntés születhet a budapesti olimpiai pályázat esetleges visszavonásáról - jelentette ki a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Egy héten belül döntés születhet a budapesti olimpiai pályázat esetleges visszavonásáról - jelentette ki a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinka szerint a magyar sportolók pályafutásában nagy esemény lenne egy budapesti olimpián versenyezeni, de most lehet, hogy ez nem valósul meg.

Deutsch Tamás egy Facebook-bejegyzésben búcsúzott a 2024-es budapesti pályázattól - írja az Index. A Fidesz politikus szerint egyértelmű, hogy mit kell tenni: "A kialakult helyzetben az olimpiai pályázat ... ...

Orbán Viktor a parlament folyosóján nyilatkozott újságíróknak a budapesti olimpiai pályázattal kapcsolatos fejleményekről:

Felfüggesztette a megkötött szerződéseket, nem ad ki új megrendeléseket, és nem használja fel a számára elkülönített 15 milliárd forint teljes egészét a budapesti olimpiai pályázatért felelős Budapest 2024 Nonprofit Zrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökét már arról kérdezték, mi lesz, ha csak Párizs és Los Angeles marad versenyben a 2024-es játékok rendezési jogáért. Thomas Bach szerint politikai célok vezették ... ...

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét már arról kérdezték, mi lesz, ha csak Párizs és Los Angeles marad versenyben a 2024-es játékok rendezési jogáért. Thomas Bach szerint politikai célok vezették a budapesti népszavazás kezdeményezőit.

A Budapest 2024 olimpiai pályázat vezetése szerint az olimpiaellenes aláírásgyűjtés hatására jelentősen csökkentek Magyarország esélyei arra, hogy ötkarikás játékokat rendezhessen. "Az elmúlt...

Ha ez az egység nem áll helyre rövid időn belül, Budapestnek nincs esélye legyőzni Franciaország fővárosát és Amerika egyik legnagyobb városát. Mindaddig, amíg nem derül ki egyértelműen, hogy helyreállítható-e a budapesti olimpia egységes támogatottsága, a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. felfüggeszti a megkötött szerződéseket, új megrendelést nem ad ki, és nem használja fel a pályázatra elkülönített költségvetést" - áll a Budapest 2024 olimpiai pályázat vezetésének közleményében.

A Budapest 2024 olimpiai pályázat vezetése szerint az olimpiaellenes aláírásgyűjtés hatására jelentősen csökkentek Magyarország esélyei arra, hogy ötkarikás játékokat rendezhessen. Éppen ezért a szervezet ... ...

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, Budapest főpolgármestere péntek este hosszabb megbeszélést folytatott a budapesti olimpiai pályázat további sorsáról - tájékoztatta az MTI-t közös közleményben Szűcs-Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója és Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor és Tarlós István a budapesti olimpiai pályázatról egyeztetett péntek este.

Orbán Viktor és Tarlós István a budapesti olimpiai pályázatról egyeztetett péntek este.

Az aláírások számát ismeri, de nem ismeri még a kormány álláspontját az olimpiáról és a népszavazásról, így reagált Tarlós István azokra a hírekre, miszerint a Fidesz rátolja a felelősséget,...

Összesen 266.150 aláírást adott le a 2024-es budapesti olimpia megrendezése ellen és a helyi népszavazás kiírásáért küzdő Momentum Mozgalom, valamint a szervezetet támogató több ellenzéki párt kora délután a Fővárosi Választási Bizottságnak.

Másfél évvel ezelőtt az országos politika maximális mellszélességgel kiállt az olimpia mellett, most valamiért az ellenzéki politikusok többsége "kihátrált"; ez árulás - mondta a főpolgármester...

Ha tényleg lesz népszavazás, vagy összegyűlik elég aláírás, akkor személy szerint elgondolkodik, nem kéne-e visszavonni a pályázatot – jelentette ki sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester.

Sok szempontból jogosak azok a félelmek, hogy a PwC megvalósíthatósági tanulmányában becsültnél lényegesen magasabbak lehetnek a 2024-es budapesti olimpia költségei. Éppen ezért most azt igyekeztünk...

A XII. kerületi önkormányzat egy előzetes szakértői eljárással elindította az elhagyatott Olimpia Szálló kisajátítását a napokban - tudta meg az Index Váczi János alpolgármestertől.

Ma már nehéz úgy kilépni az utcára, hogy ne Kozák Danuta, Szilágyi Áron vagy éppen Kemény Dénes mosolyogna ránk az óriásplakátokról, amint a 2024-es budapesti olimpia rendezése mellett állnak ki...

Több mint kétharmados többségben (68 százalék) vannak azok, akik nem támogatják a rendezést, mert azt gondolják, hogy túl sokba kerülne, és azt a pénzt inkább hasznosabb dolgokra kellene fordítani -...

A Puskás Ferenc Stadion lenne a kiemelt helyszíne a 2024-es budapesti olimpiai játékoknak - derül ki a pályázat végleges helyszíneit tartalmazó anyagból, amelyet a Fővárosi Közgyűlés elfogadott.

Mennyire tartja valószínűnek, hogy Budapest képes lenne megrendezni a nyári olimpiai játékokat? (%) A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. megbízásából a Kód Piac-, Vélemény- és Médiakutató Intézet által 2016 decemberében, 1014 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt személy megkérdezésével, számítógéppel támogatott telefonos (CATI) módszerrel készült közvélemény-kutatás alapján.

Különös jelentősége lehet az olimpiarendezésről szóló viták felélénkülésének annak fényében, hogy a rendezés szempontjából kritikus időszakba érkeztünk. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) saját...