Legfontosabb témák

Bár vannak, akik még a nyári szabadságukat töltik, sok szülő elgondolkozik azon, ha ha ismét dolgozni kezd, milyen arányban áll majd egymással a megszerzett jövedelem és a gyermek nappali elhelyezésének ... ...

Vásároltam egy lakást nem hitel felvétellel. És sajnos későn kapcsoltam a lakás lakáscélú támogatás, lakáscafeteria kapcsán cégemből történő kihasználásáról. 5M Ft lenne felhasználható, megfelel a vásárlás a kitételeknek. Én a cég alkalmazottja vagyok (ez a társasági szerződésben is szerepel). A legegyszerűbb az lett volna (olvasatom szerint) , ha a cég ad munkáltatói hitelt lakásvásárlás céljára, amit felhasználok és a cég "elengedi". A vásárlás-kifizetés 3 hónapja történt. Ez utólag igénybe vehető lenne valamilyen módon? Milyen lepapírozás szükséges hozzá? Kérdezném, még, hogy a két lehetőség (a lakáscafeteria és a munkáltatói lakástámogatás) együttes felhasználására vonatkozik az 5M Ft-os értékhatár?

Munkáltatómnál 2017.03.13-án kezdtem dolgozni. Azt mondták, az első ledolgozott teljes hónapra már jár a cafeteria, vagyis áprilisra kellett volna kapnom. Májusban megkaptam Erzsébet kártyámat, ekkor kaptam rá az első összeget is. Júniusban csak a hónap utolsó napján jött az összeg. Június végével felmondtam, mert találtam egy jobban fizető munkahelyet. Most július közepén, meg mertem kérdezni, hogy a júniusi utalvány összeg mikor lesz folyósítva? Mire a HR-es hölgy, kinevetett hogy ne követelőzzek nekem tőlük már nem jár semmi, a júniusit megkaptam júniusban. Három teljes ledolgozott hónapra, két havi juttatást kaptam. Amikor azt mondtam, hogy nekem az áprilisi akkor hiányzik, azt válaszolta, van egy ilyen jogszabály, hogy csak az első teljes ledolgozott hónap utáni hónaptól jár, majd rám csapta a telefont.

Egyre népszerűbb a Széchenyi Pihenőkártya a munkáltatók és a munkavállalók körében, a kártyák száma, a feltöltött és a felhasznált összeg is emelkedik.

Egyre népszerűbb a Széchenyi Pihenőkártya a munkáltatók és a munkavállalók körében, a kártyák száma, a feltöltött és a felhasznált összeg is emelkedik - tudta meg az MTI a kártyakibocsátóktól.

Egyre népszerűbb a Széchenyi Pihenőkártya a munkáltatók és a munkavállalók körében, a kártyák száma, a feltöltött és a felhasznált összeg is emelkedik.

Kérem tájékoztasson az alább leírt információk alapján jár-e nekem előző munkahelyemtől cafeteria juttatás. 2017 06 23-án számoltam le előző munkahelyemről úgy, hogy 5 munkanapot dolgoztam (01-07 között), 11 nap szabadságot vettem ki a felmondási időm alatt így jogszerűen 06. 23-án voltam utoljára állományban. A munkáltatóm egy magánvállalkozó aki 2017 01 01-től fizet cafeteriát (8 000 Ft. készpénz utalva és 7000 Ft Erzsébet utalványon). Mindezt teszi úgy, hogy a mai napig nem módosított a munkaszerződést a cafeteria miatt.

A parlament megszavazta pár napja a tavaszi adócsomagot, amely két ponton jelent „egyelőre” változást a cafeteriában 2018-ra. Azért jogos az „egyelőre”, mert tavaly négy adócsomag volt, és még a novemberi is tartalmazott olyan változást, amely hatással volt a juttatásokra, illetve azok adózására. Azt pedig még nem tudjuk, hogy idén is hasonló lesz-e a forgatókönyv. Amit most tudunk, hogy kedvezőbb feltételekkel lehet majd adni lakhatási támogatást, és hogy az egyes meghatározott juttatások adóterhelése csökkenni fog.