Legfontosabb témák

Az utóbbi három hónap leggyorsabb ütemű feldolgozóipari növekedését mérték Kínában, júniusban.

Bár az igazán durva hőség még várat magára, a bőrünket azért rendesen tönkretehetjük holnap.

Több mint hat éve a legnagyobb tempóban nőtt júniusban az euróövezet feldolgozóiparának teljesítménye - írja az MTI. A Markit piackutató intézet által számított euróövezeti feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index ... ...

A gamer-fókuszú gyártó hongkongi IPO-ra készül, a felkínált részvénypakett 600 millió dollárt, nagyjából a cég harmadát teszi ki.

Az Államadósság Kezelő Központ szerint azért kell lassítani, mert már teljesült az idei éves értékesítés.

Összesen 98 világbajnoki és olimpiai érmes érkezik a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjra, amelyet hétfőn és kedden rendeznek meg Székesfehérváron, a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban.

Elképesztő ütemben növekszik a két Mészáros cég árfolyama, de különösen a Konzumé. A Richter, a Mol és az OTP esik, az európai börzék viszont szárnyalnak. Az olajár viszonylag magasan, az arany a mélyben, a forint igyekszik összeszedni magát.

Profán okból kért pénzbehajtást a kormánypárt ellen a IX. kerületi önkormányzat.

Próbál erősödni hétfő reggel a forint az euróval szemben, így 309 alatt jár a jegyzés. Közben a dollár is minimális erősödéssel kezdte a hetet, és a többi deviza piacán is csendesen indul be a...

Londoni pénzügyi elemzők szerint az eddig várthoz képest az idén és jövőre is jelentősen lassul a brit gazdaság növekedési üteme.

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke 57,2, ez alapján a válaszadók az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be.

Utána csak arányosítva kapják meg a pénzüket a bajba jutott utasok.

Mától újabb bankfiókok nem nyitnak ki többé - írta az Azénpénzem.hu. Az MNB adatai szerint két év alatt 16 százalékkal, 324 darabbal csökkent a bankfiókok száma március végére. Azóta tucatnyinál is több ... ...

Mindig is érdekelt, hogy mi történik egy AC/DC során? Ebben a videóban egy rövid ízelítőt láthatsz egy egyéni gyakorlatból.

Tegnap 8869 darab OTP-részvény került értékesítésre az OTP javadalmazási politikája keretében - tette közzé a bank. A tranzakciót követően az OTP Csoport tulajdonában lévő saját részvények állománya...

Később már nehéz lesz változtatni a rossz szokásokon....

Fékezi a lakossági állampapír-vásárlást az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), 0,2 százalékponttal csökkenti a lakossági állampapírok értékesítése után a forgalmazóknak fizetendő jutalékokat azért, hogy lassítsa az állomány-bővülését, ugyanis az idei éves értékesítés már teljesült - mondta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A kollégiumba való költözés az egész családtól gondos tervezést igényel – írja a K&H Bank sajtóközleménye. Idén 87 ezer tanuló kezdi meg középiskolai tanulmányait, akiknek csaknem az ötöde ... ...

Pénteken végre elindul a Tesla új, széles közönségnek szánt Model3 elnevezésű típusának gyártása, ezt a cég alapító-vezetője Elon Musk jelentette be a Twitteren.

300 ezer forint felett jár az átlagfizetés Magyarországon, a bruttó átlagkereset 303 ezer forint volt áprilisban, 14, 6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - jelentette a KSH bő egy hete. De az átlag ordító különbségeket takar.

A szakképzési rendszer átalakítását 4-5 év elteltével érdemes leghamarabb értékelni - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán. ...

Mintegy 300 milliárd forintos keretösszeggel indul el a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program.

Több száz magyar rekedt Törökországban, miután csődbe ment a Green Holidays utazási iroda – tájékoztatta az InfoRádiót az ankarai magyar nagykövet.

Ez lenne az áruházlánc történetének legnagyobb beruházása.

Sikerült szállást találni a 180 Törökországban rekedt magyarnak. A kiutaztató Green Holidays csődje miatt szállás nélkül maradt turistáknak az ankarai nagykövetség munkatársai nyújtottak segítséget.

Mintegy 300 milliárd forintos keretösszeggel indul el a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program, amelyben vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni 2030-ig - jelentette be Seszták Miklós nemzeti ... ...

A hőszigetek lakossága szenved, és a helyzetük várhatóan egyre súlyosabb lesz az évek múltával. A forróság hosszú távon nemcsak egészségügyi állapotukat befolyásolja, de ingatlanjaikra is veszélyt jelent.

Bártenderként indult, ma már italokhoz és ételekhez használatos parfümöket készít Garamvölgyi Krisztián, aki arra tette fel az életét, hogy megragadja a gyümölcsök, fűszerek vagy éppen a húsételek lelkét.

Fékezi a lakossági állampapír-vásárlást az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), 0,2 százalékponttal csökkenti a lakossági állampapírok értékesítése után a forgalmazóknak fizetendő jutalékokat azért, hogy lassítsa az állomány-bővülését, ugyanis az idei éves értékesítés már teljesült – mondta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán. Barcza György közölte: amikor 2015-ben elindították a lakossági állampapír-állomány ...

Közel 600 középiskolás vett részt a Diákhitel Központ és a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi projektnapjain. A hat városba ellátogató rendezvénysorozat interaktív tanórával várta a diákokat, a projektnapot online kvíz-show zárta. Az összesített válaszok érdekes eredményeket hoztak: kiderült többek között, hogy a fiatalok hasonlóan fontosnak tartják az önálló pénzkezelést, mint a pénzügyi tudatosságot.

Fékezi a lakossági állampapír-vásárlást az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az elmúlt években csaknem 220 ezer fővel csökkent Magyarország lakossága.

Fékezi a lakossági állampapír-vásárlást az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), 0,2 százalékponttal csökkenti a lakossági állampapírok értékesítése után a forgalmazóknak fizetendő jutalékokat azért, hogy ... ...

A Föld és az emberiség jövőjével kapcsolatos aggodalmait osztotta meg 75. születésnapja alkalmából a BBC-nek adott interjújában Stephen Hawking elméleti fizikus, a világ egyik leghíresebb tudósa.

Több mint 5 milliárd eurós felújítást terveznek.

A pórul járt turisták döntő többsége Törökországban tartózkodik.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 37 éves férfival szemben, aki 2016 decemberében egy másfél kilogramm súlyú fejszével fejen ütötte élettársa testvérét.

A fogyasztók sürgetése és a termékek lényegi jellemzőiről nyújtott valótlan tájékoztatás miatt sértheti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tiltó törvényt az Invest and Trade Kft. befektetési ügynöki gyakorlata - állapította meg a jegybank fogyaszt

A Föld és az emberiség jövőjével kapcsolatos aggodalmait osztotta meg 75. születésnapja alkalmából a BBC-nek adott interjújában Stephen Hawking elméleti fizikus, a világ egyik leghíresebb tudósa - írja ... ...

Nagy újítással állt elő márciusban az Auchan, beálltak a helyi termékek és az egészséges ételek mellé.

Egy hónapon belül harmadszor találkozik Hszi Csin-ping kínai és Putyin orosz elnök. Mindketten részt vesznek a G 20 csúcson a hétvégén Hamburgban. Hétfőn és kedden orosz-kínai csúcs lesz Moszkvában, ahol nemrég Kissinger egykori amerikai külügyminiszter járt, hogy előkészítse Trump és Putyin első személyes eszmecseréjét Hamburgban.

Hongkongban és Londonban a legdrágábbak az irodák a világon. Egyes régiókban két számjegyű növekedés volt megfigyelhető a bérleti költségekben.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt lépett a jegybank.

A projekt 14 év hosszan tart majd, és vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni benne.

Ismét gyanúsítottként idézte be a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) július 19-ére a Jobbik EP-képviselőjét, Kovács Bélát – tudta meg Magyar Idők. Az ügyészek jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt már június 23-án ki akarták hallgatni a politikust – akit egyébként kémkedéssel is gyanúsítanak –, ám ekkor nem jelent meg.

Kevesen tudják, de néhány házrész újjáépítéséhez állami támogatás is igénybe vehető.

Mennyibe kerül a legújabb hőhullám elleni szérum?...

A 12390 pontnál található támaszába próbál kapaszkodni a német index.

Súlyos balesetet szenvedett és teljesen kiégett egy autóbusz Németországban, az A9-es autópályán, Bajorországban, 17 ember eltűnt, 31 megsérült – tudatta hétfőn a helyi rendőrség.

Roma fiatalok nagyvállalatoknál való elhelyezkedését segíti képzésekkel, kapcsolatokkal, álláslehetőségekkel az IntegromProgram. A programon keresztül nagyvállalatok, romákat segítő szervezetek, professzionális trénerek és munkaerőközvetítő szakértők fognak össze azért, hogy támogassák az elhelyezkedést a privát szférában.

Semmi megrázó nem történt, de azért 1995 óta nézve átlag feletti értéknek tekinthető a mostani.

"Elit borszalon" létrehozásával, borválogatással népszerűsíti a magyar borokat Magyarországon és külföldön a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) - mondta Brazsil Dávid, a HNT főtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Idén is volt teltházas nap Sopronban, a 25. Telekom VOLT Fesztiválon. Sopronban és környékén hónapok óta nem lehetett szállást találni, ma már a VOLT a régió legjelentősebb turisztikai eseménye,...

Ezért a jegybank versenyhivatali eljárást kér a Invest and Trade Kft. ügyében.

Az Szja törvény lehetővé teszi a súlyosan fogyatékos személyek számára, hogy személyi kedvezmény címén az összevont adóalap utáni adó terhére adókedvezményt érvényesítsenek - hívja fel a figyelmet tájékoztatójában ... ...

Vegyesen alakuló indexekkel indult a hét a vezető ázsiai értéktőzsdéken.

Több éves átlagot javított meg a júniusi beszerzési menedzser index, melynek szezonálisan kiigazított értéke 57,2

Súlyos balesetet szenvedett és teljesen kiégett egy autóbusz Németországban, az A9-es autópályán, Bajorországban, 17 ember eltűnt, 31 megsérült. A baleset a Münchent Berlinnel összekötő autópálya Stammbach ... ...