Legfontosabb témák

Az információs iroda tájékoztatja a hozzájuk forduló választópolgárokat.

7,2 százalékos volt a részvételi arány reggel kilencig.

Hagyományteremtő jelleggel „Batthyányak a haza védelmében a XV. századtól a Szabadságharcig” című tudományos konferenciát tartottak Budapesten. 

Túl alacsony a jövedéki adó, ezen kéne változtatni...

Az EU keresetet indít Magyarország ellen a cigaretta minimális jövedéki adómérték alkalmazásának elmulasztása miatt.

Az EU keresetet indít Magyarország ellen a cigaretta minimális jövedéki adómérték alkalmazásának elmulasztása miatt.

Egy másik ügyben pedig tovább lépett a kötelezettségszegési eljárás.

Az Európai Bizottság hat ügyben lépett Magyarországgal szemben. Ezek között szerepel egyebek mellett a tranzitzónában éheztetett menekültek ügye, a hulladékkezelés, a cigaretta jövedéki adója, a légi közlekedés ... ...

Egy régóta húzódó ügyben lépett az Európai Bizottság: keresetet indított az EU Bíróságán Magyarországgal szemben, mert az nem adóztatja meg eléggé a cigarettákat.

2018 eleje óta alkalmazni kellett volna a minimálisan előírt értéket.

Tüdőrákot okozott az e-cigaretta egy kutatás szerint, amelyet egereken végeztek amerikai tudósok.

Az amerikai járványügyi hatóság nyilvános adatbázisa szerint már ezernyolc megbetegedés köthető az elektromos cigarettához (e-cigaretta) - mondta Joó Tamás egészségügyi közgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Ezer megbetegedés köthető az e-cigarettához az Egyesült Államokban.

Az amerikai járványügyi hatóság nyilvános adatbázisa szerint már ezernyolc megbetegedés köthető az elektromos cigarettához (e-cigaretta) - mondta Joó Tamás egészségügyi közgazdász szombat reggel az M1 ... ...

Aktívak a csempészek mostanság.

A hazai lakosság fele egyáltalán nem rendelkezik nyugdíjmegtakarítással, a fiatalabbak körében pedig még rosszabb ez az arány – derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. kutatásából. Ami némi optimizmusra ad okot ellenben, hogy már minden nyolcadik felnőttkorú havi 10.000 forintot meghaladó összeget tesz félre, és minden tizediknek van nyugdíjbiztosítása. További érdekesség, hogy míg a huszonévesek háromnegyede lakik a „mamahotelben”, addig a fiatalabb generáció tagjainak csak egyharmada támogatja anyagilag nyugdíjaskorú rokonait.

A magyarok fele egyáltalán nem tesz félre a nyugdíjas éveire, a fiataloknál pedig még rosszabb ez az arány – derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. kutatásából. Aki megtakarít, az átlagosan 1 000 és 10 000 Ft közötti összeget szán erre a célra. De mire elég akár a 10 ezer Ft is? Mennyit kell ahhoz […] The post Mennyit kell félretennem, hogy értelmezhető nyugdíjam legyen? appeared first on Bankmonitor.hu.

A magyar kormány egy régi adósságát törlesztve nekilátott a cigaretta jövedéki adója emelésének, hogy megfeleljen az uniós minimumszintnek. Most azonban a forintgyengülés távolabb lökte ezt a célt, ennek ... ...

Felülvizsgálat alatt a célár.

Svako ima svojih pet minuta, neko jednom, neko više puta – énekelte majdnem fél évszázaddal ezelőtt a bosnyák műdalok egyik avatott előadója. A szörnyűséges produkció refrénje ezt követően gyakran visszatérő eleme volt a jugoszláv dal- és nótairodalomnak. A fordítás körülbelül így hangzik: mindenkinek megvan (az életben) a maga öt perce, kinek egyszer, kinek pedig többször is. Aleksandar Vučićnak megadta az élet, hogy személyesen hívja meg Szerbiába az amerikai elnököt. Igaz, ez nem tartott öt percig.

Az USA-ban több mint 800 embert ápolnak az e-cigaretta szívása miatti komoly tüdő- és légúti megbetegedésekkel.

Az USA-ban több mint 800 embert ápolnak az e-cigaretta szívása miatti komoly tüdő- és légúti megbetegedésekkel.

Immár tizenkét halálos áldozata van az elektromos cigaretta szívásának az Egyesült Államok 10 államában, s 46 államban több mint 800 embert ápolnak a cigaretta szívása miatti komoly tüdő- és légúti megbetegedésekkel ... ...

Rossz hírt közölt a társaság.

A CIG Pannónia Életbiztosítónál további 670 millió forint veszteség várható a második negyedéves tőzsdei jelentésben közzétett veszteséghez képest, a társaság leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT) olasz határon átnyúló tevékenységéből adódóan - jelentette be az életbiztosító szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A CIG Pannónia Életbiztosítónál további 670 millió forint veszteség várható a második negyedéves tőzsdei jelentésben közzétett veszteséghez képest, a társaság leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT) olasz határon átnyúló tevékenységéből adódóan – jelentette be az életbiztosító szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A CIG Pannónia csoport a második negyedéves jelentés szerint az ...

Rendkívüli tájékoztatást adott ki szerdán az olasz határon átnyúló tevékenység keretén belül várható veszteségéről a CIG Pannónia.

Sokkoló ötlettel állt elő az Egyesült Királyság egyik legismertebb ügyvédje: betiltaná a húsevést.

Köztudott, hogy a cigarettázás káros az egészségre. Az már nem ennyire nyilvánvaló, hogy a cigaretta égése során keletkező füstben lévő anyagok a dohányzással kapcsolatos betegségek elsődleges okozói, amelyek nem csak a dohányzók egészségére, hanem a környezetükben lévő nemdohányzókéra is károsak. Az ártalomcsökkentés tehát a társadalom, és így végső soron mindannyiunk érdeke.

Leginkább ruházati kiegészítőkből, játékokból, CD-kből, DVD-kből és cigarettákból áll az Európai Unió határain lefoglalt árucikkek többsége, ugyanakkor a termékek összértékének mintegy 70-85%-át a nemzeti piacokon belüli lefoglalások teszik ki, derül ki az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) legfrissebb jelentéséből.

Több millió tinédzser szokott rá az ízesített készítményekre, ezt megpróbálják most megállítani.

Gigi kétmillió forint értékű dohányt talált.

Kétszer annyi roma fiatal jár ma egyetemre mint amennyi 2010-ben volt, ez többek között a cigány szakkollégiumokban kialakult közösségi húzóerővel magyarázható - mondta a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

A tiltást a termékkel összefüggő légúti betegségekkel magyarázzák.

Egyelőre nem tudni, mi okozza a tüdőt megtámadó betegséget.

A döntés a gyerekek egészségének megóvása érdekében született.

A Budapesten született Tom Szaky dollármilliós üzletet csinált a nehezen újrahasznosítható hulladék feldolgozásából. Az V. kerületi önkormányzattal 5 éve közösen jelentette be, hogy a Belvárosban újrahasznosítják a cigicsikkeket. A programnak nyoma sincs, a cég magyar leányvállalata megszűnt.