Legfontosabb témák

Egyszer már bejött neki. A demokraták szerint a kormányzati etikára vonatkozó szabályok frissítése miatt lenne erre szükség.

Az amerikai törvényhozás alsóházának elnöke, Nancy Pelosi bejelentette csütörtökön: arra kérte a képviselőház igazságügyi bizottságának elnökét, hogy állítsa össze a vádiratot, amelynek alapján megindíthatják ... ...

A Trump-admi­niszt­ráció önkényesen biztosít kedvezményeket cégeknek, vagy pénzügyi ösztönzőket bizonyos vállalati döntésekhez, amelyeknek amúgy nincs sok közük gazdaságpolitikai megfontolásokhoz. Vélemény.

Az amerikai törvényhozás alsóházának elnöke, Nancy Pelosi bejelentette csütörtökön arra kérte a képviselőház igazságügyi bizottságának elnökét, hogy állítsa össze a vádiratot, amelynek alapján megindíthatják az alkotmányos felelősségre vonási eljárást Donald Trump elnök ellen. Döntése bejelentésekor Nancy Pelosi úgy fogalmazott: az elnök személyes politikai céljai érdekében, a nemzetbiztonság rovására visszaélt hatalmával, tetteivel súlyosan megsértette az alkotmányt. ...

Összeállítják a vádiratot.

Tegnap négy jogi akadémikust is meghallgattak a demokraták által indított, Trump lemondatását célzó képviselőházi vizsgálat során.

Európa még inkább Donald Trump célkeresztjébe kerülhet, ha igazak a hírek, és hamarosan lezárják az amerikai–kínai kereskedelmi megállapodás első szakaszát.

Trump nem is úgy gondolta?

Kedden veszteséggel zártak a mértékadó tőzsdék, de úgy tűnik az ijedtségen gyorsan túltették magukat a piacok, szerdán ugyanis már komolyabb pluszokat láthatunk az európai börzéken. A befektetőket a szolgáltató szektorokról szóló adatok nyugtatták meg.

Az után, hogy Trump múlt héten aláírta a Hongkong szabadságával kapcsolatos törvényt, a képviselőház rekord sebességgel szavazott arról, hogy ha az ujgurok ellen továbbra is agresszívan lép fel Kína, akkor (i) szankciókat vezetnek be az érintett tisztviselőkkel szemben és (ii) megtiltják az emberek megfigyelésére alkalmas amerikai eszközök Kínába szállítását.

Bizonytalan hangulatban indulhat a kereskedés szerdán a Budapesti Értéktőzsdén – írja az MTI. Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat övező bizonytalanságok fokozódtak, illetve Donald Trump ... ...

Bizonytalan hangulatban indulhat a kereskedés szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők szerint. Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat övező bizonytalanságok fokozódtak, illetve Donald Trump amerikai elnök több témában is kifejtette véleményét, amely miatt komoly profitrealizálás látható az amerikai piacon. Ez tükröződik Ázsiában is. Az ...

A bizottság jelentésében leírja, hogy az amerikai elnök visszaélt hatalmával, hogy külföldi beavatkozással szerezzen előnyt a 2020-as elnökválasztás befolyásolására.

Donald Trump amerikai elnök azt hiszi, hogy a hatalmát semmi sem korlátozza - állapította meg az amerikai képviselőház hírszerzési bizottsága kedden nyilvánosságra hozott jelentésében. A bizottság szerint ... ...

Az amerikai elnök eheti kijelentéseivel valóságos lavinát indított el a tőzsdéken. A befektetők menekülnek a kockázatos eszközök felől a menedékekbe, mint az arany, a kötvény, az ezüst, a platina. A BUX esése viszont mérsékelt maradt az OTP-nek köszönhetően, és a forint is megtartotta hétfői pozícióját.

Folytatódik a lejtmenet Amerikában.

Csökkenéssel nyitottak a New York-i indexek.

Folytatódik a lejtmenet Amerikában.

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedden, miután Donald Trump amerikai elnök megjegyzéseivel felélesztette azokat a félelmeket, hogy a 2020. novemberi amerikai elnökválasztás utáni időkre tolódhat el az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás megkötése.

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedden, miután Donald Trump amerikai elnök megjegyzéseivel felélesztette azokat a félelmeket, hogy a 2020. novemberi amerikai elnökválasztás utáni időkre tolódhat el az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás megkötése. A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 1,03 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,96 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,25 ...

A kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos bizonytalanság aggasztja a befektetőket.

A kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos bizonytalanság aggasztja a befektetőket.

Az eddig képviselt álláspontjához képest 180 fokos fordulatot vett az amerikai elnök, és immár nem törekszik arra, hogy minél előbb megegyezzen Kínával. Kedden azt jelezte, hogy szerinte erre elég sort keríteni 2020-ban az elnökválasztást követően.

Alaposan lelombozta a piacokat ismét az amerikai elnök. Donald Trump most épp kivárna a Kínával való megyegezéssel a 2020-as elnökválasztásokig, miközben napok vannak csak hátra, és hatályba lépnek ... ...

Nagyon fájhat az amerikai vámemelés.

Az amerikai elnök közölte kedden Londonban, hogy nem kíván beavatkozni a jövő csütörtöki nagy-britanniai parlamenti választásokba, de meggyőződése szerint Boris Johnson konzervatív párti brit kormányfő “nagyon alkalmas” a miniszterelnöki tisztségre, és “nagyon jó munkát végez”. Donald Trump, aki a NATO alapításának 70. évfordulója alkalmából összehívott, kedden kezdődött kétnapos londoni vezetői találkozón vesz részt, Jens Stoltenberg ...

Az eddig képviselt álláspontjához képest 180 fokos fordulatot vett az amerikai elnök, és immár nem törekszik arra, hogy minél előbb megegyezzen Kínával. Kedden azt jelezte, hogy szerinte erre elég sort keríteni 2020-ban az elnökválasztást követően. A befektetők nem örültek Trump szavainak, hiszen régóta hitegették a megállapodással a piacokat.

A változatosság kedvéért most a brazilokat, az argentinokat és franciákat fenyegette pótvámokkal az amerikai elnök, ami lehűtötte a kínaiakkal dúló kereskedelmi háború lezárásával kapcsolatos várakozásokat. Ez rántotta a mélybe a tőzsdeindexeket, legalábbis tegnap, ma ugyanis Európában már korrekcióra került sor.

Donald Trump amerikai elnök újraválasztási kampánycsapata nem akkreditálja automatikusan a Bloomberg hírügynökség munkatársait.

Trumpék az amerikai techcégek új sarca miatt bosszúból 100 százalékos büntetővámot készülnek kivetni egy sor francia termékre.

Az argentin és brazil acél-,és alumíniumtermékek vámjának visszaállítását helyezte kilátásba hétfőn Donald Trump amerikai elnök.

Az argentin és brazil acél-,és alumíniumtermékeket érint a dolog.

Az amerikai farmerek védelme érdekében lendülne akcióba.

Jelentős csökkenéssel zárták hétfőn a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék, amelyek azután kerültek lejtőre, hogy Donald Trump amerikai elnök a Twitteren megfenyegette Argentínát és Brazíliát, újra pótvámmal sújtják acél- és alumíniumtermékeiket.

Jelentős csökkenéssel zárták hétfőn a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék, amelyek azután kerültek lejtőre, hogy Donald Trump amerikai elnök a Twitteren megfenyegette Argentínát és Brazíliát, újra ... ...

Brazília és Argentína jelentős mértékben leértékelte valutáját, ami nem jó a mi gazdálkodóinknak - közölte hétfő reggeli tweetjében Donald Trump, majd azonnali hatállyal büntetővámot vetett ki a két ország ... ...

Fokozódik a kereskedelmi háborús feszültség.

A befektetői hangulat ismét javulni látszik, miután a vártnál kedvezőbb beszerzési menedzser index adatok láttak napvilágot hétfőn. A sokszor kulcskérdésnek minősített amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások kapcsán viszont felmerültek kételyek. Peking állítólag az első ütem jóváhagyását egy komoly feltételhez köti.

Azonnali hatállyal elbocsátották szombaton a Newsweek című amerikai hetilap portáljának egyik újságíróját, mert hamis történetet közölt Donald Trump amerikai elnökről.

Trump megjelenése a NATO londoni tanácskozásán egy rémálom a választási hadjáratát folytató Boris Johnson brit miniszterelnök számára. Most várhatóan mégsem Trump, hanem Erdogan viheti el a botrányhős címét. A NATO hivatalosan is megkezdi a kínai katonaság megfigyelését. Káncz Csaba jegyzete.

Hiába a mindennapi politikai vihar, amitől Donald Trump amerikai elnök ellenlábasai az amerikai elnök eltávolítását remélik, a pénzpiacok nyugodtak, mindenki biztos abban, hogy a jövő évi választásokon ... ...

Ha egy bevándorló azt állíthatja a határon, hogy terrorista szervezet elől menekül, akkor nem kezelhetik gazdasági menekültként. Emiatt Donald Trump amerikai elnöknek kétszer is meg kell fontolnia javaslatát, miszerint terrorszervezeteknek nyilvánítaná a mexikói drogkartelleket.

Az amerikai elnök a béketárgyalások újraindítását szorgalmazza.

Az amerikai kereskedők fizetik meg Trump kínai büntetőtarifáit – erre a következtetésre jut egy tanulmány az Egyesült Államokban.

Thomas Bowers után az FBI is érdeklődött.

Minden nap olvasok valami kiváló cikket arról, hogy a forint aznap épp miért esik. Brexit, Trump, német ipari termelés, mindig van valami indok a gyengélkedésre. Pedig mindezek egyáltalán nem számítanak.

Miért gyenge ennyire a forint? Frappáns választ adott a nagy kérdésre Zsiday Viktor befektetési szakember. Minden nap olvasok valami kiváló cikket arról, hogy a forint aznap épp miért esik: brexit, Trump ... ...

Megállíthatatlannak tűnik a tőzsdék emelkedése, szerdán az európai piacok egy részén és a tengerentúlon is tovább emelkedtek az indexek. Természetesen így New Yorkban újabb történelmi rekordokat láthattunk, igaz Donald Trump kicsit beárnyékolta a felhőtlennek tűnő helyzetet. A forint csütörtökön újabb mélypontot ütött.

A várakozásoknak megfelelően az amerikai elnök is aláírta, s ezzel törvényerőre emelkedett az a javaslat, amely a hongkongi tüntetőket támogatja azon keresztül, hogy Hongkong különleges kereskedelmi státuszát évente felülvizsgálnák és csak akkor hosszabbítanák meg, ha biztosítottnak látják a Pekingtől való függetlenséget.

Peking azzal vádolja Washingtont, hogy erőszakos bűnözőket támogat Hongkongban és aláássa az „egy ország, két rendszer” alapelvet.

Aláírta a törvényt az amerikai elnök.

Donald Trump amerikai elnök az idén is megkegyelmezett két pulykának a csütörtöki Hálaadás ünnepe előtt - írta az MTI. A két pulykát Kenyérnek és Vajnak hívják, és mint Donald Trump a Fehér Ház Rózsakertjében ... ...