Legfontosabb témák

Donald Trump és pártja már rengeteg pénzt gyűjtött saját újraválasztási kampányára, ráadásul az összegek jó része olyanoktól érkezik, akik néha csak pár dollárral támogatják az elnök csapatát.

Donald Trump és pártja már rengeteg pénzt gyűjtött saját újraválasztási kampányára, ráadásul az összegek jó része olyanoktól érkezik, akik néha csak pár dollárral támogatják az elnök csapatát. 

Az amerikai elnök önbizalma jótékonyan hat a fogyasztókra.

A kurdok elárulása hideglelést okozott az USA szövetségeseinél szerte a világban, hiszen az eset bizonyítja, hogy Trump belpolitikai megfontolásokból bármikor cserbanhagyhatja őket. Orbán Erdogan-barát vonalvezetése újabb ütközőpont a válságba süllyedt Fidesz-EPP és Fidesz-CDU kapcsolatok számára. Káncz Csaba jegyzete.

Donald Trump amerikai elnök vasárnap élesen bírálta Hillary Clinton volt külügyminisztert, volt elnökjelöltet azért, mert orosz érdekek szolgálatában állónak nevezett két elnökjelölt-aspiránst.

Az amerikai igazságügyi minisztérium kiterjeszti a vizsgálatot a 2016-os elnökválasztási kampányban a Trump kampánycsapata és Oroszország közötti összejátszás elméletének eredetére is - jelentette az NBC ... ...

A heves bírálatok hatására Donald Trump amerikai elnök szombaton a Twitteren jelezte: letett róla, hogy floridai golfklubjában rendezze meg a világ gazdaságilag legfejlettebb hét országának (G7) jövő évi csúcstalálkozóját.

A heves bírálatok hatására Donald Trump amerikai elnök szombaton a Twitteren jelezte: letett róla, hogy floridai golfklubjában rendezze meg a világ gazdaságilag legfejlettebb hét országának (G7) jövő évi csúcstalálkozóját.

A heves bírálatok hatására Donald Trump amerikai elnök szombaton a Twitteren jelezte: letett róla, hogy floridai golfklubjában rendezze meg a világ gazdaságilag legfejlettebb hét országának (G7) jövő évi ... ...

A heves bírálatok hatására Donald Trump amerikai elnök szombaton a Twitteren jelezte: letett róla, hogy floridai golfklubjában rendezze meg a világ gazdaságilag legfejlettebb hét országának (G7) jövő évi csúcstalálkozóját.

Kína és az Egyesült Államok jelentős előrelépést tett egy részleges megállapodás aláírásának előkészítésében a kereskedelmi tárgyalások legutóbbi fordulóján - jelentette ki Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes ... ...

Gazdasági szakemberek a Kínával folytatott kereskedelmi vita veszélyeire figyelmeztették Donald Trump amerikai elnököt a múlt héten tartott szűk körű tanácskozáson a Fehér Házban - írja a Wall Street Journal.

Figyelmeztették Donald Trump amerikai elnököt.

 Donald Trump amerikai elnököt sokan bírálták már miatt, hogy Washington hátat fordít a szíriai kurdoknak.

Rick Perry amerikai energetikai miniszter a Fox televíziónak pénteken adott interjújában kijelentette, hogy előző nap bejelentett lemondásának nincs köze az Ukrajnával kapcsolatos botrányhoz. Ugyanígy fogalmazott a televíziónak Stephanie Grisham, a Fehér Ház szóvivője is. Ő is kijelentette, hogy Perry lemondásának “abszolút semmi köze nincs” Donald Trump amerikai elnök ukrajnai politikájához. Rick Perry csütörtökön jelentette be ...

Gazdasági szakemberek a Kínával folytatott kereskedelmi vita veszélyeire figyelmeztették Donald Trump amerikai elnököt a múlt héten tartott szűk körű tanácskozáson a Fehér Házban. A Wall Street Journal ... ...

Gyaníthatóan Donald Trump akkor adott volna Ukrajnának 391 millió dollár katonai célú támogatást, ha kapott is volna cserébe valamit.

A francia vállalat új, texasi üzeméről a Fehér Ház Instagram oldala számolt be.

Az ankarai vezetés hiányolta a levélből a diplomácia udvarias nyelvezetét.

Nem tetszett neki a stílusa.

Ebben próbálta lebeszélni a szíriai kurd fegyveresek elleni offenzíváról.

Öt fontos hír a mai tőzsdenapra. Rengeteg hír jött és még fog is jönni a politikából és a gazdaságból, Törökországtól Szíriáig, ezek eredője egy szerény emelkedés lett a tőzsdéken. A BUX is pluszban, az euró viszont ismét 333 felett jár. Összejöhet a Brexit-megállapodás, Törökországgal vitatkoznak a diplomaták.

Az amerikai kosarasok gyakran beleállnak megosztó politikai kérdésekbe és bírálják Trumpot – de ha Kína cenzúrázza őket, véget ér a bátorság. Az NBA-botrány ráébresztette Amerikát, hogy az Apple-től a Nike-ig egy sor világcégnek diktál a kínai pénz.

Keményen beszólt az amerikai elnök Recep Tayyip Erdogannak küldött levelében, amelyben megpróbálta lebeszélni őt a szíriai kurdok elleni offenzíváról.

Chuck Schumer, a demokrata párti szenátusi vezető megerősítette azt, hogy Trump sértegette Pelosit, aki viszont higgadtan fogadta a szidalmazást.

Részletes oknyomozó cikket közölt a Time magazin arról, hogy Dmitrij Firtasz, a magyar gázháborúk egyik szereplője hogyan lépett kapcsolatba Donald Trump elnök emberével, hogy dokumentumokat adjon át neki ... ...

A Moody's Analytics modelljei szerint Trump simán megnyeri a következő elnökválasztást, ha nem romlik addig jelentősen az amerikai gazdaság állapota. A bökkenő csak az, hogy többek között a kereskedelmi ... ...

Szerinte visszatérhet az 1929-es válság, hanem ő nyer.

Nem feltétlenül lenne érdeke Európának, hogy minél hamarabb rendeződjön az amerikai-kínai kereskedelmi háború- mondta az ING Bank vezető elemzője a Trend FM reggeli műsorában. Ha ugyanis mindkét fél leteszi a fegyvert, akkor Donald Trump teljes erőbedobással Európára, és a kontinensre kivetendő autóipari vámokra tud koncentrálni.

A világgazdaság a szinkronizált lassulás korszakába lépett, miközben a vezető jegybankok már ellőtték puskaporukat. Dalio szerint a történelmi léptékben is páratlan társadalmi különbségek az USA-ban a populista jobb- és a populista baloldal felemelkedéséhez vezettek. Az ideológiai ellentétek a jövő évi választási kampányban már olyan szintre hevülhetnek, amely az 1930-as évek végének fasiszta-kommunista összecsapásaira fog emlékeztetni. Káncz Csaba jegyzete.

A védelmi minisztérium nem adta át a bekért anyagokat a vádeljárás lefolytatásához, az elnök ügyvédje pedig bejelentette, nem fog együttműködni a képviselőházzal.

Mégsem annyira sima ügy ez a kínai-amerikai megállapodás? Ja kérem, ezt nem is lehetett gondolni róla. Talán valami azonban alakul, ami több, mint eddig volt. Közeledünk az amerikai választások felé, Trump-nak jól jöhetne egy sikeres kiegyezés. Reggeli hírlevél Nemzetközi Értékelés Ha Budapest problémáiról kellene beszélnünk, akkor én azzal kezdeném, hogy szinte mindenhol be vagyunk poloskázva. ...

Az előző napi veszteséges zárás csekély pozitív korrekciójára lehet számítani kedden az európai értékpapírpiacokon. A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli kereskedés alapján a főbb európai tőzsdeindexek 0,05-0,10 százalékos emelkedésére lehet számítani az értékpapírpiacok keddi európai nyitásakor. Hétfőn veszteséggel zártak az európai tőzsdék, miután Kína jelezte, hogy további tárgyalásokra lesz még szükség a Donald Trump ...

É s még súlyosabbakat lengetett be.

Több szakértő is úgy látja, hogy az amerikai elnök megint kicsit túltolta a tervezett kereskedelmi megállapodás kapcsán a kommunikációt. Ha a Washington és Peking között létrejön valóban egy megállapodás, akkor részletek ismeretében érdemes a befektetőknek venniük, vagy eladniuk.

Nem hagyja szó nélkül a kurdok megtámadását az amerikai elnök.

Újságírókat gyilkolva ábrázolták az amerikai elnököt egy olyan videón, amelyet egy szemtanú szerint egy támogatói politikai konferencián lehetett látni a hétvégén.

Mérsékelten gyengült a török líra.

Nem rossz, még a végén Trump behúzza a nagy kínai dealt!

Távozik posztjáról Kevin McAleenan amerikai ügyvivő belbiztonsági miniszter - közölte szombat hajnalban a Twitteren Donald Trump amerikai elnök.

Manhattani szövetségi ügyészek vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, megsértette-e Rudy Giuliani, Donald Trump személyes ügyvédje az amerikai lobbitevékenységre vonatkozó törvényeket ukrajnai tevékenységével.

Manhattani szövetségi ügyészek vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, megsértette-e Rudy Giuliani, Donald Trump személyes ügyvédje az amerikai lobbitevékenységre vonatkozó törvényeket ukrajnai tevékenységével.

A Trumpot többször bíráló Shepard Smith abban bízik, hogy az igazság mindig számítani fog, hogy az újságírás és az újságírók túlélnek.

Szövetségi ügyészek vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, megsértette-e Rudy Giuliani az amerikai lobbitevékenységre vonatkozó törvényeket ukrajnai tevékenységével.

Donald Trump amerikai elnököt aligha fogják tudni leváltani viselt dolgai miatt az amerikaiak – de választhatnak jövő ősszel demokratapárti elnököt. Önjelöltekből nincs hiány, közülük ketten látszanak esélyesnek. Elemzők szerint kevésbé a programjuk érdekli a demokraták híveit, a fő kérdés inkább az, hogy képes-e az adott jelölt legyőzni Donald Trumpot?

Donald Trump szerint fontos első lépést tettek, Kína is elégedett. A részletek még nem ismertek.

Az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek rendeződésének a kilátása nagy lökést adott pénteken az európai tőzsdei árfolyamoknak, a vezető piacok másfél-két százalékos nyereséggel zártak. Az indexek a gyengülő londoni kivételével több-kevesebb erősödéssel kezdték pénteken a kereskedést, majd további emelkedő lendületet vettek. Donald Trump amerikai elnök “nagyon jónak” minősítette a csütörtökön Kínával Washingtonban megkezdett tárgyalásokat. A Fehér Ház ...

Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokon elért haladást nyugtázva lendületes erősödéssel tetézték a pénteki nyitáskor az előző napi pozitív zárást az amerikai tőzsdeindexek. New Yorkban a DJIA-30 index 0,75 százalékkal, az S&P-500 index 1,09 százalékkal, a Nasdaq Composite index 1,23 százalékkal emelkedett a pénteki nyitásban. Donald Trump amerikai elnök “nagyon jónak” minősítette a csütörtökön Kínával Washingtonban megkezdett ...

Az olaj ára ismét elérte a 60 dollárt, miután rakéta vagy drón csapódott egy iráni tankerbe. Mindenki Donald Trumpra figyel, aki leül a kínai miniszterelnök-helyettessel tárgyalni. A tőzsdék szépen emelkednek, így a BUX is. Az euró/forint 332 alá süllyedt, két brókercég is nyilatkozott róla. Öt fontos hír a mai tőzsdenapra.

Ahmed Abij etióp miniszterelnöknek ítélték oda a díjat, az Eritreával elért békekötés érdekében tett erőfeszítéseiért.

Ahogy Trump fogalmazott „nagyon, nagyon jól” mentek tegnap a kereskedelmi tárgyasláok az USA és Kína között.

Vádat emeltek az Egyesült Államokban csütörtökön Rudy Giuliani, Donald Trump amerikai elnök személyes ügyvédje két üzlettársa ellen, akik a vád szerint választási törvénysértést követtek el, amikor pénzt ... ...

Az amerikai elnök arra törekszik, hogy tűzszüneti megállapodást hozzanak tető alá Törökország és a szíriai kurdok között.

A 400 leggazdagabb család az Egyesült Államokban tavaly átlagosan 23,2 százalékos adót fizetett, míg az amerikai lakosság alsó 50 százaléka 24,2 százalékot – ilyenre eddig még nem volt példa az USA történetében. Mindez annak a nagy adóreformnak az eredménye, melyet Donald Trump 2017-ben harcolt ki a szupergazdagoknak.

Az ügyhöz közel álló források szerint az amerikai fél is nyitott lehet egy részleges megállapodásra Kínával.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette csütörtökön, hogy nem tudott az Ukrajnának szánt amerikai hadisegély befagyasztásáról, amikor júliusban telefonon beszélt Donald Trump amerikai elnökkel, erről ... ...