Legfontosabb témák

Hosszú huzavona után megint elővették a NAFTA megtárgyalását.

Matura Tamás külpolitikai szakértő szerint egyre aggasztóbb az Egyesült Államok és Észak-Korea közti "szájkarate", amely új szintre lépett a héten.

Miután Kim Dzsong Un "mentálisan zavart, szenilis amerikai vénembernek" nevezte az amerikai elnököt, utóbbi pedig azt mondta az észak-koreai vezetőről, hogy "nyilvánvalóan őrült, aki teljes...

Moszkvát mély aggodalommal tölti el a feszültség növekedése a Koreai-félszigeten az Egyesült Államok és Észak-Korea között kibontakozott, „meglehetősen durva és fenyegetésekkel teli” nyilatkozatháború miatt – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken Moszkvában.

Donald Trump legújabb Twitter-üzenetében ismét megfenyegette Kim Dzsong Unt: az amerikai elnök szerint „példátlan próbatétel elé fogják állítani” az észak-koreai vezetőt.

„Drágán megfizet beszédéért” Donald Trump – erre figyelmeztette Kim Dzsong Un észak-koreai vezető az amerikai elnököt, aki a héten azt mondta az ENSZ-ben, hogy akár az ország elpusztítása is lehetőség. Mindez aggodalommal tölti el Japánt, amely attól tart, hogy a phenjani rezsim újabb hidrogénbombát tesztel majd, ezúttal a Csendes-óceánon.

Ha harc, hát legyen harc: felpörgetik a rakétaprogramot.

Beállt az amerikai elnök az ukránok kérése mellé.

Csak találgatni tudunk, melyik országra gondolt az amerikai elnök, amikor Nambia gazdaságát dicsérte.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető "a történelem legkeményebb ellenlépésének" számításba vételével fenyegette meg pénteken az Egyesült Államokat, miután Donald Trump amerikai elnök kedden...

Nem enyhül a feszültség az Egyesült Államok és Észak-Korea között, az amerikai elnök tegnap újabb szankciókat jelentett be a kommunista rezsimmel szemben.

Az Egyesült Államok újabb szankciókkal sújtotta Észak-Koreát.

Relatíve eseménytelen a kereskedés csütörtökön a világ tőzsdéin, a vezető európai és amerikai részvényindexek csekély mértékű elmozdulást mutatnak, markáns viszont az elmozdulás az egyes szektorokban...

Donald Trump kemény kirohanást intézett Észak-Korea ellen a legutóbbi ENSZ-ülésen Észak-Korea teljes megsemmisítése is szóba került Első körben ülönböző szankciókkal sújtanák Észak-Koreát Kemény...

Donald Trump kemény kirohanást intézett Észak-Korea ellen a legutóbbi ENSZ-ülésen Észak-Korea teljes megsemmisítése is szóba került Valószínűleg nem azzal kezdik, gazdasági szankciók jöhetnek, arről...

Egy „csaholó kutya hangjához” hasonlította csütörtökön Donald Trump amerikai elnök fenyegetéseit Ri Jong Ho észak-koreai külügyminiszter.

Míg Kína nyugtatgatja a szemben álló feleket, hangzatos nyilatkozatok repkednek Észak-Korea és az USA között.

Kalifornia állam beperli Donald Trump kormányát a mexikói határra tervezett falépítés miatt, mert az környezetvédelmi szabályokat és a hatalmi ágak szétválasztásának alkotmányos elvét is sérti.

Kalifornia állam főügyésze keresetet nyújtott be szerdán az amerikai szövetségi kormány ellen a mexikói határra tervezett határkerítés miatt, újabb akadályt gördítve Donald Trump elnök egyik legfőbb...

Kalifornia állam főügyésze keresetet nyújtott be szerdán az amerikai szövetségi kormány ellen a mexikói határra tervezett határkerítés miatt, újabb akadályt gördítve Donald Trump elnök egyik legfőbb kampányígéretének megvalósítás elé.

Az amerikai elnök keddi, az ENSZ-ben tartott beszédére reagált Irán, miután indokolatlanul kikapott az elnöki beszédben, valamint Oroszország is, egyrészt Iránt védendő, másrészt a koreai helyzethez is volt hozzáfűznivalója, végül az orosz-amerikai fegyverzetkorlátozási szerződések megszegése is napirendre került.

Az amerikai elnök szerdán újságírók előtt közölte, hogy döntött arról, hogy kilépteti-e országát a hat nagyhatalom és Irán között 2015-ben Teherán atomprogramjáról kötött megállapodásból, de egyelőre nem árulja el, mi ez a döntés.

Célegyenesbe érkezett az új elnöki autó, a sajtóhírek szerint a Szörny (Beast) becenévre hallgató monstrum már túl van a tesztek egy részén.

Harcias beszédet mondott az ENSZ-ben Donald Trump amerikai elnök. A célkeresztbe Észak-Korea és Irán került. Az amerikai elnök arra kérte "az erkölcsös államokat", hogy szálljanak szembe a veszélyes országokkal.

Az amerikai elnök első ízben beszélt az ENSZ-ben, a legfőbb kérdés persze Észak-Korea volt, de azért felvázolta a világ egyéb konfliktusaihoz való szuperhatalmi hozzáállást is. A beszéd heves, szenvedélyes volt, akárcsak egykor Hruscsové, aki még az asztalra is csapott cipőjével, de ugyanakkor ezúttal igen összeszedetten, logikusan beszélt Trump.

Ismét élesen figyelmeztette Észak-Koreát az amerikai elnök. Donald Trump az ENSZ-közgyűlésen azt mondta: ha az Egyesült Államok arra kényszerül, hogy megvédje magát vagy a szövetségeseit, nem lesz más választása, mint megsemmisíteni Észak-Koreát.

Donald Trump amerikai elnök kedden figyelmeztette Phenjant, hogy teljes megsemmisülés fenyegeti. Az elnök szerint az Egyesült Államok Észak-Korea lerombolására kényszerülhet.

Donald Trump amerikai elnök az ENSZ-ben elmondott beszédében figyelmeztette Phenjant, teljes megsemmisülés fenyegeti, ha az Egyesült Államoknak meg kell magát védenie.

Miközben Donald Trump elnök az ENSZ közgyűlése előtt beszél, a Fed kamatdöntő ülést tart, meglepetés azonban egyik eseménytől sem várható, ezért az Egyesült Államok fő részvényindexei mind szolid...

Donald Trump amerikai elnök kedden figyelmeztette Phenjant, teljes megsemmisülés fenyegeti, ha az Egyesült Államoknak meg kell magát védenie.

Várakozások szerint Donald Trump amerikai elnök mai ENSZ-beszédében nemzetközi összefogást sürget majd Észak-Korea és a nukleáris ambíciókkal vádolt Irán ellen is. Kormányzata szerint ugyanis ez a két ország fenyegeti a világ biztonságát, még ha ebben nem minden szövetségese is ért egyet vele

A védelmi költségvetés kivételesen nagy arányú emelését szavazta meg hétfőn az amerikai szenátus, támogatva Donald Trump elnök törekvését egy nagyobb és erősebb hadsereg megteremtésére, sőt jelentősen túllépve az elnök által kért kereteket.

Trump volt kampánymenedzsere, Paul Manafort lehallgatását már az előző kormány elrendelte.

A CNN hírtelevízió kedden közzétett információi szerint Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzsere, Paul Manafort (képünkön) lehallgatását már az előző elnök, Barack Obama kormánya elrendelte - ... ...

A CNN hírtelevízió kedden közzétett információi szerint Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzsere, Paul Manafort lehallgatását már az előző elnök, Barack Obama kormánya elrendelte.

Az ENSZ megújítását sürgette az amerikai elnök a világszervezet reformjáról szóló tanácskozáson New Yorkban. Donald Trump szerint az ENSZ túlbürokratizált, nem elég hatékony, ezért nem tudja kihasználni a lehetőségeit.

A CNN hírtelevízió kedden közzétett információi szerint Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzsere, Paul Manafort lehallgatását már az előző elnök, Barack Obama kormánya elrendelte. A lehallgatás bírói felhatalmazás alapján, az amerikai hírszerzés javaslatára történt, 2014-ben kezdődött, és folytatódott a tavalyi elnökválasztási kampány idején, majd az idén év elején is, amikor Donald Trump és Manafort beszélgetéseit ...

Donald Trump amerikai elnök túlbürokratizált szervezetként bírálta az ENSZ-t a szervezet reformjáról szóló New York-i tanácskozáson.

Túlbürokratizáltnak és nem hatékonynak nevezte az ENSZ-t hétfőn Donald Trump amerikai elnök a világszervezet megreformálásáról szóló magas rangú tanácskozáson New Yorkban. Az amerikai elnök az ENSZ...

Bombázókkal tartottak hadgyakorlatot a koreai-félsziget felett.

Nagy pillanatra készülődik Donald Trump, elnöki pályafutása során először fog az ENSZ-küldöttek előtt beszélni a héten, ugyanakkor bőven lehet, hogy a reflektorfény messze nem rajta lesz. Vele tart ugyanis az a Nikki Haley is, aki bár hivatalosan „csak” Amerika ENSZ-nagykövete, valójában egyre inkább az amerikai külügy főszereplőjévé válik.

Nagyon úgy tűnik, hogy Amerika mégis marad - egy feltétellel.

A Boeing tervezheti meg az új amerikai elnöki különgépet.

Donald Trump amerikai elnök a világszervezet reformjának tervével mutatkozik be az ENSZ-közgyűlés általános vitájában kedden.

Donald Trump amerikai elnök a világszervezet reformjának tervével mutatkozik be az ENSZ-közgyűlés általános vitájában kedden. 

Az Egyesült Államok a párizsi klímaegyezmény tagja maradhat a megfelelő feltételek teljesülése esetén – mondta az amerikai külügyminiszter.

Hamenei ajatolláh szerint Irán kemény választ ad, ha az Egyesült Államok „helytelen lépést” tesz az atommegállapodás ügyében.

Az amerikai elnök a Twitteren nyilatkozott tömören a maga stílusában a londoni terrortámadással kapcsolatban, nem túl diplomatikusan.

Donald Trump Twitter-üzenetekben ítélte el az újabb londoni terrortámadást és „proaktív” lépéseket sürget.

A Z/Yen legújabb befektetői felmérése szerint továbbra is London a világ első számú pénzügyi szolgáltatási központja, Trump többet ártott New Yorknak, mint a Brexit a brit fővárosnak.

Rövidebb távon ugyan elképzelhető egy megpattanás a dollár árfolyamában, hosszabb távon azonban gyengülésre van ítélve. Trump gazdaságpolitikájával lábon lövi magát és a dollárt is - állítja a neves tőzsdei ... ...

Donald Trump amerikai elnök a hurrikán sújtotta Floridában tett látogatást csütörtökön a first lady és Mike Pence alelnök társaságában.

Donald Trump amerikai elnök aláírta azt a fehér fajgyűlölőket elítélő határozatot, amelyet a kongresszus a héten egyhangúlag fogadott el.

Az elnök nagy nehezen, de aláírta a fehér fajgyűlölőket elítélő kongresszusi határozatot.

Donald Trump amerikai elnök a hurrikán sújtotta Floridában tett látogatást csütörtökön a first lady és Mike Pence alelnök társaságában.

Iráni és ukrán cégeket, valamint iráni állampolgárokat szankcionáltak.

Donald Trump amerikai elnök a hurrikán sújtotta Floridában tett látogatást csütörtökön a first lady és Mike Pence alelnök társaságában.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az mfor.hu-nak adott interjúban beszélt erről.