A felsőoktatási tanulmányaikat éppen befejező vagy frissdiplomás fiatalokról sokakban élhet az a kép, hogy csak a magas fizetés és a gyors előrejutás motiválja őket, és egyébként is, nem tudják igazán, hogy milyen karrierutat szeretnének bejárni. A nemzetközi kulturális csereprogramokat szervező Camp Leaders friss felmérése azonban más képet mutat. A programjaikban részt vevő fiatalokra jellemző, hogy tudatosan választanak maguknak szakmai gyakorlati helyet, tisztában vannak a nyelvtudás értékével, emellett fontosnak tartják az önállóságot és a kapcsolatépítést. Több mint 60 százalékuk úgy érzi, tudatosan készül a karrierépítésre, de vajon mit jelent ez számukra?

18 százalékos növekedést ért el tavaly a magyarországi újautó-piacon.

Ha változtatni kell a menetrenden, azt pedig sms-ben és emailben jelzik az utasoknak.

A tavalyi GDP csaknem 4 százalékát teszik ki.

Az első 10 legmelegebb év közül 8 az ezredforduló utáni évek közül került ki.

Csányi Sándor érdekeltsége 99,73 százalékos tulajdonosa lett az új szerzeményben.

Minimum 15 százalékos alapbér emelést tart szükségesnek a Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (KDSZSZ) a Volánbusz Zrt.-nél az idén, részben a munkavállalók keresetei között tapasztalható ... ...

Az Arduino Portenta sorozat első modellje izmos vassal és rádiós modullal érkezik.

Az adócsalások felelhetnek az unió belső kereskedelmi többletéért. Az exporttal trükközők évi 30-60 milliárd eurót húzhatnak ki a tagállamok zsebéből.

Az OTP ezzel a szlovén piacon is megjelent.

Hárommal több nagyberuházásról állapodtak meg 2019-ben, mint egy évvel korábban. Ez új rekord, egyben az első alkalom, hogy 100 fölé került a szám.

Egyszerűbb lesz a dolguk a vállalkozásoknak és az állampolgároknak is.

Hiába emelkedik az olaj ára, az Aramco esik.

Az OTP Bank lezárta a szlovén SKB Bank felvásárlását, ezzel a szlovén piacon is megjelent - közölte Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója Ljubljanában szerdán az MTI szerint. A bank vezetője azt ... ...

A figyelmeztetés szerint 6 év börtönt kockáztat az, aki nem reagál a behívóra.

Továbbra sem valószínű a totális háború kirobbanása az Egyesült Államok és Irán között, több más ok mellett azért sem, mert Irán egy ilyen konfliktus esetén hatalmas gazdasági árat fizetne – áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett tanulmányában. A nemzetközi hitelminősítő kiemeli azt is, hogy az Egyesült Államokban az idén elnökválasztást tartanak, és Donald Trump ...

El akarják töröltetni a visszatérítéseket.

Nem lesz könnyű elmagyarázni, hogy ez beleférne az uniós szabályok adta keretekbe.

Az elmúlt évek a passzívan kezelt ETF-ek előretöréséről szóltak.

Indiai gyógyszercégek próbálkoznak a Richter még évekig szabadalmi védelem alatt álló sikergyógyszere, az Amerikában Vrylar néven forgalmazott antipszichotikum generikus változatának elkészítésével. A ... ...

Az OTP sikeresen belépett a szlovén piacra.

Több légitársaság felfüggesztette a közel-keleti térséget érintő járatait.

Minden idők legtöbb beruházása érkezett Magyarországra 2019-ben - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Autókat hozott be külföldről, amik eladása után nem adózott...

Többek között az Európai Beruházási Bank korábbi alelnökét.

850 millió euróért szállhattak ki részben a bankból.

Rövid közleményt adott ki a Boeing, amelynek 737-es típusú utasszállítója szerda reggel lezuhant Iránban. A cég együttérzéséről biztosította az elhunytak családtagjait. Folyamatosan kapcsolatban állnak ... ...

Újabb állami milliókat kapott a kamionversenyeket szervező cég, ahol a külügyminiszter testvére az operatív igazgató. Ez csak aprópénz az eddig nyilvánosságra került szerződésekhez képest.

A megosztandó bevételekből a fővárosi önkormányzatot 54, a kerületi önkormányzatokat együttesen 46 százalék részesedés illette meg.

Három sörgyárból kettő teljesítette a rá korábban kiszabott kötelezettségét.

Az export és az import értéke ezt megelőzően tavaly júniusban csökkent utoljára.

A Wizz Air járatai nem érinti az Irak és Irán légterében kialakult válság, a veszélyes régiót elkerülik. A társaság szerint ha bármi változik, arról értesíti utasait. - A Wizz Air repülőgépei jelenleg ... ...

A hazai kkv-k kezdik felismerni az online világot, tízből hét cég rendelkezik ugyanis saját weboldallal.

Az enyhe téli időjárás miatt 16 év óta először nem épül meg Románia egyetlen, nagy nemzetközi érdeklődésnek is örvendő jéghotelje - közölték kedden a létesítmény működtetői.

Már az év elején sokat tehetünk céljaink megvalósítása érdekében...

Vártnál jobban javult a decemberi gazdasági hangulat az euróövezetben.

Nagy bajban lennének, ha jönne egy recesszió.

Persze lesz még forrás, ha elfogy.

Épp ezért a Fitch szerint nem valószínű.

Izmosodik a böngésző követésvédelme, a legújabb főverzióval.

Vádat emeltek az egykori előadóművész ellen.

A közel-keleti térségben zajló konfliktus miatt egyes országok légterét ki kell kerülnie a társaság gépeinek.

Világörökségi védelem alá helyeznék a kávé készítését.

A lektorátusi vizsgát hiába fogadták már el egy korábbi diplomához nyelvvizsgaként, az nem akkreditált. Az egyetemen tett, nem akkreditált nyelvvizsgát - az úgynevezett lektorátusi vizsgát - nem lehet ... ...

A villanyroller utódja egy tojás alakú szék lehet, melyen végre nem kell majd állni.

Egy nagy sorozat lezárásaként.

Az OTP Bank lezárta a szlovén SKB Bank felvásárlását, ezzel a szlovén piacon is megjelent - közölte Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón.

Becslések szerint a globális adatforgalom 2025-re eléri a 175 zettabájtot, ami óriási ugrás az 1,2 zettabájthoz képest, amelyet 2010-ben, a 4G globális indulásának évében regisztráltak. Az 5G elnevezés alatt az ötödik generációs mobilhálózati technológiát értjük. A jelenlegi 4G rendszereknél várhatóan 100-szor gyorsabb átviteli sebességre lesz képes akár 25-ször alacsonyabb késleltetés mellett, és egy négyzetkilométeres területen belül akár egymillió darab eszközt is ki tud majd szolgálni. Az 5G alapjai öt technológiában foglalhatók össze: milliméteres hullámok, kiscellás hálózatok, masszív MIMO (multiple in, multiple out), sugárformázás és teljes duplex kommunikáció.

A tavalyi GDP csaknem 4 százalékát teszik ki.

A kormányzati kommunikáció tenderein tízmilliárdokat nyerő cégeken kívül más nem is pályázott.

A dubaji járatokat érinti az intézkedés.

A szakértők homlokegyenest ellentétes értékelést adnak a szerda hajnali iráni rakétatámadásról: van, aki szerint aggasztóan gyors és elkapkodott csapás volt, van, aki szerint éppen ennyi kellett ahhoz ... ...

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök ennek ellenére felpezsdítené a gazdaságot és bátorítaná a turistákat, hogy látogassanak el az országba.

Rekordévet hozott 2019 a beruházásoknál, jelentette be Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter szerint soha nem volt még ennyi nagyberuházás, és azok értéke is kiemelkedő volt.

Az egyre fokozódó közel-keleti helyzet miatt a légitársaságok módosítják útvonalaikat, esetenként pedig járattörlésekkel is kell számolni.