Legfontosabb témák

A családi pótlékot havonta biztosítja az állam, kivéve az év utolsó és első hónapjában.

Az emberi erőforrások államtitkára szerint sikeres volt a büntetésnek is beillő intézkedés: egyre kevesebb család bukja a családi pótlékot. Ám még így is sokan érintettek.

Az emberi erőforrások államtitkára szerint sikeres volt a büntetésnek is nevezhető intézkedés: egyre kevesebb család bukja a családi pótlékot. Ám még így is sokan érintettek.

Az arra jogosult családok 2019 decemberében is kétszer kapnak családi pótlékot, mert előre hozzák a januárban esedékes kifizetését, így azt már karácsony előtt kézhez kapják az érintettek.

Az első alkalommal várhatóan december elején utalják a pénzt.

De nem karácsonyi ajándékról van szó. Mi lesz így januárban?

Most is előrehozzák a januárban esedékes támogatás kifizetését.

Jó néhány esemény történhet egy család életében, amelyek egy csapásra visszájára fordítják a kezdetben kedvezőnek tűnő állami családtámogatási konstrukciókat, köztük a CSOK-ot is. Utánanéztünk, hogy mire kell felkészülnie annak, aki kihasználná a több milliós lehetőséget.

2019-ben is kétszer kapnak a családok családi pótlékot, ennek azonban csak mérsékelten érdemes örülni.

2019-ben is kétszer kapnak a családok családi pótlékot, ennek azonban csak mérsékelten érdemes örülni. Nem arról van ugyanis szó, hogy karácsonyi ajándék gyanánt extra juttatásként fizetnék ki, csupán a következő havi utalás időpontját hozzák előre.

Több mint 100 ezer magyar keresi a kenyerét külföldön, közülük sokan ki is települtek, ám a többség csak dolgozni jár a határ túloldalára, így a lakóhelyük továbbra is Magyarországon van. Éppen ezért sokan kérdezik a Bankmonitor szakértőitől, hogy külföldi jövedelemmel hogyan lehet lakáshitelhez jutni Magyarországon, illetve milyen családtámogatást vehetnek igénybe azok, akik más országban dolgoznak. […] The post Lakáshitel külföldi jövedelemmel? Nem könnyű, de megoldható! appeared first on Bankmonitor.hu.

A kormány egyik priorizált célja a születésszám növelése, amelyet már eddig is számos családtámogatási eszközzel igyekezett támogatni. A Miniszterelnökség államtitkára szerint most újabb családvédelmi program jön.

A lányom 40 éves elmúlt, orvosilag igazoltan 21 éve epilepsziás, melynek rohamai kiszámíthatatlanok. Ezért nem képes dolgozni, illetve nem alkalmazzák sehol. Az elmúlt időszakban, fokozatos emelésekkel, magasabb összegű családtámogatást kapok. Ameddig erőm engedi, természetesen ellátom, viszont én is közeledve a 80.életévemhez, nem vagyok teljesen egészséges, a nyugdíjam sem a legmagasabb és arra gondoltam, mi lesz vele, ha én már nem leszek. A kérdésem az lenne, hogy miután nem volt munkahelye, ergo munkabére sem, hogyan lesz a továbbiakban. Lehet - e leszázalékoltatni vagy valamilyen rokkant nyugdíjra esélyt kapni.

A dübörgő gazdaság, az akvizíciók és a családtámogatási program is hozzájárult ahhoz, hogy az OTP ismét kiváló számokat tett közzé. Korrekciók után is 110,5 milliárd forint adózott eredményt ért el a hitelintézet ... ...