Legfontosabb témák

Az uniós bevándorlók nem Németországban élő gyermekei után járó családi pótlék több mint fél milliárd euróval terheli Berlin költségvetését, amin a pénzügyminiszter változtatni akart, azonban az Európai Unió bizottsága tiltakozott ellene. A berlini kormány a következő ülésén körvonalazza, miként képzeli el az Európai Unió előírásainak is megfelelő takarékossági intézkedést.

Berlin egyelőre nem csökkenti az uniós bevándorlók máshol élő gyermekei után járó családi pótlékot.

Németországban a szociáldemokrata párt (SPD) ellenállása miatt egyelőre levették a kormány napirendjéről az uniós társállamokból érkező munkavállalók nem Németországban élő gyermekei után járó családi pótlék csökkentésének ügyét - jelentették kedden német hírportálok.

Kitart az országban dolgozó külföldiek családi támogatásának csökkentése mellett Sophie Karmasin osztrák család- és ifjúságügyi miniszter.

A kelet-nyugati bérharc újabb fejezetébe nagyon beleálltak az osztrákok, szúrja a szemüket, hogy 120 eurót fizetnek azért, amire a magyar állam szerint 40 is elég.

Nem járul hozzá az Európai Bizottság ahhoz, hogy az osztrák családi pótlék összegét csökkentsék mert a kedvezményezett gyerek egy alacsonyabb árszintű országban, például Magyarországon él – jelentette ki Marianne Thyssen.

Nem akarja az EU megmondani, mennyi legyen a tb-járulék Magyarországon - erről is beszélt az illetékes főbiztos, miután találkozott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel.

Mikor lesz a számlán ebben az évben a családi pótlék?

Az osztrák parlament által tervezett családtámogatási változtatás nyomán az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók 50 százalékkal kevesebb pénzhez jutnának, ami a magyar kormány szerint elfogadhatatlan ... ...

Balog Zoltán szerint elfogadhatatlan, hogy az osztrákok csökkentsék az ott dolgozó magyaroknak szánt családi pótlékot. Szerencsére ettől egyelőre nem kell tartani - hacsak nem mennek szembe az EU-val.

Az alapjövedelemről viszont ne is álmodozzunk....

Már rövidtávon változhatnak a gyermeknevelési, gyermekvállalási kedvezmények, vagy a népegészségügyi támogatások rendszere - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A szokásoknak megfelelően ma is 13:30-tól kezdődne a Kormányinfó Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, illetve Kovács Zoltán kormányszóvivővel, de kis csúszás már most van. Szintén...