Legfontosabb témák

Bővülő aktivitás mellett csökkent az Eximbank Zrt. nyeresége 2016-ban - derül ki az állami tulajdonú szakosított hitelintézet Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett éves beszámolójából.

Bővülő aktivitás mellett csökkent az Eximbank Zrt. nyeresége 2016-ban - derül ki az állami tulajdonú szakosított hitelintézet Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett éves beszámolójából.

Csökkenti bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát vasárnap a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI pénteken.

106 ezerrel többen dolgoztak az első negyedévben.

A 2017. január-márciusi időszakban a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 368 ezer volt, 106 ezerrel - 2,5 százalékkal - több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 67,1 százalékra emelkedett - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A 2017. január–márciusi időszakban a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 66 ezerrel, a munkanélküliségi ráta 1,5 százalékponttal, 4,5 százalékra csökkent. A férfiakat alacsonyabb munkanélküliségi ráta jellemezte, mint a nőket, és esetükben a javulás mértéke is nagyobb volt - közölte a KSH.

Csökkentette bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. A csökkentéssel a benzin átlagára 359 forintra, a gázolajé pedig 356 forintra...

Széleskörű adóreformtervet jelentett be a Fehér Ház. Az „amerikai történelem legnagyobb arányú adócsökkentésének” célja az államadósság mérséklése, a gazdasági növekedés beindítása és a munkahelyteremtés.

Mérséklődő bevétellel, de a várakozásoknál jobban növekvő havi és napi aktív felhasználószámmal zárta 2017 első negyedévét a Twitter. A visszaesésért elsősorban az Egyesült Államok felel.

Egy olcsó, régóta ismert gyógyszerhatóanyag harmadával csökkentheti a gyermekágyi vérzés miatti halálozást - állapította meg egy új tanulmány, melyről a BBC híroldala számolt be.

Az amerikai elnök, Donald Trump szerint ekkora tehercsökkentésre az egyesült államok történetében nem volt példa.

A kormány május 2-án nyújtja be a 2018-as költségvetésre vonatkozó javaslatát a parlamentnek, amelyet június 15-ig elfogad a Ház - közölte Lázár János

A magyar fürdők nemzetközi versenyképességéhez elengedhetetlen a fürdőszolgáltatások áfájának csökkentése a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra a jövő évtől; az áfakulcs mérséklését a Magyar Fürdőszövetség - tagsága teljes támogatásával - kezdeményezte a kormánynál - mondta Czeglédi Gyula, a szövetség ügyvezető elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

4 forinttal lesz olcsóbb a 95-ös benzin és a gázolaj literje is.

Lassan, de biztosan lépcsőzik felfelé az olajvállalat árfolyama.

A beszállítók és a vásárlók is jól járnak a forgalom remélt élénkülésével....

Széleskörű adóreformtervet jelentett be a Fehér Ház, a Donald Trump elnök javasolta radikális reformot Steven Mnuchin pénzügyminiszter ismertette.

Oroszországban 5,4 százalékra csökkent a munkanélküliség márciusban az előző havi 5,6 százalékról - közölte az orosz statisztikai hivatal.

Az áruházláncok szerint akár 30 százalékos forgalomnövekedést is hozhat, hogy jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a fogyasztásra szánt hal áfája. Valamennyi megkérdezett bolthálózat átadja a teljes árelőnyt a vásárlóknak.

A jegybankhoz tavaly 37,5 ezer ügyfélszolgálati megkeresés, illetve 3700 fogyasztóvédelmi panasz érkezett, 302 fogyasztóvédelmi vizsgálatot folytattak le, ebből 273-ban állapítottak me...

Jelentősen csökkentenék a gazdagok és a cégek adóterheit, de a multikat is megadóztatnák.

Vállalati gyorsjelentésekre és Trump régóta várt adócsökkentési tervére emelkednek ma az amerikai tőzsdék. Az irányadó indexek mérsékelt, 0,2 százalék körüli pluszban tartózkodnak.Örülnek a tőzsdék...

Bejelentette Trump régóta várt adócsomagját az amerikai pénzügyminiszter. Ahogy azt a korábban kiszivárgó információk alapján sejteni lehetett, jelentős adócsökkentést terveznek a vállalati szférának...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 320,14 pontos, 0,96 százalékos csökkenéssel, 33 198,93 ponton zárt szerdán. Nyugat-Európában erősödéssel fejezték be a napot a főbb mutatók.

Több mint 8 százalékkal csökkent a P&G profitja, a Boeing profitja a csökkenő hozamok ellenére is nőtt.

Az USA történelmének legnagyobb adócsökkentésére és az egész adórendszer átfogó reformjára készül Donald Trump amerikai elnök, ezt erősítette meg ma a pénzügyminisztérium. A társasági adót 35 százalékról 15 százalékra vágják vissza, az egyéni vállalkozók pedig 39,6 százalék helyett szintén 15 százalékot fizetnek, ezt Steven Mnuchin pénzügyminiszter jelentette be. A kormány számításai szerint a bevétel-kiesést hosszú távon pótolná az amerikai termelés felfutása és a külföldön termelő amerikai vállalatok hazacsábítása. Óriási vitára lehet számítani a törvényhozásban, Mnuchin szerint a republikánusok támogatják a terv céljait.

Az USA történelmének legnagyobb adócsökkentésére és az egész adórendszer átfogó reformjára készül Donald Trump amerikai elnök, erről ismertet részleteket ma a pénzügyminisztérium. A társasági adót 35 százalékról 15 százalékra vágnák vissza, így a költségvetés bevételei 2200 milliárd dollárral csökkennének tíz év alatt. A kormány számításai szerint ezt a hiányt hosszú távon pótolná az amerikai termelés felfutása és a külföldön termelő amerikai vállalatok hazacsábítása. Óriási vitára lehet számítani a törvényhozásban, még a republikánusok sorain belül is.

A beruházó visszalépett, nem épül meg a szlovák oldalon a hulladékégető.

Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol.

Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Az eurózónás bankok előreláthatóan szigorítanak majd a vállalati hitelezés feltételein, a forráskihelyezés ennek ellenére bővülni fog, köszönhetően a rekordalacsony kamatkörnyezetnek – tette közzé felmérését tegnap az Európai Központi Bank (EKB).

Megint szembemegyünk a világgal: nemzetközi szinten pont a növekedés a jellemző.

Magyarországon tavaly 6,5 milliárd forintot tettek ki a hangfelvétel-iparból származó bevételek, ami 1,7 százalékos csökkenés az előző évhez képest.

Donald Trump a múlt héten már utalt arra, hogy az az adócsomag, amit ezen a héten jelentenek majd be, akkora adócsökkentést tartalmaz majd, amekkorára korábban még sohasem volt példa, most...

Nő a kétgyermekesek adókedvezménye is....

A nemzetgazdasági miniszter szerint igyekeznek úgy kialakítani a 2018-as költségvetést, hogy minden ágazat több pénzt kapjon, mint ebben az évben.

Csehországban tavaly csökkent a Mol Nyrt. nettó nyeresége és forgalma. A Mol nettó nyeresége 2016-ban 639 millió koronát tett ki, és mintegy húsz százalékkal volt alacsonyabb, mint 2015-ben.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,99 pontos csökkenéssel, 33 518,08 ponton nyitott szerdán.

Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol. A csökkentéssel a benzin átlagára 363 forintra, a gázolajé pedig 360...

Kibővíthetik az iraki katonai missziót. Rekord gyorsasággal töröltették a Magyarországon akkreditált tiszteletbeli konzulok egyesületét. Akár nőhet is az orosz gáztól való függőségünk.

Csehországban tavaly csökkent a Mol Nyrt. nettó nyeresége és forgalma - közölte kedden a Cseh Sajtóiroda a magyar olajcég közleményére hivatkozva.

Csökkent ugyan áprilisban a fogyasztóihangulat-index az Egyesült Államokban, de ezzel együtt is magasnak számít, 16 éves csúcs közelében tartózkodik. A Conference Board (CB) gazdasági kutató szervezet számára a Nielsen piackutató által végzett felmérés alapján összeállított fogyasztóihangulat-index 120,3 pontra csökkent áprilisban az előző hónapban, márciusban 124,9 ponton beállított 16 éves csúcsról. A piac csökkenést várt ugyan ...

Az Északi Áramlat földgázvezeték továbbfejlesztése növelni fogja Oroszország részesedését az európai piacon - állítja Alexei Miller, az állami energiavállalat vezérigazgatója. A Gazprom-vezér szerint...

Az Északi Áramlat földgázvezeték továbbfejlesztése növelni fogja Oroszország részesedését az európai piacon - állítja Alexei Miller, az állami energiavállalat vezérigazgatója. A Gazprom-vezér szerint...

Csehországban tavaly csökkent a Mol Nyrt. nettó nyeresége és forgalma – közölte kedden a Cseh Sajtóiroda a magyar olajcég közleményére hivatkozva. A Mol nettó nyeresége 2016-ban 639 millió koronát tett ki, és mintegy húsz százalékkal volt alacsonyabb, mint 2015-ben. A cég bevételei éves összehasonlításban egyharmaddal, 40,2 milliárd koronára estek vissza. A Mol közleménye azonban felhívja ...

Idén év végére 210 ezerre, jövőre pedig 190 ezerre csökkenhet a közfoglalkoztatottak átlagos létszáma - jelentette be a Belügyminisztérium.

Idén év végére 210 ezerre, jövőre pedig 190 ezerre csökkenhet a közfoglalkoztatottak átlagos létszáma – mondta Réthy Pál, a Belügyminisztérium (BM) közfoglalkoztatási és logisztikai főosztályának vezetője kedden Budapesten. A főosztályvezető az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának ülésén közölte: a Belügyminisztérium szerint 2020-ban 150 ezerre csökkenhet a közfoglalkoztatottak száma. Hozzátette, hogy – az eddig működő programtípusok mellett – ...

Bírságot kapott a jogsértő módon díjat emelő szolgáltató.

A Trump-adminisztráció drámai mértékben, 15 százalékra csökkentené a társasági adó kulcsát, a Fehér Ház közlése szerint. Az elnök a vállalkozói terhek enyhítésével ösztönözni próbálja a növekedést.

2017 is a CSOK jegyében fog telni, a lakás- és hitelkereslet növekedése pedig folytatódik - mondta a Portfolio mai Hitelezés 2017 konferenciáján Tokodi Gábor, az FHB vezérigazgató-helyettese....

Ma már minden ötödik-hatodik párt közvetlenül érinti Magyarországon a meddőség problémája a folyamatosan romló tendenciák eredményeképpen. Mindez egyszerre rontja Magyarország egyébként is kedvezőtlen népesedési mutatóit, valamint jelent egyre növekvő terhet a társadalombiztosítás költségvetésében a meddőségi kezelések költségeinek következtében. Ezen a helyzeten változtathatnak a lombikbébi kezelések hatékonyságát növelő korszerű technológiák, amelyekkel a sikeres beavatkozások aránya akár kétszeresére is növelhető a korábbi eljárásokhoz képest a tapasztalatok szerint – hangsúlyozzák a Versys Clinics szakértői.

Miközben a kereslet továbbra is erős, érezhetően elkezdett növekedni a kínálat is a IV. és XV. kerület ingatlanpiacán, főleg az újépítésű lakásoknál - mondja Balla Frigyes, a Balla Ingatlan észak-pesti irodájának szakmai vezetője. A kínálat bővülésének hatására a két kerület ingatlanpiaca akár kínálati piaccá is alakulhat a közeljövőben, miközben az árak ereszkedésbe kezdhetnek.

Eközben húszéves rekordszintre emelkedett a termékenység....

Áfacsökkentést akarnak a fürdőüzemeltetők arra hivatkozva, hogy az ennek köszönhetően náluk maradó bevételből olyan fejlesztéseket valósíthatnának meg, amelyek az adócsökkentés miatt kieső költségvetési ... ...

Nemcsak a politikai elemzők gondolják úgy, hogy rendkívül fontos volt a vasárnapi francia elnökválasztás első fordulója, hanem sok devizapiaci szereplő is, hiszen a hétfő hajnali nagy mozgások nyomán...

A fürdőüzemeltetőket jelenleg magasabb adókulcs terheli, mint például a vendéglátósokat, holott utóbbiak egy része pont a fürdők vendégköréből él – írja a Világgazdaság.

Áfacsökkentést szorgalmaznak a fürdőüzemeltetők, akiket magasabb adókulcs terhel, mint a szállodásokat és vendéglátósokat, pedig azok egy része éppen a fürdők vendégköréből él.

Kedvező adatokról számol be a kormányzat a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel (CSOK) kapcsolatban, ám egyes vélemények szerint a konstrukció még sikeresebb lehetne, ha a pénzintézeteket nem kötn...

Áfacsökkentést szorgalmaznak a fürdőüzemeltetők, akiket magasabb adókulcs terhel, mint a szállodásokat és a vendéglátósokat, pedig azok egy része éppen a fürdők vendégköréből él. Gyakorlatila...