Egyre bővülnek a lakástámogatási kedvezmények...

Többszörösére emelkedett a családok lakástámogatása – olvasható a Magyar Nemzetben.

Jelen állás szerint sem a bérdinamika, sem az infláció nem alakul megfelelően a következő években, így ezek alapján legfeljebb még két szochó-csökkentésre lehet számítani.

Az állami lakástámogatás - a csok - keretében eddig összesen 363 milliárd forint támogatást kaptak az érintett családok. Összesen 120 ezer családnak jutott eddig a családi otthonteremtési kedvezményként ... ...

A kisebb városokat, falvakat – úgynevezett preferált kistelepüléseket – érintő lakáscélú támogatás 2020-ban továbbra is elérhető lesz. Sőt az adó-visszatérítés támogatás is igényelhető lesz, ha ezeken a teleüléseken építkezel, bővíted vagy korszerűsíted meglévő lakásod. Egy példán keresztül mutatnánk be, hogy mennyivel jobb helyzetben leszel a jövő évben, ha igénybe veszed ezeket a támogatásokat. A falusi […] The post Milyen lakástámogatást kaphatsz egy preferált kistelepülésen 2020-ban? appeared first on Bankmonitor.hu.

Gulyás Gergely szerint nincs elég idő a szochó-módosítás előkészítésére.

Elakadhatnak a jövő évi bértárgyalások, ennek hátterében részben az áll, hogy a munkaadók engedményt szeretnének a magasabb fizetésekért, a kormány viszont nem megy bele az előrehozott adócsökkentésbe. Gulyás Gergely ezt a mai Kormányinfón azzal indokolta, hogy nincs elég idő a szochó-módosítás előkészítésére.