Legfontosabb témák

A CSOK támogatást kizárólag lakáscélra fordíthatjuk, így direktben befektetni a kapott összeget nem lehet. A vásárolt lakást sem kezelhetjük ingatlanbefektetésként, hiszen elvárás, hogy ebben a házban lakjanak életvitelszerűen a támogatást igénylő személyek. Mégis van rá megoldás, hogy egyfajta megtakarításként használjuk a kapott támogatást. A CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) a meglévő és vállalt gyermekek után járó […] The post Hogyan lehet a CSOK támogatást befektetésként kezelni? appeared first on Bankmonitor.hu.

A falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bevezetése mindenképpen lökést adhat a főleg a nagyvárosok közelében elhelyezkedő kistelepülések lakáspiacának – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője pénteken az M1 aktuális csatornán. Kifejtette, nyár óta a nagyvárosi és a fővárosi ingatlanpiacok kicsit megtorpantak, az érdeklődés már nem olyan intenzív, mint korábban volt. A kínálati árak ...

11. 27. 10:24 Szocho 2020 HR Portal

A szociális hozzájárulási adó várhatóan 2020-ban is tovább csökken.

Eszerint 2020. január 1-jétől 2486, úgynevezett preferált kistelepülésen már nemcsak használt, hanem új lakás vásárlásához, bővítéséhez is lehet igényelni Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK). Emellett módosultak az áfa-visszatérítési támogatásra való jogosultság feltételei.

Amíg a munkavállalói oldal a két szám­jegyű emelésben látja a jövőt, addig a munkáltatók a kormány aktívabb szerepvállalását és a szociális hozzájárulási adó év eleji csökkentését sürgetik.

Ha tovább csökken jövőre a szociális hozzájárulási adó (szocho), akkor 300 milliárd forint maradna a munkaadók zsebében. A szociális hozzájárulási adó (szocho) jellemzően a munkáltatók adóterhe, amely­nek ... ...

Ha valakinek korábban vissza kellett fizetnie lakástámogatást, az eleshet a csoktól.

Összefésülik az adatokat az Államkincstár lakástámogatási rendszerének nyilvántartásával.

Összefésülik az adatokat az államkincstár lakástámogatási rendszerének nyilvántartásával.