Egyre bővülnek a lakástámogatási kedvezmények...

Többszörösére emelkedett a családok lakástámogatása – olvasható a Magyar Nemzetben.

A Bankmonitor hitelszakértői gyakran találkoznak azzal, hogy valaki azonnal szeretne megvásárolni egy lakást vagy egy házat, amihez saját forrás híján banki hitelre is szüksége van. Igen ám, de számos olyan gátja lehet egy lakáshitel felvételének, amelyet nem lehet egyik napról a másikra orvosolni, mint ahogy az otthonteremtési támogatásoknak is számos feltétele van. Összegyűjtöttük, mire érdemes […] The post Tervezd meg okosan a lakásvásárlásodat, ha hitelt is szeretnél 2020-ban! appeared first on Bankmonitor.hu.

A Bankmonitor hitelszakértői gyakran találkoznak azzal, hogy valaki azonnal szeretne megvásárolni egy lakást vagy egy házat, amihez saját forrás híján banki hitelre is szüksége van. Igen ám, de számos olyan gátja lehet egy lakáshitel felvételének, amelyet nem lehet egyik napról a másikra orvosolni, mint ahogy az otthonteremtési támogatásoknak is számos feltétele van. Összegyűjtöttük, mire érdemes […] The post Tervezd meg okosan a lakásvásárlásodat, ha hitelt is szeretnél! appeared first on Bankmonitor.hu.

Már 120 ezer család, körülbelül félmillió magyar ember otthonteremtését segítette a kormány október végéig a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton az MTI-vel.

Már 120 ezer család, körülbelül félmillió magyar ember otthonteremtését segítette a kormány október végéig a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton az MTI-vel. A közleményben azt írták, a kormányzati támogatási összege eléri a 363 milliárd forintot, ennyivel kevesebbet kellett költeniük a családoknak az otthonteremtésre. A családvédelmi akcióterv részeként júliusban életbe ...

Az állami lakástámogatás - a csok - keretében eddig összesen 363 milliárd forint támogatást kaptak az érintett családok. Összesen 120 ezer családnak jutott eddig a családi otthonteremtési kedvezményként ... ...

A kisebb városokat, falvakat – úgynevezett preferált kistelepüléseket – érintő lakáscélú támogatás 2020-ban továbbra is elérhető lesz. Sőt az adó-visszatérítés támogatás is igényelhető lesz, ha ezeken a teleüléseken építkezel, bővíted vagy korszerűsíted meglévő lakásod. Egy példán keresztül mutatnánk be, hogy mennyivel jobb helyzetben leszel a jövő évben, ha igénybe veszed ezeket a támogatásokat. A falusi […] The post Milyen lakástámogatást kaphatsz egy preferált kistelepülésen 2020-ban? appeared first on Bankmonitor.hu.

A családtámogatási és otthonteremtési kedvezmények ellenére továbbra is komoly gondot okoz a lakások megfizethetősége.

2019-ben számos fontos változás történt a csok-kal kapcsolatban, részben ennek is köszöngető, hogy máig sok félreértéssel találkoznak a Bankmonitor szakértői. Összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket, amelyekkel 2020-ban mindenképp tisztában kell lenni. 1. A csok csupán “ingyen” pénz A csok – családok otthonteremtési támogatása – egy összetett támogatási forma, ami egy vissza nem térítendő támogatás és egy […] The post A 15 leggyakoribb tévhit a csok-ról, amit 2020-ban el kellene végre felejteni appeared first on Bankmonitor.hu.

2019-ben számos fontos változás történt a csok-kal kapcsolatban, részben ennek is köszöngető, hogy máig sok félreértéssel találkoznak a Bankmonitor szakértői. Összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket, amelyekkel 2020-ban mindenképp tisztában kell lenni. 1. A csok csupán “ingyen” pénz A csok – családok otthonteremtési támogatása – egy összetett támogatási forma, ami egy vissza nem térítendő támogatás és egy […] The post A 14 leggyakoribb tévhit a csok-ról, amit 2020-ban el kellene végre felejteni appeared first on Bankmonitor.hu.

2019-ben számos fontos változás történt a csok-kal kapcsolatban, részben ennek is köszöngető, hogy máig sok félreértéssel találkoznak a Bankmonitor szakértői. Összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket, amelyekkel 2020-ban mindenképp tisztában kell lenni. 1. A csok csupán “ingyen” pénz A csok – családok otthonteremtési támogatása – egy összetett támogatási forma, ami egy vissza nem térítendő támogatás és egy […] The post A 13 leggyakoribb tévhit a csok-ról, amit 2020-ban el kellene felejteni appeared first on Bankmonitor.hu.