Legfontosabb témák

Eddig csaknem 1500 kérelem érkezett a falusi családi otthonteremtési kedvezményre.

Sokat foglalkoztunk már a visszterhes vagyonátruházási illetékkel, ami érthető, hiszen egy 50 millió forintért megvásárolt ingatlan esetében ez bizony 2 millió forint kiadást jelent. Van azonban egy jó hírünk azoknak, akik csok támogatást is igénybe vennének a vásároláshoz! Aligha kell magyarázni a csok (családi otthonteremtési kedvezmény) pénzügyi előnyeit, hiszen ez három gyermek megléte vagy vállalása […] The post Duplán nyerhetsz csok-kal: kevesebb lesz a vagyonszerzési illeték is! appeared first on Bankmonitor.hu.

Sokat foglalkoztunk már a visszterhes vagyonátruházási illetékkel, ami érthető, hiszen egy 50 millió forintért megvásárolt ingatlan esetében ez bizony 2 millió forint kiadást jelent. Van azonban egy jó hírünk azoknak, akik csok támogatást is igénybe vennének a vásároláshoz! Aligha kell magyarázni a csok (családi otthonteremtési kedvezmény) pénzügyi előnyeit, hiszen ez három gyermek megléte vagy vállalása […] The post Százezreket érő kedvezmény: a csok támogatás csökkenti a vagyonszerzési illetéket appeared first on Bankmonitor.hu.

A csok, a Falusi csok és Babaváró hitel igényléséhez egyaránt szükséges, hogy az igénylő rendelkezzen bizonyos időre tb jogviszonnyal. Hogy mennyi a minimális elvárás, illetve mi tartozik ebbe bele, az azonban már eltérő a támogatások esetében. Összegyűjtöttük, hogy mire számíthatsz. A családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a Falusi csok és a Babaváró hitel igénybevételének alapvető feltétele, […] The post Milyen Tb jogviszony kell a csokhoz, a Falusi csokhoz és a Babaváróhoz? appeared first on Bankmonitor.hu.

A kormány a családi otthonteremtési kedvezményen (csok) keresztül már félmillió magyar ember otthonteremtését tudta segíteni – közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. Novák Katalin elmondta: 2019. augusztus végéig 114 ezer család igényelte a csokot, ami az átlagos gyerekszámmal kalkulálva csaknem félmillió magyar embert jelent. Hozzátette, a támogatási összeg eléri a ...