Legfontosabb témák

A menetrend szerinti buszjárat sofőrjének egy irattartót kellett átadnia egy zalacsányi buszmegállóban várakozó nőnek.

Kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt letartóztattak egy zalai férfit, aki a Budapest és Zalaegerszeg között közlekedő menetrend szerinti buszjárat sofőrjével szállíttatta ismerősének ... ...

Rekordszintre emelkedett az Egyesült Államok sertéshús kivitele.

Rekordszintre emelkedett az Egyesült Államok sertéshúskivitele a múlt héten, mégpedig annak hatására, hogy a vásárlók növelik tartalékaikat az Ázsia több országában pusztító sertésvész miatt - írta ... ...

Rekordszintre emelkedett az Egyesült Államok sertéshúskivitele a múlt héten, mégpedig annak hatására, hogy a vásárlók növelik tartalékaikat az Ázsia több országában pusztító sertésvész miatt.

Történelmi csúcson az amerikai sertéshúsexport, szinte mindenki betartalékol az ázsiai sertéspestis miatt.

Riasztóan kiterjedt az élelmiszer-hamisítás Lengyelországban: az ellenőrzések több mint felénél találtak szabálytalanságot, például a darált marhahúsként kínált áru sokszor valójában sertéshús. Évente ... ...

Esett Kína sertéshús termelése az első kilenc hónapban.

Kínában jelentősen, 17,2 százalékkal, 31,81 millió tonnára apadt a sertéshústermelés az első kilenc hónapban, elsősorban az országban tavaly megjelent sertéspestis miatt, amiért jelentős kényszervágást ... ...

Németországban a lakások szigetelése, az ablakok cseréje, a fűtési rendszer felújításköltségeinek egy részével csökkenthető a személyi jövedelemadó alapja. Az új törvény szerint összesen 40 ezer eurót, azaz 13,4 millió forintot lehet leírni az szja-ból.

Megugrott az infláció az élelmiszerárak emelkedése miatt Kínában, a sertéspestis miatt brutálisan drágult ugyanis a disznóhús. Szeptemberben 69,3 százalékkal volt magasabb a sertéshús átlagos ára Kínában ... ...

A lányom 6 hónapos szakmai gyakorlaton van Új-Zélandon. Ott adószám igénylés után a hetente kapott jövelelméből SZJA kerül levonásra. Itthon még volt magyarországi jövedelme is amiből SZJA-t és egyéb járulékokat is vontak, SZJA igazolást kapott. Az SZJA szerinti (tv. 1.sz.melléklet 4.11 pontja alapján a minimálbérig) adómentes lenne? Ez alapján a levont SZJA-t a minimálbér figyelembevételével vissza lehet igényelni? Esetleg a levont adó (ott sávos) és a magyarországi adó (ha itt adózott volna) küldönbözetét lehet csak visszaigényelni? Hogyan kell majd bavallani, hogy a törvényt betartsa?

Milyen nagyságú a személyi jövedelemadó 2020-ban? Mennyi az SZJA kulcsa százalékos értékben a 2020-as adóévben? Változik-e az SZJA értéke 2020-ban a 2019-es szinthez képest?

Idén közel 3,3 milliárd forintot fordítanak a tehetséges fiatalok előrejutására.

GDP-arányosan épp feleannyit tudtak költeni az önkormányzatok 2018-ban, mint 2010-ben. Saját bevételeik az inflációt figyelembe véve 900 milliárd forinttal csökkentek, a legnagyobb érvágást az szja helyben maradó részének elvétele jelentette. 2018-ban felpörögtek a beruházások, amiket főleg maradványokból és hitelekből finanszíroztak.

Az afrikai sertéspestissel fertőzött területeken kívül működő vállalkozások újra exportálhatnak a déli szomszédba.

A sertéspestis miatt jósolt és várt drágulás már szeptemberben élesen megmutatkozott egyes termékek áraiban. Soha ilyen nagy összeget nem kellett kiadni sem a párizsiért, sem a sertéshúsért, mint most a kilencedik hónapban.

A sertéspestis miatt jósolt és várt drágulás már szeptemberben élesen megmutatkozott egyes termékek áraiban. Soha ilyen nagy összeget nem kell kiadni sem a párizsiért, sem a sertéshúsért.

Az Szja tv. szerint a 2018-ban kezdődő, de 2019-re is átnyúló biztosítási évekre mind a kockázati, mind a kockázatinak nem minősülő adóköteles személybiztosítások tekintetében a bérnél jóval kedvezőbben fizethetett díjat a munkáltató. A kedvező átmeneti szabály a 2019-ben kezdődő biztosítási évek tekintetében már nem lesz alkalmazható. Így a cégeknek át kell gondolniuk milyen feltételek mellett tudják optimalizálni ezen juttatásukat.

Az év első kilenc hónapjában 10-12 százalékkal drágult a sertéshús. A Magyar Húsiparosok Szövetségnek elnöke szerint további áremelkedésre kell számítani az afrikai sertéspestis járvány miatt, amelynek nincs ellenszere, csal az, ha leölik az állatokat.

Több mint egy éves tárgyalássorozat eredményeként Szerbia ismét megnyitotta piacát a magyar friss sertéshús előtt - tette közzé honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Hamarosan elindul az első szállítmány.

Tovább drágulhat a sertéshús az afrikai sertéspestis hatásai miatt – közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. Éder Tamás szerint bár az év első háromnegyedében az élő sertés felvásárlási ára 30-40 százalékkal nőtt, a feldolgozott termékek árában ez nem jelenhetett meg. Ez viszont hosszú távon nem tartható. A hazai házisertésekben nem találtak eddig pestissel fertőzött állatot, emiatt egyre több piacot hódítanak vissza a magyar termelők és kereskedők. A vaddisznó állomány azonban továbbra is veszélyeztetett.

Durva áremelésre kell számítani...

Az afrikai sertéspestis miatt további áremelkedés jöhet.

Az afrikai sertéspestis miatt további áremelkedés jöhet.

A Költségvetési Tanács munkáját segítő elemzők többsége idén 4,5 százalék körüli növekedést vár, jövőre a prognózisok alapján lassul a gazdasági bővülés üteme. A társaságiadó-bevétel a legkockázatosabb, várhatóan nyolcvan-százmilliárd forint elmaradás lesz ebből az adónemből a tervezetthez képest, viszont ezt kompenzálják az áfa- és szja-bevételek.

Az év első kilenc hónapjában 10-12 százalékkal drágult a sertéshús, és a Magyar Húsiparosok Szövetségnek elnöke szerint további áremelkedésre kell számítani az afrikai sertsépestis (ASP) járvány hatásai ... ...

Az év első kilenc hónapjában 10-12 százalékkal drágult a sertéshús, és a Magyar Húsiparosok Szövetségnek elnöke szerint további áremelkedésre kell számítani az afrikai sertsépestis (ASP) járvány hatásai miatt.

Az afrikai sertéspestis járvány miatt.

Az afrikai sertéspestis járvány miatt.

Szerbia ismét megnyitotta piacát a magyar friss sertéshús előtt,.

Szerbia ismét megnyitotta piacát a magyar friss sertéshús előtt, több mint egy éves tárgyalássorozat eredményeként - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel.

Ismét szállítható Szerbiába a friss sertéshús Magyarországról – jelentette be az Agrárminisztérium.

Szerbia ismét megnyitotta piacát a magyar friss sertéshús előtt, több mint egy éves tárgyalássorozat eredményeként - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint Szerbia ... ...

Egy éves tárgyalássorozat után született meg a döntés, mely feloldja a zárat, amit az afrikai sertéspestis tavaly tavaszi megjelenésekor létesítettek.

Egy éves tárgyalássorozat után született meg a döntés, mely feloldja a zárat, amit az afrikai sertéspestis tavaly tavaszi megjelenésekor létesítettek.

Lezárják a forgalom elől a Lánchidat, a budavári buszjáratok a belváros érintése nélkül közlekednek.

A külföldön dolgozó magyarok és külföldi magánszemélyek magyarországi munkavégzése kapcsán az adózás mellett kulcsfontosságú kérdés a társadalombiztosítás is. A Deloitte elemzésében ezzel a témával foglalkozott.

09. 30. 10:36 SZJA bevallás HR Portal

Személyi jövedelemadót a magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak kell fizetniük jövedelmük után.

Szembeötlő az a jövedelemnövekedés, ami A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány szja-felajánló körében mutatkozott a legfrissebb adatok alapján.