Legfontosabb témák

Kínában az állam 40 ezer tonna fagyasztott sertéshúst szabadít fel a tartalékaiból, hogy biztosítsa a stabil ellátást a január 25-i kínai holdújév előtt - írja az MTI. A húsmennyiséget december 12-én árverésen ... ...

Az év utolsó Privátbankár Árkosár-felméréséből kiderült, mennyivel drágábban tudhatjuk le idén a karácsonyi nagybevásárlást. Bár hónapok óta nem látott mértékben ugrottak meg az árak, a történelmi csúcsot egyelőre megúsztuk; az alapélelmiszerek és a gyümölcsök továbbra is az áremelkedés élmezőnyében vannak, a sertéshús jelentős drágulását pedig már a feldolgozott termékeknél is tetten érhetjük.

Jelentős bevételkiesést eredményezne a költségvetésnek egy áfacsökkentés, ám a fogyasztói árakon nem mutatkozna meg – mondta pénteken az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke egy Heves megyei szakmai rendezvényen.

ÁSZ: átgondolt értékelés szükséges az áfacsökkentés előtt.

Az általános forgalmi adó csökkentések hatásait értékelte a fenntartható kifehérítési folyamat szempontjából az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb elemzése és arra a következtetésre jutott, hogy ... ...

Immár kevesebb mint egy hónappal a naptári év vége előtt egyre több cég kénytelen azzal szembesülni, hogy kisebb-nagyobb fennakadásokkal is járhat, ha a Munka Törvénykönyvének (Mt.) megfelelve minden munkavállalójának kiadja az idei évben esedékes szabadságát. Ennek elmaradása akkor is jogszabálysértésnek számít, ha az adott időszakban a munkavállaló sem akar szabadságra menni.

A lengyel hentesek egyesületének vezetője szerint eljött a világvége a sertéshús piacán, ugyanis a kínai sertéspestisjárvány miatt megfizethetetlen szintre nőnek az árak. Az élő sertés Lengyelországban ... ...

Elkezdtek szigorítani a hatóságok, és egyre komolyabb büntetéseket róttak ki idén az uniós adatvédelmi előírások megsértéséért. A GDPR ellen vétő cégeket több mint 135 milliárd forint értékű büntetés megfizetésre ... ...

Míg 2015-ben 25,3 kg sertéshúst fogyasztott egy átlag magyar, addig ez a szám 2019-re elérte a 29 kg-t. A vásárlók egyre tudatosabban keresik a minőségi hazai termékeket és szem előtt tartják az egészségtudatos táplálkozás irányelveit is. Többek között ezek derültek ki a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének 276 fogyasztó bevonásával készült felméréséből.

Aki az utóbbi időben sertéshúst vagy húskészítményt vásárolt, az keserűen tapasztalta, hogy az árak durván elszaladtak. A kormány azonban egyelőre nem kíván semmi tenni, derült ki az agrárminiszter válaszából. Miközben a mozgástér valóban szűk, nem biztos, hogy le tudja magáról tolni a kormány a kérdést. Véleménycikk.

Az agrárminisztert a sertéshúsfélék és a belőlük készült termékek árának drasztikus emelkedéséről kérdezte a jobbikos politikus. A válasz már-már egészen komikusra sikeredett.

Egy kereszténydemokrata politikus csökkentené így a károkat. A javaslat visszamenőlegességet tartalmaz. Az indoklás szerint a sertéspestis miatt szükségessé vált a vaddisznó állomány ritkítása, ami hatóságilag előírt kötelezettség.

Természetesen egy kereszténydemokrata képviselő jegyzi a módosító javaslatot.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) mostantól milliós büntetéseket szab ki influencerekre, marketinggel kapcsolatos jogsértéseknél. A GVH szigorúbb fellépése miatt fontos tudni, milyen tartalmat kell kötelező jelleggel feltűntetni a véleményvezéreknek egy reklámozást szolgáló posztban, és hogyan kell a hirdetőknek leszerződni a véleményvezérekkel. A felelősség ugyanis egyaránt érinti az influncert és a reklámozót.

Két héttel ezelőtt a hungarikumnak számító téliszalámi kilója még átlagosan 7343 forint volt, a múlt héten azonban már 7922 forintért lehetett ennyit vásárolni belőle. A brutális mértékű áremelkedés hátterében az afrikai sertéspestis árfelhajtó hatása áll.

Az afrikai sertéspestis miatt elszálltak az alapanyagárak, aminek hatása már a fogyasztói árakban is megjelenik.

Az ellenőrzött webáruházak 90 százalékánál találtak valamilyen jogsértését az elmúlt években - mondta Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Az ellenőrzött webáruházak 90 százalékánál találtak valamilyen jogsértését az elmúlt években - mondta Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős ... ...

Az állatok szállítása kapcsán sem érvényes Sertés Szállítólevelet, sem Állategészségügyi Bizonyítványt nem tudtak bemutatni az érintettek.

2017 óta él az a szabály, amely szerint a súlyos jogsértést elkövető webáruházakat a fogyasztóvédelmi hatóság közzéteszi egy listán. Idén negyedével több online bolt követett el vétséget, mint tavaly ilyenkor ... ...

Sok ügyfél szabadulna az Abbázia-csoport sok évtizedes, kőbe vésett üdülési jogi szerződéseiből. Most már a szállodacsoport is szabadulna tőlük, cserébe benyelne pár évnyi áfacsökkentést, ráadásul rájuk hárítaná az új turisztikai adót.

Az amerikai hatóságok szerint a kubai tárcavezető „parancsnoki felelősséget” visel a durva venezuelai jogsértésekért.

A gabonák viszont sokkal olcsóbbak lettek, és a zöldség-gyümölcs árfolyam is csökkent, így összességében alig nőttek a mezőgazdasági termelői árak a kilencedik hónapban.