Legfontosabb témák

Kárpátaljáról jöhetett be a vírus.

Ha a nagy sertéshús-exportáló országokat kitiltják, készleteik az európai piacra kerülhetnek, és lenyomhatják az árakat.

Bemutatkozott a parlamentben Nagy István, a következő földművelésügyi miniszter.

A nemzetgazdasági tárca szerint ha nem lett volna áfacsökkentés, még jobban emelkednek az éttermi árak.

Legalábbis a vendéglátásban, ahol még növekedtek is az árak, de a tojás és a tej árában is csak részben jelent meg az adócsökkentés.

A tojás árában pedig csak félig jelent meg az alacsonyabb adó.

A Magyar Pékszövetség évek óta szorgalmazza a sütőipari termékek, mint alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését. A szervezet üdvözli, hogy meghatározó ágazati képviselők, vezetők támogatják a pékáru ... ...

Újra terítéken a sütőipari termékek 5 százalékos adókulcsa.

Hongkong és Grúzia is újranyitotta kapuit a magyar sertéshús előtt. Heves megye érintett területein azonban további vizsgálatokat tartanak, itt fennáll a korlátozás. Ukrajna, Szerbia, Japán, Tajvan, Szingapúr és Dél-Korea továbbra is korlátozza a behozatalt.

A korábbinál nagyobb kormányzati figyelmet érzékeltek az élelmiszeripari szereplők 2014 és 2018 között, de az ágazat teljesítménye még mindig az uniós versenytársaké alatt van. A szakmabeliek szerint az élelmiszeripar fejlesztése nélkül az alapanyag-termelők sem lehetnek sikeresek.