Az Impossible Foods újabb meglepő termékekkel rukkolt elő.

A gazdaságvédelmi akcióterv részeként a kormány a szálláshelyek áfáját 18 százalékról öt százalékra mérsékelte az idei évtől, ez a lépés 23 milliárd forintot hagy a vállalkozásoknál. Az áfacsökkentés és a digitális adatszolgáltatás pedig amellett, hogy fehéríti az ágazatot, hosszú távon garantálja a turizmus jövedelmezőségét.

Valószínűleg olyan lesz a kormány 2020-as gazdaságvédelmi akcióterve, mint a 2019-es volt: lesznek benne már bejelentett lépések, az adórendszer kisebb reszelgetése, célzott támogatások, esetleg egy kis célzott áfacsökkentés. Rég szükség lenne egy átfogó reformra, de a kormány eddig se mert belevágni, és most ráadásul 500 milliárdos megszorításra készül.

A két és fél éve termelő mohácsi vágóhíd éves viszonylatban 100 ezer tonna sertést dolgoz fel, felerészben belföldi piacra, felerészben exportra.

A GVH megállapította, hogy a Telenor Magyarország Zrt. jogsértést követett el egyes reklámjaival, mert több mint egy évig nem tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy 0 Ft-osnak vagy kedvezményes árúnak hirdetett készülékei díjának egy részét beépítette az előfizetői díjba, amely így magasabb lett, mint az azonos tartalmú és idejű elköteleződéssel járó előfizetéseké. A hatóság a jogsértésért 1,8 milliárd forintos bírságot szabott ki a vállalkozásra.

Fontosnak és sikeresnek nevezte a 2019-es esztendőt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a vajdasági tartományi képviselőház elnöke csütörtökön Újvidéken, ahol évértékelő sajtóbeszélgetést tartott. Hozzátette: a következő esztendő legnagyobb kihívása az általános választás lesz.

A szlovák hatóságok úgy látják, hogy sikerült legyőzni az országban a sertéspestist, ezért a borzalmas kór miatt bevezetett korlátozások feloldását kérik az európai Bizottságtól. Már e hónaptól feloldhatják ... ...

Kínában az állam 40 ezer tonna fagyasztott sertéshúst szabadít fel a tartalékaiból, hogy biztosítsa a stabil ellátást a január 25-i kínai holdújév előtt - írja az MTI. A húsmennyiséget december 12-én árverésen ... ...