Legfontosabb témák

Kétmilliárd forint támogatásra pályázhatnak a baromfi- és sertéstenyésztők - mondta Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Ötvenmillió forintnyi bírságot szabott ki a Provident Pénzügyi Zrt.-re a jegybank a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) meghatározására és felső korlátjára, az ezzel kapcsolatos ügyfél-tájékoztatásra, illetve a KHR-adatszolgáltatásra vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt. Ahogy az MNB fogalmazott: huzamosabb időn át a túlzott eladósodás veszélyének tették ki az ügyfeleket.

A magyar turizmus soha nem látott lehetőség előtt áll, új fejezet nyílik 2020. január elsejével, amikor a szálláshelyek 18 százalékos áfája 5 százalékra mérséklődik - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke az utazó magazin konferenciáján szerdán Budapesten.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Irodatechnikai és Pénztárgép Szervizek Országos Ipartestülete, valamint számos forgalmazó és szervizelő cég jogsértő magatartást tanúsított, amikor egyeztetett árakat és forgalmazói díjakat vezettek be a pénztárgépek éves felülvizsgálatára, valamint ezekre vonatkozó ajánlásokat is közzétettek. A hatóság a jogsértések miatt összesen mintegy hetvenmillió forintnyi bírságot szabott ki.

A turizmus szempontjából 2017-es és a 2018-as év csúcsév volt.

Az áfacsökkentés soha nem látott lehetőségeket jelent a turizmusban.

Ötvenmillió forintra bírságolta a Provident Pénzügyi Zrt.-t a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató (JTM) meghatározására és felső korlátjára, az ezzel kapcsolatos ügyfél-tájékoztatásra, illetve a központi hitelinformációs rendszerbe történő adatszolgáltatásra vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt.

A Pénzügyminisztérium szerint nem megy át az áfacsökkentés az árakon.

Béremelésre és beruházásokra fogja fordítani a turizmuságazat a kormány által csütörtökön bejelentett szálláshelyi áfacsökkentést. Nem lesz olcsóbb szállodában aludni. Nem lesznek olcsóbbak a magyarországi ... ...

Jelentős adócsökkentéseket tartalmaz a kormány által elfogadott 13+1 pontos gazdasági akcióterv. Kezdeményezik például az eva kivezetését, de áfacsökkentés is része a tervnek. A kormány tegnap tárgyalta ... ...

Az élő sertés kivitelének volumene 45 százalékkal növekedett, míg az import 14 százalékkal csökkent.

Az élő sertés kivitelének volumene 45 százalékkal növekedett.

Kimaradtak a forgalmi adó két és fél évvel ezelőtti csökkentéséből a munkahelyi menzák. A béremelések után, most az alapanyagárak is megugrottak, ezért a szakmai szövetség felmelegítené a témát.

Ismét itt vannak a legfrissebb adatok arról, hogy áll a voksolási arány. Komoly rekord van születőben az elmúlt idők EP-választásait tekintve, hiszen már most többen nyilvánítottak véleményt, mint 2014-ben. Komolyabb rendbontások egyelőre nem történtek a szavazóhelyiségekben, és a 150 méteres kampánycsend megsértéséről sem érkezett bejelentés.