Legfontosabb témák

Riasztóan kiterjedt az élelmiszer-hamisítás Lengyelországban: az ellenőrzések több mint felénél találtak szabálytalanságot, például a darált marhahúsként kínált áru sokszor valójában sertéshús. Évente ... ...

Egy amerikai akciósorozat előzetesének túl enyhe korhatár-besorolása, valamint egy ifjúsági műsorban közzétett, szabálytalan játékbolt-szponzoráció miatt szabott ki bírságot az RTL Klub szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A testület eredménytelennek nyilvánította a Körmend 99,8 MHz-es rádiós frekvencia pályázatát, míg egy miskolci és egy encsi frekvencia eljárásaiban az alaki vizsgálatok után nyilvántartásba vette az egyedüliként jelentkező Magyar Katolikus Rádió Alapítványt.

A nemzetközi jog megsértésének minősítette és elítélte Törökország katonai akcióját Szíriában a cseh parlament alsóháza, a képviselőház.

A fogyasztói árindex növekszik, a termelői hatéves mélyponton.

A házi sertések egyelőre megúszták, mondta az országos főállatorvos az M1-en.

Több mint egy éves tárgyalássorozat eredményeként Szerbia ismét megnyitotta piacát a magyar friss sertéshús előtt - tette közzé honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Vera Jourová ugyanolyan kemény fellépést ígér a jogállamiság megsértése terén, mint elődje, Frans Timmermans, de a civil szervezetek vagy a média segítése is fontos szerepet kaphat a következő öt évben - derül ki a cseh biztosjelölt európai parlamenti meghallgatásán.

Tovább drágulhat a sertéshús az afrikai sertéspestis hatásai miatt – közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. Éder Tamás szerint bár az év első háromnegyedében az élő sertés felvásárlási ára 30-40 százalékkal nőtt, a feldolgozott termékek árában ez nem jelenhetett meg. Ez viszont hosszú távon nem tartható. A hazai házisertésekben nem találtak eddig pestissel fertőzött állatot, emiatt egyre több piacot hódítanak vissza a magyar termelők és kereskedők. A vaddisznó állomány azonban továbbra is veszélyeztetett.

Trócsányi László megbukott Brüsszelben, Várhelyi Olivér lett az új magyar EU-biztosjelölt; a Dunántúlon is megjelent a sertéspestis; Mészáros Lőrinc cége bejelentkezett az ország ötödének áramellátására. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Szerbia ismét megnyitotta piacát a magyar friss sertéshús előtt,.

Szerbia ismét megnyitotta piacát a magyar friss sertéshús előtt, több mint egy éves tárgyalássorozat eredményeként - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel.

Szerbia ismét megnyitotta piacát a magyar friss sertéshús előtt, több mint egy éves tárgyalássorozat eredményeként - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint Szerbia ... ...

Egy éves tárgyalássorozat után született meg a döntés, mely feloldja a zárat, amit az afrikai sertéspestis tavaly tavaszi megjelenésekor létesítettek.

Egy éves tárgyalássorozat után született meg a döntés, mely feloldja a zárat, amit az afrikai sertéspestis tavaly tavaszi megjelenésekor létesítettek.

A vállalat és vezetője dolgozókat fenyegetett meg.

Jogerősen megsemmisítette egy romániai bíróság a megnyitásához szükséges területrendezési tervet.

A Kolozs megyei ítélőtábla jogerősen megsemmisítette az erdélyi felsőcsertési aranybánya megnyitásához szükséges területrendezési tervet, ami a környezetvédők szerint ellehetetleníti meghatározatlan időre ... ...

Újabb hét magánszemély nevével bővíti venezuelai szankciós jegyzékét az Európai Unió, az érintettek az emberi jogok súlyos megsértéséért felelősek a dél-amerikai országban - közölték szerdán névtelenséget kérő diplomáciai források.