Legfontosabb témák

Még mindig több százezren fizetik a válság előtt felvett – anno svájci frank alapú, ma már forint – lakáshitelüket. Az elmúlt években szinte mindenkit elkényelmesített, hogy a zsugorodó kamatok miatt folyamatosan csökkentek a havi törlesztőrészletek. A kamatemelkedés – és így a törlesztőrészletek emelkedése – azonban hamarosan bekövetkezik. Egy átlagos, 2007-ben 20 évre felvett lakáshitel példáján […] The post Egyedülálló lehetőséget kaptak saját megmentésükre a volt devizahitelesek appeared first on Bankmonitor.hu.

Négy évvel ezelőtt csaknem 500 ezer adós, 3500 milliárd forint értékű devizahitelét forintosították egyik napról a másikra. A forintosítással megszűnt az árfolyamkockázat, vagyis a forint gyengülése vagy erősödése nem befolyásolja közvetlenül a fennálló tartozások összegét, a havi törlesztők nagyságát. A kamatkockázat azonban megmaradt, ez pedig már az MNB-t is aggasztja. Szerencsére, van megoldás a problémára! […] The post Megmentené a volt devizahiteleseket az MNB! appeared first on Bankmonitor.hu.

Négy évvel ezelőtt csaknem 500 ezer adós, 3500 milliárd forint értékű devizahitelét forintosították egyik napról a másikra. A forintosítással megszűnt az árfolyamkockázat, vagyis a forint gyengülése vagy erősödése nem befolyásolja közvetlenül a fennálló tartozások összegét, a havi törlesztők nagyságát. A kamatkockázat azonban megmaradt, ez pedig már az MNB-t is aggasztja. Szerencsére, van megoldás a problémára! […] The post Újra megmentené a volt devizahiteleseket az MNB! appeared first on Bankmonitor.hu.

Az MNB szeretne ismét lépni az ügyben.

Csaknem 1200 milliárd forintnyi egykori devizaalapú jelzáloghitel kamata változik három havonta a mai napig. A jegybank szeretné, ha ezeket hosszabb kamatperiódusúra váltanák ki a kockázatok csökkentése ... ...

60 napon belül kell válaszolniuk az érintetteknek....

Első körben a NET programba tavaly év végén jelentkezők számíthatnak a levélre.

A Nemzeti Eszközkezelő megkezdi az ingatlanok visszavásárlásáról szóló tájékoztató levelek postázását.

A Nemzeti Eszközkezelő megkezdi az ingatlanok visszavásárlásáról szóló tájékoztató levelek postázását.

A Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt. megkezdi az ingatlanok visszavásárlásáról szóló tájékoztató levelek postázását - adta hírül a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtó és kommunikációs ... ...