Legfontosabb témák

Közel 600 középiskolás vett részt a Diákhitel Központ és a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi projektnapjain. A hat városba ellátogató rendezvénysorozat interaktív tanórával várta a diákokat, a projektnapot online kvíz-show zárta. Az összesített válaszok érdekes eredményeket hoztak: kiderült többek között, hogy a fiatalok hasonlóan fontosnak tartják az önálló pénzkezelést, mint a pénzügyi tudatosságot.

A gyorsuló infláció és a lassuló bérnövekedés miatt az 1970-es évek óta az idei első negyedévben először fordult elő, hogy a harmadik egymást követő negyedévben csökkent a brit háztartások...

A VW, a Skoda és az Audi autóiba is bekerült a nem mindig jól működő blokkolásgátló szoftver.

Rekord alacsonyra, 2,3 százalékra csökkent a szabad felhasználású Diákhitel1 konstrukció kamata július 1-jétől az első félévi 3,35 százalékról.

Csökkentettek a kamaton.

Rekord alacsonyra, 2,3 százalékra csökkent a szabad felhasználású Diákhitel1 konstrukció kamata július 1-jétől az első félévi 3,35 százalékról, a kötött felhasználású Diákhitel2 kamatlábát 3,45 százalékban határozták meg az eddigi 3,9 százalék helyett, de a hitelt felvevőket változatlanul fix 2 százalék terheli, az ezen felüli kamatrészt az állam állja kamattámogatás formájában.

Évente körülbelül 20 milliárd forintot folyósítanak.

Rekord alacsonyra, 2,3 százalékra csökkent a szabad felhasználású Diákhitel1 konstrukció kamata július 1-jétől.

A Balkán-félszigeten extrém, akár 40 Celsius-fok feletti forróság, míg Magyarországon a 30 Celsius-fokot el nem érő maximumok várhatók a következő napokban - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután Facebook-oldalán.

Az önkormányzatok segítségére is szükség lesz....

Egy friss kutatás szerint bevételtől függetlenül imádják az amerikaiak luxuscikkekre költeni a pénzüket, még azok is, akik nem feltétlen engedhetik ezt meg maguknak. A Deutsche Bank Research...

A tervezetteknek megfelelően, még júniusban döntést hozott a Miniszterelnökség az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) pályázatokról- írja a kormany.hu. A keretet 68 milliárd forintra megemelve, a...

A Snapdragon 450-nél csak a legszükségesebb módosításokat végezte el a tervezőcég.

Minden ötödik 200 millió és 15 milliárd forint közötti árbevétellel rendelkező kis- és középvállalkozás tervez beruházást a következő egy évben - derül ki a Budapest Bank országosan reprezentatív kutatásából. Azok a cégek, amelyek fejlesztenek, jóval magasabb arányban számítanak árbevétel-növekedésre. A legnagyobb beruházók az agrárvállalkozások, és a magasabb árbevétellel rendelkező kkv-k. A beruházások értékének egynegyedét finanszírozzák banki forrásból a cégek, emellett fokozatosan nő az uniós források szerepe is.

500-1000 Tesco-dolgozót várnak a jövő szombati tüntetésre a tescós szakszervezetek.

A nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések Top10-es listája szerint továbbra is a pénzügyi-gazdasági területek vonzzák legjobban a hölgyeket, de a Perfekt adatai szerint egyre többen választják a sportedzői képzést is.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő még februárban 40 milliárd forint keretösszegű nyílt közbeszerzést hirdetett a felügyelete alatt álló műemléki és nem műemléki épületek felújítására. A tender feltételei alapján ... ...

Pénzügyesként álmodják újra karrierjüket a magyar nők, a felnőttképzési tízes toplistából nyolc ehhez a szakmához kapcsolódik.

Pénzügyi-gazdasági és sportedzői képzések hódítanak a nők körében.

Jövő héten 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva. Azt írták: az általuk használt ECMWF (Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának) – modellje szerint a jövő hét derekán lesz egy rövid, de annál “brutálisabb hőhullám” Közép-Európában A június 29-re, jövő csütörtökre jelzett hőmérsékleti térképen ...

Jövő héten 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva.

Figyelmeztetést adtak ki több megyére....

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva azt írták: június 29-én, jövő csütörtökön Budapestre 38, Belgrádra 41 fokot jeleznek előre. Íme, 5 trükk, amelyek garantáltan elviselhetőbbé teszik a forró nyári napokat:

Brutális hőhullám jön. Nem mi mondjuk, hanem a Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központja.

Jövő héten 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva.

Ha az OPEC nem talál ki valamit, további olajár zuhanás várható.

Bár az egészségügyért felelős államtitkár álhírnek nevezte szerdán a dél-pesti kórházban tapasztalt tömeges felmondást, most a hvg.hu is úgy értesült, hogy a dolgozók tényleg a svéd bútoráruházat...

Várat magára az éves csúcs tesztelése a bankpapírnál.

Egészséges Budapest Program (EBP) néven indul egészségügyi fejlesztési program a fővárosban és Pest megyében, az idén 40 milliárd forintos keretösszeggel - jelentette be egy mai sajtótájékoztatón az...

Jut egy kis pénz az egészségügyre, egy onkológiát újítottak fel.

Az év első négy hónapjában több mint 4500 igénylést adtak le a Családi Otthonteremtési Kedvezményre.

Az lenne a kérdésem hogy ha 1963-ban születtem, és 1981 08. 01.- től folyamatosan munkaviszonyom van , 31 év Magyarországon 5 éve Németországban , hivatalos bejelentett munkaviszony , szóval a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjt igényelhetem -e és mikor? Beszámítják- e a külföldön ledolgozott éveket?

1978.06.12-2011.12.31.-ig számolták össze az időmet három tétel szerepel: Szolgálati idő: 32 év 79 nap; nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjhoz jogosultsági idő:29 év 171 nap: ebből kereső tevékenységgel járó jogviszony: 26 év 227 nap. A megállapítás óta is folyamatos munkaviszonyban állok. Kérem legyen szíves segíteni annak kiszámításában hogy előreláthatólag mikor mehetnék nyugdíjba a nők 40 éves programmal.

A 2020-ban diplomát szerző nők generációja lehet az első, amelyik már ugyanannyi fizetésért dolgozhat, mint férfi kortársai. Egy felmérés szerint a digitális képességek magas szintű elsajátítása és a tudatos karrierépítés lehetővé teszi, hogy közel 40 évvel korábban megszűnhessen a nemek közötti bérszakadék.

Negyven milliárd forinttal több forrás jut 2018-ban a kultúrára - jelentette ki a területért felelős államtitkár a jövő évi költségvetés csütörtöki végszavazását követően a harmadik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) megnyitóján.

Országos mozgalommá látszik dagadni a Tesco-dolgozók elégedetlensége. A cég alkalmazottainak 70 százaléka fizikai dolgozó, az ő esetükben bruttó 165 ezerre tervezik emelni a bért, a szakszervezetek azonban bruttó 200-at szeretnének.

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI. A csökkentéssel a benzin átlagára 339 ... ...

Eddig nem lehetett tudni szinte semmi konkrétumot az Orbán Viktor által felvetett panelbontási programról, most viszont a mintavárosként funkcionáló Hódmezővásárhely költségvetési tervébe viszont megjelent egy tekintélye összeg.

Egyeztetések, a német program vizsgálata, számos felmerülő kérdés a mikortól a hogyanig. Nagyjából ennyit lehetett tudni a panelek visszabontásának ötletéről. Egészen mostanáig.

Pénteken nagyobbat, tegnap kisebbet estek a vezető technológiai részvények, s a befektetők máris azon aggódnak, végleg keresztet kell-e vetni nagy áremelkedésre. A vezető cégek értékéből eltűnt 140 milliárd ... ...

Felturbózhatják a népszerű látványelemet.

Megakadhat a hazai index pozitív momentuma.

Elkülönítettek 30 milliárdot az Európai Maccabi Játékokra.

Tizenegy ember életét vesztette és mintegy negyvenen megsérültek, amikor vasárnap lefordult egy töltésről egy zarándokokat szállító autóbusz az oroszországi Petropavlovszk-Zabalkajszkij környékén.

A propagandaoldallá silányult médium kiadója az Email 2.0-ra kapott pénzt, bármit is jelentsen az.

A Fidesz házi elemzője, a Századvég is jól járt: 123 millió forint közpénz üti a markát.

¯_(ツ)_/¯ ¯_(ツ)_/¯ ¯_(ツ)_/¯ ¯_(ツ)_/¯

Ezúttal az MFB közbeszerzésén nyert Balásy Gyula médiaügynöksége.

Tavaly szeptemberben kezdte el építeni a WING Zrt. az Ericsson Házat, amely a svéd vállalat új magyarországi székháza, egyúttal egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központja lesz. A XI. kerületi Duna-parti, hatemeletes, 24 ezer négyzetméter alapterületű épület mostanra érte el legmagasabb pontját. Az építkezés a tervek szerint halad és 2017 végére készül el.

A kisvállalkozások életében egyre jelentősebb szerep jut a Facebooknak a törzsvásárlókkal való kapcsolattartásban, a vevők megtartásában és újak bevonzásában, valamint a növekedés támogatásában. Az alábbi tippek segíthetnek a Facebook-profilok, hivatalos vállalati Facebook-oldalak, és így közvetve a vállalkozások biztonságának megőrzésében.

16-25 éveseknek rendeztek vállalkozói workshopot.

Szeptembertől kezdve a kínai bankoknak jelenteniük kell a felügyeletnek minden egyes alkalmat, amikor ügyfeleik 1000 jüannál - azaz körülbelül 40 ezer forintnál - többet költenek külföldön. A...

Szeptembertől kezdve a kínai bankoknak jelenteniük kell a felügyeletnek minden egyes alkalmat, amikor ügyfeleik 1000 jüannál - azaz körülbelül 40 ezer forintnál - többet költenek külföldön. A...

1978. szeptemberétől dolgozom. Már nagyon várom a 40 éves nyugdíjba menetelt. 1987.szeptember 13-tól, 1989 október végéig külföldi kiküldetésben dolgoztam Tengizben. Hivatalos munkaszerződéssel. A kérdésem az lenne, hogy erre az időszakra kedvezményt kapok-e, amivel esetleg korábban eltudnék menni nyugdíjba, mint jövő év vége?