Legfontosabb témák

Az MNB oldalán jelent meg a hír, miszerint 40 millióra büntették az Interactive Ltd.-t, tiltott pénzügyi tevékenységért. Ez nem az eredeti amerikai Interactive Brokers, csak annak nevére hajazó bolgár társaság. Nem először látunk ilyet, elég csak a Fortress-re gondolni, aki szintén egy amerikai cégre emlékeztető névvel csalt ki sok milliárd forintot óvatlan magyar befektetőktől. Szóval legyél körültekintő, attól még, hogy

Pár hét múlva, június 18-én bezár a TIT Budapesti Planetárium. Az épület beázik, a műszaki felszerelés teljességgel elavult. A Planetárium teljes körű megújítása kb. 3 milliárd forintot emésztene fel, de mivel hiánypótló oktatási kiegészítés, ennek egyszerűen meg kell valósulnia. Forrás: GazdaságTV.hu

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése miatt 40 millió forintra bírságolta a bolgár székhelyű Interactive Ltd.-t, három közreműködő magánszemély pedig 7 millió forint büntetést kapott. Ezen felül a jegybank véglegesen megtiltotta a cégnek, hogy az MNB engedélye nélkül pénzügyi szolgáltatási tevékenységet végezzen - közölte az MNB hétfőn az MTI-vel.

A jegybank a visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése miatt bírságolt.

A legtöbb háziorvos Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Somogy és Tolna megyéből hiányzik. Évente 250-300 új háziorvosra lenne szükség ahhoz, hogy 2025-re ne maradjon 900 ezer ember állandó háziorvos nélkül.

Az MSZP kongresszusa megválasztotta a párt miniszterelnök-jelöltjének Botka László szegedi polgármestert.

Középtávon nagyon valószínűnek tartja az orosz központi bank, hogy hordónként 40 dollárra esik vissza az olajár - jelentette ki Kszenyija Judajeva, a pénzintézmény első elnökhelyettese pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Középtávon nagyon valószínűnek tartja az orosz központi bank, hogy hordónként 40 dollárra esik vissza az olajár – jelentette ki Kszenyija Judajeva, a pénzintézmény első elnökhelyettese pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján. Judajeva elmondta, hogy az Oroszországi Föderáció Központi Bankja tartja magát az úgynevezett “költségvetési szabályhoz”, amely eleve 40 dolláros olajjal számol. Szavai szerint a bank figyelemmel követi az ...

Milliós összegekről van szó fejenként....

Erről Orbán Viktor beszélt a program utolsó állomásán, Hódmezővásárhelyen.

A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek „középpontjába a kétgyermekes családokat állítják” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, a gyermekvállalást ösztönző akciótervet.

A kormány tovább növeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek "középpontjába a kétgyermekes családokat állítják" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, közölve: 2018 a családok ... ...

Az a kérdésem,aki a nők 40+ program keretében mennek nyugdíjba jár-e nekik utazási kedvezmény?

A HP sem maradt adós a Kaby Lake processzorokkal frissített notebookjaival, a gyártó mindjárt négy modellel is előrukkolt, amelyekkel a Windows 10-es hibrid és hagyományos notebook kategóriákat is igyekszik lefedni.

Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást - közölte Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

Több mint 430 ezren módosítás nélkül fogadták el a NAV által készített szja-bevallás tervezetet.

Az újraválasztott iráni elnök azt ígéri, hogy országa hátat fordít a szélsőségeknek, és nyit a világ felé. Ezt részben eddigi elnöksége alatt is lehetett már látni, de most talán komolyabb lehetősége lesz ennek megvalósítására. A világnak, különösen Amerikának érdemes ezt észrevenni, hisz a világ egy súlyos gócpont helyett egy békés, stabil országot kaphat.

Az árfolyamgát programban korábban részt vevő adósok 40 százalékánál 6-8 ezer forinttal emelkedik a havi törlesztőrészlet - derül ki a jegybank elnökének írásos válaszából, amely a parlament.hu oldalon olvasható.

Az árfolyamgát programban korábban részt vevő adósok 40 százalékánál 6-8 ezer forinttal emelkedik a havi törlesztőrészlet – derül ki a jegybank elnökének írásos válaszából, amely a parlament.hu oldalon olvasható. Matolcsy György Tóth Bertalannak, az MSZP frakcióvezetőjének kérdésére adott tájékoztatást a volt árfolyamgátasok terheinek növekedésével kapcsolatban. A 2011-ben indult programban részt vevők 60 hónap haladékot kaptak ...

Matolcsy György jegybankelnök összegezte a változásokat és az adósságállományt.

Az árfolyamgát programban korábban részt vevő adósok 40 százalékánál 6-8 ezer forinttal emelkedik a havi törlesztőrészlet – derül ki a jegybank elnökének írásos válaszából, amely a parlament.hu oldalon olvasható.

Felsorakoztatta legújabb notebookjait a Lenovo, a gyártó mindjárt három szériát is frissített, a konzmer IdeaPad, a gamer Legion és a hibrid Flex sorozat sem marad új gépek nélkül.

Az amerikai luxusáruház-lánc, a Neiman Marcus is rült arra a divathullámra, amely ócskának, koszosnak látszó, valójában azonban híres tervezők által megálmodott ruhadarabokkal kápráztatja el a vásárlókat. A pénzes vásárlókat. Most egy Maison Margiela által tervezett tornacipővel rukkolt elő, amelynek ára meghaladja az 1400 dollárt (400 ezer forint).

Mintegy 50 milliós költséggel "büszkélkedtek" a megbízók, az '56-os Emélkév slágerének szánt „Egy szabad országért”című számnál, a hvg.hu információi szerint azonban az "csak" 10 millióba ... ...

Újabb fejleményhez ért az Adidas eladásával kapcsolatban indult, botrányos kártérítési ügy.

Körülbelül ennyi lenne a 13. havi nyugdíj visszavezetése.

18 szálló építésére van pénz az államtitkár szerint.

Még tíz napig pályázhatnak diákhitel ösztöndíjra azok a 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemisták és főiskolások, akiknek hatályos diákhitel szerződése van és tanulmányi eredményük kiváló.

Ellenállásai átlépése után lassított le a bankpapír.

Fontos akadályokat lépett át a bankpapír pénteken.

Anyukám betöltötte a 40 éves kedvezményes nyugdíjt, július 17-én tölti az utolsó munkanapját. Az első dolog ami érdekelne hogy ha addig az időig elmenne betegállományba, az mennyire érinti az utolsó munkanapját? Tovább húzódna, vagy marad a július 17?! A másik kérdésem, maradt még 18 nap szabadsága, ezt a 18 napot akkor veszi ki amikor ő akarja, vagy a munkáltató dönti el?

Idén ünnepelte nyolcadik évfordulóját a részvénypiacok történetének második leghosszabb ideje tartó ralija, ennek ellenére vannak olyan guruk, akik idén további emelkedést várnak, közéjük tartozik...

Alig fél évet élt a IX. kerületi polgármester titkárnőjének rokona a Ráday utcai felújított lakásban, és már 8,5 millió forintért megvehette a 71 négyzetméteres bérleményt. 4 évvel később 49 millióért eladta. A polgármester a piaci árak emelkedésével magyarázta a busás hasznot.

Egy lépés az egészségért elnevezéssel indul útjára a CIB Bank és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös programja.

Egy lépés az egészségért elnevezéssel indul útjára a CIB Bank és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös programja.

Kitartóan emelkedett a hazai index, miután sikeresen hagyta el szimmetrikus háromszögét.

Az amerikai hírszerzés orosz hackertámadások veszélyére figyelmeztette a választási kampány idején Emmanuel Macron francia elnökjelöltet.

Még hét napig, május 15-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket a Diákhitelre jogosult hallgatók. Aki kifut a határidőből, legközelebb csak a 2017/2018-as őszi tanévben juthat pénzhez.

Még hét napig, május 15-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket a diákhitelre jogosult hallgatók. Aki kifut a határidőből, legközelebb csak a 2017/2018-as őszi tanévben juthat pénzhez.

Május 15-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket a diákhitelre jogosult hallgatók, aki kifut a határidőből, legközelebb csak a 2017/2018-as őszi tanévben juthat kölcsönhöz - közölte a Diákhitel Központ kedden.

Dél-Koreának aktívabb diplomáciai szerepet kell játszania az északiak atomprogramjának megfékezésében – ezt mondta a mai elnökválasztásokon esélyesnek tartott jelölt. Az országban a korrupcióba keveredett korábbi elnök leváltása miatt tartanak előrehozott választást.

Aki néhány napon belül nem adja le az igénylési kérelmét, legközelebb csak az őszi félévben juthat pénzhez.

Segítséget kérek abban, hogy eltájékozódjam a következő kérdésben: a nők 40 éves jogosultsági idejében beleszámítják az ipari iskolai éveket. Elküldte a nyugdíjhatóság a kiszámított időmet, de nem számította bele ezeket az éveket (3 év). Mi a szabály erre és mit tehetek, hogy beleszámítsák a jogosultsági időbe ezt?

Segítséget kérek abban, hogy eltájékozódjam a következő kérdésben: a nők 40 éves jogosultsági idejében beleszámítják az ipari iskolai éveket. Elküldte a nyugdíjhatóság a kiszámított időmet, de nem számította bele ezeket az éveket (3 év). Mi a szabály erre és mit tehetek, hogy beleszámítsák a jogosultsági időbe ezt?

A vasárnapi választás előtti utolsó elnökjelölti vitában a jelöltek, Marine Le Pen és Emmanuel Macron újra bemutathatták programjaikat, és a piac le is reagálta a vita kimenetelét. Alapvetően úgy vélik a befektetők, hogy Macron az esélyes, és ez megerősödött a szerdai tévévitában. A vita főbb pontjai a következők voltak: A fennálló rendszert kritikája Ez a téma volt a Front National vezetőjének, Le Pennek az erőssége. Emmanuel Macron is a fennálló rendszert kritizáló jelöltként indult, de Le Pen emlékeztette arra, hogy 2012 óta aktí...

A legdurvább forgatókönyvvel már nem kell számolni.

A csütörtöki francia napilapok példátlanul durvának, zavarosnak és alacsony színvonalúnak értékelték a francia elnökválasztás két jelöltjének, a favoritnak számító centrista Emmanuel Macron és a jobboldali ... ...

Nincs olyan téma, amiben egyetértene Le Pen és Macron.

A képzési lehetőségeket tartják a legfontosabbaknak munkahelyi ösztönzők között a magyarországi turizmus-vendéglátásban dolgozók, valamint a területen tanuló diákok – derül ki a Danubius Hotels Group és az Employ Your Brand hr-kommunikációval foglalkozó szakportál közös kutatásából. A szektorban mind a szakmai továbbképzések, mind a nyelvi képzések iránt jelentős igény mutatkozik, ugyanakkor az utóbbiaknak a tanulók valamivel nagyobb jelentőséget tulajdonítanak. A folyamatos szakmai fejlődés fontosságát a kutatás elemzői szerint mindenekelőtt az Y-generáció térnyerése magyarázhatja, amelynek tagjai versenyképességük zálogaként tekintenek a képzésekre, ami ösztönzőleg hat az idősebb generációkra is.

Éles, személyeskedő támadásokkal kezdődött szerda este a francia elnökjelöltek televíziós vitája négy nappal a második forduló előtt. A szuverenista Marine Le Pen "a féktelen globalizáció" jelöltjének nevezte centrista riválisát, Emmanuel Macront, aki a radikális Nemzeti Front jelöltjét "a kudarc szellemiségével" és "hazugságok terjesztésével" vádolta meg.

Az amerikai Virginiában élő 72 esztendős Zahra Azizkhani 850 ezer dolláros (242 millió forint) kártérítési pert indított a Quatar Airways ellen. A nő szerint az egyik utaskísérő leforrázta kávéval, emiatt súlyos égési sérüléseket szenvedett. A cég tagad.

A szélsőséges időjárás és a nagy hideg miatt mintegy 40 ezer hektárt sújtott fagykár, az érintett termelők nehéz év elé néznek - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatornának.

Jól értem, hogy akkor szinte senki sem jogosult végkielégítésre, aki él a nők kedvezményes nyugdíjba vonulási (40 év utáni) lehetőségével? Hiszen a nyugdíjkérelmet csak úgy adhatja be, ha már a munkáltatója felé felmondott, és a felmentési, felmondási idő lejárt. Azonban, amikor jogosult lehetne eredetileg a végkielégítésre, a felmondás miatt pedig már nyugdíjasnak tekintik? Holott éppen a két eset között van, ill. egyik a másikra és viszont utal?

A fagykár komoly, a legjobban az alma és a szőlő sínylette meg a szélsőséges tavaszi időjárást az országban.

Anyukám 1960.09.01-én született és 5 napja kapta meg a nyugdíj-folyósítótól az összesített éveit. Sajnos nincs még meg a 40 éve, csak 32 igazolt, de dolgozott kb-2-3 évet a 90-es évek elején magáncégeknél, ahol nem volt bejelentve. Az a kérdésünk, hogy érdemes e ezekkel az évekkel foglalkoznia? Mert hallottuk, hogy esetleg tanukkal bizonyíthatná ezeket az éveket is. Illetve azt is hallottuk, hogy ezeket a vállalkozókat ennek kapcsán megbüntetnék. Mire lehet ilyenkor számítani, esetleg több milliós büntetésre? Mert mi kis településen élünk, és ezt nem szeretné felvállalni az Anyukám.

1981 szeptember 1-én álltam munkába határozott idejű szerződésem volt 1982. december 31-ig. 1982 augusztusában született első gyermekem akivel gyeden voltam, majd gyesen és 1985 májusában született a második gyermekem akivel 1988 novemberig voltam gyeden, majd gyesen. Kérdésem, hogy a nők 40 éves nyugdíjba vonulásába beszámít a gyesen töltött idő, mivel a munkaviszonyom gyes közben szűnt meg.

1998 óta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen. 2017 május 6-tól nyugdíjas leszek a nők 40 lehetőséggel. Kérdésem a következő: jár-e nekem felmondási idő, esetleg végkielégítés.

A miniszter szerint főleg a szőlőben és a gyümölcsösökben esett kár, a legtöbb Bács-Kiskun megyében.

Közel egy tucat gyógyszer-nagykereskedelmi engedéllyel rendelkező cég tárolta a készítményeit azon a telephelyen,