Legfontosabb témák

Egy állami vállalatnál dolgozom és rövidesen szeretném igénybe venni a nők 40 éves kedvezményes nyugdíját. A kérdés számomra az,hogy ha egy Bt. beltagja vagyok, akkor is igénybe vehetem, vagy adjam át a tagságomat másnak?

Január 16-i hatállyal lemondott a Diákhitel Központ (DK) Zrt. igazgatósági tagságáról, annak elnökségéről Adamecz Péter - tette közzé a DK hétfőn a BÉT honlapján. A közlemény ismerteti: a Polgári Törvénykönyvről ... ...

Január 16-i hatállyal lemondott a Diákhitel Központ (DK) Zrt. igazgatósági tagságáról, annak elnökségéről Adamecz Péter - tette közzé a DK hétfőn a BÉT honlapján.

Január 16-i hatállyal lemondott a Diákhitel Központ (DK) Zrt. igazgatósági tagságáról, annak elnökségéről Adamecz Péter - tette közzé a DK hétfőn a BÉT honlapján. A közlemény ismerteti: a Polgári...

Az idén lesz negyven éve, hogy megnyitották Párizs egyik legvitatottabb építészeti látványosságát, a Pompidou központot, és az évfordulón mintegy százmillió eurót költenek az épület felújítására.

Országszerte jelentős mennyiségű hó hullott szombat reggelig, Kékestetőn már 40 centiméteres a hó vastagsága. Jelenleg az ország keleti felében többfelé havazik.

Országszerte rengeteg hó hullott szombat reggelig, Kékestetőn már 40 centiméteres a hó vastagsága.

Jelentősen, 16 százalékkal növelte a Mol részvényeire adott célárát a Bank of America Merrill Lynch, mely így már 26 400 forint. Mivel az új célár 26 százalékkal magasabb az aktuális tőzsdei...

Ha Párizs és Berlin nem támogatja az eurót, akkor az tíz éven belül megszűnik - mondta a friss közvélemény-kutatások szerint akár végső győzelemre is esélyes francia elnökjelölt. Emmanuel Macron...

OKJ esti továbbképzésben tanulónak kell-e egészségügyi járulékot fizetni?

Vegyesen indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon, az előző napi szintén vegyes zárás után.

Több forgatókönyv is a döntéshozók asztalára kerül a mai tanácskozáson, hogyan bonyolítsák le a labdarúgó világbajnokságokat.

Túl meleg volt télen, nem fogytak a téli ruhák.

A Magyar Posta 2,6 millió Erzsébet-utalványt kézbesített, a küldemények több mint 98,5 százalékát átvették az ügyfelek múlt péntekig - tájékoztatta a posta hétfőn az MTI-t.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 180 millió forint bírságot szabott ki a luxemburgi Indumet S.A. társaságra, illetve 210 millió forintos bírsággal sújtotta a magyar R-TAIL Concept Kft.-t engedély nélküli követelésvásárlási tevékenység miatt - közölte a jegybank hétfőn.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 180 millió forint bírságot szabott ki a luxemburgi Indumet S.A. társaságra, illetve 210 millió forintos bírsággal sújtotta a magyar R-TAIL Concept Kft.-t engedély nélküli követelésvásárlási tevékenység miatt – közölte a jegybank hétfőn az MTI-vel. A jegybank mindkét ügyet a jogosulatlan követelésvásárlások visszaszorítására indított vizsgálatsorozata keretében tárta fel, és mindkét ügyben ...

Az MNB 180 millió forint bírságot szabott ki a luxemburgi Indumet S.A. társaságra, illetve 210 millió forintos bírsággal sújtotta a magyar R-TAIL Concept Kft.-t engedély nélküli követelésvásárlási...

Lehet, hogy unalmasan fog hangzani, de újabb mindenkori csúcs! Már 33000 pontról beszélünk. Suttognak már a brókerek a 40000-45000 pontos magasságokról. Hűha, amikor ezek a hangok is megjelennek, akkor már közeleg a vég? Na ez az, amit senki sem tudhat, de a túlzott optimizmus sem mindig jótékony a piacoknak. Meglátjuk… Reggeli elemzés Nemzetközi Értékelés Minden ...

A munkaerőhiánynak elsősorban demográfiai okai vannak, a munkaképes korú népesség fogyása miatt évente 40-50 ezerrel kevesebb ember dolgozik Magyarországon és a probléma vélhetően még évtizedekig fennáll majd - mondta a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy már több, mint 20 éve itthon vagyok a bátyámmal ápolásin. Aki 100 százalékos rokkant. Ott kellett annak idején hagynom a munkahelyemet, hogy tudjam ápolni, mert nem akartam otthonba adni. Munkaviszonyom 20 évig tartott. Szeretném tudni, hogy ez a 20 évnyi ápolási, és a 20 évnyi munkaviszony beleszámít-e a 40 évbe, mert én nem a gyermekem ápolom,hanem a testvéremet.

Bulgáriában 40 százalékkal csökkent a migránsok száma 2016-ban a megelőző évhez képest, csak decemberben 60 százalékkal kevesebben érkeztek a balkáni országba, mint egy évvel korábban - jelentette be a belügyminiszter szerdán a kormány ülésén.

Jelenleg gyakornokként dolgozom HR-esként (generalista) egy SSC-nél. A ba diplomámat idén fejezem be, pszichológia szakon, és lesz fél év üresjáratom. Érdemes megcsinálni egy bérszámfejtői OKJ-t? Melyik felnőttképzőnek színvonalasabbak az ilyen jellegű képzései, melyiket éri meg megcsinálni?

8600 felé nyílhat meg az út a bankpapír előtt.

Csaknem 140 millió forint pályázati támogatást nyert el energetikai korszerűsítésére a zalaegerszegi Kaffka Margit Kollégium - közölte a Klebelsberg Központ kedden az MTI-vel.

A román turisták mintegy 40 millió eurót költöttek a szilveszteri vakációra romániai és külföldi üdülőhelyeken - közölte kedden a román idegenforgalmi vállalkozók szövetsége.

Egyelőre nem tudta maga mögött hagyni lokális csúcsát a bankpapír.

A Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet a szilveszteri hétvégén is megőrizte vezető helyét az észak-amerikai kasszasikerlistán. A film péntektől vasárnapig újabb 50 millió dollárral növelte bevételét, amely így már elérte a 400 millió dollárt, azaz a 118 milliárd forintot.

Az emelkedő csatornában próbálhat tovább emelkedni a bankpapír.

A kőolaj világpiaci ára stabilizálódhat.

A kőolaj világpiaci árának stabilizálódására és literenként 400 forint alatti magyarországi üzemanyagárakra számítanak az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők az idén. Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség ... ...

1976 szilveszterén indult meg a forgalom a budapesti 3-as metró első szakaszán, a Deák tér és a Nagyvárad tér között. A következő években újabb részekkel bővült, ma pedig már a metróhálózat leghosszabb vonala a 3-as – és felújítás elmaradása illetve csúszása miatt egyben a legleromlottabb is jelenleg.

1976 szilveszterén indult meg a forgalom a budapesti 3-as metró első szakaszán, a Deák tér és a Nagyvárad tér között. A következő években újabb részekkel bővült, ma pedig már a metróhálózat leghosszabb vonala a 3-as – és felújítás elmaradása illetve csúszása miatt egyben a legleromlottabb is jelenleg.

Ma 40 éve, 1976. december 31-én adták át a budapesti M3-as metróvonal első szakaszát, a Deák Ferenc tér és a Nagyvárad tér között. A kezdetben 4,1 kilométer hosszú vonal gyorsan bővült, 1980-ban,...

Tovább csökken a Diákhitelek kamata a következő fél évben. A Diákhitel Központ 3,35%-ban határozta meg a szabad felhasználású Diákhitel1 kamatát a 2017. január 1-je és június 30-a közötti időszakra vonatkozóan. A kötött felhasználású Diákhitel2 ügyfelekre eső kamatlába az állami kamattámogatás folytán továbbra is fix 2%.

Suriname-i dollár, egyiptomi font és venezuelai bolivár - három feltörekvő piaci deviza, ami még sokáig emlegetni fogja az idei évet. Bár az első kettő is jelentős esést szenvedett el a dollárral...

Lokális csúcsához érkezett meg a bankpapír.

Rendkívüli óvintézkedésekkel készülnek Kölnben a szilveszterre, a németországi nagyváros vezetésének szerdán ismertetett tervei szerint 2400 rendőr és biztonsági ember dolgozik majd azért, hogy megelőzzék az egy évvel korábbi szexuális támadásokat. A kölni belvárosban 1500 rendőr teljesít szolgálatot, ami tízszer több az egy évvel korábbinál. Háromszázan a szilveszterezők között járőrőznek majd háromfős egységekben, láthatósági mellényt viselnek, ...

A lakáspiac élénkülése miatt jelentős növekedésre számítanak a pénzintézetek az új lakás vásárlásához vagy építéséhez kapcsolódó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylésekben jövőre, az OTP-nél idén már duplájára nőtt az új lakást vásárlók aránya pár hónap alatt. Banki körkép.

Leginkább az infokommunikációval és a gépgyártással foglalkozó cégeknél gond a képzett munkaerő utánpótlása.

Ezt adták nekünk a brüsszeliták, rekordot dönt az ország.

Csaknem 400 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást kapott Komló, amelyet a település "legrosszabb állapotú útjának" felújítására fordítanak - közölte a mecseki város önkormányzata. A közleményben ... ...

Csaknem 400 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást kapott Komló, amelyet a település "legrosszabb állapotú útjának" felújítására fordítanak - közölte a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

Elgépeltük, törölték, valami hiba csúszott a számításba – aki számítógépet használ, legalább egyszer az életében már találkozott a 404-es hibakóddal. Ez mind a felhasználónak, mind az oldal üzemeltetőjének egy apró, de megkerülhetetlen kellemetlenség a digitális világban. Ha azonban az oldal üzemeltetője egy kicsit kreatív, úgy nem csak egyedi, de akár szerethető is lehet a hibaüzenet.

Stadion in Szekesfehervar wird umgebaut

Már több mint 400 ezer szócikk jelent meg a magyar nyelvű Wikipédián, amely 2003-ban indult, két évvel az angol nyelvű oldal után. A fordulópontot elérő cikk egy tájfutó életéről szól.

2011 óta összesen 75 milliárd forintnyi tőkeigénnyel fordultak a magyar kis- és középvállalkozások a Széchenyi Tőkebefektetési Alaphoz (SZTA), amely az igényeket megvizsgálva mintegy 13 milliárd forintot fektetett ezekbe a vállalkozásokba. Öt év alatt az Alapot összesen több mint 650 valódi növekedési potenciállal rendelkező hazai cég kereste meg tőkebevonási céllal, és végül több mint 90 vállalkozás esetében hozott pozitív döntést. Az SZTA befektetési tevékenységét az elmúlt időszak tapasztalatait, a növekedő magyar cégek megvalósítható terveit alapul véve kívánja folytatni.

Nagy a verseny, és sokat kell költeni az önvezető autós fejlesztésekre.

Ez részben annak köszönhető, hogy jól törlesztenek az ügyfelek....