Legfontosabb témák

A munkaerőpiac további javulásának több korlátját is azonosította a jegybank a legfrissebb inflációs jelentésében.

Tavaly a technológiai szektor nagyvállalati számítógépeinek 40 százalékát érte kibertámadás a második fél évben – derül ki a Kasperksy Lab felméréséből. Az összegzés szerint a támadások három legfőbb forrása: az internet, a mobil adattároló készülékek, valamint a rosszindulatú e-mailek és beágyazott forráskódok. A Kasperksy Lab szakembereinek célzott kutatásai alapján megállapítható, hogy tavaly a második fél ...

Hétfőn a beruházó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium képviselői aláírták a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést.

Hétfőn a beruházó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium képviselői aláírták a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést.

Másodszor hirdeti meg ösztöndíjprogramját a Diákhitel Központ Zrt., a tizennégy nyertes havi 70 ezer forintot kap a 2017/18-as tanévben, a jelentkezési határidő május 26-a – jelentette be a társaság vezérigazgatója hétfőn Budapesten tanulók előtt, egy tehetségnapi rendezvényen. Bugár Csaba tájékoztatása szerint olyan 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemisták, főiskolások pályázhatnak, akiknek hatályos diákhitel-szerződésük ...

Újra meghirdeti ösztöndíjprogramját a Diákhitel Központ Zrt..

Másodszorra hirdeti meg ösztöndíjprogramját a Diákhitel Központ Zrt., a tizennégy nyertes havi 70 ezer forintot kap a 2017/18-as tanévben, a jelentkezési határidő május 26-a - jelentette be a társaság vezérigazgatója hétfőn Budapesten tanulók előtt, egy tehetségnapi rendezvényen.

Újabb korrupciógyanús ajándékozási ügyet szellőztetett meg a francia sajtó az egy hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltjéről, Francois Fillonról. A konzervatív politikus 2009-ben francia miniszterelnökként egy több mint 10 ezer eurót érő luxusórát kapott ajándékba egy olasz-svájci üzletembertől.

Újabb korrupciógyanús ajándékozási ügyet szellőztetett meg a francia sajtó az egy hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltjét, Francois Fillont illetően. A konzervatív politikus 2009-ben francia miniszterelnökként egy több mint 10 ezer eurót érő luxusórát kapott ajándékba egy olasz-svájci üzletembertől.

Nyolc év alatt lényegében elolvadt a magyar magánszektor külfölddel szembeni nettó adóssága.

Nyolc év alatt lényegében elolvadt a magyar magánszektor külfölddel szembeni nettó adóssága.

Az is kiderült, melyik cégek kapnak támogatást....

Érdeklődni szeretnék a nők 40 után. Édesanyám megkapta a nyugdíjfolyósítótól a jogosult napok számát, miszerint 36 év 171 napja van 2015-ig, azóta is folyamatosan dolgozik. 1977 júniustól-1982 februárig volt gyesen ezt bele számolták. A kérdésem az lenne,hogy még hány évet kell dolgoznia, vagy már megigényelheti a korkedvezményes nyugdíjat? A gyesen töltött időt így is 8 évnek számolják, hogy csak 5 évet volt otthon?

Szeretném pontosan megtudni mikor mehetek el 40 évvel nyugdíjba. A NYUFIG 2015. április 15-ig 37 év 230 napot igazolt.

Idén összesen 40,5 milliárd forintot kapnak bérfejlesztésre a kormánytól a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozó többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok. A 79 állami cég közül a...

A magyar gazdaság 2017-ben 3,6, míg 2018-ban 3,4 százalékkal bővülhet a Századvég Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb előrejelzése szerint. Bizonyos feltételek teljesülése esetén azonban a gazdasági növekedés ennél magasabb, akár 4 százalékot is meghaladó lehet.

Tegnap érkezett meg a BMW végleges negyedéves eredménye, amely megegyezett az előzetes számokkal, így a piac inkább arra koncentrált, amit a jövővel kapcsolatban mondott az autógyártó.

Köztisztviselőként dolgozom 1977 óta folyamatosan. 2017. október végén 40 év szolgálati idővel rendelkezem. 2018 májusában szeretném igénybe venni a nők kedvezményes öregségi nyugdíját. Ekkor már a szolgálati időm több mint negyven év lesz. Kérdésem, hogy elmehetek 2018 májusában is, vagy most kell igénybe vennem amikor a 40 évet betöltöm. Kaptam olyan tájékoztatást, hogy vagy most megyek nyugdíjba amikor a 40 éves szolgálati időt megszerzem, vagy utána már csak az öregségi nyugdíjat vehetem igénybe, amihez még 7 évet kell dolgoznom.

A bostoni állami iskolákban áttérnek az új típusú térképre, hogy megszüntessék az 500 éve érvényes torz világképet.

Vasúti és közúti fejlesztésekre mintegy négyezer milliárd forint európai uniós és hazai forrás áll rendelkezésre 2022-ig - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden Sopronban, a Győr-Sopron Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) Zrt. 7,7 milliárd forintból megvalósult egységes forgalomirányítási rendszerének átadó ünnepségén.

Ebből 900 km vasúti pálya újulhat meg és 900 km gyorsforgalmi út épülhet.

Összesen 40 millió euró névértékű nyilvános kötvénykibocsátási programot indított tavaly nyáron a Wing, az ingatlanfejlesztő vállalat négy ütemben az összes kötvényt értékesítette intézményi befektetőknek - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a Wingholding 2019/I elnevezésű papírok futamideje 3 év, a fix kamatozású kötvények 4 százalékos hozamot fizetnek. A kötvényprogram szervező-forgalmazója az OTP Bank Nyrt. volt. A bevont forrásokat a Wing folyamatban lévő...

Március 17-én lezárult a magyar ingatlanpiac első nyilvános kötvénykibocsátása.

Nem lett olyan fényes az a nemzetközi jelentés, mint ahogy a minisztérium értékelte....

Az Európai Unió és Törökország között egy évvel ezelőtt létrejött migrációs megállapodásnak kézzelfogható eredményei vannak, napi 10 ezer helyett 40-en érkeznek csak.

Robert Bourgi, a francia jobboldalt afrikai ügyekben tanácsadással segítő ügyvéd ajándékozta februárban azokat a luxusöltönyöket Francois Fillon konzervatív elnökjelöltnek, amelyek miatt a pénzügyi visszaéléseket ... ...

"Megfelelő irányba halad a magyar gazdaságpolitika az OECD szerint" címmel tette közzé közleményét a Nemzetgazdasági Minisztérium, amely úgy értelmezi a nemzetközi szervezet értékelését, hogy a sok...

Naponta átlagosan több mint 3000 amerikai diákhiteles jelent csődöt az amerikai oktatásügyi minisztérium adatai szerint. 2015-ről 2016-ra 17%-kal nőtt a nem fizető diákhitelesek száma, és minden...

Közalkalmazottként kezdtem és mindvégig mint közalkalmazott dolgozom. Sajnos az élethelyzetünk úgy alakult, hogy szeretnék mihamarabb nyugdíjba menni. A következő "paraméterekkel " rendelkezem. 38 év 57 nap nyugdíjjogosultság elbírálásához figyelembe vehető szolgálati idővel. 36 év 299 nap nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idővel, ezen belül 35 év 82 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső szolgálati idővel rendelkezem. 2015 után 3,5 hónapot táppénzen töltöttem, azóta pedig szintén dolgozom. Szeretném megkérdezni, hogy ezek alapján mikor vehetem leghamarabb igénybe a nők kedvezményes öregségi nyugdíját.

Több mint négy évtizede nem mért mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában, illetve a foglalkoztatási ráta 1971 óta a legmagasabb, de ezzel egy időben jelentősen lassult a bérnövekedés....

Elindult a HB Reavis csoport második magyarországi beruházása, az Agora Budapest. (A cég első projektje a Vacú úti Corner Offices volt.) Az első épület - az Agora Hub - már megkapta az építési engedélyt a Róbert Károly körút és a Váci úti irodafolyosó kereszteződésében. A tervek szerint a 2023-ra elkészülő épületekben 12 000 ember dolgozhat majd, az összesen 136 000 négyzetméternyi irodaterülethez egy fél bevásárlóközpontnyi kiskereskedelmi terület is kapcsolódik majd. A teljes projekt várható piaci értéke 140 milliárd forint.

Vádat emeltek hétfőn Francois Fillon, a másfél hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje ellen a felesége és a gyerekei feltételezett fiktív parlamenti alkalmazása miatt indított eljárás keretében - értesültek a francia hírcsatornák.

A befektetési termékek teljesítményének értékelésére leggyakrabban a múltbeli hozamadatokat használják. Csakhogy önmagában a 40%-os éves hozam nem sokat mond, ha nem tudjuk, hogy azt milyen...

A kilencvenes évek második felében úgy döntöttek, hogy önállóan hódítják meg a reklámszakmát. Arra még ők maguk sem gondoltak, hogy rögtön az első munkájukkal, vagyis a Vodafone bevezető kampányával elnyerik a reklámszakma legrangosabb nemzetközi díját a Cannes Golden Media Liont. Ezután jött egy mai napig töretlen sikertörténet: izgalmasabbnál izgalmasabb reklámkampányok, több száz reklámfilm, ikonikus jelmondatok és jelenetek, hatalmas márkanevek. Az idén húsz éves Republic Group csapata ma már több mint hetven főből áll. Barna Tamással és Fabricius Gáborral, az alapítókkal beszélgettünk.

Szeptemberben lesz 44 éve hogy dolgozom, 2015-ben megvolt a 32 év szolgálati időm, de kivettek 5 évet a tanuló idő és a munkanélküli, passzív táppénz miatt. Így akkor 2018-ban mehetek a nők 40 éves korkedvezményes nyugdíjba?

Szolgálati időm összesítése alapján 2018 nyarán érem el a 40 éves szolgálati időt. A rám vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatár 65 év, ezt 8 év múlva érem el. Magánnyugdíj-pénztári tag maradtam. Szeretném kérdezni, hogy magánnyugdíj pénztári szolgáltatás elvileg lehetséges-e a nők kedvezményes nyugdíja esetén vagy csak az öregségi nyugdíj korhatár elérésekor? Követve az Önök részletes tájékoztatását ez ügyben, nekem most úgy tűnik, hogy magánnyugdíj pénztári szolgáltatásra egyelőre sem 40 év után sem 65 éves koromban nem számíthatok. Látnak-e valamilyen esélyt a magánnyugdíj pénztári rendelkezések megváltozására vagy mindenképpen az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépés jár a kisebb veszteséggel? Esetleg érdemes-e fenntartanom a magánnyugdíj-pénztári tagságomat 65 éves koromig és fizetni a tagdíjat addig, abban az esetben is, ha akkor sem számíthatok szolgáltatásra, de a tagdíjat és pénztári hozam egy részét visszakapom? Visszaléphetek az állami rendszerbe 65 éves koromban nyugdíjazáskor is, amennyiben addig fennmarad a magánnyugdíj pénztáram?

Szeretném kérdezni a "nők 40 nyugdíj" beszámítható-e 40 évbe a végkielégítés időszaka? 1992. júl.25- től 4 hónap átlagkeresetnek megfelelő végkielégítésre voltam jogosult. Melyik törvényi jogszabály rendelkezik erről az időszakról?

Most leszek 54 éves. 2016. június 9. napján benyújtottam igényemet a nők kedvezménye öregségi nyugdíjára, melyet elutasítottak. Az indokolásban az szerepelt, hogy a jogosultsághoz szükséges negyven év jogosultsági időn belül nem rendelkezik 32 év keresőtevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonyban megszerzett szolgálati idővel. 31 év szolgálati időt igazoltak. Az a kérdésem, hogy akkor idén nyáron meglesz a 32 év szolgálati időm, akkor jogosult leszek a kedvezményes nyugdíjra?

Nagy meglepetések is bekerültek a friss listába....

A mai napon elrajtolt Győrből az Audi RS 3 Limousine, amely az Audi első RS változatú kompakt limuzinja.

Továbbra is a társadalombiztosítási ügyintéző képzés a legnépszerűbb – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s Képzések Toplistájából. Az éves felmérés szerint tavaly sem csökkent az érdeklődés a szakképzések iránt, nőtt viszont a főiskolai végzettséggel jelentkezők aránya. A listát továbbra is a pénzügyi képzések uralják, ugyanakkor 2015-höz képest jelentős változások történtek a Top10-ben.

A listát továbbra is a pénzügyi képzések uralják, ugyanakkor 2015-höz képest jelentős változások történtek a Top10-ben.

Már nem csak ügyintézői pályán képzelik el a jövőjüket a magyarok, de sportedzőnek is szívesen tanulnak – derül ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt OKJ-s tanfolyamokról szóló összesítéséből.

Az államadósságon belül 25 százalék alá csökkenhet a deviza részaránya, amire 1973 óta nem volt példa, 2011-ben az arány még 50 százalék volt - mondta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója egy szakmai konferencián.

Most kaptam meg a határozatomat nők 40-ről, nem értem, hogy miért csak a 78%-át kaptam meg?

2017 augusztus 1-én töltöm be a 63 év 183 napos nyugdíjkorhatárt. 41 évnél több szolgálati időm van. Érdemes ez alapján nyugdíjazást kérni, vagy inkább megvárni az augusztus 1-et, amikor az öregségi nyugdíjkorhatárt elérem? Közalkalmazotti munkaviszonyom 1975 augusztusától van. Felmentési időre mikor vagyok jogosult? Mikortól vehető igénybe és hány hónap?

2016. márciusában rokkantsági ellátott lettem. Előtte 37 év munkaviszonyt szereztem. A nők kedvezményes nyugdíjához 3 év munkaviszony lenne szükséges. Kérdésem: A rokkantsági ellátás mellett végzett 6 órás munkaviszonnyal tudok-e jogosultságot szerezni a nők kedvezményes nyugdíjára?

Ötven nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt Francois Fillon konzervatív jelölt vasárnap este megismételte, hogy "jelenleg senki nem akadályozhatja meg az elnökjelöltségét", s nem kíván...

Szimpátiatüntetést is szerveztek Francois Fillon mellett. Van esély a visszaléptetésére.

Ötven nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt Francois Fillon konzervatív jelölt elismerte a felelősségét az ellenzéki jobboldalon kialakult válságban, s jelezte, hogy a támogatóira és ... ...

Péntek este benyújtotta lemondását Francois Fillon (képünkön) kampányigazgatója, Patrick Stefanini, akinek helyét hétfőtől Vincent Chriqui veszi át - idézi a BBC értesülését a 444.hu. A francia elnökválasztás ... ...

Egyre fogy Francois Fillon jobboldali elnökjelölt mozgástere, sorra fordulnak ellene stábjának tagjai és párttagjai. Közben Emmanuel Macron már a legnépszerűbb az elnökjelöltek közül, megelőzve a szélsőjobboldali le Pent.

Lemondott pénteken a hat hét múlva esedékes francia elnökválasztási kampányban betöltött tisztségéről Thierry Solere, Francois Fillon konzervatív jelölt egyik szóvivője. A jobboldali képviselő volt a hatvanadik politikus, aki elhagyta a családtagjai feltételezett parlamenti állásaival megvádolt jobboldali jelölt kampánystábját. A Libération című baloldali napilap számlálója (http://www.liberation.fr/apps/2017/03/compteur-lacheurs-fillon/) szerint percről perce nő a Fillonnal szerda óta szembeforduló jobboldali képviselők száma, amely péntek kora délut...

Szorosabb európai együttműködés, közös EU-s hadsereg, a munkát terhelő adók mérséklése, bürokráciacsökkentés, megújuló energiára épülő beruházások támogatása - röviden így foglalható össze a...

A halászati termékek piaci értékesítésére nyílik vissza nem térítendő pályázati forrás 400 millió forint keretösszeggel - közölte a Miniszterelnökség.

Egy év alatt nagyjából 40 százalékkal emelkedett egyes területeken a nyaralók ára, főleg a Balatonon és Budapest környékén, így átlagosan 286 ezer forint a négyzetméterenkénti ár az otthonterkep.hu legfrissebb elemzése szerint. Az ingatlanportál szerdai, MTI-nek küldött közleménye kiemeli: ez a növekedés annak fényében is drasztikus, hogy a nyaralókra jellemző szezonális áringadozás felfelé ívelő szakasza még ...