Legfontosabb témák

Az Egyesült Államok nagy aggodalommal tekint a magyar kormány által kedden benyújtott törvénymódosítási javaslatra, amely súlyosan akadályozná a Közép-európai Egyetem (CEU) működését Budapesten - írta a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott nyilatkozatában.

Még mindig sok a kérdés a vezető tisztségviselők felelősségével kapcsolatban. Ennek oka a bonyolult szabályozás.

Az autósok bő harmada rádudál a szabálytalankodó társaira, közel negyede pedig káromkodik vezetés közben - ez derül ki az Automax felméréséből. A megkérdezettek több mint 40 százaléka szerint időközönként újra KRESZ-vizsgát kellene tenni.

Pályázatot hirdetett a Magyar Bankszövetség a Pénz7 programsorozat keretében. A névkereső pályázat összesen 5 kategóriában nyílt meg a 10 és 25 év közötti fiatalok részére. A pályázat során kiválasztott pénzügyi-gazdasági szakszavakra a szervezők beszédes, a köznyelvben könnyen elterjeszthető elnevezéseket vártak.

A pekingi Tiltott Város Palota Múzeuma gyűjteményében 1,862 millió műtárgyat regisztráltak a szakemberek a legutóbbi, 2016 végén befejezett leltározás során - közölte szerdán San Csi-Hszian, a múzeum...

A piacról működő, nem állami pénzen kitartott médiának nehezebb lesz az élete a jövő évtől. Az adó előző verziója fennakadt Brüsszelen, egy kiskapun viszont átcsúszhat az új változat.

Emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék szerdán, azon a történelmi napon, amikor a brit kormány megküldte az értesítést Brüsszelnek a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról, hivatalosan elindítva az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnéséhez vezető folyamatot. A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,41 százalékkal 7373,50 pontra, a frankfurti DAX-index 0,44 százalékkal 12 203,00 ...

Benyújtotta jelentkezését a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöki posztjára a szervezetet 2000 óra irányító Aján Tamás.

A hónapok óta tartó spekulációk, kiszivárogtatások és pletykák után ma megmutatta a nagyvilágnak legújabb csúcsmobilját a Samsung New Yorkban: "Készüljünk az okostelefonok új korszakára" - üzeni a...

Létrejött az MVM Csoportnál a 2017-2019-es bérmegállapodás, amelyben erre az évre 10, 2018-ra 9, 2019-re pedig 8 százalékos emelés szerepel - tájékoztatta az MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetsége (TSZSZ) szerdán az MTI-t.

A magányos elkövetők Európát célzó terrorcselekményeinek veszélyére hívták fel a figyelmet a szolgálatok az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szerdai, zárt ülésén - nyilatkozta a testület szocialista elnöke a tanácskozást után újságíróknak.

Létrejött az MVM Csoportnál a 2017-2019-es bérmegállapodás, amelyben erre az évre 10, 2018-ra 9, 2019-re pedig 8 százalékos emelés szerepel - tájékoztatta az MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti...

Az elkövetkező években az ország vezető energiaipari vállalata egyre jelentősebb szerepet fog vállalni a kiskereskedelemben, s arra is nagy az elszántság a cég részéről, hogy szolgáltatásait egy magasabb ... ...

Felére akarja csökkenteni az Európai Unió a súlyos közúti balesetek számát, ezért a jelenleginél több magas kockázatú területen vezetné be a 30 km/órás sebességkorlátozás.

Közel 2%-kal is csökkenthetik a foglalkoztatottságot a robotok 2025-ig egy friss tanulmány szerint, 3-6 millió munkahely szűnhet meg az Egyesült Államokban. Daron Acemoglu, az MIT közgazdásza és...

Csak bizonyos feltételek teljesülése esetén hagyhatja majd jóvá az Európai Parlament (EP) az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséről létrejövő esetleges egyezséget - közölte Guy Verhofstadt, az Európai Parlament Brexit-ügyi főtárgyalója.

A vártnál nagyobb mértékben emelkedett a folyamatban lévő használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban márciusban, ahogy a jó időjárás és a bizalom erősödése egyre több fogyasztót bátorított vásárlásra.

A magyar pulykaágazatot közvetve érintette a madárinfluenza-járvány, amelyhez hasonló mértékű az elmúlt 12 évben nem alakult ki. Nem lesz hiány pulykatermékekből húsvétkor - mondta Erdélyi István, a szarvasi ... ...

Több amerikai szövetségi állam és város utasította el Donald Trump kedden aláírt elnöki rendeletét, amellyel eltörölte elődje, Barack Obama klímavédelmi intézkedéseit.

Több amerikai szövetségi állam és város utasította el Donald Trump kedden aláírt elnöki rendeletét, amellyel eltörölte elődje, Barack Obama klímavédelmi intézkedéseit.

Nem váltott ki reakciót a tőzsdén a brexit bejelentése, hisz az egy várt esemény volt. A nemzetközi hangulatnak megfelelően mozgott szerdán a magyar részvénypiac. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe ... ...

Az uniós bevándorlók nem Németországban élő gyermekei után járó családi pótlék több mint fél milliárd euróval terheli Berlin költségvetését, amin a pénzügyminiszter változtatni akart, azonban az Európai Unió bizottsága tiltakozott ellene. A berlini kormány a következő ülésén körvonalazza, miként képzeli el az Európai Unió előírásainak is megfelelő takarékossági intézkedést.

Az áfa 30 százalékának visszaigényelhetőségét javasolja az engedély- vagy bejelentésköteles ingatlanok felújításánál az Évosz, erőteljesen lobbizva a kormánynál az energetikai felújítási programok beindításáért.

Bár első látásra úgy néz ki, hogy elengedi a kormány a reklámadót, hosszabb távon közel duplázódó teherről van szó a nagyobb árbevételű cégek esetében. Szakmai szervezetek szerint ez kigazdálkodhatatlan és elveszi a piacban rejlő növekedési lehetőséget.

Különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával házi őrizetbe helyezte egy moszkvai bíróság Mihail Novikovot, a szentpétervári Ermitázs igazgatóhelyettesét - közölte szerdán a törvényszék szóvivője.

A cégcsoport jogi főtanácsadója újabb három évre lett a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal tagja.

Megkezdődött a pakolás a Sportkórházban - tudta meg az InfoRádió. Az intézmény a XI. kerületben a Semmelweis Egyetem volt Ortopédiai Klinikájára költözik a Karolina út 27. szám alá szeptemberig. Az InfoRádió ... ...

Új idõszámítás kezdõdhet a 135 éves Budapest-Belgrád vasúti szakasz történetében.

A litván főváros polgármestere levélben jelezte a CEU rektorának: ha Budapestről elűznék, akkor ők tárt karokkal várnák a Közép-európai Egyetemet.

Felére akarja csökkenteni az Európai Unió a súlyos közúti balesetek számát, ezért a jelenleginél több magas kockázatú területen kerülne bevezetésre 30 km/órás sebességkorlátozás. A Nemzeti...

Több mint 50 milliárd forintot szán a folyamatosan fejlődő magyar startup ökoszisztéma ösztönzésére az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Alapkezelő.

A Samsung bemutatta telefon-kínálatának legújabb zászlóshajóját, a Galaxy S8-at. Egyetlen gomb sincs az előlapon, szinte az egész egy hatalmas kijelző.

A Bankcsapda egyesület szerint nem sokat segít a végrehajtási törvény módosítása.

Egyre komolyabb politikai hullámokat kavar Franciaországban egy néhány napja megjelent tényfeltáró könyv, amelynek szerzői azt állítják, Francois Hollande államfő politikai célokra használja az igazságszolgáltatás, a rendőrség és a titkosszolgálatok egy részét.

Ezért az adóért csak a kormány lelkesedik, de láthatóan nem adja fel.

A korábban befizetett adó visszajár, az adókulcs növekszik, 100 millió Ft forgalom alatt továbbra sem kell adót fizetni

Nem az Európai Unió, hanem a magyar állam akadályozza meg a további rezsicsökkentést.

Az Európai Unió mindent megtesz azért, hogy fair és konstruktív legyen a brit uniós tagság megszüntetésről (Brexit) rövidesen kezdődő tárgyalási folyamat - jelentette ki Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben.

Öt magyar kiadó részvételével új érdekvédelmi szervezetet hoznak létre.

A vezető amerikai részvényindexek vegyes képet mutatnak ma a kereskedők hangulatáról: míg a Dow Jones Industrial enyhe mínuszban van, az S&P 500 és a Nasdaq mérsékelt pozitív irányú elmozdulást...

Két holttestet találtak a rendőrök egy zuglói társasházban.

Hamis százeurós bankjegyekkel csalt egy bűnözői csoport, a Fővárosi Főügyészség hét ember ellen emelt vádat az ügyben - közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Magyarország járványügyi helyzete jó, és a kanyarójárvánnyal összefüggésben a hatóságok és az egészségügyi intézmények megfelelően ellátták a feladatukat - mondta az egészségügyért felelős államtitkár a parlament népjóléti bizottsága előtti meghallgatásán szerdán.

A Hídépítő három cége építheti meg a barcsi szennyvíztisztító telepet és végezheti el a kapcsolódó csatornahálózati rekonstrukciót, nettó 719,9 millió forintért. Az eredményt az ajánlatkérő NFP Nemzeti ... ...

Az Európai Unió 27 megmaradó tagállama jól felkészült a brit uniós tagság megszüntetésére.

A cseh külügyminiszter szerint senki sem lesz győztese a Brexitnek.

Két közbeszerzésben is eredményt hirdettek, úgy költenek el újabb 1,1 milliárd forintot a vb-re, hogy az eredeti terveknél olcsóbban hozzák ki.

Semmilyen körülmények között nem zárják be a Közép-európai Egyetemet, az intézmény minden eszközzel küzdeni fog a tervezett módosítás ellen – közölte a CEU rektora.

Horvátország is vizsgálja, hogy van-e eltérés a nagy nemzetközi cégek által Nyugat-Európában és Horvátországban forgalmazott termékek összetétele és minősége között - jelentette be Andrija Stampar, a horvát közegészségügyi intézet igazgatója.

A rugalmas munkavégzés és a kollégák személye a legfontosabb tényezők a jövő munkavállalói számára. Az alapfizetés sem maradt le a dobogóról, de a relatív fontosságot tekintve a top öt elem között a javadalmazáshoz kapcsolódó tényező csupán a harmadik. A PwC Magyarország közel 13000 középiskolában vagy felsőoktatási intézményben tanuló diák és pályakezdő munkahely-választási preferenciáit tárta fel 2016 novembere és 2017 márciusa között.

Ismeretlenek keresik telefonon az adózókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében. A híváskor a csalók adó-visszatérítést helyeznek kilátásba, amennyiben az ügyfél megadja bankszámlaszámát. Csalók ... ...

A kubaiak 81,9%-ának, aki megpróbált "B"-vízumot szerezni az Egyesült Államokba, visszadobták a kérelmét 2016-ban. Utánuk következik Afganisztán, 73,8%-kal, Mauritánia pedig a harmadik, 71,5%-kal, de...

Holtan találtak rá az ENSZ két jogvédőjére és tolmácsukra kedden a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Mindhárman március 12-én tűntek el, miközben azt vizsgálták, hogy az ország katonái elkövettek-e jogsértéseket.

Mintegy 12 ezer fővel, 1 897 694-re növelte az orosz fegyveres erők hivatásos állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök. A létszámból 1 013 628 fő katona. Az erről kiadott rendelet szerdán jelent meg a hivatalos online közlönyben. A dokumentum érdekessége, hogy az intézkedés január 1-jétől érvényes. A haderő kötelékébe július 1-jétől már 1 903 151-en ...

A Magyar Reklámszövetség és társszövetségei szerint a kormány a reklámadó 9 százalékra emelésével hadat üzent a hazai média iparnak.

A magyar kormány feladata és felelőssége, hogy minden feltételt biztosítson ahhoz, hogy az Opel új tulajdonosa a magyarországi tevékenység bővítésében és fejlesztésében legyen érdekelt - mondta Szijjártó ... ...