Legfontosabb témák

Ez az év legforgalmasabb időszaka, december 20-23-a között számítanak a legtöbb emberre.

Az Amerikai Hipertónia Társaság 2012-es kongresszusán ismertették, hogy jelenleg az általánosan elfogadott vérnyomás mind a férfiak, mind a nők esetén a 140/90 higanymilliméter, vagyis a felnőttek vérnyomásának első értéke (a szisztolés nyomás - amikor a bal szívkamra belöki a vért a verőerekbe) - az 140 hgmm, vagy az alatt legyen, a diasztolés nyomás (köznyelven: a 'per'-érték - amikor a szív két összehúzódása között vérrel telítődik) - kevesebb legyen 90 hgmm-nél.

Hetvenmilliárd forintot meghaladó értékben terveznek magas hozzáadott értékű beruházásokat vezető multinacionális nagyvállalatok Miskolcon, ennek eredményeként a következő két évben a legmodernebb technológiákat telepítik a város ipari parkjaiba - közölte a városháza kommunikációs osztálya az MTI-vel pénteken.

A német Airbus Helicopters vállalat által gyártott, H145M típusú, több célú légi járművekből 2021 nyaráig összesen 20 darabot állítanak hadrendbe.

A stressz ellen a tervezést hívjuk segítségül és az űrfilmekből ismert visszaszámolási módszert, hogy a karácsony elstartolása előtt a megfelelő időpontokban, tervszerűen végig mehessünk az ellenőrzőlistán.

Húsz üzletet nyitnak egy kanadai tartományban a legális kannabiszpiac kiépítése céljából.

Húsz üzletet nyitnak egy kanadai tartományban a legális kannabiszpiac kiépítése céljából.

December elején a cégjegyzékből is törölték az egykori nemzeti légitársaságot.

A hosszú kötvények árfolyama sokkal nagyobb mértékben emelkedett, mint amekkora kamatot a MÁP+ fizet. Aki kötvényalapot vett fél éve, kétszer-háromszor annyit nyert, mint a szuperkötvényesek. Megkapták ... ...

A dél-koreai vállalat növekvő keresletre számít az elkövetkező években.

Az orosz jegybank pénteken a piaci várakozásoknak megfelelő mértékben, 25 bázisponttal csökkentette 6,25 százalékra irányadó az kamatot, és további kamatcsökkentési szándékát jelezte jövőre, ami elsősorban ... ...

Az exportkereslet élénkülésének köszönhetően a német GDP-növekedési ütem erősödését várja az elkövetkező években a német szövetségi jegybank, a Bundesbank, megjegyezve, hogy a kormány klímavédelmi intézkedései következtében emelkedő energiaárak miatt az inflációs nyomás is erősödni fog. A Bundesbank pénteken kiadott havi jelentésébe foglalt előrejelzés szerint a német bruttó hazai termék (GDP) jövőre is az ideivel nagyjából ...

A 90-es években rengeteg szabadidő autó került piacra, ezekből válogattam...

A globális konjunkturális kilátások már az év első felében nagymértékben romlottak. Vélemény.

Alighanem darázsfészekbe nyúlok a munkahelyi véleménynyilvánítás témájával. De mégis beszélni kell róla, és most különösen aktuális. Pár napja volt, december 10. - az emberi jogok világnapja. Az egyik fontos emberi jogunk a szabad véleményalkotás és annak kinyilvánítása. A kérdés már csak az, hogy korlátlan-e ez a szabadság? Mindig, mindenhol és bármit kimondhatunk? Mennyire szabad a véleménynyilvánítás a munkahelyen? Az Érthető Munkajog blogon Dr. Kocsis Ildikó, ügyvéd írása.

Nagyon rosszul járnak a szakképző intézményekben dolgozó tanárok - derül ki a szakképzési törvény végrehajtási rendeletéből. Egyebek mellett önként vállalt túlmunkának minősítették a helyettesítést. A ... ...

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a kormányzó Konzervatív Párt az előrejelzésekből következtethetően erőteljes új felhatalmazást kapott az előrehozott parlamenti választáson a brit EU-tagság megszűnési folyamatának (Brexit) végigvitelére. A konzervatívok a pénteken kora reggelig beérkezett eredmények szerint elérték az abszolút többséghez minimálisan szükséges alsóházi mandátumszámot, de a prognózis ennél is jóval nagyobb tory többséget valószínűsít. Johnson, ...

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a kormányzó Konzervatív Párt az előrejelzésekből következtethetően erőteljes új felhatalmazást kapott az előrehozott parlamenti választáson a brit EU-tagság megszűnési ... ...

Több televíziós sorozat és híresség neve is ott volt a legkeresettebb tíz szó között.

Annak ellenére, hogy az állami költségvetésből juttatott finanszírozásuk mértéke megtöbbszöröződött az elmúlt években, veszteségesen működnek a romá­niai pártok. A legnagyobb, 15 millió eurós adósságuk az ellenzéki szociáldemokratáknak van.

Hogyan tudjuk egyszerre meglovagolni a lakossági állampapírok által nyújtotta biztonságot és kiszámítható hozamot és az ingatlanpiaci befektetésekben rejlő lehetőségeket? Mutatjuk!

Az önkormányzatok ingatlanvagyon-kataszteréből 1994-től közli a Központi Statisztikai hivatal a lakások, lakóépületek, szociális, egészségügyi, kulturális, oktatási célú épületek, strandok, sportlétesítmények, fürdők, kegyeleti létesítmények, üzemi épületek, melléképületek, melléképítmények, közlekedési területek stb. naturális adatait.

Az üzleti követelmények kezelésére ma még csak elvétve látni jó gyakorlatot, ugyanakkor a követelménymenedzsmentre épülő módszertan egyre nagyobb térhódításba kezdett. Nem véletlen, hiszen a hagyományos, különálló dokumentumok mentén építkező folyamattal szemben fázisonként nyomon követhető, gyors és magas üzlet értéket biztosító eszközökkel támogatja az üzleti elemzők munkáját.

Lényegi kérdésekben egyezett meg a fővárosi vezetés és a kormány, az állatkerti biodóm és a Városliget ügyében azonban nincs béke - írja a Népszava.hu. Több lényegi kérdésben is megállapodott a Fővárosi ... ...

Pécs Magyarország első olyan, megyei jogú városa, ahol a távfűtéshez felhasznált hőenergia teljes mértékben megújuló forrásból származik. Pedig nem volt ez mindig így, hiszen a város évtizedekig a hazai szénbányászat központja volt, és sokáig ennek ikonikus létesítménye volt az idén 60 éves pécsi erőmű. Azonban a városképet is meghatározó épületegyüttes másfél évtizede megkezdett korszerűsítése mostanra meghozta a gyümölcsét. Az immár a Veolia Energia Magyarország Zrt. érdekeltségbe tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. ma már hazánk legnagyobb, tisztán megújuló energiaforrásokat hasznosító kogenerációs erőműve, amelyre Európa-szerte a fenntartható városi energiagazdálkodás gyakorlati megvalósulásának egyik legjobb referenciájaként tekintenek.

Csökkenő kereslet és csökkenő tranzakciószámok hűtötték a kedélyeket a novemberi lakóingatlanpiacon. A két erősebb őszi hónap után hamarabb indult meg a szokásos év végi lejtmenet, ami szinte minden ingatlanpiaci mutatóban érezhető volt. A tavaly novemberi forgalomhoz képest 9%-os forgalomcsökkenés és a kereslet történelmi mélypontra zuhanása mellett az árak éves szinten ugyan egyre csökkenő mértékben, de még mindig emelkedtek az előző hónapban.

Több helyen várható csapadék, ami a legtöbb helyen eső formájában érkezik, de a Nyugat-Dunántúlon és a hegyekben havazás, havas eső is előfordul. Csütörtök este egy kisebb, péntek folyamán pedig egy nagyobb ... ...

A GVH szerint nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az egyesülés.

Az EKB változtatott idei és a jövő évi GDP-növekedési előrejelzésén.

Bemutatkozott a jegybank élén is Christine Lagarde.

Nem mindig egyértelmű, hogy hitelből történő ingatlanvásárláskor kell-e pótlólagos ingatlanfedezetet biztosítani a banknak? Legtöbben úgy gondolják, elegendő maga a megvásárolt ingatlan fedezetként, ez azonban sajnos nem miden esetben van így. Összegyűjtöttük, hogy milyen helyzetekben szükséges  ingatlan pótfedezet a hitel mögé. Használt ingatlan vásárlás A legtisztább és egyben legegyszerűbb helyzet az amikor olyan használt ingatlant vásárol […] The post Céges ingatlan vásárlásakor kell plusz ingatlanfedezet a hitelhez? appeared first on Bankmonitor.hu.

Nem mindig egyértélmű a vállalkozók számára, hogy hitelből történő ingatlan vásárlás alkalmával kell-e pótlólagos ingatlanfedezetet biztosítani a banknak, vagy sem. Alaphelyzetből a legtöbben úgy gondolják, hogy elegendő maga a megvásárolt ingatlan is fedezetként, ez azonban sajnos nem miden esetben van így. Összegyűjtöttük, hogy milyen helyzetekben szükséges és nem szükséges az ingatlan pótfedezet a hitel mögé. […] The post Céges ingatlan vásárlásnál kell plusz ingatlan fedezet a hitelhez? appeared first on Bankmonitor.hu.

Nem mindig egyértélmű a vállalkozók számára, hogy hitelből történő ingaltan vásárlás alkalmával kell-e pótlólagos ingaltanfedezetet biztosítani a banknak, vagy sem. Alaphelyzetből a legtöbben úgy gondolják, hogy elegendő maga a megvásárolt ingaltan is fedezetként, ez azonban sajnos nem miden esetben van így. Összegyűjtöttük, hogy milyen helyzetekben szükséges és nem szükséges az ingatlan pótfedezet a hitel mögé. […] The post Céges ingaltan vásárlásnál kell plusz ingatlan fedezet a hitelhez? appeared first on Bankmonitor.hu.

Az OTP Jelzálogbank legfrissebb Lakóingatlan Értéktérképének adatai szerint töretlen az ingatlanár növekedés a hazai piacon, idén az első három negyedévben országosan 14 százalékos emelkedés látható az előző év azonos időszakához képest. Nagyok a különbségek az ország területei között, van olyan megye, ahol az árak harmadukkal emelkedtek egy év alatt, néhol viszont 10 százalékkal sem. A lassulás és a piac átrendeződése elkerülhetetlen, de nem mindenhol és nem azonos mértékben.

Ennek első aukciója január 16-én lesz. Emellett az ÁKK bevezet egy állampapír-indexet, a HMAX-ot, amely a 3 évnél hosszabb futamidejű kötvények árfolyamváltozását követi. Maximum 1 milliárd euró értékben devizakötvényt is terveznek kibocsátani, s újdonság, hogy ezek úgynevezett zöldkötvények lehetnek, jenben és/vagy jüanban.

A jövő évi inflációs becslését 1,1 százalékról 1 százalékra, a 2021. évit pedig 1,5 százalékról 1,4 százalékra módosította.

A piaci várakozásokkal összhangban nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa csütörtöki ülésén.

A piaci várakozásokkal összhangban nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa csütörtöki ülésén.

A jelenlegi vagy alacsonyabb szinten marad, amíg az inflációs kilátások megközelítik a 2 százalék közeli, de az alatti szintet.

Újabb gazdasági visszaesés közeleg, hazánkba azonban várhatóan lassabban és kevésbé markánsan gyűrűzhet be a recesszió, mint tíz évvel ezelőtt. Nem mindegy, hogyan reagálnak majd a családi cégek, mivel a hazai vállalati szektor 70%-a ezen cégekből áll. Az előny most náluk van, hiszen egy válságot már átéltek, ami három kulcstényezőre tanította meg őket: tudatos stratégiai és pénzügyi tervezés, fejlesztés és gyors reakció kell a sikeres túléléshez – hangzott el a K&H székházban szervezett családi vállalatok klubon.

Az előző havihoz képest az ipari termelés legnagyobb mértékben Dániában és Görögországban csökkent októberben.

Először vezette a döntést az eurózóna jegybankja élén.

Az elmúlt hetekben viszont némileg lassítani kezdtek a tőzsdék, és a szeptember óta tartó jobb hangulatban is kezd beállni valamiféle változás.

Újabb gazdasági visszaesés közeleg, hazánkba azonban várhatóan lassabban és kevésbé markánsan gyűrűzhet be a recesszió, mint tíz évvel ezelőtt. Nem mindegy, hogyan reagálnak majd a családi cégek, mivel a hazai vállalati szektor 70%-a ezen cégekből áll. Az előny most náluk van, hiszen egy válságot már átéltek, ami három kulcstényezőre tanította meg őket: tudatos stratégiai és ...

A lassulás és a piac átrendeződése elkerülhetetlen, de nem mindenhol és nem azonos mértékben.

Ennek első aukciója január 16-én lesz. Emellett az ÁKK bevezet egy állampapír-indexet, a HMAX-ot, amely a 3 évnél hosszabb futamidejű kötvények árfolyamváltozását követi. Maximum 1 milliárd euró értékben devizakötvényt is terveznek kibocsátani, s újdonság, hogy ezek úgynevezett zöldkötvények lehetnek, jenben és/vagy jüanban.

Ennyi pénzt még sosem fektettek a szektorba.

Tavaly decemberben 223 milliárd forint értékben vásároltak a magyar fogyasztók a hazai kiskereskedelemben, ami az éves összforgalom 10%-a és 3%-kal több, mint egy évvel korábban. A magyarok 83%-a karácsony előtt 1-2 héttel vásárolja meg ajándékcsomagjait, jellemzően családtagok számára, derül ki a Nielsen kutatásából.

Egy kis ellenszérum a CEU klímakutatójától klímapánik és klímaszorongás ellen: az elmúlt években bekövetkezett váratlanul nagy hatékonyságnövekedés az energiafelhasználásban és a megújulók gyors terjedése lehetővé... The post Klímaszorongás ellen appeared first on alapblog.

Egy kis ellenszérum a CEU klímakutatójától klímapánik és klímaszorongás ellen: az elmúlt években bekövetkezett váratlanul nagy hatékonyságnövekedés az energiafelhasználásban és a megújulók gyors terjedése lehetővé... The post Klímaszorongás ellen appeared first on alapblog.

A legtöbb munkahelyen előfordul, hogy akár a munkavégzéshez kapcsolódóan, akár egyéb kérdések tekintetében nézeteltérés alakul ki az egyes kollégák, illetve a munkavállaló és felettese között. Ilyenkor feszült helyzetek is kialakulhatnak, amelyekben könnyen elszabadulnak az indulatok. Érdemes megvizsgálni, hogy milyen munkajogi következményei lehetnek egy-egy trágár megjegyzésnek vagy hangos szóváltásnak. Felmondhat a munkáltató azonnali hatállyal azért, mert a munkavállalója nem megfelelő hangnemben kommunikál vele vagy a munkatársaival? Dr. Nyitrai Tibort, az act legal | Bán és Karika Ügyvédi Társulás jogi szakértőjét kérdeztük.

2019-ben a legtöbb Google-keresés Magyarországon George R. R. Martin Trónok harca című könyvére érkezett, második helyen Anna Todd Miután-ja végzett, a harmadik Rachael Lippincott - Mikki Daughtry - Tobias Iaconis Két lépés távolsága lett.

29 pont plusz az amerikai DOW 30 indexben, egy kicsit nagyobb erősödés a Nasdaq éa SP500 indexekben.

Kivárnak a befektetők az EKB kamatdöntése és a brit parlamenti választások előtt.