Legfontosabb témák

Újabb korrupciógyanús ajándékozási ügyet szellőztetett meg a francia sajtó az egy hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltjét, Francois Fillont illetően. A konzervatív politikus 2009-ben francia miniszterelnökként egy több mint 10 ezer eurót érő luxusórát kapott ajándékba egy olasz-svájci üzletembertől.

Februárban az előző havinál alacsonyabb, de a vártnál nagyobb mértékben nőtt a tartós használati cikkek megrendelése az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, az U.S. Census Bureau pénteken közzétett kimutatása alapján. Februárban az előzetes adatok szerint 1,7 százalékkal nőtt a tartós fogyasztási cikkek megrendelése az előző havihoz képest, szemben a 1,8 százalékról felülvizsgálat után 2,3 százalékra javított januári növekedéssel. Elemzők 1,2 százalékos növekedést v...

A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek, hogy minél hatékonyabbak legyenek, minél jobban be tudjanak kapcsolódni a kutatás-fejlesztési munkába - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Hungexpón, a Magyarok a világ járműgyártásában című tematikus kiállítás megnyitóján.

A lakásfejlesztők számára a legnagyobb kihívás a munkaerőhiány és a kivitelezési költségek emelkedése, de a csökkentett áfa jövőjével kapcsolatban is nagy a bizonytalanság - értettek egyet a...

Trócsányi László igazságügyi miniszter irodája képviselte a 4-es metró kivitelezőjét az állammal szemben - írta a Magyar Nemzet.

Az erkély, a felvonó, a szigetelés, a parkoló és a minőségi berendezés akár egyenként is százezrekkel hajtja felfelé az ingatlan árát - hívta fel a lakásukat eladni kívánók figyelmét az OTP ingatlanpont vezető elemzője.

A vártnál jóval nagyobb volt az érdeklődés az Európai Központi Bank célzott hosszú távú refinanszírozási programjának utolsó aukcióján.

A vártnál jóval nagyobb volt az érdeklődés az Európai Központi Bank (EKB) célzott hosszú távú refinanszírozási programjának utolsó aukcióján csütörtökön annak jeleként, hogy egyre erősödnek azok a várakozások ... ...

Lényegesen nagyobb sebességre kapcsol idén a magyar gazdaság, a gyorsulást a lakossági fogyasztás bővülése és a beruházások mértékének növekedése is segíti. A Takarékbank elemzői a tavalyi 2...

Orbán Viktor, az illiberális Európa zászlósa címmel közölt portrét a miniszterelnökről a Le Monde című francia balliberális napilap a Római Szerződés aláírásának hatvanadik évfordulója alkalmából közölt ... ...

Újabb egymilliárd forinttal kerül többe az úszó vébé leglátványosabbnak ígért versenyszáma, az óriás-toronyugrás helyszíne, így már csaknem 3 milliárd forintot nyel el az eredetileg 1,38 milliárdos “sporteszköz”.

Országos népszerűsítő kommunikációs kampányt indít az oktatási intézményekben a Mapei Kft. annak érdekében, hogy mérséklődjön az utánpótláshiány az építőiparban

Most mindenkinek a saját táborát kell erősítenie - nyilatkozta Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke a Magyar Időknek.

Idén 3,6 százalékra gyorsulhat a magyar gazdaság növekedése, az infláció 2,4 pedig százalék körül alakulhat, véli a Takarékbank vezető elemzője. Suppan Gergely becslése szerint az államadósság tovább csökken, jövőre várhatóan 70 százalék alá esik, a forint pedig erősödni fog az év második felétől.

Idén 3,6 százalékra gyorsulhat a magyar gazdaság növekedése, az infláció 2,4 százalék körül alakulhat, miközben a GDP-arányos államadósság tovább csökken, jövőre várhatóan 70 százalék alá esik, a forint pedig erősödni fog az év második felétől - mondta Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerdán. A szakértő a bank sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a gazdaság erősödését a lakossági fogyasztás bővülése és a beruházások jelentős növekedése is segíti, a b...

Minimálisan gyengült a forint szerda kora reggelig a főbb devizákhoz viszonyítva a bankközi piacon kedd este óta.

Szingapúr a világ legdrágább városa, Budapest nincs az első százban.

Jelentős eltérések alakultak ki az év elején a lakásvásárlások célja alapján a fővárosban: míg Budán februárban rekord szintre emelkedett a befektetések aránya a teljes eladáshoz képest, addig a pesti kerületek nagy részében csökkent a befektetési szándékkal vásárlók aránya - közölte a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése alapján kedden az MTI-vel. Az elemzés szerint januárig hasonló tendencia figyelhető meg az egész országban a befektetések arányának változásában. Az...

Egyetlen infografikára gyűjtötték a világ legjóhírűbb cégeit.

A kukorica az egyik esélyes kihívója a mai műanyagok alapanyagának. Olcsó, és kiváló minőségű, könnyen lebomló, tehát környezetbarát műanyag készülhet belőle. Az új felhasználás viszont megemelheti az árát.

A nyugta- és számladási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is kiemelten ellenőrzi a héten több megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - derül ki az adóhatóság honlapján olvasható ADÓtraffipax-ból.

A QSuite Business Class-en forgatható, hajtogatható térelválasztó elemekkel akár repülő IC-kabinná is alakíthatók a terek. Erről bővebben itt írtunk.

Két év alatt 13,4-ről 13,9 évre nőtt a forgalomban lévő hazai személyautók átlagéletkora. Az eladásra hirdetett autók átlagéletkora is közelít a 12 évhez.

Megemelte a béreket az egyik nagy brit üzletlánc....

Szerdán a Fed várhatóan bejelenti a következő 25 bázispontos kamatemelést. Ha a jegybank megemeli a növekedési, és inflációs prognózisát, illetve Yellen optimista hangvételt üt meg, akár nagyobb mértékű dollárerősödés is jöhet – mondta el Kiss Mónika vezető elemző. (Equilor) Forrás: GazdaságTV.hu

A Ryzen processzorok egyes gyengébb eredményei mögött húzódó problémákra igyekezett rávilágítani az AMD, amely cég blogbejegyezésben reagált a média és a felhasználók felvetéseire.

A mindfulness legalább annyira fizikai, mint amennyire mentális gyakorlat. Számos tanulmány kimutatta, hogy ha figyelmet szentelünk a testünknek, akkor sokkal könnyebben le tudjuk csendesíteni az elménket is, ami segít nekünk a stressz csökkentésében, akkor is, amikor épp benne vagyunk a kellemetlen helyzetben.

Az Átlátszó összeszedte, hogy 2006 óta mennyit és hova költ a magyar kormány.

Az Átlátszó összeszedte, hogy 2006 óta mennyit és hova költ a magyar kormány.

Termékeket tesztel a Nébih, hogy kiderüljön, mivel etetik a hazai vásárlókat az élelmiszergyártók.

A Bugatti Niniette 66 jachtról cikket is írtunk, mely itt olvasható.

Két éve jelentette be a Google, hogy új kampuszt húz fel Kaliforniában. Már az első látványtervek is lenyűgözőek voltak, de azok elsősorban magára az épületre koncentráltak. Most új grafikákat osztott meg a techóriás , ezek viszont már sokkal inkább arra hegyezik ki a projektet, hogy mennyire zöld lesz minden.

Igazi meglepetésekkel bombázta az Open Compute Project héten zajló konferenciáján a Facebook a közönséget: a cég kidobja kétutas szervereit, helyette egyedi Xeonokra bízza az oldal kiszolgálását. Lássuk az izgalmas újdonságokat!

Tavaly közel 30 százalékkal emelkedett a más országba költöző dollármilliomosok száma, a legtöbben Ausztráliát, az Egyesült Arab Emírségeket, Kanadát és az Egyesült Államokat választották új otthonuknak a New World Wealth felmérése szerint. A szempontok között a jobb életkörülmények, a nagyobb szabadság, a közbiztonság és az egészségügyi ellátás magas színvonala szerepelt elsőként. Az adózási feltételek továbbra is fontosak, de a cégek székhelyének áthelyezhetősége miatt már kevésbé számítanak.

Az automatizálás, az emberi munkaerő kiváltása gépekkel egyre több helyen fordul elő, sokan már egy új korszakról beszélnek, ahol sokkal kevesebb szükség lesz emberi munkaerőre. Egy kamion már nagyobb biztonsággal közlekedik autópályán automata üzemmódban, mint amikor emberek vezetik, a kényes és nehezen értelmezhető szituációkat pedig meg tudja oldani a kezelő, aki onnan több ezer kilométerre egyszerre 20-30 kamion monitorát figyelve

Eddig több mint 3,2 millió állatot kellett leölni az országban a madárinfluenza miatt, az ágazatot durván 7 milliárd forintos veszteség érte. A leölt állatok teteme asztalra már nem kerülhet, de találtak módot a hasznosításukra.

Nem elég erős az árverseny, ezért új minősítést vezet be a jegybank a banki termékekre.

Mario Draghi a nyersanyagárakra fogja a növekvő inflációt, de az uniós gazdaságnak nem erre van szüksége.

Több százmilliárd forintnyi építőipari projekt hiúsulhat meg, mert nincsen elég kőműves, bádogos és más építőipari szakmunkás, vagy ha van, akkor olyan áron, amit nem tud megfizetni a vevő, illetve nem fér bele a tervezett büdzsébe. Nem elég, hogy az ígéretek ellenére még mindig nem képeznek elég szakmunkást, a kormány a következő hónapokban az ágazatra zúdítja az összes uniós beruházást, és már kötik le a kapacitásokat a paksi atomerőmű bővítésére is.

Az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa csütörtöki ülésén a várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó kamaton.

Ma délután tartja az Európai Központi Bank soron következő kamatdöntő ülését, ahol várhatóan megkérdezik a jegybankelnököt, hogy készül-e a forgatókönyv az eszközvásárlási program későbbi leépítésére – mondta el Kiss Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. Private Banking referense. Forrás: GazdaságTV.hu

Az Európai Központi Bank sajtótájékoztatójára várnak a piacok.

15 millió forintra bírságolta a vállalatot a Versenyhivatal.

Bár havonta akár 25 ezer forintot is kaphatnak hitelük visszafizetéséhez, akik belépnek a magáncsődbe, eddig ezzel a lehetőséggel senki sem élt. Március elejéig egyébként mindössze 758-an...

Tavaly óta terjedő tendencia, hogy a hírközlési szolgáltatók a megelőző évekhez képest több adattartalmat nyújtanak díjcsomagban foglalt forgalom, opciók vagy akciók keretében, akár változatlan árért is – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi évet vizsgáló, a hírközlési szektorra vonatkozó elemzéséből.

És hamarosan az állampapír lehet a legnépszerűbb megtakarítási forma az ÁKK szerint.

Az Országgyűlés a Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét.

Januárban közel nyolc éve, 2009 eleje óta a legnagyobb mértékben csökkentek az ipari megrendelések Németországban a gazdasági minisztérium kedden közzétett adatai szerint. Januárban 7,4 százalékkal csökkentek az ipari megrendelések az előző havihoz képest a decemberi 5,2 százalékos havi növekedés után. A piac az ipari megrendelések 2,5-2,7 százalékos havi csökkenésére számított januárban. A decemberi 5,2 százalék a legmagasabb havi növekedés volt 2014 júliusa óta. Az ipari megrendelések januári csökken...

Minden ártalmas, ha túlzásba visszük, a videójátékok azonban nem kizárólag az agysejtek pusztítására képesek - sőt. Számos olyan képesség van, amit ilyen formában sajátíthatunk el, vagy erősíthetünk rá, ez pedig a gyerekeknek is előnyt jelent az iskolában. De mikortól válik ez ártalmassá? Ki függő, és ki ártalmatlan játékos? Pintér Róbert, az eNET kutatásvezetője válaszolt nekünk.

A Belváros-Lipótváros Közterület-Felügyelet megbízásából - versenytárs nélkül - a Pro-Test Consulting Kft. és a Novum Guard Kft. emberei kerékbilincselhetnek a főváros ötödik kerületében, nettó 200 millió ... ...

Finomhangoló devizaswap-tendert tartott a Magyar Nemzeti Bank. A jegybank az egy hónapos lejáraton meghirdetett tenderre beérkezett 397 milliárd forint ajánlatból 200 milliárd forintot fogadott el. A...

Finomhangoló devizaswap-tendert tartott a Magyar Nemzeti Bank. A jegybank az egy hónapos lejáraton meghirdetett tenderre beérkezett 397 milliárd forint ajánlatból 200 milliárd forintot fogadott el. A...

Nemzetközi nagyvállalatok akarnak a leginkább szabadalmaztatni.

A dohányzás, az elhízás és a mozgásszegély életmód a legnagyobb népegészségügyi problémák Magyarországon - mondta a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke, aki szerint nagyon hiányzik az iskolákból egy egészségre nevelő program.

A Magyar Nemzeti Bank Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából 5000 Ft névértékű arany, 10 000 Ft címletű ezüst emlékérmét, valamint ez utóbbi 2000 Ft-os címletű színesfém változatát bocsátott ki 2017. március 3-án.

Mészáros Lőrinc két tőzsdei cégben, a Konzum Nyrt.-ben és az Opimus Group Nyrt.-ben is tulajdont szerzett; a két társaság stratégiai partneri együttműködést tervez a turizmus, a pénzügyi- és tőkepiaci befektetések, a média, továbbá az ingatlanfejlesztés területén – közölték a vállalatok pénteken az MTI-vel. Mészáros Lőrinc 19,57 százalékos tulajdonrészt szerzett a Konzum Nyrt.-ben, továbbá 16,9 százalékos ...