Legfontosabb témák

Február végétől veszik ismét napirendre Magyarország államadós-besorolásainak felülvizsgálatát a piacvezető nemzetközi hitelminősítők.

Kivezeti törzsrészvényeit a Budapesti Értéktőzsdéről az Externet Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyrt. a január 2-án megtartott rendkívüli közgyűlésen hozott döntés alapján.

Mintegy 180 millió dollár (53 milliárd forint) lelépési pénzért távozik a legnagyobb amerikai olajipari vállalat vezérigazgatói székéből Rex Tillerson, amennyiben a Szenátus megszavazza kinevezését. A diplomácia új vezetője megválik összes ExxonMobil részvényétől, hogy az összeférhetetlenséget megszűntesse.

Az amerikai részvények nagyot mentek Donald Trump elnökké választása óta, azonban itt lehet az ideje annak, hogy a befektetők meggondolják a kiszállást. A Morgan Stanley elemzői szerint erre az új elnök beiktatása kedvező alkalmat kínál.

A 2011 végén tapasztalt válsághoz hasonló krízis fenyegetné az euróövezet perifériájának gazdaságait, amennyiben az Európai Központi Bank áprilistól visszafogja a kötvényvásárlási programját.

Összesen nagyjából 50 milliárd dollárt fizettek a biztosítók a természeti katasztrófák után 2016-ban szerte a világon - olvasható az összesítésben, amelyet minden évben közzétesz a Munich Re német biztosító.

A Central Médiacsoport megvásárolta a Harry Potter-könyvek és a skandináv sikerkrimik kiadóját.A Médiacsoport tavaly év végén 100 százalékra növelte részesedését az Animus Kiadóban, ezzel kizárólagos tulajdonossá vált a vállalkozásban.

Átlagosan mintegy  9 százalék béremelkedés, 15 ezer forinttal magasabb havi nettó fizetés, alacsony kamatok, kedvező hitellehetőségek, enyhén növekvő infláció és csekély hozam a megtakarításainkon. Ezt hozhatja a 2017-es év. A pénzügyi kilátások összefoglalója a Bankmonitortól.

Bár az olajkitermelő országok megállapodásának életbe lépésével az olaj jelentős emelkedést produkált kedden, egy olajpiaci elemző szerint az idei év nem lesz annyira fényes a fekete arany számára, mint a 2016-os.

Az európaiak egyre szegényedtek az elmúlt években, miközben az egyenlőtlenség is fokozódott a kontinensen – derül ki az Európai Központi Bank európai háztartások körében végzett felméréséből.

A feltörekvő területeken már láthatók a kedvenc befektetési célpontok 2017-re. Oroszországban és Indiában minden eszköz népszerűségnek örvend, míg Brazíliában a vállalati kötvények, Mexikóban pedig az olcsó peso lehet az idei sláger.

Egyre szebb értékek mellett válhatnak vonzókká a befektetők számára idén a 2016-ban igen gyengén teljesítő amerikai nagyvállalatok részvényei. Az „utolsókból lesznek az elsők" bölcsesség ebben az évben akár befektetési tanácsként is működhet.