Legfontosabb témák

A TV2 számára igazi Jolly Joker a Bezár a bazár, hiszen a tavasz folyamán az új évad is remekül teljesített. A nyári szezonban még nagyobbat fogtak, hiszen a műsor ismétlése kimagasló közönségaránnyal fut. Nem véletlen, hogy az RTL Klub a hétköznapokon lemaradt.

Méghozzá a 3,1 százalékos pakett felett diszponáló Pantherinae Pénzügyi Zrt.-nek, amelynek 2018 karácsonyán lett a tulajdonosa a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Vida József befolyása alatt álló, nemrég a TV2-csoportot megvásárolt Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt.

A Bezár a bazár a tavaszi évadban a TV2 legsikeresebb produkciója volt, ráadásul az idény végén kezdett ismétlések is viszonylag jól futottak. Éppen ezért a csatorna a korábbi tervekkel ellentétben műsoron tartja a vetélkedőt.

2 millió 345 ezer forintra bírságolta a Médiatanács a TV2 szolgáltatóját a Bezár a bazár! nem megfelelő időben vetített előzetese miatt. A Life TV-nek naturalisztikus jelenetek miatt kell fizetnie.

Nyolc közösségi televízió és egy rádió rezsiköltségeihez járult hozzá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a mecenatúraprogramban a legutóbbi, e heti ülésén meghozott döntése szerint. A testület öt évvel meghosszabbította a Rádió 1-hálózat három tagjának médiaszolgáltatási jogosultságát négy városban, és nem megfelelő korhatár-besorolás miatt bírságot szabott ki a TV2 és a Life TV szolgáltatóira a Bezár a bazár!, illetve a Ha ciki, ha nem: beteg vagy! című műsorok miatt.

Több állampolgári bejelentés alapján megbüntette a TV2-őt a Médiatanács - adta hírül az NMHH. A testület a TV2 szolgáltatóját 2,345 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte, amiért Bezár a bazár! ... ...

Ügyes húzás volt a TV2 részéről, hogy az utolsó két hétben vegyítette a Bezár a bazár epizódoknál az ismétléseket és az új részeket. Ennek köszönhetően a csatorna tartani tudta a hétköznapokon a korábban elért szintet.

A TV2 megszerzése után további bankokat gyűjt Vida József, a Takarékbank vezére, és ebben a kormányzat újabb törvénnyel készül támogatni. A HVG-nek adott exkluzív nyilatkozatában beszélt az új tervekről, amelyekről a hetilap Fókuszban rovata számolt be.

Az RTL Klub esetében lehetett tudni, hogy a Konyhafőnök után áttérnek a nyári műsorrendre. A TV2 esetében viszont úgy tűnik, hogy azért módosítottak a műsorrenden, nehogy a konkurencia új sorozata túl jól induljon.

Az InfoRádió Kft. kérelmére 2024 szeptemberéig megújította a rádió jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület e heti ülésén emellett húsz hangjáték terve kapott 51,2 millió forintos gyártási támogatást, huszonhét televízió pedig hír- és magazinműsorokat készíthet 124,4 millió forint hozzájárulással. A tanács elfogadta a közösségi tévék és rádiók műszaki fejlesztéseire kiírt, összesen 110 millió forint keretösszegű pályázati felhívást, helytelen korhatár-besorolások miatt bírságokat szabott ki a TV2 és a Rádió 1 szolgáltatóira, és közzétette a hírműsorokban megjelenő bűncselekményekről beszámoló tavalyi hírek elemzését is.

A Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Vida József befolyása alatt álló Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. közel 362 millió forintos adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti (ebitda) profitja háromszor nagyobb, mint 2017-ben.

Közel másfélmilliárd forintra nőtt az Atmedia nyeresége.

Közel másfél milliárd forint tiszta haszonnal zárta a tavalyi évet a TV2-csoport és a közmédia reklámjait értékesítő cég.

Pénzügyi befektetőként szállt be a tévécsatornába a Takarék-vezér, aki nem foglalkozik azzal, milyen kép alakult ki a csatornáról - mondta el az Indexnek az üzletember.

Vida József nagybevásárlására már csak a Gazdasági Versenyhivatalnak kell rábólintania.

A tranzakciók zárását és a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulását követően Vida József érdekeltségébe kerül a TV2 médiaportfóliója.

A Mészáros Lőrinccel is jó viszonyban levő Vida József nagybefektető érdekeltségébe került a TV2 teljes médiaportfóliója, ha a GVH is rábólint.

A tranzakciók zárását és a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulását követően Vida József üzletember, a Takarékbank elnök-vezérigazgatójának érdekeltségébe kerül a TV2 médiaportfóliója - írja az MTI a csatorna ... ...

A tranzakciók zárását és a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulását követően Vida József üzletember, a Takarékbank elnök-vezérigazgatójának érdekeltségébe kerül a TV2 médiaportfóliója - közölte a...