Legfontosabb témák

Várkonyi Andrea saját bevallása szerint "egy fillér nélkül" jött el a TV2-től, úgy teljesen az alapokról kezdjen új életet. Tette mindezt úgy, hogy 18 év után még a végkielégítésről is lemondott. A legendás műsorvezető újabban megint műsort vezet, egyébként pedig pszichológusként is praktizál...

Vidáék be-, Mészárosék pedig kiszálltak az idén februárban felcsúti akadémistával közösen alapított játékosügynöki cégből. A lépés egészen meglepő volt a TV2 vezérétől, nyilatkozatai alapján ugyanis meglehetősen kritikus véleménnyel van a magyar labdarúgókról.

A magyar nézők – akár a Ninja Warrior, akár az Exatlon eredményeit nézzük – eddig szerették a sportvetélkedőket. Nem véletlenül készítette a TV2 a Fuss család, fuss!-ot. Palik László új sportrealityje viszont nagyon gyengén indult.

Rádiós és médiafelügyeleti döntéseket hozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A testület az alaki vizsgált után nyilvántartásba vette az egyetlen pályázót, a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt egy helyi és egy körzeti frekvencia eljárásában, illetve csütörtökön közzéteszi két másik helyi frekvencia hasznosítására kiírt pályázat felhívásainak tervezetét. A grémium bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára, amiért a Tényekben egy sportmárkával kapcsolatban említett információkkal burkolt reklámot vetített, valamint a Szentes TV és a Karc FM 88,3 szolgáltatóira, amiért eltértek szerződéses vállalásaiktól.

A csatornának 700 ezer forintot kell fizetnie, mert egy sporteseményről úgy tudósított, hogy Mészáros Lőrinc márkáját népszerűsítette.

A szokásosnál kicsit korábban jött a váltás a nagy kereskedelmi televíziók őszi struktúrájában. A hétvégén elindult az RTL Klub tavaly óriási visszatérést produkáló műsora, az X-Faktor. A TV2 előtte ismét ide-oda pakolgatta a műsorait, de ez sem tudta feltartanai a konkurens tehetségkutatóját.

Egy korábbi közjegyzői fizetési meghagyást jogerősítő végzés ugyanis nem jutott el hozzájuk, sem értesítést, sem fizetési felszólítást később sem kapott a TV2 Média Csoport, ezért nem egyenlítette ki a mindössze 100 ezer forintos kötbér-tartozását, amelyet végül a múlt héten rendezett, s a végrehajtási jogot október 4-én törölték is a cégjegyzékből.

Ami nem azonos a Jobbik által egy jogerős bírósági döntés ellenére nem közölt helyreigazítás miatt hónapokkal ezelőtt indult eljárással. Egy mátészalkai közjegyző indított fizetési meghagyást a médiabirodalom ellen – derül ki a cégiratokból, az azonban nem, hogy az milyen típusú és mekkora összegű tartozásra vonatkozik.

Október elején ismét új programkínálattal feszül egymásnak a két nagy kereskedelmi csatorna, amelyek közül kifejezetten izgalmas lesz, hogy a Palik László vezette sportreality meg tudja-e ismételni az Exatlon korábbi sikerét.

A TV2-t birtokló cégnél, az Abraham Goldmann Zrt.-nél arról határoztak, az eddig csak elektronikusan létező részvényeiket kinyomtatják. Így tulajdonképpen nyom nélkül lehet adni-venni őket, egy ilyen tranzakcióhoz ugyanis nagyjából elég annyi, hogy az értékpapírokon átírják a tulajdonos nevét. Kutakodtunk és kiderült, a változtatás nemcsak a TV2-t érinti, mivel az Abraham Goldmann a tévének műsorokat gyártó IKO Holdingban, valamint a csatorna műsoridejét értékesítő ATmediában is tulajdonos, így ezekre a cégekre ugyanúgy érvényes a megállapítás.

A TV2 elmúlt nagyjából hatéves történetében tényleg minden benne van, amit a jelenlegi gazdasági és politikai elit, azaz a NER működéséről tudni érdemes.

Vida József és üzlettársai úgy intézték, hogy a jövőben nagyon könnyen és nagyon követhetetlenül cserélhessenek gazdát a tévét tulajdonló cég részvényei.

Bár forradalmi változások nem voltak, de a két nagy kereskedelmi tévé őszi műsorstruktúrája hétről-hétre változik. Lehet ezt persze finomhangolásnak is nevezni, de a nézők nem feltétlen boldogok, hogy rendre 10-15 perccel korábban, vagy később ér véget a kedvenc műsoruk. Emellett a TV2 a hétvégi struktúrát is immár rendszeresen módosítja.