Legfontosabb témák

Az Ernst & Young Tanácsadó Kft. nyerte a főváros által pénzügyi-finanszírozási tanácsadó szolgáltatásokra kiírt tendert, amely két évre szól és 33 millió forint keretösszegű. A nyílt tender eredményét ... ...

Október 7-től azok a kis- és középvállalkozások pályázhatnak, amelyek fejlesztéseikkel magasabb hozzáadott értékű munkahelyek létrehozását tervezik.

Jövőre utólag beszerelik a 3-as metrókban a klímaberendezést, ígérte meg a főpolgármester, aki szerint lesz rá fedezet, ugyanis a 2006 előtti Alstom-szerződésekből mintegy 36 milliárd forintot pereltek vissza.

A BKV-nál körülbelül 80 milliárdos működési adósságállomány volt, amely még a visszafizetéseket követően, 2015-ben is 53 milliárd forintot tett ki.

Annak köszönhetően, hogy a háztartások több mint 1200 milliárd forinttal növelték az állampapír-tulajdonukat június elejétől augusztus végéig, azon idő alatt, amikor immár kamatadó-mentesen vásárolhatnak sorozatokat – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb adataiból. A kormány célja 2023 végére a 11 ezer milliárdos állomány elérése.

A jövő évben utólag megoldják a 3-as metró légkondicionálását; lesz rá fedezet, ugyanis a 2006 előtti Alstom-szerződésekből mintegy 36 milliárd forintot pereltek vissza - közölte Tarlós István harmadik ... ...

Szépen tartja a kitörés után elért szintet a távközlési vállalat árfolyama, a 440 forintos zóna a következő nagy akadály az útjában.

Néhány vállalattal már megkezdte a bértárgyalások előtti egyeztetéseket a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, ezeken a helyeken 10–19 százalékos emelés a tét, amellyel a kezdőbérek akár a bruttó 231–278 ezer forintot is elérhetik – tudta meg a Világgazdaság.

Enyhén erősödött a forint a főbb devizákhoz képest

A múlt héten fellélegehtetett a magyar deviza.

Az Agrárminisztérium 600 millió forint keretösszeggel új támogatási konstrukciót dolgozott ki a viharok által a mezőgazdasági termelőeszközökben okozott károk részbeni kompenzálására - adta hírül a tárca. ... ...

Termékfejlesztést és terjeszkedést tervez a Neticle.

Kétféle címen kapnak pluszpénzt a nyugdíjasok novemberben: az egyik a nyugdíjprémium, amely maximum 22 ezer forint lehet, a másik pedig az emelési különbözet, vagy nyugdíj-kiegészítés - mondta Farkas András nyugdíjszakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Enyhén erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel.

A Költségvetési Tanács munkáját segítő elemzők többsége idén 4,5 százalék körüli növekedést vár, jövőre a prognózisok alapján lassul a gazdasági bővülés üteme. A társaságiadó-bevétel a legkockázatosabb, várhatóan nyolcvan-százmilliárd forint elmaradás lesz ebből az adónemből a tervezetthez képest, viszont ezt kompenzálják az áfa- és szja-bevételek.

A nagycsaládosok autóvásárlási programja iránt túl sokan érdeklődnek. A program bevezetésének első évében 5 milliárd forintot számoltak költeni erre a célra. A 14 ezer kérelem egyúttal azt is jelenti, hogy amennyiben minden igénylő jogosult a 2,5 millió forintra, akkor ez a tétel összesen 35 milliárd forintjába kerül az idei költségvetésnek.

Négymilliárd forint vissza nem térítendő támogatással egészíti ki az állam a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. megújuló energia alapú hőtermelésre irányuló, összesen 7,6 milliárd forint értékű projektjét. Egy öt megawatt teljesítményű faapríték tüzelésű kazánt, valamint a különálló vezetékrendszereket összekötő távvezetéket építenek.

Enyhén erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel - írja az MTI. Az euró 332,41 forinton forgott reggel hét órakor, 8 fillérrel csökkent az árfolyama a péntek ... ...

Csak az infláció borzolhatja a kedélyeket.

A Viber felhasználói már a közeljövőben könnyen és biztonságosan küldhetnek egymásnak kisebb-nagyobb, havonta legfeljebb 125 ezer és évente maximum 780 ezer forintos összeget a magyar fejlesztésű szolgáltatás segítségével.A Viberen, a Moneytou alkalmazás segítségével – a világon először – magyar kibocsátású bankkártyákkal azonnali pénzügyi tranzakciókat lehet majd végezni. Az EU pénzmosásról szóló szabályozásának megfelelően a Viber […] The post Pénzt is küldhetnek majd egymásnak a Viber felhasználók appeared first on Bankmonitor.hu.

A Viber felhasználói már a közeljövőben könnyen és biztonságosan küldhetnek egymásnak kisebb-nagyobb, havonta legfeljebb 125 ezer és évente maximum 780 ezer forintos összeget a magyar fejlesztésű szolgáltatás segítségével.A Viberen, a Moneytou alkalmazás segítségével – a világon először – magyar kibocsátású bankkártyákkal azonnali pénzügyi tranzakciókat lehet majd végezni. Az EU pénzmosásról szóló szabályozásának megfelelően a Viber […] The post Más pénzt is küldhetnek egymásnak a Viber felhasználók appeared first on Bankmonitor.hu.

A hatóságok lelkesen alkalmazzák az év elején elfogadott orosz felségsértési törvényt, amely meghatározza, mikor mennyit kell fizetni a legfőbb állami méltóságok "illetlen" említésért. A jogszabály nevében ... ...

A fejlesztés kemény 3,6 milliárd forintba került.

Gasztronómiai élményközponttal gazdagodik az ófalu.

Négymilliárd forint vissza nem térítendő támogatással egészíti ki az állam a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. megújuló energia alapú hőtermelésre, valamint a távhőrendszer korszerűsítésére és bővítésére irányuló, összesen 7,6 milliárd forint értékű projektjét - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter szombaton Kecskeméten.

Négymilliárd forint vissza nem térítendő támogatással egészíti ki az állam a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. megújuló energia alapú hőtermelésre, valamint a távhőrendszer korszerűsítésére és bővítésére irányuló, összesen 7,6 milliárd forint értékű projektjét - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter szombaton Kecskeméten.

Bp. V. kerületi, Aulich utcai, 245 nm-es lakást valaki 2,2  millió forintért vette meg, és azt is 25 éves kamatmentes részletre? Ez nem vicc, ennyiért, az... The post A következő szint az lehetne, hogy még az eladó fizet appeared first on alapblog.

Bp. V. kerületi, Aulich utcai, 245 nm-es lakást valaki 2,2  millió forintért vette meg, és azt is 25 éves kamatmentes részletre? Ez nem vicc, ennyiért, az... The post A következő szint az lehetne, hogy még az eladó fizet appeared first on alapblog.

Mennyit keres 2020-ban egy közalkalmazott? A közalkalmazotti fizetési osztályok első fizetési fokozata szerinti garantált illetmények havi összege forintban, valamint a fizetési fokozatokhoz tartozó legkisebb szorzószámok 2020. évben a Költségvetési Törvény alapján. Közalkalmazotti bérek táblázata 2020-ban.

Az október közepén esedékes lengyelországi parlamenti választások előtt egymásra licitálnak a pártok minimálbér-emelési ígéreteikkel. A legmagasabb összeg eléri a nettó 210 ezer forintot. A lengyelek keveset ... ...

Mekkora a 2020-as évben a tankönyvtámogatás mértéke tanulónként az alsó és a felsőtagozatos valamint a középiskolai tanulók esetén? Tankönyvtámogatás összege forintban a 2020/2021-es tanévben.

Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalások gyanúsítottjait tartóztatták le csütörtökön Pécsen, csaknem négymilliárd forintnyi áfa jogosulatlan visszaigénylése miatt - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

Összesen 7,6 milliárd forint értékű a projekt.

Befejeződött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) dél-dunántúli régiós központjának 300 millió forintból megvalósuló, hét éven át tartó felújítása Pécsen.

6 milliárd forintos beruházással, két program révén valósul meg.

Négymilliárd forint támogatással egészíti ki az állam a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. megújuló energia alapú hőtermelésre, valamint a távhőrendszer korszerűsítésére és bővítésére irányuló, összesen ... ...

Négymilliárd forinttal támogatja az állam a Kecskeméti Termostar energetikai beruházását.

Az elmúlt húsz évben mintegy 3000 milliárd forintnyi vidékfejlesztési uniós támogatást kapott a magyar mezőgazdaság - mondta Kapronczay István agrárközgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elmúlt húsz évben kapta ezt a mezőgazdaság.

A Tihanyi Bencés Apátság műemléki felújítására és egyes épületeinek fejlesztésére, valamint az apátság vendégházának bővítésére két részletben összesen 2 milliárd 769 millió forintot hagyott jóvá a kormány. ... ...

Vidékfejlesztésre összesen 3000 milliárd forintot kapott a mezőgazdaság.

Az eredeti 8,8 milliárd forinton felül további csaknem 6 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány a Modern Városok program keretében, a nagykanizsai sport- és rendezvénycsarnok építésére.

8,8 milliárd helyett most már 15 milliárd forintba fog kerülni.

Az elmúlt húsz évben mintegy 3000 milliárd forintnyi vidékfejlesztési uniós támogatást kapott a magyar mezőgazdaság - mondta Kapronczay István agrárközgazdász szombat reggel az M1-en. Kapronczay ugyanakkor ... ...

Több milliárdot fizethetnek a Viking üzemeltetői a dunai hajóbaleset miatt, áldozatonként százmillió forintot is.

Csak a svájci bíróságon tervezett kártérítési per áldozatonként háromszázezer euróba (százmillió forint) kerülhet a Viking Sigyn szállodahajót üzemeltető Viking River Cruises Svájcban bejegyzett, norvég ... ...

Vegyesen alakult a forint árfolyama a bankközi piacon.

Vegyesen alakult a forint árfolyama a bankközi piacon.

Az ingatlanpiacon nagy a verseny a reálisan árazott, esetleg áron alul kínált lakásokért, házakért. Ilyenkor általában az a befutó, aki gyorsabb. De mit tehetünk azért, hogy jobb helyzetbe kerüljünk ebben a millió forintokat érő versenyben? Adunk néhány tippet.

Az eredeti 8,8 milliárd forinton felül további 5 milliárd 994 millió forintot hagyott jóvá a kormány a Modern Városok program keretében, a nagykanizsai multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok építésére. ... ...

A gyűjtőknek igazi csemegéket tartogat a Kieselbach Galéria 62. őszi árverése, amelynek sztártétele Czóbel Béla több tízmillió forintra taksált Kertben című festménye, de kalapács alá kerül a csúcsokat ... ...

A ma reggel publikált angol nyelvű elemzésünkben 14,250 forintra emeltük meg az OTP célárfolyamát, ajánlásunkat pedig Felhalmozásra változtattuk - olvashatjuk az ERSTE elemzésében.

A nyári viharok által, a mezőgazdasági termelőeszközökben okozott károk kompenzálására az idei költségvetésben 600 millió forintot különített el a kormány. A Magyar Közlönyben megjelent határozat a május ... ...

A szombathelyi Király Sportlétesítmény fejlesztésének második üteméhez 4 milliárd 505 millió forinttal járul hozzá a kormány, az adófizetők pénzéből. A Magyar Közlönyben megjelent határozat a támogatást ... ...

Vegyesen alakult a forint árfolyama a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben péntek este a reggeli szintekhez képest. Az euróval és a svájci frankkal szemben gyengült, míg a dollárral szemben erősödött ... ...

Jövőre 25 százalékkal, 37 milliárd forinttal nő az ország költségvetésében a kutatás-fejlesztési és innovációs forrás - mondta Palkovics László innovációs és technológiai a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ... ...