Legfontosabb témák

Fokozottan ellenőrzik a webáruházakat az év végi ünnepi időszakban – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A román lej a héten immár másodszor történelmi mélypontra került az euróval szemben, az európai fizető eszköz egy egysége 4,7759 lejbe került kedden – közölte a Román Nemzeti Bank. A lej 30 banival, vagyis 0,06 százalékkal gyengült az előző naphoz képest, amikor a román lej szintén történelmi mélypontra került a csütörtöki után. Szűk egy hét ...

Jelenlegi árfolyamon 10-11,7 milliárd forint.

Száznyolcvan fokos fordulatot vett az amerikai külpolitika a Közel-Kelet leginkább robbanásveszélyes régiójában Trump elnöksége alatt. Szembe menve az oslói békefolyamattal és a nemzetközi határozatokkal az USA egymás után ismeri el Izrael fennhatóságát a megszállt területeken. Legutóbb a Ciszjordániában létesített telepekről jelentették ki, hogy azokat nem tekintik a nemzetközi joggal összeegyeztethetetlennek.

Hosszú várakozásra kell készülniük a cseh határokon december 1-től a kamionosoknak, mert az új műholdas útdíjrendszerbe eddig csak 234 ezer tehergépkocsit regisztráltak az üzemeltetőik, ami a várt 458 ... ...

Erre jutott a nemrég lezárult vizsgáltaban az Állami Számvevőszék.

Egyre többen vannak ezen a véleményen, ahogy ez a Bloomberg Business Weekből kiderül, mert Trump elnök épp azt nem érte el, amit állítólag szándékozott. Azonkívül ugyanott tart most, mint a háborúskodás kezdetén, csak közben komoly veszteségeket szenvedett el mindkét fél.

A fekete péntek után a vásárlók hajlanak a kevesebb vesződséggel járó online rendelések elindítására, de sokszor ez nem jó irány.

Határozatlan időre általános sztrájkba léptek az oktatási dolgozók Horvátországban, miután 27 napja úgynevezett gördülő sztrájkot tartottak, vagyis minden nap más megyékben sztrájkoltak - írta a helyi sajtó kedden.

Mi történt 2018-ban az ingatlanpiacon?

Gabonából 15 millió tonna termést takarítottak be.

A román lej ezen a héten immár másodszor történelmi mélypontra került az euróval szemben, az európai fizető eszköz egy egysége 4,7759 lejbe került kedden – közölte a Román Nemzeti Bank az MTI ... ...

Sokan elmulasztották a kötelező adategyeztetés határidejét.

A díjnyertes Exotic Wine Travel borturistáknak szánt kalauzt készül kiadni Magyarországról.

A családok átlagosan 46 760 forintot költenek karácsonyi ajándékokra, ennek felét online - idézi az MTI a Vatera friss felmérését. Az MTI-nek küldött keddi közlemény szerint egyre tudatosabban választják ... ...

Kylie Jenner üzleti sikerei is csak gyarapodnak.

Szabó Péter a Kalocsa melletti Bátyán termel paprikát az apjától '45 után kétszer is elvett földön. Próbál a nagyüzemi módszerekkel szemben életben maradni. Dolgozott bankban is, sok pénzért, lehülyézték, amikor váltott.

Szabó Péter a Kalocsa melletti Bátyán termel paprikát az apjától '45 után kétszer is elvett földön. Próbál a nagyüzemi módszerekkel szemben életben maradni. Dolgozott bankban is, sok pénzért, lehülyézték, amikor váltott.

Az Index.hu – startup körökben igen ismert – Softbank-al foglalkozó friss cikke szeint egy japán techmilliárdos a szaúdi és abu-dzabi

Szeged „Dögtiszájának” kármentesítésébe vágott bele Mészáros János cége, amely májusban került a felcsúti dollármilliárdos rokonához. Az évtizedeken át Szeged pöcegödrének használt holtágból 160 ezer köbméter szennyvíziszapot kellene kikotorni és kezelni, és a helyiek attól félnek, hogy éppen az ő házuk közelében találnak majd ehhez helyet.

Megérkezett az indoklás.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a munka törvénykönyvének módosítását kérte ebből a célból, a módosítást az Országgyűlés tárgyalja.

Keddtől regisztrálhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) a 7,5 milliárd forint keretösszegű Digitális jólét tőkeprogramra, az igényelt összeg 10 és 500 millió forint között lehet - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A Magyar Állampapír (MÁP) Plusz megjelenése átvariálhatta a szokás szerint az év végére eső, adóoptimalizációs célú befektetői teendőket. A palettáról még hiányzik a nyugdíjkötvény, noha azt már tavasszal belengették. Csakhogy úgy tűnik, minden mindennel összefügg, így például az is befolyásoló tényező lehet, elindul-e az egyszer már nyolc hónappal eltolt azonnali fizetési rendszer 2020. március 4-én. Ezek is foglalkoztatták kollégánkat hétfő reggel.

Az idén 15 éves Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. a 2018-as üzleti évét 445,11 milliárd forintos nettó árbevétellel és 26,5 milliárd forintos nyereséggel zárta, idén pedig további bővülésre számít - közölte ... ...

A felmérésben 13 kérdésben vizsgálták, hogyan ítélik meg a munkavállalók munkahelyük biztonságát.

Egy hulladéklerakó kármentesítésének munkálatait nyerte el a Mészáros és Mészáros Kft., a projektbe rögtön be is szállt alvállalkozóként Mészáros János.

A családok átlagosan 46 760 forintot költenek karácsonyi ajándékokra, ennek felét online. Minden huszadik ember 100 ezer forint felett vásárol be - ez derült ki a Vatera friss felméréséből.

Hat év növekedés után recesszióba jutott a német feldolgozóipar a szektor szakmai képviselete, írja az MTI a BDI honlapján kedden publikált elemzés alapján. "A német feldolgozóipari termelés négy százalékos ... ...

Egy fűtött szoba rendelkezésre állhasson minden olyan házban, ahol kisgyermeket, gyerekeket nevelnek – ezt a célt határozta meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az E.ON Hungária Zrt. Tiszabőn induló mintaprogramja, melynek keretében naperőművet létesítenek a településen, és számos háztartást előre fizetős mérőórával látnak el.   Fenntartható energetikai mintaprogramot indít az ország legelmaradottabb települései között számon ...

Folytatódik a pénzügyi tudatosság erősítése a fiatalok körében.

12 javaslatot tett. Korrupciós kockázatok ellen nem volt védett az intézmény.

Rajtaütés áldozatává váltak.

Igazi technológia csemegének tűnik a 2021-re ígért Ponte Vecchio.

Már 75 százalékos foglaltságot is elért a Hunguest Hotels nyíregyházi szállodája. A hotel közpénzből épült és Mészéros Lőrinc szállodalánca üzemelteti 15 évig. A nyíregyházi Hunguest Hotel Sóstó magas ... ...

A turisták számára ideális szállás Budapest egyik legújabb hotele, a Teréz körút 62. szám alatt található T62.

Novák Katalin meglátása szerint fontos a digitális veszélyekkel szembeni védekezés, és az örökbefogadás könnyítése.

Lassult az OECD gazdasági növekedése a harmadik negyedévben.

A magyarok átlagosan 7 hónapra elegendő megtakarítással rendelkeznek, ám a 35 százalékuknak mindössze annyi spórolt pénze van, amelyből egy hónapig tudna megélni fizetés nélkül. A K&H biztos jövő felmérése szerint a férfiak 30 százaléka, a nők 41 százaléka tudná magát egy hónapig fenntartani a tartalékaiból. A K&H szerint a hosszú távra való takarékoskodással az anyagi gondok mellőzhetőek a nyugdíjas években: aki például harmincévesen havi 10 ezer forintot félre tud tenni, az 65 évesen 10 milliós összeget kaphat.

A magyar gazdaság növekedése a lassulás ellenére a következő két évben is várhatóan 3 százalék felett marad - áll a Moody's Investors Service kedden Londonban ismertetett éves adósprofil-jelentésében.

A Gyulai Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat egy 44 éves, büntetlen, békési férfi ellen, aki 2019 márciusában lakóháza ablakából lézerfénnyel vakított el egy pilótát ... ...

Szeptemberben az euróövezet 19 tagállamában 0,7 százalékkal nőtt az építőipar termelése augusztushoz képest.

Az MNB Monetáris Tanácsa a kamatfolyosót is változatlanul hagyta.

Akvizíciókat, tőkeemelést terveznek.

Az értékesítők élete nem más, mint célkitűzéseik megvalósítása, értékesítési céljaik felé tett utazás. Minden értékesítőben él öt általános, „úti céllal” kapcsolatos hiedelem.

Jövő ősztől a szakközépből technikum lesz, az OKJ-s rendszernek vége, a szülők pedig felelősek lesznek azért, hogy a gyerekük szakmát tanuljon.

Recesszióban a német feldolgozóipar, mutattak rá belső szakértői elemzések.

Nőtt az építőipari termelés szeptemberben az előző havihoz képest az euróövezetben és az Európai Unió egészében - írja az MTI az Eurostat adatai alapján. Szeptemberben az euróövezet 19 tagállamában 0,7 ... ...

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának döntése megfelel a piaci várakozásoknak. Az indoklást a 15 órakor megjelenő közleményből tudhatjuk meg.

Folyamatosan egyre bizakodóbbak a munkahelyükkel kapcsolatban.

A válság óta nem volt ilyen szerény exportnövekedés.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa nem változtatott sem az alapkamat 0,90 százalékos szintjén, sem a kamatfolyosón kedden - írja az MTI. A jegybanki döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak. A jegybanki ... ...

A jegybanki döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak.

A számvevőszék 12 javaslatára 30 napon belül kell intézkedési tervet készítenie az ÁEEK-nak.

Múlt héten Angliában mutatta be marketing innovációját a Befluence csapata a Google EMEA szakértőinek, amelynek eredményeként bekerültek a presztízsjelentőségű MIP marketing innovációs programba. Magyar céget korábban eddig még egyszer sem választottak be az illusztris társaságba.