Legfontosabb témák

Nem megfelelően bánt Horvátország a MOL vezetőjével.

Magyarország nem támogatja Horvátország és Románia OECD-hez való csatlakozását - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pénteken.

Egyre szövevényesebb a magyar-horvát-Mol-INA jogi helyzet. A magyarok nyerik a csatákat mostanában, de messze van a háború vége.

Hernádinak az EJEB-hez benyújtott keresete alapján Horvátországnak tisztáznia kell, hogy jutott el arra a döntésre, nemzetközi körözési listára kell tenni a MOL vezérét. És azt is, Hernádira nem rakott-e túl nagy terhet a körözés.

A horvát lap szerint a magyar olajvállalat igazgatója azért perel, mert szerinte a 2013-ban jogtalanul kiadott elfogatási parancs korlátozta szabad mozgásában.

Jogi keresetet nyújtott be Horvátország ellen Hernádi Zsolt, a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. elnök-vezérigazgatója az Emberi Jogok Európai Bíróságán - számolt be a Jutarnji List. Hernádi Zsolt...

Egy volt horvát államtitkár szerint a volt kisebbik kormányzó párt, a Híd Függetlenek Listája (Híd) titkos támadásra készült a magyar Mol Nyrt. ellen azzal a céllal, hogy a horvát kormány a lehető legkedvezőbb tárgyalási pozícióba kerüljön az INA visszavásárlását illetően, de a nagyobbik kormányzó párt, a jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) nem támogatta a tervet. ...

Egy volt horvát államtitkár szerint a volt kisebbik kormányzó párt, a Híd Függetlenek Listája (Híd) titkos támadásra készült a magyar Mol Nyrt. ellen azzal a céllal, hogy a horvát kormány a lehető legkedvezőbb tárgyalási pozícióba kerüljön az INA visszavásárlását illetően, de a nagyobbik kormányzó párt, a jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) nem támogatta a tervet. Ante Cikotic, az energetikai minisztérium volt államtitkára ezt az Express című horvát napilapnak nyilatkozta.

Horvátország kormánya tanácsadó céget kíván alkalmazni a Mol 49 százalékos INA-pakettje esetleges visszavásárlásának támogatására. A tanácsadót az energiaügyi és a pénzügyminisztérium fogja...

A horvát kabinet befektetési tanácsadó segítségét venné igénybe a Mol Nyrt. részesedésének INA-ból történő kivásárlása során. A tanácsadó feladata a szakértői értékbecslés elvégzése, valamint potenciális stratégiai partnereket fel kutatása lesz.