Legfontosabb témák

Többfelé napközben is mínusz 10 Celsius-fok körül alakulnak a napi maximumok, a leghidegebb órákban néhol mínusz 20 foknál is hidegebb lesz a hétvégén. Emellett ködre, ónos szitálásra, hószállingózásra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Theresa May brit miniszterelnök csütörtökön közölte, hogy "nagyon jó, pozitív megbeszéléseket" tartott a londoni City pénzügyi szolgáltatási központjában honos nagybankokkal a brit EU-tagság megszűnése után várható működési környezetről.

Egyhangúlag választották újra elnöknek Simicskó István honvédelmi minisztert a Budapesti Honvéd Sportegyesület csütörtöki tisztújító közgyűlésén.

Elindult a “nagy-láz” itthon! Volt itt már 2013-ban Gazella (vagy Godzilla?! haha…). Volt itt ökoszisztéma (=öko) pályázat. Minden. De ami most vár ránk, az minden eddigire ráver egy kajakkal! De mi is zajlik a kulisszák mögött? – spoiler következik! Szigorúan nagykorúaknak! … Folytatódik.... →

A magyar-kínai áruforgalomban növekszik a magyar élelmiszeripari termékek exportja, 2015-ben 46 millió eurót tett ki, 2016 első háromnegyedévében pedig már 52,4 millió eurót - közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Keresi a rendőrség azt a férfit, aki egy kőbányai áruház egyik ruhaüzletéből ellopott egy laptopot.

Theresa May brit miniszterelnök csütörtökön közölte, hogy „nagyon jó, pozitív megbeszéléseket” tartott a londoni City pénzügyi szolgáltatási központjában honos nagybankokkal a brit EU-tagság megszűnése után várható működési környezetről.

Bruce Springsteen "titkos" búcsúkoncertet adott a Fehér Házban Barack Obama leköszönő amerikai elnöknek és alkalmazottainak.

Becsülhető áránál jóval olcsóbban, 40 millió forintért privatizált Matolcsy György egy céget 2000-ben a felesége nevére, 2004-es házassági szerződésükben viszont Matolcsy Gyöngyi elismerte, hogy a cégben ... ...

Meghaladja a 22 milliárd forintot a Spar idei beruházási kerete, amelyet az osztrák családi tulajdonban lévő vállalat Magyarországon fektet be - közölte a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Egyedi ajánlatot dolgoz ki a legnagyobb állami vállalatok bérfejlesztésére a kormány. Március első felére le akarja zárni a tárgyalásokat a baloldali ellenzéki pártokkal az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek ítélte a Magyar Telekom Nyrt. (Telekom) összehasonlító reklámjait, mert azokban a társaság nem tárgyilagosan hasonlította össze saját és versenytársai 4G mobilinternet-hálózatainak nagyságát. A „legnagyobb 4G hálózat” szlogenű kampányokkal elkövetett jogsértésért 600 millió forint bírságot szabott ki a GVH a Telekomra.

Hazaengedték csütörtökön azokat az óvodásokat, akiket előző nap klórmérgezés gyanújával vittek kórházba Vecsésről - hangzott el az M1 aktuális csatorna esti Híradójában.

Soros György szerint Donald Trump "diktátor lenne, ha hagynák". A Demokrata Párt kampányát milliárdokkal támogató magyar származású amerikai nagybefektető a Bloomberg televíziónak adott csütörtöki interjújában ... ...

Soros György szerint Donald Trump "diktátor lenne, ha hagynák". A Demokrata Párt kampányát milliárdokkal támogató magyar származású amerikai nagybefektető a Bloomberg televíziónak adott csütörtöki...

Barack Obama mintegy félszáz, magas rangú tanácsadójának munkájára továbbra is számít Donald Trump. Ezt a megválasztott elnök szóvivője jelentette be csütörtökön. Közben Trump és felesége megérkezett ... ...

Orbán Viktor köszönőlevelet és egy 25 pontos listát küldött a Professzorok Batthyány Körének (PBK), amely olyan, a kormányzati döntések kiindulópontjául szolgáló adatokat tartalmaz, melyek eltérnek a PBK által közölt elemzéstől - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár csütörtökön az MTI-t.

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Biokultúra Szövetség, valamint a Takarékbank Zrt., hogy elősegítse a magyar biogazdálkodás fejlesztését, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési stratégiában foglalt célkitűzések elérését, illetve a rendelkezésre álló uniós és hazai források kihasználását új, célzott termékek, finanszírozási konstrukciók kidolgozásával. Az egyezményt aláíró felek vállalták, hogy különös figyelmet fordítanak a hazai bioélelmiszer-fogyasztást ösztönző programok sikeres megvalósítására is.

A magyar kereseti adatok mellett Kínára érdemes figyelni pénteken. Pénteken közli a KSH adatait a keresetetek tavaly január-novemberi alakulásáról. Októberben a bruttó átlagkereset 262 200 forint volt ... ...

Donald Trump Barack Obama mintegy félszáz, magas rangú tanácsadójának munkájára számít.

150 milliárdos piacot akar letarolni az állam, hogy a közétkeztetésben mindenhol ugyanolyan legyen a koszt.

Hazaengedték csütörtökön azokat az óvodásokat, akiket előző nap klórmérgezés gyanújával vittek kórházba Vecsésről - hangzott el az M1 Híradójában. Összesen tizennégy embert vittek kórházba, közülük nyolc ... ...

A korábbi tájékoztatásainknak megfelelően folytattuk részvényvisszavásárlási programunkat - áll a Plotinus igazgatótanácsának mai közleményben, amiből kiderül: ma 1 643 db Plotinus részvényt...

Az emberi agy amigdala nevű régiójáról szóló tanulmányokat elemezték amerikai kutatók, akik azt találták, hogy ennek a szervnek a nagysága sem különbözik számottevően a férfi és a női agyban.

A Paksi Atomerőmű 1. blokkja a sajtóban megjelent hírekkel szemben egyetlen pillanatra sem állt le január 17-én, a nukleáris berendezést nem érintő hiba javítása folyik, az ellátás nincs veszélyben - közölte ... ...

Szerény pozitív kezdés után veszteségbe csúsztak csütörtökön az amerikai tőzsdeindexek. Az amerikai kereskedés vége előtt két órával New Yorkban a DJIA-30 és az S&P-500 index 0,2 százalék, a Nasdaq Composite index 0,3 százalék veszteséget mutatott. Az S&P-500 indexben képviselt 11 gazdasági ágazatból hétnek csökkent az árfolyamindexe. A legnagyobb veszteségek az egészségügyi és pénzügyi vállalatok részvényeit ...

A Paksi Atomerőmű 1. blokkja a sajtóban megjelent hírekkel szemben egyetlen pillanatra sem állt le január 17-én, a nukleáris berendezést nem érintő hiba javítása folyik, az ellátás nincs veszélyben - közölte a Paksi Atomerőmű Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Lassú ereszkedésel indultak, majd a kereskedési nap vége felé még ugrottak is egyet lefelé az amerikai tőzsdék, így újra szomorú napja volt a részvénytulajdonosoknak. A Dow már 1,5%-os távolságra...

A kemény fagyok ellenére kevesebb a madár az etetőknél. A Magyar Madártani Egyesület közlése szerint bármennyire furcsa, ennek oka az enyhe télben keresendő.

A többi blue chip csökkent csütörtökön.

Ajay Banga, a Mastercard elnök-vezérigazgatója kapta idén az ENSZ Világélelmezési Program (World Food Programme, "WFP") rangos elismerését, a Hunger Hero Award ("Az éhezés elleni küzdelem hőse") díjat.

Népszaporulati témában főleg nőkről szóló statisztikákat olvashatunk, így ha kimondatlanul is, őket okoljuk a népességfogyásért. Holott statisztikák szerint a párok 50%-ánál, újabb szülészorvosi tapasztalatok szerint a párok 60%-ánál a férfi megtermékenyítő képességével van baj.

Az Eurostat legfrissebb statisztikája szerint a magyar lakások drágultak legnagyobb arányban a 29 vizsgált európai ország közül.

Lassú ereszkedésel indultak, majd a kereskedési nap vége felé még ugrottak is egyet lefelé az amerikai tőzsdék, így újra szomorú napja volt a részvénytulajdonosoknak. A Dow már 1,5%-os távolságra...

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Rendkívül súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök. Mire figyeljünk? Hogyan kerülhetjük el az életveszélyes elektronikai fusimunkákat?

A bankszámlák költségei között jelentősek a különbségek, egy-egy 15-25 millió forintos összegnél - például lakásvásárlásnál - 10-100 ezer forintot is meg lehet spórolni - közölte a BankRáció.hu. A készpénzes fizetés pedig végképp nagyon drága műfaj milliós tételeknél.

Nagyjából háromezer biztonsági kamerával szereli fel az új vonatokat jövő év végétől az SNCB belga állami vasúttársaság - jelentette csütörtökön a helyi sajtó.

A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a magyar lakosság csaknem kétharmada támogatja a 2024-es magyar olimpiai pályázatot. Civil szervezetek eközben az ellenzéki pártok támogatásával aláírásgyűjtésbe kezdtek a budapesti olimpia rendezése ellen.

Orbán Viktor köszönőlevelet és egy 25 pontos listát küldött a Professzorok Batthyány Körének (PBK), amely olyan, a kormányzati döntések kiindulópontjául szolgáló adatokat tartalmaz, melyek eltérnek a PBK ... ...

Ahogy azt már megszokhatuk, a brit kormány továbbra is úgy beszél a Brexitről, mintha semmit sem értene az unió elképzeléseiről. Meglehet, hogy a "nem akarunk társult tagságot, kemény Brexit lesz,...

Az Eurostat legfrissebb statisztikája szerint a magyar lakások drágultak legnagyobb arányban a 29 vizsgált európai ország közül.

2016-ban naponta egy főre átlagosan 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülő ügyfelek, ami tavalyhoz képest 7 százalékos átlagdíj-növekedést jelent. A kötések 40 százaléka az utazást megelőző napon, további 14 százaléka az utazás napján született. A síelni indulóknak – elsősorban a magasabb mentési és ellátási költségek miatt – a teljes átlagnál több mint 30 százalékkal magasabb díjat, napi 760 forintot kell átlagosan kifizetniük, többnyire (75 százalékban) ausztriai síutakra – derül ki a Netrisk.hu összesítéséből.

A világ vezető kijelzővédő gyártó vállalata felmérést készített a mobilkészülékeket érő sérülésekről. A kutatásból kiderül, hogy a 35 év alatti okostelefon tulajdonosok 12 hónapon belül összetörik új készüléküket, és a felhasználók közel fele sérülten is tovább használja készülékét.

A legfrissebb hó/hó LeadING HUBE mutató szerint a következő egy-két hónap a magyar gazdaság számára még döccenőkkel teli lehet, de már látszik a fény a rövid alagút végén. A novemberi adatok...

Kate Hudson és James Corden gyerekekkel táncikál a Late Late Show műsorában.

Rengeteg panasz érkezett korábban az autókölcsönzőkre Európa-szerte, mert különböző trükkökkel húzták le az ügyfeleket. Ezek egy részének most vége, miután az Európai Bizottság a nemzeti fogyasztóvédelmi ... ...

Reggel még csendesen indult a kereskedés a devizapiacon, majd késő délelőttre a feltörekvő devizákkal kapcsolatban romlott a hangulat, ami a forint árfolyamán is megmutatkozott. A régió "beteg...

Rendkívüli lehetőség, hogy Európa legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari vásárán (amelyen Magyarország már 45 éve jelen van) közel 400 ezer látogató előtt bemutathatjuk a magyar élelmiszeripar kiválóságait - fogalmazott Fazekas Sándor.

A Korean Air az első olyan nagy utasszállító légitársaság a világon, amelynek repülőgépein a kötelező felszerelés része az elektromos kábító fegyver – értesült a BBC.

A cement és az acél vetélytársának szánják holland kutatók azt a kannabiszból készült környezetbarát építőanyagot, amelynek már meg is kezdték a tesztelését az Eindhoveni Műszaki Egyetem kampuszán. ...

A trópusi esőerdők fakitermeléssel szembeni védelmére új, több millió dolláros alapot hoz létre Norvégia - jelentette be a norvég kormány csütörtökön a davosi Világgazdasági Fórum (WEF) keretében. ...

A rendőrség az úgynevezett "Finn módszerrel" szűri ki az ittas vezetőket - írja a Police.hu. A módszer lényege, hogy a kijelölt, és megfelelően előkészített leállítási helyen több rendőr bevonásával néhány ... ...

Bővült az az illetékességi kör, amelynek eredményesen lehet adóhatósági ellenőrzésre vonatkozó elektronikus megbízólevelet kézbesíteni. Ezért át kell tekinteni a meghatalmazottak körét, máskülönben úgy indulhat adóellenőrzés, hogy arról a társaság valójában nem is értesül, emiatt pedig önellenőrzésre sem lesz lehetősége – figyelmeztet a Deloitte Adó- és jogi tanácsadási részlegének partnere.

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon. Az euró jegyzése a kora reggeli 307,86 forintról 308,20 forintra emelkedett este fél hétre. A dollárt a kora reggeli 289,22 forint ... ...

Bár Donald Trump letörte a gyógyszeripar lelkesedését, a Richter, mint regionális multi, talán olcsón megúszhatja az elefánt a porcelánboltban effektust.

Megállapodást kötött egy fogamzásgátló készítmény forgalmazásáról a Richter Gedeon Nyrt és az Allergan - közölte a magyar gyógyszergyártó. Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója az InfoRádóban azt mondta: ... ...

Jelentősen rövidült a kórházi várólista - mondta az egészségügyi államtitkár hozzátéve, hogy míg 2012-ben hetvenezren szerepeltek rajta, addig idén huszonkilencezren. A várakozási idő csökkentésére idén is ötmilliárd forintot ad a kormány.