Legfontosabb témák

Idén eddig négy kalandparkot zártak be átmenetileg azért, mert az üzemeltető nem tartott be minden előírást - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. Keszthelyi Nikoletta hozzátette: ezeket a létesítményeket csak a hiányosságok pótlása után lehet újra megnyitni.

Ritkán látni ekkora árfolyam-emelkedést, mint amekkorát ma Európában, de az USA is igyekszik, rekordszinten áll a Dow Jones. Főleg a bankok és az olajcégek árfolyama emelkedik, a technológiai papíroknak rossz napja van. Nagyot esett viszont a BUX, mind a négy nagyobb cégünk árfolyama csökkent, de főleg a Mol-é.

Pénteken gördülhet ki a gyárból a Tesla új, az eddigieknél lényegesen olcsóbb elektromos autója, a Model 3. A hírt a vállalat vezetője, Elon Musk jelentette be Twitter oldalán. A gyártás fokozatos bővítését ... ...

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn. A BUX mínuszban fejezte be a napot.

Több, mint féltucat helyre tört be az a kamasz, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.

Londoni pénzügyi elemzők szerint az eddig várthoz képest az idén és jövőre is jelentősen lassítja a brit gazdaság növekedési ütemét a múlt havi választások után kialakult politikai bizonytalanság.

Habár január elsejétől jelentősen, 27 százalékról 18 százalékra csökkent a vendéglátás áfája, ez nem látszik, sőt inkább emelkedtek az árak az étlapokon.

Több mint 50 év után ismét sztrájk lehet a Bank of Englandnél (BoE) - írja az MTI. A munkabeszüntetést nem a vezető banktisztviselők tervezik, hanem a biztonsági szolgálat, valamint a technikai kiszolgáló ... ...

Sajtótájékoztatón jelentette be a MOL, hogy szponzora lesz Hosszú Katinkának, majd Hernádi Zsolt elmondta, miben is hasonlít Katinkához. De előkerült a FINA-konfliktus és a Pásztory-cikk éppúgy, mint a MOL középtávoli jövője.

Érdekes szabályra hívja fel a figyelmet a Totalcaron egy közlekedési szakértő: a védett természeti területre figyelmeztető táblára az autósoknak is érdemes ügyelniük.

Nyugat-Európában erősödtek a tőzsdeindexek hétfőn, a magyar tőzsde viszont gyenge napot zárt. A Mol árfolyama 2,3 százalékot esett. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,21 százalékos csökkenéssel ... ...

Ezzel a Total lett az első nyugati vállalat, amely gazdasági fejlesztésbe kezd az országban.

Elkezdődött a Balaton vízszintemelését megvalósító projekt előkészítése. A tervek szerint 60 millió köbméterrel több vizet tároznának a tómederben. A projekt keretében felújítják a Sió csatorna műtárgyait és szükség szerint a déli parti védműveket és vízelvezető rendszereket is.

Pénteken gördülhet ki a gyárból a Tesla új, az eddigieknél lényegesen olcsóbb elektromos autója, a Model 3.

Videofelvételt készítenek ezentúl a gépjárművezetői vizsgán Romániában, az óvásra hivatkoznak, de a korrupciós ügyek is vastagon benne vannak.

Jelentősen bővíthetőek a magyar-egyiptomi gazdasági kapcsolatok – hangsúlyozta Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgató-helyettese az MNKH által, Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök budapesti látogatása alkalmából szervezett magyar-egyiptomi üzleti fórumon.

Súlyos betegséget is okozhat a légkondicionáló helytelen használata – mondta az InfoRádió érdeklődésére a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórház osztályvezető-főorvosa.

Bundeskanzler und SPÖ-Chef nimmt Polen und Ungarn ins Visier: Die EU ist kein Bankomat, sondern eine Wertegemeinschaft.

Olvasóriporterünk kapta lencsevégre az új éttermet....

Ismét történelmi csúcsot döntött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe júniusban és új kibocsátóval, a Waberer's-szel gyarapodott a budapesti börze - emelte ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) havi összefoglalójában hétfőn.

Pénteken gördülhet ki a gyárból a Tesla új, az eddigieknél lényegesen olcsóbb elektromos autója, a Model 3 - jelentette be Elon Musk, vállalat vezetője Twitter oldalán.

Közel ötmilliárd dollár értékű megállapodást írt alá a francia Total Iránban.

Pénteken gördülhet ki a gyárból a Tesla új, az eddigieknél lényegesen olcsóbb elektromos autója, a Model 3.

Tartósan vízhiányos időszakot hirdettek ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara javaslatára. Kihirdette a belügyminiszter a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által kezdeményezett tartósan vízhiányos időszakot ... ...

A Mastercard Mobil Akadémia megnyitóján megfogalmazódott a vízió: egy eszközünk lesz, ami mindent tud. A mobiltelefonunk lesz az. A fizetés “telefonba költözése” is megkezdődött, már két bank is szolgáltat ilyen megoldást. A workshopon mobil fizetés terjedéséről érdeklődtünk. Forrás: GazdaságTV.hu

Több mint háromszoros túljegyzés volt az Eximbank kötvényeire a hétfői aukción.

Újraindult a TAP Portugal légitársaság Lisszabon és Budapest közötti járata, a légitársaság hetente hétszer közlekedik a két főváros között, az előzetes foglalások során a nyári hónapokra a helyek 85 százalékát már lekötötték.

A fogyasztók sürgetése és a termékek lényegi jellemzőiről nyújtott valótlan tájékoztatás miatt versenyhivatali eljárást kezdeményezett a Magyar Nemzeti Bank az Invest and Trade Kft. ellen – mondta az InfoRádiónak Binder István felügyeleti szóvivő. Hozzátette: a befektetési ügynökök tevékenységét a tőkepiaci törvény tavaly óta szigorúbban szabályozza.

Új kiadóval bővült a Líra-csoport, a Partvonal Könyvkiadó Kft.-vel, amelyet a Partvonal könyveket korábban gondozó Melotrade Kft. és a Líra Könyv Zrt. hozott létre 50-50 százalékos tulajdonrésszel július 1-jén – közölte a Líra Könyv Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Az Egyesült Államokban a Függetlenség Napja miatt hétfőn csak félnapos a kereskedés, de a befektetőket ez sem tartja vissza attól, hogy zsákolják a részvényeket.Függetlenség napja ide, félnapos...

Minden második vásárló talált már különbséget az azonosmárkájú, különböző országokban forgalmazott élelmiszerek között.

Több mint háromszoros túljegyzés volt az Eximbank fix kamatozású kötvényeire a hétfőn megtartott nyilvános aukciókon, a felajánlott 62 millió eurónyi értékpapírra több mint 190 millió euró értékű ajánlat érkezett – közölte a hitelintézet.

A Bayer 300-400 millió eurós egyszeri negatív EBITDA hatásról számolt be, aminek eredményeképp pénteken komoly eladói nyomás nehezedett a papírra.

Novembertől minden patikának kötelező az új rendszer....

Az Aldi egyrészt 5 milliárd eurót fektet be európai üzletei felújításába, másrészt 3,4 milliárd dollárból rengeteg amerikai üzletet nyit. Nagyon nyomul a diszkont élelmiszerlánc, ekkora összeget még soha nem ruháztak be, noha régi vállalatbirodalomról van szó. Közben a Lidl és az Aldi egyaránt kiváló bort árul fillérekért, igaz, Angliában.

A Fidesz a leghatározottabban visszautasítja a Magyarország elleni nyomásgyakorlást bevándorlásügyben és elveti a tervezett európai bevándorlási ügynökség létrehozását és szerepkörét - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Decembertől kötelező lehet regisztrálni a neten hirdetett ingatlanokat.

Hiába áramlott már így is jelentőségű tőke az amerikai részvényekből a külföldi tőzsdékre, az európai és feltörekvő piaci tőzsdék további jó teljesítményére számítanak a befektetők a jó növekedési kilátások ... ...

Magyarországon, Máltán és Spanyolországban bővült legnagyobb mértékben az építési engedélyezés az EU-ban 2014 és 2017 első negyedéve között az Eurostat összesítése szerint. Az építési engedélyezés korai ... ...

Július elsején lépett hatályba a székhelyszolgáltatásról szóló igazságügyi miniszteri rendelet, de a módosítása máris felkerült a kormány honlapjára.

Már másodszor volt probléma a fogkrémekkel, újabb ellenőrzés és tárgyalás jön a gyártókkal.

Az eredetileg becsült 8,7 milliárd forint helyett 7,6 milliárd forintért a Penta Általános Építőipari Kft. fejlesztheti Sárospatak, Borsodnádasd, Arló, valamint Füzesabony szennyvíztisztító telepét ... ...

Az utazásszervező tevékenységét felfüggesztő GREEN HOLIDAYS Kft. (1016 Budapest, Mihály utca 3/B. tetőtér 7.) az UNIQA Biztosító Zrt-vel kötött Utazási vállalkozók kezesi biztosítása elnevezésű szerződést. Az utóbbi szerződés alapján, az abban foglalt feltételek szerint a biztosító vállalta az utazási vállalkozót terhelő bizonyos intézkedések megtételét, így többek között gondoskodik az utazási iroda külföldön rekedt utasainak hazaszállításáról, illetve szükség esetén a szállásdíjak kiegyenlítéséről, valamint a már megfizetett előleg, vagy részvételi díj visszafizetéséről - tájékoztatta a biztosítótársaság a ProfitLine.hu-t.

Elkezdődtek a fogyasztóvédelmi ellenőrzések a nyári idegenforgalmi főszezonban, az idén a fesztiválokat, a kalandparkokat és a vidámparkokat vizsgálja kiemelten a fogyasztóvédelmi hatóság - mondta Keszthelyi ... ...

Több mint háromszoros túljegyzés volt az Eximbank fix kamatozású kötvényeire.

Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy ősszel feloldja a rendkívüli állapotot, amely a 2015. november 13-i 130 áldozatot követelő párizsi merényletsorozat óta van érvényben Franciaország...

Az előző év azonos időszakához képest 11,6 százalékkal több, 10 820 darab új személyautót helyeztek forgalomba júniusban, az év első hat hónapjában pedig 19,2 százalékos volt a növekedés 2016 első félévéhez képest – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülte (MGE) és a Carinfo.hu hétfőn az MTI-vel. Az MGE szerint az adatok azt mutatják, hogy idén folytatódik ...

A legnagyobb cégvezérekről könyvek és filmek hada tudna mesélni, de melyek azok a tulajdonságok, amiket elleshetünk tőlük? Elhoztunk pár ötletet. The post A jó vezető titka appeared first on Vállalkozók Fóruma.

A digitális innováció, az ügyfélközpontú kiszolgálás a legnagyobb prioritást kell, hogy legyen azon vállalatok számára, amelyek versenytársaik elé szeretnének kerülni. Ennek ellenére a kisebb brandek az ügyfelek szerint figyelmesebbek – derült ki a Ricoh által megrendelt kutatásból.

Ezerötszáz parkolóhelyet biztosítanak a vizes vb rendezői a Duna Aréna környékén - közölte a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. üzemeltetési és logisztikai menedzsere egy...

Erősíti a betegbiztonságot az elektronikus recept – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence hozzátette: 7,2 milliárd forint uniós forrásból jön létre a használatához szükséges úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér.

Minden eszközzel próbálják megoldani a helyzetet....

Nem véletlen, hogy a lakossági állampapírok olyan népszerűek, jelenleg ugyanis egyedül ők adnak olyan hozamot, amiért megéri a bankoktól átpártolni és inkább az államot hitelezni. Van egy olyan befektetői réteg is viszont, aki már ezzel a szinttel sem elégszik meg. Nekik jelenthetnek megoldást a befektetési alapok, de nem mindegy, hogy azon belül mit választunk. Következő […]

Tíz évvel a brit vendéglátóipari helyeken elrendelt dohányzási tilalom után 1,9 millióval kevesebb dohányzó van Nagy-Britanniában, mint 2007-ben, és a dohányzók aránya történelmi mélypontot ért el.

Néhány éve úgy döntött az MNB, hogy az idei évtől több tőkét kell képezniük azoknak a bankoknak, amelyek nem tisztítják meg rendesen vállalati hitelportfóliójukat. Most bejelentette az MNB, hogy...

Mintegy 300 milliárd forintos keretösszeggel indul el a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program, amelyben vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni 2030-ig - jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.