Legfontosabb témák

Minden ötödik uniós állampolgár egészségét károsítja a passzív dohányzás, az európai lakosság 21,6 százaléka szenved akaratán kívül a mások által kifújt dohányfüst belélegzésétől - közölte az Eurostat szerdán közreadott elemzésében.

Bizonyos feltételekkel jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy a Microsoft felvásárolja a szakmai kapcsolatok ápolására szakosodott LinkedIn üzleti közösségi hálózatot - jelentette be szerdán a brüsszeli testület.

Több mint ezer kárbejelentés érkezett a múlt heti szélvihar miatt az MTI által megkérdezett biztosítókhoz.

Az idei növekedés után jövőre tovább emelkednek a bérek a felsőoktatásban - mondta Palkovics László oktatási államtitkár szerdán, budapesti sajtótájékoztatón. Kitért arra is, hogy a kancellári rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket és zajlik a PPP-konstrukciók kiváltása is.

Év végéig 20% kedvezménnyel vásárolhatóak: Okos pénz, buta pénz (kuponkód: NW82F) Részvény ETF termékek az amerikai tőzsdén (kuponkód: AZ28H) Bevezetés a volatilitás ETP használatába (kuponkód: EP74W)  

Több mint tízezren csatlakoztak a felelős járművezetés fontosságát hangsúlyozó, "Soha ne igyál, ha vezetsz!" elnevezésű kampányhoz, amelyet húsvétkor hirdetett meg az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága (ORFK-OBB) és a Diageo Kft. A kampány a fővárosi szórakozóhelyek környékére koncentrál.

A klímaváltozás mintegy 80 százalékát a víz által érzékeljük - hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök szerdán a Miskolci Egyetemen, ahol a környezeti fenntarthatóság kihívásairól és annak társadalmi, gazdasági összefüggéseiről tartott előadást.

Eddigi írói munkásságom során egyik jellemző dilemma volt, hogy mennyi információt osszak meg piaci időzítés ügyében. Jól nyomon követhető ez a könyvekben is, A lusta portfólióban mereven elzárkóztam mindenféle időzítési próbálkozástól, a részvény ETF-es könyvben már szerepeltek időzítésre alkalmas információk, … Continue reading →

Romániában megtiltották a tanároknak, hogy nagymennyiségű plusz házi feladattal büntessék a diákokat.

Gyermekmunka a világon (2000-2012) 5-17 éves gyermekmunkások összesen; veszélyes munkát végzők, millió

Nagy többséggel elvi támogatását adta a brit parlament szerdán ahhoz a menetrendhez, amelyet a konzervatív párti kormány dolgozott ki a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat hivatalos elindítására.

A második mérkőzésén is kikapott a magyar női kézilabda-válogatott a svédországi Európa-bajnokságon.

Az Európai Bizottság 337,2 millió euróra büntette a JPMorgan-t, mert állításuk szerint 5 hónapig a bank tagja volt az Euribor manipulálásáért felelős kartellnek.

A vizsgálat szerint nem lépte túl a sebességkorlátozást a hétfői metróbalesetben érintett szerelvény. Az oktatási rendszert bírálta a legújabb PISA-felmérés eredménye miatt a két pedagógus szakszervezet.

Kilenc megyére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat, míg a fővárosban a légszenyezettség romlására hívták fel a figyelmet. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: reggelig a gyengén felhős, szélcsendes területeken többfelé képződhet sűrű (zúzmarás) köd, amely fokozatosan ritkul, illetve szűnik meg. Nagyobb területet érintő köd elsősorban a ...

Szerdán újabb lendületet kapott az amerikai elnökválasztás után indult részvénypiaci rali, a Dow közel 300 ponttal feljebb zárt, amivel új történelmi csúcsra ért - hasonlóan az S&P-hez.Az...

Meghaladja-e a kínai gazdasági növekedés a várt mértéket? Nagy-Britannia mégis marad az Európai Unióban? A Saxo Bank, az online kereskedési és befektetési specialista idén is közzétette a következő évre vonatkozó meghökkentő előrejelzéseit.

Megjelent Kónya Imre, a Boross-kormány belügyminiszterének visszaemlékezés-kötete a rendszerváltásról és az azt követő időszakról. A könyvet, amelynek címe ...és az ünnep mindig elmarad?, szerda este mutatták be Budapesten.

Benyújtotta lemondását Matteo Renzi olasz miniszterelnök Sergio Mattarella köztársasági elnöknek, aki megbízta őt, hogy ügyvivőként vezesse a kabinetet, amíg lefolytatják a konzultációkat az új kormány megalakításáról - közölte szerda este az elnöki sajtóiroda.

Február közepén jelentik be a harmadik, Soroksáron épülő IKEA nyitásának pontos dátumát, ami 2017 tavaszára várható. Az áruház vezetője szerint a választék nagyon fog hasonlítani a bécsi IKEA...

A Glencore svájci cégcsoport és a katari állami befektetési alap konzorciuma 19,5 százalékos részesedést vásárolt a Rosznyefty orosz olajvállalatból.

A Glencore svájci cégcsoport és a katari állami befektetési alap konzorciuma 19,5 százalékos részesedést vásárolt a Rosznyefty orosz olajvállalatból.

Bizonyos feltételekkel jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy a Microsoft felvásárolja a szakmai kapcsolatok ápolására szakosodott LinkedIn üzleti közösségi hálózatot - jelentette be szerdán a brüsszeli testület.

A fővárosi nyomozók két albán férfit és egy budapesti nőt fogtak el, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy kábítószerrel kereskedtek Budapesten.

Az Európai Bizottság szerdán bejelentette az úgynevezett Európai Szolidaritási Hadtest létrehozását, amely a tervek szerint majd lehetővé teszi, hogy a fiatalok könnyebben nyújthassanak segítséget a válsághelyzetekben...

Súlyos következményekkel járhat, ha Magyarország és Lengyelország megakadályozza a korrupcióellenes nyomozati jogokkal rendelkező európai ügyészség felállítását - közölte az Európai Bizottság illetékes ... ...

Súlyos következményekkel járhat, ha Magyarország és Lengyelország megakadályozza a korrupcióellenes nyomozati jogokkal rendelkező európai ügyészség felállítását - közölte az Európai Bizottság illetékes ... ...

A régi-új sakkvilágbajnok hangulatember, aki imád sportolni, de kis híján elkönnyelműsködte harmadik vb-címét – mondja Polgár Judit, aki a helyszínen kommentálta Magnus Carlsen és Szergej Karjakin New York-i döntőjét.

Meghaladja-e a kínai gazdasági növekedés a várt mértéket? Nagy-Britannia mégis marad az Európai Unióban? A Saxo Bank, az online kereskedési és befektetési specialista idén is közzétette a következő évre vonatkozó meghökkentő előrejelzéseit.

A Glencore svájci cégcsoport és a katari állami befektetési alap konzorciuma 19,5 százalékos részesedést vásárolt a Rosznyefty orosz olajvállalatból. Az ügyletről, amelynek értéke 10,5 milliárd euró, Igor ... ...

Benyújtotta lemondását Matteo Renzi olasz miniszterelnök Sergio Mattarella köztársasági elnöknek, aki megbízta őt, hogy ügyvivőként vezesse a kabinetet, amíg lefolytatják a konzultációkat az új kormány ... ...

Miközben a nemzetközi piacokon tombolt a bika, itthon meglehetősen visszafogott volt a kereskedés. A forint csak a dollárral szemben tudott erősödni.

Romániában megtiltották a tanároknak, hogy nagymennyiségű plusz házi feladattal büntessék a diákokat.

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös sajtótájékoztatón jelentette be tíz új, európai uniós hitel- és vissza nem térítendő támogatással kombinált hitelprogram érkezését. A 2017 februárjától igényelhető termékek révén összesen 536,79 milliárd forint uniós forráshoz juthatnak hozzá a vállalkozások – az MFB pontokon keresztül.

Pozitív a hangulat az amerikai részvénypiacokon szerdán, a Dow és az S&P új csúcsot ütött. A befektetők az Európai Központi Bank holnapi kamatdöntő ülésére koncentrálhatnak, ahol Draghiék várhatóan...

Nyolc mérkőzéssel zárul ma este a BL csoportköre. A Real Madrid harcol a csoportgyőzelemért, a Sevilla hajt a továbbjutásért. A Porto és a Köbenhavn egymásra figyel.

Gyorsan emelkedésre váltottak a nyitáskor még enyhén csökkenő indexek a New York-i tőzsdén szerdán: a technológiai vállalatoknak köszönhetően ismét megdöntötte napközbeni rekordját a Dow Jones, valamint ... ...

Mikulás napjától kezdve minden egri örömére, teljes pompájában díszeleg a méretes világító gömb a Dobó tér közepén.

Egyre többen rendelnek harmadik országból az interneten, ám a szabályozással sokan nincsenek tisztában: milyen összeghatár fölött kell vámot fizetni? Mi legyen ráírva a csomagra? Ajándékot kapok a szingapúri nagybácsitól, kell vámot fizetni?

Vajon elvitte valaki a főnyereményt?...

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és az elektronikus kommunikáció lehallgatására szakosodott brit figyelőszolgálat (GCHQ) képes a légitársaságok utasai által folytatott telefonbeszélgetések lehallgatásáta és az adatforgalom megfigyelésére írta - szerdán a Le Monde című francia napilap. Az újság az ügynökség volt alkalmazottjától, Edward Snowdentől származó titkos iratokra hivatkozott.

Több mint ezer kárbejelentés érkezett a múlt heti szélvihar miatt a biztosítókhoz. Az Aegon Magyarország közölte: a december eleji viharos, óránként 120 kilométeresnél is erősebb szél egyetlen hétvége ... ...

Hajnali séta egy bohém költő nyomában.

Egészen sok magyar dolgozó kap akkora jutalmat év végén, amit már érdemes befektetni akár részben, akár egészben. A banki kamatok ugyan alacsonyak, de gyakorlatilag bármi jobb annál, mintha értelmetlen dolgokra vernénk el a pénzt vagy otthon tartanánk a párnacihában - milyen eszközöket érdemes figyelembe venni a d

Hat kontinentális bajnok és a házigazda játszik csütörtöktől Japánban a FIFA klubvilágbajnoki címért. A nagy esélyes a Real Madrid, igazi érdekességeket azonban a kevéssé ismert résztvevőknél találunk. Meg a játékvezetők között: Kassai Viktor képviseli majd Európát.

Negyvenedik születésnapját ünnepli ma Csabai Edvin, tizenhétszeres maratoni világbajnok kenus, a sportág leköszönő szakmai igazgatója.

Miközben azon megy a jogi huzavona, hogy a londoni parlamentet megkerülve is ki lehet-e lépni az EU-ból, Skócia is tett egy bejelentést.

Matteo Renzi olasz kormányfő hivatalosan is benyújtotta lemondását az olasz köztársasági elnöknek szerda este, miután a parlament felsőháza szerda délután megszavazta a jövő évi költségvetést. Sergio...

Előzetes szerződést írt alá több közös projekt megkezdéséről szerdán a Royal Dutch Shell és Irán nemzeti olajvállalata Teheránban - közölte az iráni olajminisztérium.

Előzetes szerződést írt alá több közös projekt megkezdéséről szerdán a Royal Dutch Shell és Irán nemzeti olajvállalata Teheránban - közölte az iráni olajminisztérium. A szankciók megszűnése óta ez lenne a Shell első projektje az országban.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a legújabb PISA-felmérés eredményei alapján igazolva látja azt a korábbi álláspontját, hogy mindaddig, ameddig az iskolák szakmai önállóságát nem állítják helyre, a...

Merre mozdul a magyar infláció, hogy dönt az ECB? Ezek a csütörtök kérdései. Reggel kilenckor közli a KSH a novemberi inflációs adatokat. Az előző hónapban már egy százalékos volt az éves infláció. A ... ...

Donald Trump megválasztott amerikai elnök várhatóan John Kelly visszavonult tábornokot jelöli majd belbiztonsági miniszternek.

Előzetes szerződést írt alá több közös projekt megkezdéséről szerdán a Royal Dutch Shell és Irán nemzeti olajvállalata Teheránban - közölte az iráni olajminisztérium.

A jegybank monetáris tanácsának novemberi kamatdöntő ülésén a 0,90 százalékos alapkamatszint tartása mellett minden tanácstag támogatta az egynapos hitelkamat további csökkentését, a kamatfolyosó szűkítését is - olvasható a monetáris tanács november 22-i üléséről az MNB honlapján szerdán megjelent rövidített jegyzőkönyvben. Az ülésen a tanács a monetáris kondíciók további lazítása érdekében az egynapos hitelkamatot 15 bázisponttal, 0,90 százalékra csökkentette, míg az egynapos bet...

A Total után most a Shell is megállapodna Iránnal: olajat és gázt termelnének most, hogy feloldották a szankciókat. Trump azért ebbe a levesbe is beleköphet.

Több mint 11 százalékkal nőtt az idén az OTP Asset Management Románia befektetési alapokat kezelő társaság ügyfeleinek száma - közölte szerdán az OTP Bank Románia. Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közlemény szerint az OTP romániai befektetési alapokat kezelő társaságának aktívái 30 százalékkal, több mint 620 millió lejre (43,083 milliárd forint) emelkedtek. Az alapkezelőnek jelenleg több mint 7900 magán és jogi személy befektetője van, akik az idén főként a kötvényekbe fektették megtakarításaikat, akárcsak az...

A skót kormány jogi képviselője szerint Londonnak konzultálnia kell a skót parlamenttel, mielőtt aktiválja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét, hivatalosan elindítva ezzel a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot.

Előzetes szerződést írt alá több közös projekt megkezdéséről szerdán a Royal Dutch Shell és Irán nemzeti olajvállalata Teheránban - közölte az iráni olajminisztérium. A világ második legnagyobb...

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megerősítését sürgeti Frank-Walter Steinmeier német, Sebastian Kurz osztrák és Paolo Gentiloni olasz külügyminiszter; a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lapban szerdán közölt írásukban kiemelték, hogy az EBESZ keretei között meg kell újítani a fegyverzetellenőrzés rendszerét.