Legfontosabb témák

Természetesen magasabb áron lehet eladni egy felújított lakást, mint egy rosszabb állapotút. A kérdés inkább az, hogy kitermelheti-e a felújítás költségeit a vételár növekedése? Befolyásolhatja az eredményt az is, ha hitelből szeretnénk megfinanszírozni a munkálatokat. Összességében több százezer forint hasznunk lehet, de megmutatjuk azt is, mikor érheti el nyereségünk a milliós nagyságrendet. A Duna House […] The post Mennyivel drágábban tudunk eladni egy lakást, ha felújítottuk? appeared first on Bankmonitor.hu.

Európa-szerte gyászosan teljesítettek tavaly a magánnyugdíjpénztárak – írja a Financial Times. Ismét felerősödtek azok a hangok, amelyek aggódnak a térség nyugdíjrendszereinek egészségi állapota ... ...

A kis- és középvállalkozásokat kedvező feltételű és rövid átfutási idővel igényelhető hitelekkel finanszírozó Széchenyi Kártya Program nemcsak gazdaságstratégiailag fontos termék, hanem az államnak megtérülő vállalkozástámogatási eszköz is – nyilatkozta a program eredményeit értékelve Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek. A programot működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója elmondta, számításuk szerint a Széchenyi Kártya Programon keresztül ...

A szaktárca kidolgozta, a kormány elfogadta a vállalkozások megkérdezésével készült kkv-stratégiát, amelynek részleteit november 5-én mutatják be - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten a KKV Tőkefinanszírozás 2019 című konferencián, amelyet a Porfolio és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csoporthoz tartozó Hiventures szervezett.

Vida Józsefnek ez az első sporthoz köthető cége.

Európa bármely pontján labdába rúghatunk – véli Suppan Márton, a prepaid fizetéstechnológiák kibocsátásának menedzseléséről ismert Peak Financial Services alapító-tulajdonosa.

Rekordnézettséget hozott a női labdarúgó-világbajnokság fináléja.

A győri önkormányzat tulajdonában lévő versenyuszodát is Borkai Zsolt ügyvédjének érdekeltségébe tartozó sportegyesület használhatja A szexbotrányba keveredett, de újraválasztott Borkai Zsolt győri polgármester ... ...

Az átlátható tulajdonosi és jogi háttér alapvető ahhoz, hogy egy vállalkozás megszerezze a működéséhez szükséges finanszírozást.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tizenkét millió forintos támogatásával kapott hírközlési labort az Óbudai Egyetem.

A Magyar Fejlesztési Bank október 17-én jelentette meg a megújított MFB Versenyképességi Hitelprogramot, amely a tőke és a hitel konstrukció

Több ezer fő munkája, több mint 100 hazai kis- és középvállalkozás léte és évi 132 ezer beteg ellátása került kritikus helyzetbe Magyarországon, miután egyre nehezebb körülmények között dolgoznak az ortopéd cipőkészítők, akik nemcsak az egyre több ellátásra szorulót nem fogják tudni ellátni, de a legtöbbjük már a következő pár hónapot sem tudja finanszírozni.

A fiatalok hazafias, honvédelmi nevelésének elősegítéséről írt alá határozatlan időre szóló együttműködési megállapodást pénteken Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

A magyar kkv-knak. Rendhagyó beszámoló a Hiventures-Portfolio KKV Tőkefinanszírozás konferenciáról.

1969-ben mutatkozott be a NASCAR történetének egyik legikonikusabb sportautója, a Plymouth Superbird testvéreként is ismert Dodge Charger Daytona

A Toyota sportautója máris kedvelt tuningalapnak számít.

A fővárosi tömegközlekedés alulfinanszírozásával kivéreztetheti a kormány Budapestet. A BKV anyagi helyzete gyakorlatilag soha nem volt rendezett, de egy biztos: állami támogatás nélkül kezelhetetlen. ... ...

A kormány a fejlesztéspolitikai intézményrendszer informatikai és telekommunikációs kiadásaira öt évre 9 milliárd 204 millió, míg a fejlesztéspolitikai adatbázis és információs rendszer kiadásainak finanszírozására ... ...

A barnaprémium hasznot nem ígér, de finanszírozza azon biomassza- és biogázerőművek működését, amelyek majd kikopnak a jelenlegi támogatási rendszerből.

A Magyar Fejlesztési Bank október 17-én jelentette meg a megújított MFB Versenyképességi Hitelprogramot, amely a tőke és a hitel konstrukció kombinálásával finanszírozást biztosít olyan vállalkozások számára is, amelyek kockázati tőkeprogramokat vesznek igénybe. Az MFB célja, hogy az egészséges tőkeszerkezet kialakítása mellett kedvező hitel nyújtásával bővítse azoknak a vállalkozásoknak a körét, akik a versenyképességüket jelentősen javító beruházásokat hajthatnak végre. A tőkeprogramokban résztvevő vállalkozások már 100 millió Ft-tól igényelhetik a hitelt.

Az utóbbi időben egyre több bírságot szabott ki a hatóság a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény miatt. Ennek legutóbbi módosításai is jelentős számú vállalatot érintenek, de jövő januárban egy új irányelv is megjelenik, melyet követően még több ellenőrzésre lehet számítani.

A kormány a 2022. évi Férfi Kézilabda Európa-bajnokság megrendezésére 2 milliárd 160 millió, míg a Rákosmenti multifunkcionális csarnokra további 4 milliárd 892 millió forintot irányzott elő. A kormány ... ...

A tőke és a hitel konstrukció kombinálásával finanszírozást biztosít olyan vállalkozásoknak is, amelyek kockázati tőkeprogramokat vesznek igénybe.

A Magyar Fejlesztési Bank megjelentette a megújított MFB versenyképességi hitelprogramot, amely a tőke és a hitel konstrukció kombinálásával finanszírozást biztosít olyan vállalkozásoknak is, amelyek ... ...

Az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója a Piac & Profitnak adott interjúban olyan szemléletes példákon keresztül avatja be az olvasót a kockázatitőke-finanszírozás rejtelmeibe, amelyekből minden bizonnyal sok kkv kaphat értékes fogódzót.

A Citroen SM volt hosszú idő után a franciák első teljesítményorientált sportautója, fejlesztésében még a Maserati is közreműködött!

Egyre erőteljesebb a fellépés a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény alapján.

Kicsit több mint egy hónappal ezelőtt vette nyilvántartásba a bíróság Mészáros Lőrinc legújabb alapítványát - bukkantunk rá a cégnyilvántartásban.

Az idei ITF World Tennis Tour két legrangosabb eseményét rendezik meg ezen a héten és a jövő héten Székesfehérváron. Tegnap indult és október 20-ig tart a 60 000 dolláros összdíjazású verseny, amin olyan TOP200-as játékosok is szerepelnek majd, mint Irina Camelia Begu, vagy Danka Kovinic. Utóbbiak október 21-27 között már TOP 100-as játékosokkal is összemérhetik a tudásukat ugyanitt, a 100 000 dolláros összdíjazású tornán. Erre a versenyre hazánkba látogat például a világranglista 76. helyén álló Sorana Cirstea, illetve a spanyolok nagy reménye, Paula Badosa is. Az októberi versenyeken a hazai szurkolók élőben láthatják majd a FED-kupa magyar válogatottjának több tagját – köztük Stollár Fannyt, Bondár Annát, Jani Rékát, Gálfi Dalmát és Nagy Adriennt is.

Ma van a kézmosás világnapja, ez alkalomból sokan és sokféleképpen hívják fel a figyelmet ennek fontosságára. Talán az még szokatlannak számít, hogy az egészségmegőrzés mellett a kézmosással támogatni is lehet. Pedig így van, hiszen a Magyar Vöröskereszt sajátmárkás portfóliója higiéniás termékekkel, folyékony szappannal és antibakteriális géllel bővül. A legnagyobb hazai karitatív szervezet 2016 óta folytat kereskedelmi tevékenységet, azzal a céllal, hogy a befolyt összegből azokat a területeit is finanszírozni tudja, amelyek kevésbé népszerűek az adományozók körében.

Már nem a kis méretű szakboltokon, hanem a nagy forgalmú kereskedelmi csatornákon és az online téren van a hangsúly a sport-táplálékkiegészítőket gyártó és forgalmazó Scitec modelljében.

A kormány jogszabályba és törvénybe foglalt vállalásai alapján óriási összeget szán 2026-ig nemzetközi sportesemények rendezésére, ami enyhén szólva nincs arányban az érdeklődéssel, amit keltenek. A G7 ... ...

A magyar nézők – akár a Ninja Warrior, akár az Exatlon eredményeit nézzük – eddig szerették a sportvetélkedőket. Nem véletlenül készítette a TV2 a Fuss család, fuss!-ot. Palik László új sportrealityje viszont nagyon gyengén indult.

Kevesebb a taktika és valamivel szabadabban játszhatok a mérkőzések közben Angliában- mondta a magyar labdarúgó válogatott alapembere, Nagy Ádám a Trend FM Sportérték című műsorában.

A két korábbi rendezvényhez képest többen, 118 országból több mint 2300-an jelentkeztek a kedden kezdődő Budapesti Víz Világtalálkozóra – közölte az MTI-vel hétfőn az eseményt előkészítő tárcaközi bizottság elnöke, a Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkára. Joó István ismertette, hogy a több mint 30 miniszteri szintű küldöttség mellett nemzetközi szervezetek és multilaterális finanszírozási ...

Még az óvatosabb kommentárok szerint is felemás lett a Katarban megrendezett atlétikai világbajnokság. A kevésbé finomkodók inkább azt mondják: íme a bizonyíték, hogy Katarnak soha többé semmilyen nagy sporteseményt nem szabad odaadni. Hiába, három év múlva jön a foci-vb, a távlati cél pedig az olimpiarendezés.

Az állami kukaholding utófinanszírozási rendszere miatt jelentősen eladósodott Zöld Bicske Kft. nevű szemétcég is bedobta a törülközőt és menesztette az ügyvezetőjét. Felcsút, Üröm és Telki is érintett ... ...

A kormány igyekszik a botrányt "karanténban" tartani, amit egyrészt jelez, hogy az illetékesek folyamatosan Borkai Zsolt magánügyként kommentálják az esetet. Emellett semmiféle vizsgálat nem várható az ügyben, Gulyás Gergely miniszert szerint amit láttunk a videókon, azt lehet finanszírozni a polgármester jövedelméből.

Csaknem 22 milliárd forintot már elköltött a jegybank a Növekedési Kötvényprogramban, de a 300 milliárdos keretből még futja bőven. A hosszútávú olcsó finanszírozásra Mészáros Lőrinc, Garancsi István ... ...

Egy év alatt negyven százalékkal nőtt a kínai vállalatok márkaértéke az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek közepette is. A Brand Finance piackutató vállalat “Nation Brands 2019” kimutatása alapján az Egyesült Államok vállalatai rendelkeznek a legnagyobb márkaértékkel, 27,7 ezer milliárd dollárral, ami 7,1 százalékos növekedést jelent az előző évihez képest. Az összesített márkaérték rangsorban Kína követi második helyen ...

Gulyás Gergely miniszert szerint amit láttunk a videókon, azt lehet finanszírozni a polgármester jövedelméből.

Ez nagyban köszönhető a hazánkban megrendezett, világhírű sporteseményeknek is.

Rádiós és médiafelügyeleti döntéseket hozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A testület az alaki vizsgált után nyilvántartásba vette az egyetlen pályázót, a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt egy helyi és egy körzeti frekvencia eljárásában, illetve csütörtökön közzéteszi két másik helyi frekvencia hasznosítására kiírt pályázat felhívásainak tervezetét. A grémium bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára, amiért a Tényekben egy sportmárkával kapcsolatban említett információkkal burkolt reklámot vetített, valamint a Szentes TV és a Karc FM 88,3 szolgáltatóira, amiért eltértek szerződéses vállalásaiktól.

A Louis Vuitton cég logója világszerte ismert, és ezentúl videojátékokban is feltűnhet a sokat érő motívum. A francia divatcég a League of Legends játék számára készít virtuális tárgyakat, amelyek valódi pénzért vehetők meg.

Töltsd fel a CV-d és nyerj! A Cvonline.hu, Magyarország legnagyobb múltú állásportálja nyereményjátékot hirdet. Sok éve megfigyelhető már az a tendencia, hogy az őszi időszakban megnő a meghirdetett ... ...

Szűkített kínálat mellett, de elindult a téli egzotikus és síutak, hajóutak, sportutak foglalása a Neckermann Magyarországnál, és online ajánlatkérésre is van lehetőség - írja a Turizmus.com. A Neckermann ... ...

Lendületes növekedést mutat a kkv-finanszírozás Bács-Kiskun megyében, hiszen augusztus végére az Erste Bank kis- és középvállalkozói hiteleinek állománya közel 20 százalékkal emelkedett egy év alatt.

Ha van sportág, ahol rengeteg adatot kezelnek, az a Forma 1. Ugyanakkor ez egyben komoly vitát is generál. Az IoT Podcast vendége: Szujó Zoltán.

Sylvie Goulard az egyik csúcsportfólióra volt esélyes, a parlament azonban nem a felkészültségét vonta kétségbe.

Az Európai Unió tagállamainak a lehető leghamarabb közös álláspontra kell jutniuk az unió 2020 utáni, hosszú távú költségvetéséről, annak késedelmes elfogadása miatt zavar keletkezhet a 2021-es uniós programok finanszírozásában – szögezték le az Európai Parlament (EP) képviselői csütörtökön, kétnapos brüsszeli plenáris ülésükön. A 426 támogató, 163 ellenszavazat és 67 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban a képviselők ...

A csatornának 700 ezer forintot kell fizetnie, mert egy sporteseményről úgy tudósított, hogy Mészáros Lőrinc márkáját népszerűsítette.

A 2017-es Ford GT ’66 Heritage Edition modellen sokat keresett az első tulaja.

A 8-as BMW négyajtós sportkupéjának legerősebb modellváltozata is megérkezett

A 8-as BMW négyajtós sportkupéjának legerősebb modellváltozata is megérkezett

A 8-as BMW négyajtós sportkupéjának legerősebb modellváltozata is megérkezett

A Ford hivatalosan is elkezdte a Puma modell összeszerelését a romániai üzemében, amely évente akár 250 ezer járművet is gyárthat - közölte szerdán a Ziarul Financiar című román gazdasági napilap.

Hét filmet finanszíroznak közösen.

Nagyszabású sajtótájékoztató keretében jelentették be az FIA Motorsport Games-en induló magyar válogatott tagjait.

Az Iszlám Állam terrorszervezetnek pénzt gyűjtő, több mint száz tagú csoportot lepleztek le Oroszországban - közölte szerdán az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) az MTI szerint. Az ország kilenc ... ...