Legfontosabb témák

A Component Kft. a Széchenyi 2020 program „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázatán 223,8 millió forintos vissza nem térítendő 50%-os támogatást nyert telephely- és kapacitásbővítésre. A vissza nem térítendő támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés finanszírozta. A beruházás összköltsége 447 653 705 forint volt.

A hazánkban is érezhető lehűlés az Alpok síterepeit, a környező országok gleccsereit is érinti, aminek köszönhetően a hétvégén kezdetét is veszi a síszezon Szlovéniában. A szomszédban a Golte sípályája nyit ki elsőként, és rögtön 40 centiméteres hóval várják a téli sportok szerelmeseit. Szombatig ráadásul megnyílik a Bovec-Kanin síterep, a Krvavec síközpont, Rogla és Kope sípálya is.

Az idei verseny újdonsága, hogy az egyéni és a páros mellett már vegyespárosban is rendeznek bajnokságot, a női sportolók is megmérettethetik magukat.

A Bilibili három éves kizárólagos szerződést kötött a kínai piacra.

A magyar versenyző Az Alfa Romeónál is bizonyított és felvette a kesztyűt a legnagyobbakkal.

Egyre nagyobb összegű lakáshitelt vesznek fel a magyarok, ezzel együtt pedig a futamidők is mind jobban elhúzódnak. Ennek azonban több káros mellékhatása is van, amire érdemes odafigyelni. Az elmúlt évek áremelkedésének egyik következménye, hogy folyamatosan nő a felvett átlagos lakáshitelek összege és futamideje. A nagyobb hitelösszeg azért szükséges, mert máskülönben a vevők nem tudják finanszírozni […] The post Mind nagyobb és hosszabb futamidejű lakáshitelt vesznek fel a magyarok. Ezek a káros mellékhatások! appeared first on Bankmonitor.hu.

Egyre nagyobb összegű lakáshitelt vesznek fel a magyarok, ezzel együtt pedig a futamidők is mind jobban elhúzódnak. Ennek azonban több káros mellékhatása is van, amire érdemes odafigyelni. Az elmúlt évek áremelkedésének egyik következménye, hogy folyamatosan nő a felvett átlagos lakáshitelek összege és futamideje. A nagyobb hitelösszeg azért szükséges, mert máskülönben a vevők nem tudják finanszírozni […] The post Egyre nagyobb és hosszabb futamidejű lakáshitelt vesznek fel a magyarok. Ezek a káros mellékhatások! appeared first on Bankmonitor.hu.

Egyre nagyobb összegű lakáshitelt vesznek fel a magyarok, ezzel együtt pedig a futamidők is mind jobban elhúzódnak. Ennek azonban több káros mellékhatása is van, amire érdemes odafigyelni. Az elmúlt évek áremelkedésének egyik következménye, hogy folyamatosan nő a felvett átlagos lakáshitelek összege és futamideje. A nagyobb hitelösszeg azért szükséges, mert máskülönben a vevők nem tudják finanszírozni […] The post Egyre nagyobb és hosszabb futamidejű lakáshitelt vesznek fel a magyarok. Mutatjuk a káros mellékhatásokat! appeared first on Bankmonitor.hu.

Ami a költségvetés kiadásait akár több száz milliárd forinttal mérsékelné – állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországról kiadott legfrissebb jelentése. Az nem tartja jó ötletnek, hogy a büdzsé kizárólag belföldről finanszírozza magát, mivel a mélyponton lévő kockázati felárunk miatt a külföldi forrásbevonás most jóval olcsóbb.

Ha már a kormány az egyes nyilatkozatai szerint inkább mennyiségben méri a TAO-támogatások eredményességét, akkor érdemes megnézni, vajon egy új sportoló mennyibe is került az államnak. Vagy az adófizetőknek.

R. G. most 27 éves, egyetemi évei alatt a legnevesebb hazai egyetemen tanult pénzügy-számvitelt, és csúszás nélkül el is végezte azt. Friss diplomásként rögtön el is helyezkedett a szakmájában, könyvvizsgáló volt gyakornokként, majd könyvelő lett. Olyan cégeknél dolgozott, mint a BDO, Deloitte, Process Solutions vagy az ExxonMobil. Minden helyre rögtön felvételt nyert, és 3 év leforgása alatt megduplázta meg friss diplomás fizetését. 7 év után azonban mégis elege lett, teljesen kiégett, otthagyta eddigi pályáját, és autodidakta módon kitanult egy teljesen új szakmát, amiben rögtön talált is munkát. A viszontagságos évekről; a pályaelhagyás nehézségeiről; a céltalan munkáról; a kiégésről; valamint a könyvelő szakma buktatóiról beszélgettünk...

Az Audi Hungaria megkezdte a mild hibrid hajtásláncú Q3 és Q3 Sportback modellek sorozatgyártását.

Kínos vagy éppen bonyolult munkakörük miatt is állítottak már valótlant a magyar munkavállalók arról, valójában miért kapják a fizetésüket – derül ki Magyarország vezető állásportálja, a Profession.hu friss felméréséből. De nem csak másoknak füllentünk a munkánkról: minden negyedik emberrel előfordult már, hogy nem mondott igazat a munkahelyén a kollégáinak vagy a főnökének. Többeknek ez az állásába került.

Kínos vagy éppen bonyolult munkakörük miatt is állítottak már valótlant a magyar munkavállalók arról, valójában miért kapják a fizetésüket – derül ki Magyarország vezető állásportálja, a Profession.hu friss felméréséből. De nem csak másoknak füllentünk a munkánkról: minden negyedik emberrel előfordult már, hogy nem mondott igazat a munkahelyén a kollégáinak vagy a főnökének. Többeknek ez az állásába került.

A lassan nyolc éve működő rendszer több tízmilliárd forintnyi tao-aknát rejt, a következő években még ennyiről kell lemondania az államnak a korábbi sporttámogatások miatt.

A mezőkövesdi focicsapat az idei szezonban hozta a formáját, már ami a sportfejlesztési program összeállítását és értékét illeti. Stadion és sportszálló után szükségük van egy újabb egészségügyi központra is.

Az Eximbank létrehozott egy 1,2 milliárd dolláros hitelkeretet, amely a magyar-japán vállalatközi együttműködés finanszírozását szolgálja.

Az Eximbank létrehozott egy 1,2 milliárd dolláros hitelkeretet, amely a magyar-japán vállalatközi együttműködés finanszírozását szolgálja.

A magyar Eximbank 1,2 milliárd dolláros hitelkeretet hozott létre magyar-japán vállalati együttműködések finanszírozására. A két ország kormánya több pénzügyi megállapodást ír alá Tokióban. Egy japán egyetemen magyar lektorátust hoznak létre. A magyar egyetemeken jelenleg 600 japán tanul, 400-an orvosnak.

A Q3 és a Q3 Sportback modellek az első, Magyarországon készült elektromos hajtásláncú autók.

A magyar vállalkozások eddig jóval több tao-támogatást fizettek ki sportszervezeteknek, mint amennyi adókedvezményt ennek fejében igénybe vettek. A kedvezményeket a következő években is igénybe vehetik, így ez a pénz a következő évek költségvetéseiből fog hiányozni.

Az Audi Hungaria megkezdte a mild-hibrid hajtásláncú Q3 és Q3 Sportback modellek sorozatgyártását – közölte a cég. A Q3-modellek az Audi Hungaria első hibridautói. Gyártásukra a termelést ... ...

Csak úgy kapkodta az ember a fejét az utóbbi években egy év végi cafeteria-konferencián. Megszokhattuk, hogy a feje tetejére áll a rendszer, elemek sora kerül ki és be, változnak az adókulcsok, a keretösszegek. Ez az év kivételes. Az a meglepetés, hogy se meglepetés, se lényegi változás. Ennek ellenére számos érdekességet tartogatott a november 28-i BeneFits konferencia a budapesti Lurdy Házban. Megtudhattuk például, hogy mikor adható adómentesen állatkerti belépő, lehet-e juttatási elem az autómegosztó szolgáltatás, sportbelépőként el lehet-e számolni a barcelonai Espanyol-FTC futballmeccs jegyét illetve melyek a fő trendek a hazai vállalati világban.

Az uniós társfinanszírozású kapacitásbővítések és telephelyfejlesztések jelentenék az érintett vállalkozásoknak az előremenekülést.

Kedden bemutatták a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) gondozásában megjelent Sport 2019 című évkönyvet.

Az e-sport esetében a videojátékok professzionális szintű műveléséről lehet beszélni, mint a Rubik-kocka-kirakó versenyeknél.

A Digi lépésével több mint egymillió háztartásban válnak elérhetetlenné csatornák.

A Digi az AMC minden csatornáját kirakta a kínálatából 2020. január 1-től - írja az Index. "A Megamax, a CBS Reality, a Sport1 HD, a Sport2 HD és a Spektrum HD csatornák kikerülnek a digitális kábeltelevíziós ... ...

A rendőrség honlapján két elfogatóparancsot is közzétette Balogh Sándor ellen, aki egyebek mellett a budapesti vizes vb gazdasági vezetője volt. Az üzletember afrikai és más jótékonysági akciókkal is ismertté ... ...

A rendőrség honlapján közzétett tájékoztatás szerint elfogatóparancs alapján körözik Balogh Sándort, aki egyebek mellett a budapesti vizes vb gazdasági vezetője volt. Az üzletember afrikai és más jótékonysági ... ...

A megszokott megoldásoktól eltérő javaslatot ismertet a Financial Times véleményrovatában az Európai Újjáépítési Fejlesztési Bank vezető elemzője. A kiindulópont az, hogy a kelet-közép-európai országok ... ...

Az Alpina B7 egyszerre sportos, monumentális és nagyon drága.

A kormány újabb orosz gyökerű bank Magyarországra költöztetéséről folytat tárgyalásokat - tudta meg a Népszava. Ezúttal a volt KGST elszámoló és finanszírozó bankját, a moszkvai központú, 400 millió euró ... ...

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a a törvényt, amely egyebek között lehetővé teszi az olyan természetes személyek külföldi ügynökké minősítését, akik külföldről kapnak finanszírozást, miközben széles közösségnek szánt tájékoztató anyagokat terjesztenek.

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a a törvényt, amely egyebek között lehetővé teszi az olyan természetes személyek külföldi ügynökké minősítését, akik külföldről kapnak finanszírozást, miközben ... ...

Nem csak a pillangóúszás jöhet szóba Milák Kristófnál a jövő évi tokiói olimpián.

Azok az egészségügyi rendszerek működnek magas színvonalon és hatékonyan, ahol a közösségi és magánfinanszírozás együttműködik mind az állami, mind pedig a magán-ellátórendszerrel. Interjú.

S még ugyanekkora mértékben finanszírozhat kormányközeli cégeket.

A híres filmzeneszerző álmodta meg, milyen lesz hallgatni a gyorsuló Vision M sportautót.

Állítólag Kína egymillió dollárt fizetett egy kínai-ausztrál férfinak, hogy szivárogjon be az ország parlamentjébe.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök köszönetet mondott annak a lengyel férfinak, aki pénteken Londonban narvál-agyarral nekirontott a késes támadást elkövető terroristának, hozzájárulva ezzel a merénylő semlegesítéséhez. A London hídon két embert megölő és hármat megsebesítő 28 éves Usman Khant a rendőrök agyonlőtték. A bátor férfi teljes nevét a média – feltehetőleg biztonsági okokból – nem közölte.

Figyelemreméltó válogatást közölt a Financial Times az év második felének legolvasottabb, angol nyelvű közgazdasági műveiből.

A miniszterelnök a NOB vezetőivel találkozik Lausanne-ben.

Krónikus alulfinanszírozás, jóval uniós átlag alatti közkiadás, fejenként és GDP-arányosan is az uniós átlagtól lényegesen elmaradó ráfordítás, szűkre szabott ellátási csomag tanúskodik arról, hogy Magyarországon ... ...

Figyelemreméltó válogatást közölt a Financial Times az év második felének legolvasottabb, angol nyelvű közgazdasági műveiből.

Míg a lakossági hitelek többnyire átláthatóak és könnyedén behatárolhatóak a fogyasztási és lakáscélú kölcsönök mentén az ajánlatok, ugyanez már nem mondható el a vállalkozóknak szóló banki finanszírozási lehetőségekről. Nagyon könnyen elveszhet egy kezdő vállalkozó a külső finanszírozási módok útvesztőjében, ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot a Bank360 segítségével.

A MOM Sportban a szívbeteg gyerekeknek gyűjtenek a hétvégén.

Perek sorát indították az elmúlt két évben a Penta Industry Kft. ellen az alvállalkozók és megbízók. A helyzet odáig fajult, hogy a társaságnak esélye sem volt arra, hogy megússza felszámolási eljárás ... ...

Akár több millió forint értékű áfa-visszaigényléssel is élhetnek a NAV felé azok a szolgáltatók, eladók, akiknek behajtatlan követelésük van. Az Európai Bíróság néhány hete hozott ugyanis olyan végzést, amely kimondja: ha egy követelés véglegesen behajthatatlanná vált, akkor nem dönthet úgy a tagállam, hogy nem adja vissza az áfát. Már régóta vártak erre a döntésre a hazai gazdasági társaságok. Különösen a KKV szektorban és az építőiparban lehet kedvező hozadéka az uniós döntésnek. Fontos azonban, hogy a jogosultak még időben jelezzék a Hivatal felé igényüket, különösen a 2014 év vége előtti ügyletek tekintetében, hiszen utóbbiak áfa-visszaigényelhetősége – az elévülési szabályok miatt – idén év végével zárul - figyelmeztet Sarinay Dávid, a DBH Finance szakértője.

A korszerűsítést 16 NATO-szövetséges tagállam finanszírozza, köztük az Egyesült Államok, Németország, Törökország, Olaszország és Spanyolország.

A Duna House Group (a „Csoport”) teljesítménye 2019. harmadik negyedévében megmutatta, hogy a sikeres földrajzi diverzifikáció következtében egy gyengébb magyar piac mellett is tud növekedni core üzletágaiban. A Csoport lengyelországi tevékenységei 62 millió Ft üzemi eredményt termeltek a negyedév alatt, ezzel pozitívba fordítva a lengyelországi 2019. 1-9 havi eredményt is. Különösen látványos volt a növekedés a Csoport pénzügyi és franchise ingatlanközvetítési szegmenseiben a Gold Finance akvizíció, az ingatlanközvetítői hálózat bővülése és organikus növekedés következtében.

Az ikerturbós japán V6-osok mindig is csemegének számítottak. A 300ZX és a 3000GT a szigetország talán két legmeghatározóbb sportkupéja volt a 90-es években.

A tiltott monetáris finanszírozás elvébe ütközhet, hogy több tízmilliárd forinttal kapcsolódnak be az oligarchák rendszerint bóvli minősítésű cégei a jegybank kötvényvásárlási programjába.

Az elmúlt években rendkívüli mértékben emelkedett a kriptopénzbe történő befektetések mértéke. Egy nemzetközi elemzés szerint 2018 első felében 537 ICO (azaz Initial Coin Offerings) került regisztrálásra, mintegy 13,7 milliárd dollár értékben. 1 A vállalatfinanszírozási és befektetői világban és különösen a start-up világban örvend egyre nagyobb népszerűségnek ez a Magyarországon még kevésbé ismert kockázatitőke-befektetési forma rugalmasságuk, egyszerűségük, illetve az alapul fekvő technológia megbízhatósága (ún. blockhain vagy elosztott főkönyvi (Distributed Ledger) technológia) miatt. Mindazonáltal több szabályozó hatóság, köztük an MNB is felhívta a befektetők figyelmét az ilyen befektetések szabályozatlanságából eredő jelentős kockázatokra – emeli ki dr. Párkányi Rita a KCG Partners jogi szakértője.

Eddig csak figyelmeztetés jött 3 hónap csúszásra, de most szigorítaná a kormány az egészségbiztosítási törvényt.