Legfontosabb témák

Az MKB Bank az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal (AVHGA) szoros együttműködésben új, az eddigieknél kedvezőbb finanszírozású agrár-hitelkonstrukciót dolgozott ki MKB Hektár Plusz Termékcsalád néven. Az új hitellehetőség az őstermelők, családi gazdálkodók és egyéni vállalkozók számára nyújt  személyre szabható finanszírozási lehetőséget.

A magyar lakosság közel kétharmada egyelőre elkötelezett választott bankja mellett. Leginkább a pénzüket, valamint a személyes és financiális adataikat érzik biztonságban a pénzintézeteknél.

Kubatov Gábor Fidesz-alelnök sportklubjának a költségvetését bőven kiegészítették közpénzekből.

Az összeg nagy része a Népliget rekonstrukció miatt folyt be a zöld-fehér sportegyesület kasszájába, igaz, a munkálatok még nem kezdődtek el, így az a pénz még érintetlen.

Az Európai Bizottság 120 millió eurót (38,6 milliárd forint) biztosít az Európai Unió méhészeti ágazatának támogatására a következő három év folyamán. A finanszírozás 12 millió eurós növekedést jelent a 2017-2019 közötti időszakra nyújtott összeghez képest - közölte az uniós bizottság hétfőn.

A finanszírozás 12 millió eurós növekedést jelent.

A Paks 2-ről kötött pénzügyi-finanszírozási szerződés módosításáról tárgyal Moszkvával Varga Mihály pénzügyminiszter, amelynek az a célja, hogy csak akkor kelljen elkezdenie a magyar államnak a...

A Tisztelt Ász! tenisztorna elnevezése a Tisztelt Ház! megszólításra emlékeztet. A kötetlen hangulatú páros tenisztornán szenvedélyesen teniszező sporttársak léptek pályára, maguk mögött hagyva a politikai nézetkülönbségeket. Az eső csak a verseny végét mosta el, a klubhangulatot azonban nem.

Az Európai Bizottság 120 millió eurót (38,6 milliárd forint) biztosít az Európai Unió méhészeti ágazatának támogatására a következő három évben. A finanszírozás 12 millió eurós növekedést jelent a 2017-2019 ... ...

A Magyar Kórházszövetség konferenciájának résztvevői többek között azt javasolják, hogy ne az uniós szabályozás alapján történjenek a hazai forrásból, különösen az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozott ... ...

Minden idők legdrágább sport nevezetessége lett Babe Ruth meze, amely 5,6 millió dollárért kelt el egy New York-i árverésen.

Vasárnap hajnalig tartott a Mozgás Éjszakája elnevezésű rendezvény, amelynek keretében 17 sportágat lehetett ingyen kipróbálni Budapesten.

A közép-európai gazdaságok fejlődésének következő szakaszában elengedhetetlen hajtóerő lesz az innováció, de meg kell oldani ennek finanszírozását, mert ebben a térség elmaradt a versenytársaktól - mondta szerdán az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) befektetési-szakpolitikai alelnöke.

Minden történet véget ér egyszer – még az autóversenyzés világában sem tart semmi örökké

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sport világtanácsának pénteki döntése értelmében 2022-től elektromos autókkal versenyeznek a ralikrossz-világbajnokságon.

A kajak-kenu sportakadémia beruházásának előkészítésére 675 millió forintot ad a kormány az idei költségvetésből. Jövőre két és félszer ennyit.

A Modern városok program részeként közel tízmilliárd forintból épülő új városi sportuszoda alapkövét rakták le pénteken Veszprémben.

A Kia Rio csúcsváltozatában 1,0 literes turbómotor dolgozik, 120 lóerős teljesítménye jól mutat a katalógusban. De milyen a valóságban?

A kormány két részletben, több mint 2,4 milliárd forintot fordít a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia beruházásának előkészítésére. Az akadémia a hajógyári szigeten épül meg. A Magyar Közlönyben ... ...

A Modern városok program részeként közel tízmilliárd forintból épülő új városi sportuszoda alapkövét rakták le pénteken Veszprémben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sport világtanácsának pénteki döntése értelmében 2022-től elektromos autókkal versenyeznek a ralikrossz-világbajnokságon. Az FIA honlapjának közlése szerint az...

Lerakták az alapkövét a régóta tervezett uszodának.

Rendkívül alapos és hiteles dokumentumfilmmel rukkolt elő az HBO, ezúttal az amerikai tornasportot érintő botrányról készítettek filmet.

A sportautó tulajdonosa villantós tuningot akart, az aranyszínű fényezés telitalálatnak bizonyult

Több mint 8200 diák indult a tanév elején a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn, majd két online forduló és a regionális középdöntők próbatételei után 150 fiatal mérhette össze pénzügyi tudását a budapesti fináléban június 11-12-én. A diákoknak pénzügyi tervet kellett felállítaniuk, hitelopciókat mérlegeltek, utasbiztosítást kalkuláltak és az online vásárlás pénzügyi szempontjait vették sorra különféle ...

Több olyan élethelyzet is lehet, amikor az ember úgy vásárolna új ingatlant, hogy közben megtartja meglévő otthonát. Sőt, az sem ritka, hogy a meglévő lakáson még van hitel, ám az új megvételéhez is szükséges banki finanszírozás. Lehetséges ez így egyáltalán? Budapesten tízből négy lakásvásárló befektető, de vidéken is tízből ketten ilyen céllal keresgélnek. Közülük persze […] The post Második lakást vennél hitelre, miközben az elsőn van még tartozás? Ezzel működik a dolog! appeared first on Bankmonitor.hu.

Több olyan élethelyzet is lehet, amikor az ember úgy vásárolna új ingatlant, hogy közben megtartja meglévő otthonát. Sőt, az sem ritka, hogy a meglévő lakáson még van hitel, ám az új megvételéhez is szükséges banki finanszírozás. Lehetséges ez így egyáltalán? Budapesten tízből négy lakásvásárló befektető, de vidéken is tízből ketten ilyen céllal keresgélnek. Közülük persze […] The post Még egy lakást vennél hitelre, miközben az elsőn van még tartozás? Ezzel működik a dolog! appeared first on Bankmonitor.hu.

101 milliárd forintot költöttek el az MTVA-nál egy év alatt, így 2,3 milliárd forint lett a veszteség, év közben pedig finanszírozási problémákat is kezelni kellett.

A webáruházakban vásárolt termékek vételárát a legtöbben Magyarországon a kiszállítást végző futárnak fizetik meg, jellemzően készpénzben, ezen még a jövőre, nagyjából nyolchónapos csúszással induló azonnali fizetési rendszer sem fog rövid távon változtatni. Ezzel együtt a vevők mellett a kereskedők, sőt a futárcégek is jól járhatnak az évtizedek óta változatlan alapon működő rendszer reformjával.

Nem csak a pályán versengenek egymással a gyártók végsebesség tekintetében , hanem az utcai autók háza táján is sportot űznek ebből

Bővülő finanszírozási programválasztékok és jelentős hitelösszegek is segíthetik a magyarországi vállalkozásokat.

Újból megérkeztek, ám limitált szériában fogják készíteni az Audi RS5 Coupé és Sportback modelleket

Több mint 8200 diák indult a tanév elején a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn, majd két online forduló és a regionális középdöntők próbatételei után 150 fiatal mérhette össze pénzügyi tudását a budapesti fináléban június 11-12-én. A diákoknak pénzügyi tervet kellett felállítaniuk, hitelopciókat mérlegeltek, utasbiztosítást kalkuláltak és az online vásárlás pénzügyi szempontjait vették sorra különféle szituációs gyakorlatokban. A vetélkedőn részt vevő diákok sok felnőttet is leköröznek a pénzügyi tudásban és rátermettségben.

A pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni törvény (Pmt.) előírása szerint a magyarországi hitelintézeteknek legkésőbb idén június 26-ig teljeskörű ügyfél-átvilágítással kell rendelkezniük valamennyi ügyfelükről. Ennek hiányában 2019. június 27-től az adott bankok, takarékszövetkezetek vagy egyéb kötelezett pénzügyi intézmények nem teljesíthetik az érintett fogyasztók vagy vállalati ügyfelek megbízásait.

A 2017 júniusában hatályba lépett pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni törvény (Pmt.) előírása szerint a magyarországi hitelintézeteknek legkésőbb idén június 26-ig teljeskörű ügyfél-átvilágítással ... ...

A 2017 júniusában hatályba lépett pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni törvény (Pmt.) előírása szerint a magyarországi hitelintézeteknek legkésőbb idén június 26-ig teljeskörű...

Összeolvad a BB&T és a SunTrust Bank, az egyesülés Truist Financial Corporation néven működik majd tovább. Ezzel létrejön az Egyesült Államok hatodik legnagyobb bankjai, 442 milliárd dollárnyi...

A Budapest Institute of Banking és a Centre for Finance Technology and Entrepreneurship képviselői Londonban írták alá a megállapodást.

Rafinált ártéri és oldalfoltos szúnyogok támadnak idén nyáron, ezek lerakott szúnyogtojásai akár tíz évet is kibírnak anélkül, hogy fejlődésnek induljanak. Most azonban az esős május és a Dunán levonuló ... ...

Katásként hitelhez jutni nem egyszerű dolog, amivel több, mint 300 ezer kisadózó szembesülhet akkor, amikor például lakást venne banki finanszírozással. Megmutatjuk, hogy milyen nehézségekre számíthatnak az ilyen kisvállalkozók, de annak is utánajártunk, hogy milyen minimális forgalom kell ahhoz, hogy egyáltalán hitelképes legyen valaki. A kata rendkívül népszerű adózási forma, amit jó mutat, hogy négy év […] The post Mennyit kell egy katásnak minimum számláznia ahhoz, hogy lakáshitelt kaphasson? appeared first on Bankmonitor.hu.

Megállapodást kötött a BÉT oktatási leányvállalata a legjelentősebb európai fintech képzési központtal. A Budapest Institute of Banking (BIB) és a londoni székhelyű Centre for Finance Technology and...

Nyolc éve nem mért mélypontra csökkent a közép- és kelet-európai gazdaságokban a nem teljesítő banki kinnlevőségek (NPL) összege – közölte kedden Londonban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). A bank kimutatása szerint Magyarország azon térségi országok között van, amelyekben a legnagyobb mértékben csökkent problémás követelésállomány. A feltörekvő európai gazdaságok átalakulásának finanszírozására 1991-ben alapított EBRD ...

Megkötötte a szerződést a Budapest - Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának teljes körű tervezésére és kivitelezésére a CRE Konzorcium – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde Honlapján az Opus Global Nyrt. A közös irányítású magyar-kínai konzorciumban a tőzsdei társaság közvetett, 51 százalékos tulajdonában lévő RM International Zrt. fele részben vesz majd részt a munkálatokban. A beruházás összértéke 2,078 milliárd dollár – közel 590 milliárd forint -, a kivitelezési szerződés a magyar állam és a kínai Eximbank finanszírozási megállapodásával, várhatóan 2019. harmadik negyedévében léphet hatályba.

Fantasztikus hétvégét teljesített a PTR Honda csapata és Sebestyén Peti Jerezben

Hamarosan kiderül, ki lesz az év vállalati pénzügyi vezetője Magyarországon. Szeptember 12-én, az ország legfontosabb pénzügyi vezetőit felvonultató Business and Finance konferencián kerül ugyanis...

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés a főbb európai értékpapírpiacokon.

Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György a legnagyobb tulajdonosa a Puskás-relikviákat értékesítő cégnek. A vállalat minden eddiginél jobb évet zárt.

A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója volt a világ legjobban kereső sportolója az elmúlt egy évben az amerikai Forbes magazin kedden publikált rangsora szerint. A csatár tavaly június 1. óta bruttó 127 millió dollárt keresett, ennyi a klubtól kapott fizetésének és az egyéni támogatói bevételeinek összege.

Veszprém megyébe szervezik a legtöbb tábort, a legnépszerűbbek a sporttáborok.

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben az amerikai Forbes magazin kedden publikált rangsora szerint.

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben az amerikai Forbes magazin kedden publikált rangsora szerint. A csatár tavaly június 1. óta bruttó ... ...

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben az amerikai Forbes magazin kedden publikált rangsora szerint. A lap összeállítása szerint...

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben.

Több mint 650 fiatal érdemelte ki a Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2018 díjat, közülük mintegy ötvenen hétfőn a Testnevelési Egyetemen (TE) vették át oklevelüket.

A házigazda portugál válogatott a Nemzetek Ligája történetének első aranyérmese, miután a portói fináléban legyőzte a holland csapatot.

A sportszergyártók között kíméletlen verseny van, a nagy szereplőknek nem csak egymással, de a "no name" termékekkel is meg kell küzdeni. A Nike most olyat lépett, amely révén biztosan sok lojális vásárlót szerez.

Menetességet szeretne kérni a Google a Huawei-re vonatkozó potenciális szankciók alól, tudta meg a Financial Times.

Extraméretet viselő próbababák jelentek meg a Nike sportruházatgyár legnagyobb londoni üzletében. A ducik mellett parasportoló-próbababák is a boltba kerültek, a nagy tetszéssel fogadott újítás célja, hogy közvetítse a cég üzenetét: a sport mindenkié.