Legfontosabb témák

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádemelését követően a ferencvárosi futballszurkolók egymás közötti bántalmazása ügyében a bíróság első fokon tizennyolc személyt ítélt el, egyikük végrehajtandó börtönbüntetést ... ...

Június 12-től lehet megvenni a jegyeket a 2020-as labdarúgó Eb meccseire. A budapesti derbikre 30-125 euróba kerülnek a belépők. Az európai szövetség (UEFA) vasárnap hozta nyilvánosságra a belépők értékesítésére ... ...

Futballszurkolók körében évek óta dúl a vita, hogy melyik is a világ legerősebb futball-bajnoksága: az angol vagy a spanyol. Igazságot ugyan nem tennénk a következő elemzésünkkel sem, viszont az idei szezont alapul véve megmutatjuk, milyen pénzügyi háttérrel rendelkezik a két liga, és ezek mennyiben hasonlítanak vagy térnek el egymástól, és milyen hatása van mindennek a pályán mutatott teljesítményre. A végső következtetések levonását az olvasókra bízzuk, bár támpontokat azért igyekszünk adni.

Néhány héttel a torna létszámának növelésével kapcsolatos döntés előtt Katarban átadták a 2022-es labdarúgó-világbajnokság első új stadionját.

Miért él oly sok külföldi dollármilliárdos a brit fővárosban, ahol méregdrágák az ingatlanok, az éttermek, a színház és koncertjegyek? Annyira vonzó a City közelsége, amely New York után még mindig a világ második legnagyobb pénzügyi központja? Esetleg az angol futball vonzza a dúsgazdag külföldieket? A válasz: is.

400 ezer eurót, vagyis nagyjából 130 millió forintot fizethet a felcsúti klub a marosvásárhelyi születésű Fülöp Lórándért, aki ebben a szezonban 25 bajnokin 8 gólt szerzett a Botosaniban. A 21 éves játékos azt nyilatkozta, a Puskás Akadémiánál kiváló körülmények vannak, és nemsokára sor kerülhet az aláírásra is.

A Kicker osztályzatai alapján Gulácsi Péter nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb és legjobb teljesítményt idén Európa egyik legnívósabb futballbajnokságában, a Bundesligában.

Alaposan felforgatná az UEFA a kontinens labdarúgását, Magyarország a „futottak még” kategóriába kerülne. A VG.hu-nak nyilatkozó sportközgazdász szerint az egész átszervezés mögött a pénz az igazi mozgatórugó.

A szervezet kizárta a londoni klubot következő két átigazolási időszakból.

Dombi Tibor, egykori 35-szörös válogatott futballista most érettségizik. Mindezt azért teszi, mert megszeretné szerezni az UEFA A licences edzői képesítést, amihez viszont szüksége van érettségire....

Van egy híres, közgazdaságtanban sokat használt példa arról, hogyan mehetnek félre az ösztönzők. És most nem a negyedik lakását “családtámogatásból” vásárló demográfiai ösztönzöttre gondolunk, hanem...

Van egy híres, közgazdaságtanban sokat használt példa arról, hogyan mehetnek félre az ösztönzők. És most nem a negyedik lakását “családtámogatásból” vásárló demográfiai ösztönzöttre gondolunk, hanem...

A futballra eddig az Orbán-kormány által elköltött közel 1000 milliárd forint ellenére semmivel nem járunk előrébb, mint 2011-ben – állapította meg a g7.hu a fociról írt cikksorozatának legújabb részében. A kudarc szembetűnő jele a meccsek rendkívül alacsony látogatottsága.

Emelkednek a pénzdíjak, növekedik a női szakág mögé besoroló szponzorok száma, és sorra dőlnek a nézőszám-rekordok. A nyári vébé pedig csúcsra pörgetheti a női futballt.

Hamis címletekkel fogadott több budapesti lottózóban is egy férfi. A Teleki utcában, majd a Zugló vasútállomásnál lévő lottózóban tett fel több százezer forintot futballmérkőzésekre.

Naponta egy 300 futballpályánál is nagyobb területen végeztek erdőirtást.

Kimaradt a Puskás Futball Kft. beszámolójából a bevételek részletezése, pedig lett volna miről írni. De legalább az kiderül, hogy többet kellett a mezekért fizetni, mint az utolsó olyan évben, amikor nem 2rule-ba öltöztek a focisták.