Legfontosabb témák

Harminc-negyven percet is késhetnek a Nyugati pályaudvarról induló és oda érkező vonatok vasárnap este egy váltószerkezet hibája miatt - közölte a Mávinform.

Harminc-negyven percet is késhetnek a Nyugati pályaudvarról induló és oda érkező vonatok vasárnap este egy váltószerkezet hibája miatt - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t. Kavalecz Imre kommunikációs szakértő ... ...

Nem éles a munkaerőpiaci helyzet, így a bérek szintje is csak nehezen nő, mivel a magyar munkavállalói réteg nem mobilis - mondta az InfoRádiónak Bod Péter Ákos. A közgazdász úgy látja, a kis- és középvállalkozások alsó rétegének alacsony termelékenysége is nagy kihívást jelent.

A korszerűsítés, valamint a hatékonyság és az ellátásbiztonság növelése a célja annak az új, 200 millió forintos fejlesztésnek, melyet az ALTEO végez a soproni erőművében. A beruházás keretében új, 10 MW teljesítményű gőzkazán létesül, a munkálatokkal a fűtési szezon kezdetére, októberre készülnek el.

Bármennyire is nagy vágyálma a magyaroknak, hogy itthon is olyan magas fizetéseket lehessen keresni, mint nyugaton, egyelőre még biztos, hogy csak álom marad.

Mind a 100 millió, mind az 1 milliárd Ft árbevétel feletti szegmensekben is tovább csökken a külföldi cégek súlya Magyarországon.

Közel egy évtizeddel a pénzügyi és gazdasági világválság kirobbanása után újjáéledt a bizakodás. Európában, Japánban és az Egyesült Államokban sokan érzik úgy, hogy országuk gazdasága jobb helyzetben van, mint a 2007/2008-as pénzügyi válság előtt, de a jövőt illetően több a pesszimista - derül ki a Pew Research Center amerikai közvélemény-kutató intézet felméréséből.

A várakozásokkal összhangban 0%-on tartotta irányadó kamatát az Európai Központi Bank, emellett a döntésről kiadott rövid közlemény szövegén sem változtatott semmit: 60 milliárd eurós havi összegben...

Elemzők szerint meglepő volt a külkereskedelmi forgalom áprilisi visszaesése.

Mínuszban zártak a New York-i és a nyugat-európai tőzsdék hétfőn. A Dow Jones indexe 0,1 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,12 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,16 ... ...

Moszkva, 2017. június 1., csütörtök (MTI) - A nyugati oroszellenesség oka az, hogy megszilárdulóban van egy többpólusú világ, ami pedig nem tetszik a monopolistáknak - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum alkalmából a világ legnagyobb hírügynökségeinek vezetőivel megtartott találkozóján.

A nyugati értékek lerombolójának nevezte Donald Trump amerikai elnököt Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke, kancellárjelöltje kedden Berlinben.

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók kedden.

A nyugati értékek lerombolójának nevezte Donald Trump amerikai elnököt Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke, kancellárjelöltje kedden Berlinben.

Új korlátozásokat vezettek be a kamionsofőrök számára Németországban. Az új előírás szerint a hat levezett nap után járó kötelező 45 órás pihenőidőt a kamion vezetője nem töltheti a kamion hálókabinjában, hanem hotelbe vagy más pihenőhelyre kell vonulnia. A szlovák fuvarozótársaságok vezetői tiltakoznak az új rend ellen.

A tavalyi hasonló esetet követően idén ismét korrupciós botrányba keveredett a jelenlegi brazil elnök. Az utóbbi évben a brazil eszközök felcsillantották a befektetők szemét, volt bennük potenciál, ám ezután az esemény után ismét a negatív oldalra dőlhet a mérleg nyelve. Forrás: GazdaságTV.hu

A 2018-as költségvetés legnagyobb kockázatának az export és a gazdasági növekedés alakulását tartja Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, de a magas tartalékok miatt nem lesz gond. A strukturális hiány nagyobb lesz, mint az elvárt.