Legfontosabb témák

Újabb európai rangsor, amelynek a végén kullog Magyarország: most a nemek közti egyenlőséget pontozták hat szempont szerint. Bár a térképen látható, hogy egész Kelet-Európa eléggé rosszul teljesített, a régióból (és a vizsgált országok között is) csak hazánk és Görögország kapott 52-nél alacsonyabb pontszámot a lehetséges 100-ból. Viszonyításképpen: a listavezető Svédországban 83,6 lett a végső értékelés...

Páratlan arany ékszereket, főző edényeket és más értékes ókori tárgyakat találtak búvárrégészek Lord Elgin Kitera görög szigetnél 1802-ben elsüllyedt hajójának, a Mentornak a roncsában - közölte a görög ... ...

Utolsó előtti helyen áll Magyarország az unióban a nemek közötti egyenlőség szempontjából. A magyaroknál csak a görögök kaptak kevesebb pontot. Az EU-átlagtól 15,5 ponttal maradt el Magyarország, az első helyen végzett svédektől pedig 31,7 ponttal.

Az új amerikai katonai bázis Görögországban segíti Washingtont gyors műveletek végrehajtásához a Balkánon. Eközben Putyin elnök két regionális bizalmasa, Orbán és az amerikai szankciós listán lévő Milorad Dodik már másodszor találkoztak idén – mindkét alkalommal a magyar sajtó teljes kizárásával. Káncz Csaba jegyzete.

Az új kormány munkaügyi reformjai ellen tiltakoznak. 

Az új kormány munkaügyi reformjai ellen tiltakoznak.

09. 28. 17:44 Külkerék Alapjárat

Afrikában a frontális ütközés a megengedett sebesség kétszeresével az, ami Görögországban a koccanás, Svédországban pedig a szomszédos autópályáról történő üdvözlés fejbiccentéssel.

A görög hatóságok szombaton illegális bevándorlók újabb nagy csoportját, mintegy 350 embert szállítottak el az Égei-tenger keleti medencéjében fekvő szigetek túlzsúfolt menekülttáboraiból a görög szárazföldre.

A protekcionizmus egyfajta skizofrén helyzetet teremt a világgazdaságban, nem egyformán sújtja a tőkepiacok egyes területeit. Ez viszont azt jelenti, hogy maradtak ígéretes befektetési lehetőségek.

Fokozódik a protekcionizmus a világban. Az Amundi szakértői szerint most egyebek között a vietnámi, görög és orosz részvényekbe érdemes fekteni, de az arannyal is nagyot szakíthatnak a spekulánsok. A ... ...

A görög-szigetek és Törökország szenvedi meg a legjobban a Thomas Cook utazási iroda csődjét – mondta a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

Százezernél jóval több turista rekedt a Földközi-tenger térségében, hogy csődbe ment a legrégibb brit utazási iroda. Tetemes veszteséggel nézhetnek szemben a görög, a török a ciprusi és a spanyol idegenforgalmi, valamint szállodás cégek.

Százezernél jóval több turista rekedt a Földközi-tenger térségében, hogy csődbe ment a legrégibb brit utazási iroda. Tetemes veszteséggel nézhetnek szemben a görög, a török a ciprusi és a spanyol idegenforgalmi, valamint szállodás cégek.

Százezernél jóval több turista rekedt a Földközi-tenger térségében, hogy csődbe ment a legrégibb brit utazási iroda. Hamarosan tetemes veszteséggel nézhetnek szemben a görög, a török a ciprusi és a spanyol idegenforgalmi, valamint szállodás cégek.