Legfontosabb témák

A merészebb hedge fundok számára eljöhet az idő, hogy a görög bankokra fogadjanak, de a nem teljesítő hitelek még komoly kockázatot jelentenek - írja a Financial Times. Négy évvel ezelőtt - az...

Görögország harmadik legnagyobb bankja, az Eurobank tárgyalásokat folytat a román Banka Transilvaniaval. Ezek szerint az Eurobank eladná román leánybankját egy nagyobb strukturális átalakítás...

A görög egészségügyi minisztérium megtiltotta pénteken a fürdőzést Athén és Pireusz tengerpartjának egy 16 kilométer hosszú szakaszán az olajszennyezés miatt, amelyet egy tartályhajó elsüllyedése okozott.

A német pénzügyminiszter elvben helyeselte az Európai Bizottság elnökének javaslatát, amely szerint az euróövezetet mielőbb terjesszék ki valamennyi uniós országra, de Athén példáját idézve óvott az elhamarkodott intézkedésektől. Mint Wolfgang Schäuble hangsúlyozta, a valutaegységhez csak azok az országok csatlakozhatnak, amelyeknek gazdasági helyzete megfelel a belépési feltételeknek.

Görögországban 21,1 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a második negyedévben a három hónappal korábbi 23,3 százalékról és a tavalyi második negyedévi 23,1 százalékról - közölte a görög statisztikai hivatal csütörtökön.

Görögországban 21,1 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a második negyedévben a három hónappal korábbi 23,3 százalékról és a tavalyi második negyedévi 23,1 százalékról – közölte a görög statisztikai hivatal csütörtökön.

Súlyos olajszennyezés történt az Athén közelében lévő üdülősziget, Szalamisz partjainál.

A magyar-görög kereskedelmi forgalom alakulása (2001-2016); behozatal; kivitel; milliárd forint

Az Európai Unió előtt álló kihívásokról is egyeztetett Orbán Viktor magyar és Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök keddi találkozóján az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Az EU jövőjéről folytatott megbeszélést a görög kormányfővel Orbán Viktor miniszterelnök. Alekszisz Ciprasz az Országházban tett látogatást.

A görög gazdaság növekedésnek indult, és 2018-ban kikerül a hitelezők felügyelete alól – jelentette ki szombat este Szalonikiben Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök.

Ciprasz szerint jövőre már elég erős lesz a gazdaság ahhoz, hogy kikerüljenek a hitelezők felügyelete alól.

A görög gazdaság növekedésnek indult, és 2018-ban kikerül a hitelezők felügyelete alól - jelentette ki szombat este Szalonikiben Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök.

A görög gazdaság növekszik és 2018-ban kikerül a hitelezők felügyelete alól - jelentette ki szombat este Szalonikiben Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök. A kormányfő a 82. szaloniki nemzetközi...

Júniusban több mint ötéves mélypontra, 21,2 százalékra süllyedt a görögországi munkanélküliség. A görög statisztikai hivatal csütörtökön azt közölte, hogy júniusban a munkanélküliek aránya 21,2 százalék ... ...

Júniusban több mint ötéves mélypontra, 21,2 százalékra süllyedt a görögországi munkanélküliség. A görög statisztikai hivatal csütörtökön azt közölte, hogy júniusban a munkanélküliek aránya 21,2 százalék volt a májusi 21,5 százalék után. Tavaly júniusban a ráta sokkal magasabb, 23,5 százalék volt. Idén júniusban a munkanélküliek száma 1 millió 17 ezer 127 volt. Ez 10,2 százalékkal kevesebb tavaly júniushoz képest és 1,3 százalékkal alacsonyabb az idei év májusával...Facebook Google Plus Twitter

A görög kormány péntektől részben enyhített a két éve elrendelt tőkekorlátozásokon.

A görög kormány péntektől részben enyhített a két éve elrendelt tőkekorlátozásokon, több pénzt vehetnek fel bankszámláikról a görögök.

A görög kormány péntektől részben enyhített a két éve elrendelt tőkekorlátozásokon. A lakosság az eddigi 840 euró helyett összesen havi 1800 eurót vehet ki számláiról.

A vártnál jobban gyorsulhat a görög gazdaság és nagyot csökkenhet a munkanélküliség is – közölte Alekszisz Ciprasz miniszterelnök.

Kormányzati források Erdogan taktikáját látják a menekültek számának növekedése mögött – írta a görög Ekathimerini. Lehet, hogy ez az EU és Törökország közötti megromlott viszony következménye? Közben össze kéne adni a Törökországnak a menekültek megállításáért ígért milliárdokat, de ez is döcög.