Legfontosabb témák

Több mint nettó 21 milliárd forintból valósul meg az M25-ös autóút, amely közvetlen gyorsforgalmi útkapcsolatot teremt a főváros, valamint Eger és térsége között, és így új lendületet ad a térség...

A KSH közleményéből kiderül, hogy az idén március-májusban foglalkoztatottak szám 79 ezer fővel volt magasabb az előző év azonos időszakának szintjénél. A munkanélküliségi ráta 4,4 százalékos volt az időszakban.

Elhunyt 94 éves korában Simon György Jászai-díjas színész, érdemes művész szombaton - közölte a család az MTI-vel.

A Moody's Investors Service által kockázati besorolással ellátott államadósoknak már csak a felére érvényes befektetési ajánlású osztályzat. A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban ismertetett éves összegzése szerint az ilyen besorolású államadósok arányának folyamatos csökkenését részben a kockázatosabb feltörekvő piaci szuverén kötvénykibocsátások növekedése okozza.

Nehéz csoportba került a címvédő Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája pénteki sorsolásán, de a férfiak között a Telekom Veszprémre és a MOL-Pick Szegedre is erős ellenfelek várnak.

A női kézilabda NB I-et a harmadik helyen záró Érdnél folytatja pályafutását Tóth Gabriella, a Győri ETO válogatott játékosa, akit a Bajnokok Ligája győztese kölcsönadott riválisának.

Nehéz helyzetben vannak a magyar szakemberek....

35000-es lélektani szintjét helyezheti nyomás alá a hazai index.

A Zwack Unicum Nyrt. belföldi értékesítésből származó nettó árbevétele 16,5 százalékkal nőtt a 2016-2017-es üzleti évben az előző évihez képest, így a tavalyi 11,03 milliárd forint után idén 12,85 milliárd forint árbevételt ért el. A cég export árbevétele 1,42 milliárd forint volt, ami gyakorlatilag azonos az egy évvel ezelőttivel – közölte a társaság az éves ...

Magyarország 2022-ig szintet lép a gyorsforgalmi úthálózat kiépítettsége terén és felzárkózik az európai országok középmezőnyébe - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az M25-ös autóút alapkőletételén szerdán, Andornaktálya határában.

Válogatott úszónk, Kenderesi Tamás megtudta, mi is a hatékony módszer:

Ötször annyi új lakás jut az emberre az északnyugati megyében, mint az országos átlag, de Nógrádhoz képest a különbség még durvább: százszoros.

És sok minden mást is tervez a kormány a címben említett két városba - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Az ingatlanpiacra átnyergelő üzletember a Világgazdaságnak adott interjújában azt ígérte, hogy most már valóban elindul a munka az egykori SZOT-szállónál.

Olyan ingatlanok fejlesztésébe célszerű kezdeni, amelyek válság vagy konjunktúra idején is eredményesen üzemeltethetők – véli a Világgazdaságnak nyilatkozó Wáberer György, aki az utóbbi időben a fuvarozás helyett az ingatlanberuházásokra fókuszál.

A Bajkálontúli határterületen (Szibéria) élő Natalja Kalinyina a "Közvetlen Vonal Vlagyimir Putyinnal" nevű monstre tévéműsor legutóbbi adását használta föl arra, hogy kiöntse a szívét az orosz elnöknek. Egy napot kellett várnia, hogy kívánsága teljesüljön.

Robert Soros lemond a Soros Fund Management elnöki posztjáról.

A Fideszt és a KDNP-t nem lehet euroszkepticizmussal vádolni; a két párt az európai politikát szeretné alakítani - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hölvényi György, a kormányzópártok európai parlamenti képviselője.

Robert Soros, Soros György fia úgy döntött, hogy lemond a családi cég elnöki posztjáról, mindezt azért, hogy vagyonát befektethesse az apja által alapított 26 milliárd dolláros Soros Fund...

Épp csak lezárult az OTT-One tőkeemelése, máris fióktelepet nyitottak Pécsett – mondja Májer Bálint, az igazgatóság elnöke. Kispapírtól szokatlanul sűrűn sorjáznak a hírek a technológiai startupról.

Érdekes szemszögből közelítette meg a városi futamokat egy illegális gyorsulási versenyző, aki a Totalcarnak írt levelet.

Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, 60 ampulla növekedési hormont foglaltak le a pénzügyőrök az M70-es autóúton - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t. Joó Hilda, ... ...

Már most túlteljesítettük az éves célt a lakossági állampapírpiacon – mondta a Világgazdaságnak Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, aki szerint sikerült csökkenteni a kockázatokat.

Várhatóan egy-két hét múlva engedik ki a kórházból Cserhalmi Györgyöt

Összesen több mint 40 napot készül repülőgépen tölteni a világ legnagyobb internetes boltja, a kínai Alibaba alapítója, Jack Ma, hogy körbejárva a Földön figyelmeztesse a világ vezetőit a következő 30 ... ...

Olyan helyeken is érdemes lenne belevágni az autonóm otthonok kialakításába, ahol a közműellátottság még alacsony.

Nem tartott sokáig a rossz hangulat a tőzsdéken, alig egy óra elteltével fordultak az indexek. Most már mindhárom vezető részvényindex a pozitív tartományban jár. Volt némi bizonytalanság a pénteki...

A napokban aláírták a magyarországi 5G Koalíció alapító nyilatkozatát. A 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem összefogása az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors bevezetését tűzte ki célul.

Leszakadt faágak és elektromos felső vezetékek miatt riasztják Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit a térségben kitört heves zivatar után.

Újabb gépeket hoz hazánkba a Wizz Air, ezzel 14-re nő a cég magyarországi flottája – jelentette be a vállalat vezérigazgatója.

Munkahelyek milliói szűnhetnek meg a mesterséges intelligencia és a robotok miatt.

Jelentősen felgyorsult a reálbérek emelkedésének üteme az elmúlt négy hónapban, a versenyszférában csaknem 8 százalékkal nőtt a reálkereset - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel.

Tovább esett az olaj árfolyama, ez az amerikai tőzsdéket is nyomás alatt tartotta, a technológiai papírok azonban emelkedni tudtak a tengerentúlon. Ma reggel Ázsiában jól teljesítettek a...

Egy kisbuszban két kilogramm marihuánát, egy teherautóban pedig 6438 levél Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, illetve potencianövelőt találtak a pénzügyőrök Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

A KDNP-s képviselő 1994 óta volt tagja a parlamentnek.

Áprilisra is igen kedvező adatokat tett közzé a KSH a keresetek alakulásáról, immár második hónapja. Az ágazatok, szakmák között viszont óriási különbségek alakultak ki, amely komoly feszültségeket, és helyenként a munkaerő teljes hiányát okozzák. Nézzük, hol tart a felzárkózási folyamat.

Áprilisban, a márciusi 12,8 százalék után, a bruttó és a nettó átlagkereset 14,6 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. Az év első négy hónapjában 11,9 százalékkal nőttek a keresetek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az életveszélyes gyorsulási versenyek másik budapesti helyszínén, a Váci úton is szükség lenne kamerahálózat telepítésére - írja a Magyar Nemzet az angyalföldi önkormányzat sajtóreferensére hivatkozva, miután az óbudai polgármester az InfoRádióban azt mondta, előrehaladott tárgyalásokat folytat a BRFK-val a Szentendrei útra telepített kamerákról.

2017. áprilisban a bruttó átlagkereset 303 000 forint volt, 14,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

Wáberer György az erről rendelkező szerződés lejártakor, 2018 nyarán felmondja a Waberer's márkanév és cégnév használatának jogát.

Wáberer György az erről rendelkező szerződés lejártakor, 2018 nyarán felmondja a Waberer's márkanév és cégnév használatának jogát.

Wáberer György vállalkozó a mai napon bejelentette: a Waberer's márkanév és cégnév használatának jogát az erről rendelkező szerződés lejártakor, azaz 2018 nyarán felmondja. A Waberer's International Zrt. alapítója és korábbi társtulajdonosa 2016 júniusában vált meg a társaságban volt részesedésétől.

Nem vezethetett volna a tragédia időpontjában, mert már jóval korábban bevonták a Dózsa György úti halálos baleset egyik érintettjének, a Mercedes kabriót vezető M. Richárdnak a jogosítványát.

Megtriplázódhat a világ napenergia-termelése 2021-re előrejelzések szerint.

A Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) nyilvánosságra hozta a Forma-1-es világbajnoki sorozat 2018-ra tervezett versenynaptárát, amely szerint július végén lesz a Magyar Nagydíj. A szervezet...

A Szupergyors Internet Program (SZIP) célja, hogy a hálózatfejlesztéseknek köszönhetően 2018 végére minden magyar családnak lehetősége legyen a legalább 30 Mbit/s sebességű internetszolgáltatás igénybevételére. A fejlesztésekben aktívan részt vesz az Invitech Solutions is.

Nora Mörk titkokat árult el egy norvég lapnak: a korábban hatszor műtött térde továbbra sem százszázalékos, a mérkőzések nagy részén csak fájdalomcsillapítókkal tud játszani, és az edzéseket is gyakran kihagyja.

A távközlési szolgáltatóknak a hálózatépítésük során még van mit behozniuk ahhoz, hogy teljesüljön a kormányzati szándék, amely szerint 2018-ra minden háztartás számára biztosítani kell a szupergyors, legalább másodpercenkénti 30 Mbit sebességű internetet.

Marché étterem és elektromos autó gyorstöltőpont válik elérhetővé az egyik legforgalmasabb autópálya, az M3-as LUKOIL kútjain. A megújuló töltőállomások kényelmi szolgáltatásokkal bővülnek országszerte, így az autósok legkülönbözőbb igényeit is képes maximálisan kiszolgálni az akadálymentes megközelítéstől a minőségi vendéglátásig. Mindemellett a Miskolcon és az M3 autópálya mentén frissen átadott gyorstöltőponttal az autópálya teljes szakaszán biztosított lett az elektromos autók töltése.

A két Szemerey testvér cégeinek az érdekeltségébe került a veszteséges sörgyár.

A jelenleginél sokkal szorosabb együttműködés valósulhat meg az ember és az ipari robotok között a közeljövőben, a változásnak pedig a KKV-k lehetnek a fő nyertesei.

Sorozatban harmadik alkalommal fogadták el a következő évi költségvetést már a tavaszi ülésszakban, ami Csaba László közgazdász szerint politikai szempontból inkább védhető, mint gazdaságilag.

Piaci gondolkodással kell párosulnia a kormányzati felügyeletnek ahhoz, hogy a szupergyors internet hálózata a vállalásoknak megfelelően 2018 végére az egész országban kiépülhessen - mondta Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, a Hálózatfejlesztést támogató monitoring rendszer (Htmr) projektrendezvényén.

A Facebook nem az első, és nem is az utolsó pofonját lesz képes elszenvedni. Van, amikor a Youtube mér rá csapásokat, és most a Google ismét nem kíméli. Mindazonáltal a Facebook fejlesztői egy pillanatra sem pihenhetnek. Hol a videók nézettségének és betöltésének sebességén csúsznak el, hol pedig a weboldalak betöltési sebességén. Ez utóbbi történt most.

Egy kormányhatározatban még 1,1 milliárddal megtoldották a 33 ezres Gödöllő uszodájára szánt összeget.

Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet és az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságát. A győri Üzem területén 2017-ben több mint 370 különböző volumenű fejlesztés várható; villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató.