Legfontosabb témák

A technológiai beruházások mellett fontos, hogy a digitalizáció terjesztését oktatási programok is segítsék.

Győrben alkonyattól összehangoltan, több fronton támadják meg a szúnyogokat.

Mozgalmas napokon vannak túl a Magyar Telekom befektetői, miután az elmúlt hetekben több olyan hír is érkezett a céggel kapcsolatban, ami megmozgatta a részvény árfolyamát.

A jegybank elnöke egy szakmai programon vesz részt.

Az első negyedévben jóval kevesebb gyerek született, miközben majdnem ötödével többen haltak meg, mint tavaly.

2017 első negyedévében a magyar GDP 4,1%-kal, a vártnál gyorsabban bővült. Ezért a GKI már a részletes adatok megismerése előtt felfelé módosította növekedési előrejelzését, s legalább 3,5%-os éves növekedésre számít. Az építőipar és az ipar eddig a korábban gondoltnál gyorsabban, a kereskedelem lassabban bővült. Ez utóbbi különösen a rendkívül gyors béremelkedés fényében meglepő.

A világbajnoki pontversenyben vezető Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Formula-1-es Monacói Nagydíj szombati harmadik szabadedzésén.

A Szabad Pécs értesülései szerint a pécs-pogányi reptér állami kézbe adásával javítanának a város költségvetésének helyzetén.

Dühös, negatív, gyűlölködő kommentek árasztották el az egyik győri bevásárlóközpont Facebook-oldalát azután, hogy gyermeknapi meglepetésként kisoroszlán-bemutatót állítottak fel csütörtökön a plázában. A vezetőség eleinte próbálta védeni az ötletet.

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 2016-ban a kis- és közepes vállalkozások (kkv) hitelezésének bővülését jóval meghaladó mértékben, mintegy 21 százalékkal növelte portfólióját, adózás előtti eredménye 2,234 milliárd forint lett – tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t. A közlemény szerint a Garantiqa pénteken tartotta éves rendes közgyűlését. A többségi állami tulajdonú garanciaszervezet közgyűlése által elfogadott 2016. évi ...

Az elektromobilitás és az önvezető autózás érdemi elterjedésének ma még megvannak a műszaki, infrastruktúrális, gazdasági és jogi korlátai. Ez a helyzet viszont a jövőben biztosan változni fog és az...

A Duna House csoport 265,97 millió forint adózott eredményt ért el az első negyedévben, ez 9 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál – derül ki az ingatlanforgalmazó társaságnak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett negyedéves jelentéséből. A cégcsoport nettó értékesítési árbevétele 1,052 milliárd forint volt, 37 százalékkal meghaladta a 2016 első negyedévit. A pénzügyi ...

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) továbbra is a veronai buszbaleset áldozatainak családja mellett áll és ismételten arra kéri a biztosítókat, hogy a kártérítési igényeket a lehető leggyorsabban, az érintetteknek legkedvezőbb eljárást alkalmazva és a lehetséges legméltányosabb elbírálási feltételek mentén bírálja el - közölte az Emmi oktatási államtitkársága szerdán az MTI-vel.

Mintegy ezer hamis márkajelzéssel ellátott órát találtak a pénzügyőrök egy autóbuszon Nagylaknál, a százmillió forint értékű szállítmányt lefoglalták – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t. Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy román rendszámú, menetrend szerint közlekedő autóbuszt ellenőriztek az M43-as autópálya egyik pihenőhelyén. ...

A gyorsan változó infokommunikációs világ egyre komplexebb kihívások elé állítja az ügyfeleket, és új feladatokat ad a szolgáltatóknak. Ezek között a rossz hír például, hogy az IT-biztonság egyre hangsúlyosabbá ... ...

A Szupergyors internet programban mintegy 8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással 13 járás csaknem 300 településén végez hálózatfejlesztést az MVM Net Zrt. - közölte a társaság szerdán.

Folyik a két halálos áldozatot követelő, másfél héttel ezelőtti Dózsa György úti baleset vizsgálata. Kiderült, hogy az egyik autó, egy Mercedes vezetője állította, hogy fékezett, de a rendőrök nem találtak féknyomot a helyszínen. A rendőrök még mindig tanúkat hallgatnak meg, de már begyűjtötték a környék térfigyelő kameráinak felvételeit.

Lehet-e bátrabbnak lenni a befektetéseknél? A szakemberek szerint igen, de csak ésszel!

Komoly hálózatfejlesztésbe fogott az MVM, csaknem 300 település érintett.

Két hét múlva kezdődik az elektromotorok és az új járműmodell, a Q3-as egyes elemeinek gyártása a győri Audi-gyárban – jelentette be az Audi Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke.

Szétzilálná a többsebességes Európa a visegrádi négyeket: van, aki a gyorsvonatra kerülne, és van, aki lemaradna róla. De mi vezetne a lemaradáshoz?

Több mint százmilliárdos beruházást hajtott végre az autógyártó Magyarországon.

A jelenleginél lényegesen gyorsabb, másodpercenként gigabites adatátvitelre képes mobilhálózat kiépítését, ezáltal az 5G minél gyorsabb bevezetését teszi lehetővé a 700 megahertzes (MHz-es) frekvencia ... ...

A jelenleginél lényegesen gyorsabb, másodpercenként gigabites adatátvitelre képes mobilhálózat kiépítését, ezáltal az 5G minél gyorsabb bevezetését teszi lehetővé a 700 megahertzes frekvencia a távközlési szolgáltatók szerint, ugyanakkor a hasznosításához kedvező szabályozás is szükséges.

Két hét, és kezdődik az elektromotor-gyártás 700 robot segítségével, 100 milliárdos karosszériaüzem is épült.

A kormány visszaszerezné az unió által kiszabott 18 milliárd forintos büntetést, kérdés, kitől.

Két hét múlva elkezdődik az elektromotorok és az új járműmodellek egyes elemeinek gyártása, a sorozatgyártás pedig jövőre, illetve a Q4-es típus esetében 2019-ben kezdődhet el az Audi új győri üzemében. ... ...

A német gazdaság idei első negyedévi növekedése felülmúlta a negyedévvel és az egy évvel korábbit.

A CIG Pannónia csoport a nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerint 6,025 milliárd forintos díjbevételt ért el az első negyedévben, 48 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, a vállalatcsoport 2,515 milliárd forintos adózott eredménye messze fölül múlja az egy évvel korábbi 41 millió forintot, és ezzel történetének legjobb negyedévét zárta a cég – tette ...

A kiskereskedelmi forgalom a nyers adat szerint 3,3, naptárhatástól megtisztítva - főként a húsvét miatt - 5,4 százalékkal nőtt márciusban az előző év azonos időszakához képest - jelentette kedden második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az adat megegyezik a május 4-én közölt első becsléssel. Az adat azt jelzi, hogy a februári 0,8, illetve 0,9 százalékos mérsékelt emelkedés után a forgalom visszatért korábban megszokott medrébe.

A német gazdaság idei első negyedévi növekedése felülmúlta a negyedévvel és az egy évvel korábbit. A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis végleges adatként kedden azt közölte, hogy a német hazai össztermék (GDP) szezonális és naptári kiigazítással 0,6 százalékkal nőtt a március végével záródott három hónapban a tavalyi negyedik negyedévi 0,4 százalékos bővülést követően. Az éves GDP-növekedés 1,7 százalék lett az idei első negyedévben a három hónappal kor...

Az Out című játékfilmjet hétfőn mutatták be a 70. cannes-i fesztivál második legfontosabb versenyszekciójában, az Un Certain regard (Egy bizonyos nézőpont) nevű válogatásában.

A tragédia éppen egy hete hétfő délután történt, két ember halt meg, egy pedig életveszélyes állapotban került kórházba.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint globális szinten 41 millió öt évnél fiatalabb gyermek túlsúlyos és ez a szám 2025-re megduplázódhat. Az Európai Elhízás Elleni Napon dietetikusok és gyermekorvosok az "Első 1000 Nap Programra" hívták fel a figyelmet.

A debreceni és nyíregyházi kaszinókkal ellentétben a győri egység első pár hónapja valahogy nem igazán jött össze. A nyitás évét komoly mínusszal voltak kényetelenek elkönyvelni a kormányhoz több szálon kötődő tulajdonosok.

Rákosfalvy Zoltánt korábban gyanús ügylettel hozták összefüggésbe.

Kis műanyag társat is kapott a terráriumába a web új sztárja.

Soros György hedge fundja (befektetési alapja) az első negyedévben növelte nem túl nyereséges tétjét az amerikai részvénypiacon, az áremelkedés közepette növelte shortjainak számát. Az első negyedév során ... ...

Terjeszkedik az OTP, jól teljesít a MOL új stratégiája, a Richter háza táján folytatódnak a jó eredmények. Talán csak a Magyar Telekom áll komoly piaci nehézségek elé a legerősebb magyar részvények között.

A márciusi átlagkereset 12,4 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 12,2 százalékos volt a növekedés - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Egyre több megrázó részlet derül ki a két halálos áldozatot követelő fővárosi balesetről, amely hétfő délután történt a Dózsa György úton.

A márciusi átlagkereset 12,4 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 12,2 százalékos volt a növekedés - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A rendszeres bruttó átlagkereset a versenyszektorban 12,4 százalékkal járt magasabban márciusban, mint egy évvel korábban, ami évtizedes csúcsnak számít. A teljes gazdaságot nézve a nettó reálbérek 9...

A kormány célja, hogy minden eddiginél olcsóbb, elérhetőbb és gyorsabb legyen az internet Magyarországon, ezt adócsökkentéssel, a Digitális jólét alapcsomag bevezetésével és az ország minden településén ingyenes wifi-szolgáltatással igyekszik segíteni - közölte a Digitális Jólét Program titkársága az internet csütörtöki világnapja alkalmából az MTI-vel.

Az FHB-csoport 279 millió forint adózás utáni nyereséggel zárta az idei első negyedévet, míg a tavalyi első negyedévben 1,277 milliárd forint vesztesége volt – közölte a hitelintézet csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A nemzetközi pénzügyi szabványok (IFRS) alapján készült jelentés szerint a bankcsoport konszolidált mérlegfőösszege 2017. március 31-én 575,1 milliárd forint volt, ami az előző ...

Két ember meghalt, a harmadik súlyosan megsérült, miután szalagkorlátnak ütközött az autójuk az M85-ös úton.

Látványos videót posztolt az amerikai szélenergia szövetség az észak-dakotai 200 MW kapacitású Courtenay szélfarm megépítéséről, amelyet tavaly év végén adott át az Excel Energy társaság.

A járdára felállást megakadályozó oszlopok a hétfői Dózsa György úti balesetnél jelentkező, hasonló nagyságú fizikai erőkkel szemben hatástalanok - tájékoztatta a Magyar Időket a BKK.

Tomori Zsuzsannára és Kari Aalvik Grimsbőre, a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC két válogatott kézilabdázójára térdműtét vár.

Gyorsul a drágulás az euróövezetben és az Európai Unióban - magyar és uniós adatok.

A Terület- és településfejlesztési Operatív Programban megvalósuló beruházások egyes részelemeinek engedélyeztetése kiemelt eljárási rendben történik a kormányhivatalok bevonásával - hangsúlyozta...

Gyorsuló ütemben emelkedtek az éves összevetésű fogyasztói árak az euróövezetben és az Európai Unióban áprilisban. Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által szerdán közölt adatok szerint a 19 országot tömörítő eurózónában, az elemzői várakozásokkal összhangban, 1,9 százalékkal nőttek a fogyasztói árak tavaly áprilishoz képes. Márciusban 1,5 százalékot tett ki az éves szintű áremelkedés, míg egy ...

Emberi hiba is okozhatta azt, hogy ilyen sok számítógépet tudott megfertőzni a WannaCry zsarolóvírus a világon - mondta Hubert Csaba információbiztonsági szakértő kedd este az M1 aktuális csatornán.

Franciaországban gyorsult a fogyasztói árak növekedése áprilisban a francia statisztikai hivatal kedden közzétett adatai szerint.

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 37-19-re legyőzte a Mosonmagyaróvár csapatát a női kézilabda NB I keddi mérkőzésén, ezzel bebiztosította története 13. bajnoki címét.

Emberi hiba is okozhatta azt, hogy ilyen sok számítógépet tudott megfertőzni a WannaCry zsarolóvírus a világon - mondta Hubert Csaba információbiztonsági szakértő kedd este az M1 aktuális csatornán.

Legalább 30 megabites sávszélességű hálózatot kapnak, mintegy 3 milliárdból.

A parlament megszavazta a reklámadóról szóló törvény módosítását kedden, amelynek értelmében 7,5 százalék lesz a kulcs a második félévben a reklámadó-fizetésre kötelezetteknek. A kormány egyáltalán...