Legfontosabb témák

Jelentősen gyorsítja és hatékonyabbá teszi az adóperes eljárásokat jövő év január elsejétől az új jogi szabályozás - közölték az MTI-vel a Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda szakértői az EY...

Egy 6600 kilométer hosszú kábelt fektetett az óceánba a Microsoft, a Facebook és a Telefónica. Másodpercenként 160 terabit adat száguldhat rajta.

Jelentősen gyorsítja és hatékonyabbá teszi az adóperes eljárásokat jövő év január elsejétől az új jogi szabályozás - közölték az MTI-vel a Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda szakértői az EY szakmai konferenciájáról kiadott közleményben.

Az Egyesült Államokban a vártnál némileg nagyobb mértékben lassult a szolgáltatási ágazat teljesítményének növekedése, míg a feldolgozóiparé a vártnak megfelelően gyorsult szeptemberben az IHS Markit gazdaságkutató intézet pénteken közzétett előzetes adatai szerint. A londoni székhelyű kutatóintézet azt közölte, hogy az amerikai szolgáltatási ágazat szeptemberi beszerzésimenedzser-indexe 55,1 pontra csökkent az augusztusi 56,0 pontról. Az elemzői várakozások ...

Idén júliusban a születések száma 2,6, a halálozások száma 7,1 százalékkal volt kevesebb, mint tavaly - adta hírül a KSH. Így a természetes fogyás 1080 fő volt, 484-gyel kevesebb az egy évvel korábbinál. ... ...

Baleset történt az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 147-es kilométerszelvényben. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a gyorsító sávot a rendőrség mindkét irányba lezárta. Egy kamion ... ...

Az MTA KRTK Világgazdasági Intézet főmunkatársa, kutatócsoport-vezetője, Éltető Andrea legújabb írásában a katalán helyzetről írt egy összefoglaló anyagot.

Csütörtökön közös megegyezéssel megszűnt György Bence tartalomigazgatói megbízatása a New Wave Media Group Zrt.-nél - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

Az egészségügyi rendszerek kapacitásai végesek - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kosztolányi György akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Osztályának elnöke, az akadémia Elnöki Bizottság az Egészségért testületének vezetője.

Az infláció a korábban vártnál egy negyedévvel később, 2019 közepén fogja csak elérni a jegybank 3%-os inflációs célját - derül ki az MNB mai előrejelzéséből. A szakértők az idei második negyedév...

2018 végéig hozzávetőleg 2500 darab új háztartási méretű kiserőmű létesülhet.

2050-re egyharmadával nőhet a világ népessége, így elérheti a 10 milliárdot. A francia Ined kutatócég jelentése szerint az afrikai kontinensen élők száma 2050-re duplájára, 2100-ra pedig négyszeresére emelkedhet.

Németországban gyorsult a termelői árak éves emelkedése augusztusban júliushoz képest.

Számos kockázati tényező merül fel a bitcoin kereskedése során és ezek közül a nagy volatilitás miatti árfolyamkockázat csak az egyik tényező. Láttunk már példát bitcoin váltó cég "tőzsde" csődjére, de virtuális pénztárca programokból ellopott bitcoinokra és egyéb csalásokra is volt példa . A bitcoin ETF-ként történő kereskedésével kiküszöbölhetünk több kockázati tényezőt, ráadásul egy tőzsdék kereskedett befektetési termékről van szó, így adózása is...Facebook Google Plus Twitter

Az Európai Bizottság elnöke a múlt heti beszédében nem a következő év(ek), hanem a következő évtizedek nagy feladatairól beszélt, így sokan tévesen értelmezték, hogy az eurózóna néhány éven belüli...

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal meghosszabbította a Dózsa György úti baleset gyanúsítottjának, M. Richárdnak a házi őrizetét, és elrendelte a mozgásának nyomkövetővel történő ellenőrzését.

Sokunknak már csak akkor van ideje szörfölni a közösségi médián, amikor a csúcsforgalomban veszteglünk két piros lámpa között. Instant, prompt, könnyen értelmezhető posztok kellenek az ilyen kutyafuttában történő tartalomfogyasztáshoz. Ehhez a vizualitás a kulcs.

A jegybank elnöke szerint minél több állami vállalatnak kellene megjelennie a tőzsdén

Nem vagyunk babonások, ezért a gombunk matatatása helyett ecsetet fogtunk, és lefestettük a rózsaszín asztalon átsétáló fekete macskát. Mindenkinek ajánljuk, még csapatépítésnek is.

Még egy hét után sem bocsátották ki az európai és nemzetközi elfogatóparancsot az az elítélt ellen, aki a Győri Járásbíróságról szökött meg. A többszörösen büntetett férfi akár az interneten is megszervezhette a szökését.

Németországban gyorsult a termelői árak éves emelkedése augusztusban júliushoz képest. A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdán azt közölte, hogy augusztusban 2,6 százalékkal nőttek ... ...

Gyorsabban kell csökkentenie az Európai Uniónak az üvegházhatású gázok kibocsátását ahhoz, hogy a 2030-as és 2050-es célértékek teljesülhessenek - figyelmeztetett kedden az Európai Számvevőszék.

Jelentős módosításokat tartalmaz az a törvénytervezet, amely gyorsítaná a köztartozás-fizetési hajlandóságot, és maguk a rendelkezések is átláthatóbbá válnának.

Június után júliusban is Magyarországon bővült legnagyobb mértékben, 22,6 százalékkal, az építőipar termelése az Európai Unió 28 tagállama közül - ez derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden kiadott jelentéséből. Az előzetes adatok szerint, szezonálisan kiigazítva, az euróövezet 19 tagállamában 0,2 százalékkal, az Európai Unió 28 tagállamában pedig 0,5 százalékkal emelkedett az építőipar kibocsátása júliusban az előző hónaphoz képest. A tavaly júliusival összevetve az euró...Facebook Google Plus Twitter

2017-ben leginkább a fluktuáció, a vezetők szerepének kulcsfontossága, a cégek megváltozott szemlélete és a folyamatosan fejlődő social recruitment a legfontosabb téma HR vonalon. 2018-ban azonban már más területekkel is foglalkozni kell. A fiatal generáció nemcsak megjelent a piacon, de új habitust is hozott magával és vár el az általuk preferált cégektől.

Nem törte le a közel másfélszeres hígulás az OTT-ONE árfolyamát. Növekedési sztorit ígér az alaptőke-emeléssel megszerzett 248 millió forintos forrás.

Szeptember hatodika óta napról napra, sőt óráról órára nő a feszültség a katalán vezetés és a spanyol központi kormány között, s ennek megfelelően a spanyol társadalom aggodalma, megosztottsága is fokozódik. Nézzük az eddigi főbb „adok-kapok” lépéseket a hónapban. Szeptember hatodikán a katalán kormányzat elfogadta a népszavazási törvényt és október elsejére kitűzték a népszavazást. Ezt a törvényt a spanyol alkotmánybíróság még aznap este felfüggesztette és alkotmányellenesnek minősítette. Szeptember 8.-án a katalán parlament elfogadta az „átmeneti” törvényt, ami azt rögzítette, mik lesznek a lépések, ha nyer az „igen” a függetlenségi népszavazáson. Szeptember 11.-én, a hagyományos katalán  „diada” napján rengeteg ember vonult az utcára Barcelonában a függetlenséget éltetve. Jellemző, hogy a városi rendőrség szerint egymillióan voltak, a vezető napilapok 500- 630 ezer emberről írnak, a spanyol kormány szerint viszont csak 350 ezren jöttek össze. A rigmusok („szavazunk!) megerősítették a  közvéleménykutatások eredményeit, melyek szerint a katalánok 80%-a népszavazást akar (magát a függetlenséget pártolók aránya ennél kevesebb, 40-50%). [...] Bővebben!

“MySchlepp” a neve egy új német telefonos applikációnak, amely gyors autómentést kínál vásárlóinak. Alapítójának akkor támadt az ötlete, amikor órákat kellett volna várnia az autóklub, az ADAC segélykocsijára – míg egy közeli autómentő fél órán belül elvontatta.

Gyorsult az ausztriai infláció augusztusban – derül ki az osztrák statisztikai hivatal hétfői közléséből. A Bank Austria legfrissebb elemzése szerint az osztrák gazdaság hangulata továbbra is kiváló.

Négyhavi csúcsra gyorsult az infláció augusztusban az euróövezetben, de értéke így is jelentősen elmarad az Európai Központi Bank (ECB) 2 százalékos célszámától. Az Eurostat által hétfőn közölt végleges ... ...

Négyhavi csúcsra gyorsult az infláció augusztusban az euróövezetben.

A repülőtérre vezető gyorsforgalmi út hídja alá szorult egy kamion a XVIII. kerületi Felsőcsatári útnál - írja a katasztrófavédelem.hu.

Hihetetlenül felgyorsult a világ, olyannyira, hogy hamarosan közvetlenül a kifutóról rendelhetünk majd ruhákat, és azokat akár egy órán belül meg is kaphatjuk. Ezt a hipergyors vásárlást már...

Hihetetlenül felgyorsult a világ, olyannyira, hogy hamarosan közvetlenül a kifutóról rendelhetünk majd ruhákat, és azokat akár egy órán belül meg is kaphatjuk. Ezt a hipergyors vásárlást már...

Amerikában az államilag finanszírozott kutatóintézeteknek négy évente kell benyújtaniuk klímatanulmányukat a washingtoni kongresszusnak. A dolgozatot csak az amerikai elnök engedélyével lehet nyilvánosságra hozni. Trump ezt január óta nem adta meg. Mindegy, így is kiszivárogtatták az anyagot.

A legutóbbi teljes üzleti évben, 2016 során 20 százalék feletti árbevétel növekedést ért el ért el az SAP Hungary Kft.

Éles bírálatok érik a brit Poundland áruházláncot, amely Nutter néven hozott forgalomba csokoládéba mártott földimogyorót, s a csomagolást keresztbe álló szemű csokigolyókkal díszítette. A felháborodás alapja egy szóvicc.

Éles bírálatok érik a brit Poundland áruházláncot, amely Nutter néven hozott forgalomba csokoládéba mártott földimogyorót, s a csomagolást keresztbe álló szemű csokigolyókkal díszítette. A felháborodás alapja egy szóvicc.

A World Economic Forum elemzése szerint 130 országból Norvégia, Finnország és Svájc rendelkezik a legfejlettebb humántőkével. Magyarország a 39. helyen végzett, meglehetősen vegyes részeredményekkel....

Tovább emelkedtek a munkaerőköltségek az Európai Unióban és az euróövezetben a második negyedévben. Az euróövezetben több mint kétéves csúcsra gyorsult a béremelkedés üteme. Az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) pénteken közölt adatai szerint éves összevetésben az euróövezetben 1,8 százalékkal, az EU-ban pedig 2,2 százalékkal nőtt az óránkénti munkaerőköltség április-júniusban. Az első negyedévben még 1,4, illetve 1,6 százalékos emelkedést mértek. A munkaerőköltség két fő alkot...Facebook Google Plus Twitter

Tovább emelkedtek a munkaerőköltségek az Európai Unióban és az euróövezetben a második negyedévben. Az euróövezetben több mint kétéves csúcsra gyorsult a béremelkedés üteme.

A fegyveres rablásért elítélt és a bíróságról kedden megszökött rab története napok óta lázban tartja a győrieket.

Az FHB Jelzálogbank közölte: ezentúl csak féléves és éves jelentét tesz közzé, a negyedéves gyorsjelentéseket sajtóközlemények váltják fel. A tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény, vagyis a Tp.t...

Robbanás történt péntek reggel egy metrókocsiban London nyugati részén, a Parson's Green nevű megállónál; egy lapértesülés szerint egy fehér doboz robbant fel, és több ember arca megégett.

A miniszter Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének szerdán ismertetett tervére reagálva kijelentette: egyetért az elnök felvázolt véleményével, de "a bővítésig még nagyon hosszú utat kell megtenni".

Olaszországban az elemzői várakozásoknak megfelelően gyorsult a fogyasztói árak növekedése augusztusban az olasz statisztikai hivatal csütörtökön közzétett adatai szerint.

Ma már a bankváltás minden nyűgétől megszabadulhatunk, ha egyszerűsített bankváltás keretében váltunk szolgáltatót. A számlatulajdonosnak szinte semmi dolga nincs, mindent elintéz helyette a régi és az új bank. Mutatjuk hozzá a legolcsóbb számlákat is, valamint a tipikus buktatókat! Aki csak azért fizet többet a számlavezetésért, mert túlságosan bonyodalmasnak találja a bankváltás folyamatát, annak jó hírünk […]

Továbbra is keresik a szökött győri foglyot, ügyében belső vizsgálat és büntetőeljárás folyik.

A japán és az indiai miniszterelnök jelenlétében tartott ünnepségen megkezdték India első nagysebességű vasútvonalának építését Gudzsarát állam székhelyén, Ahmadábád városban csütörtökön.

Nyaralás, iskolakezdés, a pénztárcád meg üres? Így éld túl ősszel a pénzügyi horrort!

Augusztusban éves bázison 1,9%-kal emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ezzel pedig már második egymást követő hónapja kúszik lassan felfelé az éves árdinamika. A maginflációs index 1...

Miután azt vázolta tegnapi beszédében az Európai Bizottság elnöke, hogy minden tagállam minél hamarabb vezesse be az eurót és ehhez pénzügyi ösztönzőket is ígért, láthatóan "hűtő" kommunikáció indult...

A mikro-, kis- és középvállalkozások 25 millió és 500 millió forint között vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP-ban), a Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása című felhívásra csütörtöktől adhatók be a kérelmek – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t. ...

A mikro-, kis- és középvállalkozások 25 millió és 500 millió forint között vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP-ban), a Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása című felhívásra csütörtöktől adhatók be a kérelmek.

Angela Merkel a német választási kampányban többször ostorozta a német autógyártókat a dízelbotrány miatt. Felszólította az iparág szereplőit, fordítsanak még nagyobb összegeket a kutatás és fejlesztésre, az elektromos autózás elterjesztésére, hogy ezzel is segítsék a vásárlók bizalmának visszaállítását.

Spanyolországban a várakozásoknak megfelelően gyorsult a fogyasztói árak emelkedésének üteme augusztusban a spanyol statisztikai hivatal szerdán közzétett adatai szerint - írja az MTI. Az előrejelzéseknek ... ...

Betörési kísérlet gyanújával őrizetbe vett a Scotland Yard egy 40 éves nőt, aki előző nap behatolt György hercegnek, Nagy-Britannia majdani uralkodójának londoni iskolájába.

Spanyolországban a várakozásoknak megfelelően gyorsult a fogyasztói árak emelkedésének üteme augusztusban a spanyol statisztikai hivatal szerdán közzétett adatai szerint.

Tovább gyorsult az infláció augusztusban Németországban a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdán közzétett végleges, az előzetessel megegyező adatsorának tanúsága szerint. Augusztusban 1,8 százalékkal voltak magasabban a fogyasztói árak az egy évvel korábbinál, míg júliusban 1,7 százalékos, júniusban 1,6 százalékos, májusban pedig 1,5 százalékos emelkedést mértek. Mindazonáltal az év első hónapjaiban magasabb volt az infláció: januárban 1,9, februárban 2,2, márciusban 1,6, áprilisban pedig 2,...Facebook Google Plus Twitter

Tovább gyorsult az infláció augusztusban Németországban a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdán közzétett végleges, az előzetessel megegyező adatsorának tanúsága szerint.