Legfontosabb témák

A Budapest felé vezető oldalon, Győr térségében teljes útlezárás volt érvényben.

Egyre keresettebbek a minőségi húsvéti füstölt húskészítmények a magyar boltok polcain. A korábbi években jellemző árérzékenység enyhülni látszik, miközben a füstölt termékek mintegy 70 százalékát még mindig a húsvéti szezonban vásárolják meg a fogyasztók. Az új befektető és menedzsment irányítása alatt növekvő pályára állt Pápai Hús március és április folyamán összesen mintegy 600 tonna húsvéti füstölt terméket szállít az üzletekbe, ezzel nagyjából 10 százalékos szeletet hasítva ki magának ebből a speciális piaci szegmensből.

Több mint 4,2 milliárd forint idén május 31-én lejáró, 2015-ben kapott juttatás van még a Széchenyi Pihenőkártyákon - derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából.

Növekvő GDP-re, stabil belső és külső egyensúlyi pozícióra, tartósan laza monetáris politikára, ám gyorsuló inflációra számítanak idén Magyarországon a CIB Bank elemzői.

Idén 3,2 százalékkal nőhet a magyar gazdaság a GKI előrejelzése szerint. Ez félúton van az IMF 3 százalékos és az EU 3,5 százalékos előrejelzése között, s alacsonyabb a kormány 4,1 százalékos várakozásánál. Termelési oldalról a gazdaság dinamizálója a tavalyi visszaesés nagy részét ledolgozó építőipar és a már tavaly is gyorsan bővülő kereskedelem lesz. A mezőgazdaság kivételével azonban várhatóan minden ágazat bővülni fog. Az alapkamat 2017 során várhatóan nem változik, így a Fed kamatemeléseinek hatása a forint gyengülését okozhatja.

Fogolyszökés miatt állított bíróság elé egy 21 éves férfit a Fővárosi Főügyészség, aki gyorsított eljárásban végrehajtandó szabadságvesztést kapott.

Friss vagy fagyasztott? Évtizedes vita dőlt el....

Egy nő, két férfi és egy buszsofőr csépelte egymást, miután a nő az egyik körforgalom előtt a záróvonalon sorolt be a busz elé. Most vádat emeltek mindegyikük ellen.

Londoni pénzügyi elemzők szerint egyelőre nem valószínű, hogy a legutóbbi inflációs meglepetések érdemben módosítanák a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelenlegi monetáris alapállását, de jövőre nem kizárt az alapkamat emelése. A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének elemzői az MNB monetáris tanácsának keddi kamatdöntése elé összeállított előrejelzésükben hangsúlyozták: bár a tizenkét havi infláció valószínűleg az MNB várakozásá...

A vezetési hibák 36 százaléka gyorshajtásból fakad, de toplistás a hirtelen fékezés és a motor túlpörgetése is. A sofőrök azonban odafigyeléssel csökkenthetik az autó fogyasztását – többek között ezek derültek ki a K&H Biztosító tavaly szeptemberben indított telematika projektjének részeredményeiből. Az 1 millió megtett kilométer után megvizsgált adatok alapján a leggyakoribb vezetéstechnikai hiba a gyorshajtás. A hivatalos statisztikákban is a legnagyobb aránnyal a gyorshajtásra visszavezethető balesetek szerepelnek, így a telematikai megoldások a közlekedésbiztonság szempontjából is fontos szerepet kaphatnak.

A NAV végrehajtás alá vonta az Andraschek-házaspár győri vendéglátó vállalkozását. A család egykor hajléktalansorban tengődött, ám 2013-ban 636 millió forintot nyertek a Skandináv lottón. Azonban a saját ... ...

Az engedély nélküli szoftverek igazi vírusmágnesek a HENT szakemberei szerint.

A vezetési hibák 36 százaléka gyorshajtásból fakad, de toplistás a hirtelen fékezés és a motor túlpörgetése is. A sofőrök azonban odafigyeléssel csökkenthetik az autó fogyasztását – többek között ezek derültek ki a K&H Biztosító tavaly szeptemberben indított telematika projektjének részeredményeiből. Az 1 millió megtett kilométer után megvizsgált adatok alapján a leggyakoribb vezetéstechnikai hiba a gyorshajtás. A hivatalos statisztikákban is a legnagyobb aránnyal a gyorshajtásra visszavezethető balesetek szerepelnek, így a telematikai megoldások a közlekedésbiztonság szempontjából is fontos szerepet kaphatnak.

Élénken érdeklődik a Lufthansa az Elon Musk által megálmodott hipergyors "vonat", a hyperloop technológiája iránt. Német lapértesülések szerint a légitársaság már azt számolgatja, hogy mely...

Megdöbbentő fotót tett közzé a Kisalföld: a győri belvárosban, a Dunakapu téri mélygarázs bejáratának tetején egy róka élvezte a tavaszi napsütést…

Megnyitották nem sokkal este fél 8 után a forgalom előtt a Ferihegyi repülőtérre vezető utat, amelyet korábban baleset miatt zártak le.

Baleset miatt lezárták szombat délután a Ferihegyi repülőtérre vezető utat a Felsőcsatári útnál - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az ok: adótartozás. Így a 600 milliós lottónyeremény után három évvel el is felejtheti a nagy álmát a győri házaspár.

A Kensington Palace Twitter-üzenetben jelentette be, hogy a cambridge-i herceg és hercegnő fia szeptembertől a londoni Thomas's Battersea School-ba jár. Márpedig ott egy-egy szemeszter ára 6 ezer font, azaz több mint 2,1 millió forint.

Február végéig a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) 2015-ös bevezetése óta összesen 40 ezer család kérelmét fogadták be, amelyek összértéke meghaladta a 102 milliárd forintot - mondta Hornung Ágnes ... ...

Tovább gyorsult a növekedés az euróövezeti magánszektorban márciusban az előző havi robusztus teljesítmény után. Rekordmértékben emelkedett a munkahelyek száma, bővült az új megrendelések és a teljesítésre váró munkák állománya is, új csúcsra javult az üzleti hangulat, miközben tovább erősödtek az inflációs nyomások - derült ki az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport beszerzésimedzser-indexeinek előzetes adataiból. Az IHS Markit pénteken közzétett jelenté...

Az elemzői várakozásokra rácáfolva tovább gyorsult és közel hatéves csúcsra emelkedett a német gazdaság magánszektorában a növekedés üteme márciusban.

Az első hónapjában fél százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 19 százalékkal növekedett a 2016. januárihoz képest. A természetes fogyás is jelentősebb az egy évvel korábbinál - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

A győri újságíró holttestét találták meg az Iparcsatornánál csütörtökön.

A Nemzeti versenyképességi tanács csütörtöki alakuló ülésén olyan javaslatokról is tárgyaltak, amelyek már rövid távon javíthatják a magyar gazdaság versenyképességét - mondta Varga Mihály.

Idén 3,6 százalékra gyorsulhat a magyar gazdaság növekedése, az infláció 2,4 pedig százalék körül alakulhat, véli a Takarékbank vezető elemzője. Suppan Gergely becslése szerint az államadósság tovább csökken, jövőre várhatóan 70 százalék alá esik, a forint pedig erősödni fog az év második felétől.

Több mint 25 milliárd dolláros vagyonával a magyar származású Soros György lett a világ leggazdagabb hedge fund menedzsere a Forbes 2017-es listáján. A világ leggazdagabb embereit tömörítő friss...

Az Európai Unió csak a tagországok megegyezése esetén tud hatékonyan reagálni a kihívásokra, így ha az EU lassúnak vagy bénának tűnik, az a tárgyalásokon résztvevők felelőssége - fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Fóris György, a BruxInfo elemzője.

Tegnap zárás után tette közzé a Nike és a FedEx is a negyedéves számait. A Nike esetében az árbevétel ismét elmaradt, így csaknem 4%-ot esett a részvény, a FedEx pedig 2,5%-os pluszban fejezte be a zárás utáni kereskedést – mondta el Varga Botond, ez Equilor üzletkötője. Forrás: GazdaságTV.hu

A prototípuskészítést jelentősen felgyorsító, moduláris hardverfejlesztői ökoszisztémával veszi célba az Arduino és a Raspberry Pi kedvelőit a hongkongi Atomo. A különböző projektek igényeinek megfelelően skálázható megoldás kábelfészkek helyett moduláris lapkákon gyűjtené össze az egyes termékekben dolgozó elektronikát.

Kilenc nap és Nagy-Britannia hivatalosan is bejelenti az EU-nak, hogy kilép a klubból. May miniszterelnök történelmi lépése akár a szigetország széteséséhez is vezethet. Európai illetékesek szerint a márciusi dátum ellenére a lényegi tárgyalások csak júniusban indulhatnak meg.

New York nyolcvan milliomosa vállalná, hogy több adót fizet.

Ráadásul több a baleset is....

Csaknem kilencmilliárd forintra nőtt néhány év alatt a gyorshajtás miatt kiszabott bírságok összege, miközben a balesetek száma is enyhén emelkedett. A szupertraffipaxok hatását egyelőre nem lehet...

Három év alatt másfél milliárd forinttal, kilencmilliárd forintra nőtt a gyorshajtás miatt kiszabott büntetések összértéke - derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Magyar Idők megkeresésére adott tájékoztatásából.

Nem tervez új adókat bevezetni a kormány - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek adott interjújában.

Három év alatt másfél milliárd forinttal, kilencmilliárd forintra nőtt a gyorshajtás miatt kiszabott büntetések összértéke - derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Magyar Idők megkeresésére adott tájékoztatásából.

Csaknem kilencmilliárd forintra nőtt néhány év alatt a gyorshajtás miatt kiszabott bírságok összege, miközben a balesetek száma is enyhén emelkedett - írta a Magyar Idők.

Három év alatt másfél milliárd forinttal, kilencmilliárd forintra nőtt a gyorshajtás miatt kiszabott büntetések összértéke - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az idén akár nyolc százalékkal is emelkedhetnek a bérek, és évtizedes csúcsra ugorhat a külföldi működőtőke-beáramlás az OTP elemzői szerint

Magyarország lemaradása a foglalkoztatásban a régiós országokhoz képest 2012 óta jelentősen csökkent – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzéséből. 2015-ben a 15 és 64 év között...

Mintegy 230 ezer háztartásban már elérhető a szupergyors internet a szolgáltatók önerőből finanszírozott beruházásainak köszönhetően, csaknem 60 milliárd forint költségvetési és uniós forrásból pedig még az idén megkezdődik a hálózatfejlesztés az ország minden részén - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Mintegy 230 ezer háztartásban már elérhető a szupergyors internet a szolgáltatók önerőből finanszírozott beruházásainak köszönhetően.

Mintegy 230 ezer háztartásban már elérhető a szupergyors internet a szolgáltatók beruházásainak köszönhetően, csaknem 60 milliárd forint költségvetési és uniós forrásból pedig még az idén megkezdődik a hálózatfejlesztés az ország minden részén.

Mintegy 230 ezer háztartásban már elérhető a szupergyors internet a szolgáltatók önerőből finanszírozott beruházásainak köszönhetően, csaknem 60 milliárd forint költségvetési és uniós forrásból pedig még az idén megkezdődik a hálózatfejlesztés az ország minden részén – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban. Az államtitkár elmondta, ...

Nagyot fordult a világ az internetadó óta, most másfajta szelek fújnak.

Mintegy 230 ezer háztartásban már elérhető a szupergyors internet - mondta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár. Az ország 143 járásában a következő hónapokban, Közép-Magyarországon ... ...

Mintegy 230 ezer háztartásban már elérhető a szupergyors internet - mondta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Habár részben teljesültek az OECD ajánlásai, nem tesz jót a gazdaságnak, hogy a kormány kénye-kedve szerint szabályoz.

Folytatódik a Modern Városok program.

A francia Nikola Karabatic és a román Cristina Neagu lett 2016 legjobb kézilabdázója a nemzetközi szövetség (IHF) szavazásán.

A sajtóban megjelent hírek szerint az UniCredit Bank és a Bankszövetség elnökének lakásában lakott a jegybankelnök. Patai Mihály a Heti Válasznak adott interjújában elmondta, soha nem lakott nála az MNB ... ...

Tizedével csökkent tavaly a győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. árbevétele; a 2015-ös 7,906 után 7,136 milliárd eurós adatot mutatott ki a társaság.

Januárban éves szinten 5,6 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom Csehországban - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal szerdán Prágában. Tavaly decemberben ez a mutató 3 százalék volt.

A termelés és a bevétel is csökkent 2016-ban az Audi Hungaria Zrt-nél, ám a cég nem aggódik: több mint kétszázzal nőtt az év végére az alkalmazottak létszáma.

Az ingolstadti anyagcég 2016-os éves beszámolójával párhuzamosan ma közzétették a győri Audi Hungaria Zrt. főb számait is, amelyek összességében szintén nem sikerültek túl jóra. Az anyacég főbb...

Tizedével csökkent tavaly a győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. árbevétele.