Legfontosabb témák

Kiegészítéseket tett közzé az október 1-jére összehívott rendkívüli közgyűlésének határozati javaslataihoz a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt. Az előterjesztések értelmében a tőzsdei társaság neve Delta Technologies Nyrt.-re változik, a Delta Csoport négy tulajdonos-menedzsere mellett pedig Szlankó János és Hetényi László személyében további két szakembert is beválaszthatnak a cég igazgatóságába.

Az MKB csoport 8,17 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el az idei esztendő első fél évében.

Az MKB csoport 2019 első fél évében 8,17 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el, 21,5 milliárd forintos nettó kamateredmény és 11,7 milliárd forintos nettó jutalékeredmény mellett - közölte a pénzintézeti ... ...

Az MKB csoport 2019 első fél évében 8,17 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el, 21,5 milliárd forintos nettó kamateredmény és 11,7 milliárd forintos nettó jutalékeredmény mellett - közölte a pénzintézeti csoport az első fél évre vonatkozó konszolidált pénzügyi kimutatását a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

8,17 milliárd forint adózás utáni eredmény 2019. első fél évében.

Kamatcsökkentési lázban ég a legtöbb jegybank. Az EKB és a FED mellett például a Bank of Japan, illetve az indiai központi bank is belengette a kamatvágás lehetőségét a közeljövőben. A Magyar Nemzeti Bank egyelőre nem hagyta elsodorni magát ezzel a hullámmal és kitart az évek óta tartó 0,9 százalékos irányadó ráta mellett. Az Európai Központi Bank csökkentése azt jelenti, hogy mínuszos tartományban marad az alapkamat. Az MKB-Pannónia Alapkezelő alapkezelési üzletágvezetőjét Szűcs Péter műsorvezető kérdezte a döntés hátteréről.

A magyar ingatlanfejlesztő cég - amely egyebek mellett az MKB és az Országos Betétbiztosítási Alap rossz követeléseit is megszerezte - megvásárolta a Promenada Targu Mures bevásárlóközpontot a francia AEW Europe csoporttól. Hogy mennyiért, azt nem hozák nyilvánosságra.