Legfontosabb témák

Nagyon sokan nagyon sokat írtak már arról, hogy mennyire jó döntés kiváltani a kedvezőtlen hiteleinket egy olcsóbb vagy biztonságosabb kölcsönnel. Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy mi történik ilyenkor lépésről lépésre, amíg meg nem történik régi hitelünk rendezése az újból. Ennek jártunk most utána a Bank360-nal.

A kamatok alacsony szintje kedvező lehet egy hitelkiváltás számára. Nem elég azonban az, hogy az új hitel kamata kisebb legyen a réginél, a kiváltáshoz kapcsolódó költségeket is ki kell termelnie ahhoz, hogy ténylegesen megérje a váltás. Ráadásul egy jó kiváltással mérsékelheted akár a jövőbeni kamatemelkedés kockázatát is! A Magyar Nemzeti Bank 2019. májusi Pénzügyi Stabilitás […] The post Mikortól érheti meg kiváltani hitelünk? appeared first on Bankmonitor.hu.

A kölcsönt leginkább három hitelcélra költik a háztartások: lakáscélra, gépjárművásárlásra és hitelkiváltásra. Egyre nagyobb azok aránya, akik 7 évnél hosszabb futamidővel verik magukat ilyen tartozásba, tavaly már a személyi kölcsönt felvevők 30%-a tartozott ebbe a kategóriába, szemben a négy évvel ezelőtti 15%-kal.

A kölcsönt leginkább három hitelcélra költik a háztartások: lakáscélra, gépjárművásárlásra és hitelkiváltásra.