Legfontosabb témák

Az árfolyam nem tudott a fontos szint felett megkapaszkodni.

Az államháztartás központi alrendszerének hiánya augusztusban 158,0 milliárd forint volt, így a deficit az első nyolc hónapban 510,8 milliárd forintot tett ki; ez az éves terv 51,2 százaléka, ami időarányosan összhangban van a következő hónapokra várható bevételek és kiadások teljesülésével – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn. Az év egészére kitűzött, a GDP-arányában meghatározott 1,8 százalékos ...

Lobbizni kezdtek a hazai szereplők.

A szolgáltatóipar foglalkoztatása rég látott mélyponton.

Az Európai Unió tagországai közül az összes állami kiadást tekintve 2017-ben Magyarországon volt a legmagasabb a sportra és a rekreációra szánt kormányzati ráfordítás aránya - írja az MTI. Lakosságarányosan ... ...

Németországban nő az aggodalom a társadalom gyors öregedése miatt. Vélemény.

Vállalkozói szimulációban próbálhatják ki magukat a felsőfokú hallgatók az OTP Business harmadik ÜzletRace versenyén, amely közel 2 millió forintos összdíjazással várja a jelentkező csapatokat. A versenyben a hallgatók nemcsak cégvezetői tehetségüket tehetik próbára, de a döntőben hasznos kapcsolatokat is építhetnek.

Csökkent a német gazdaság magánszektor teljesítménye.

Pár hónapja még nagy reményeket fűztek a közösségi irodákat működtető WeWorkhöz, a tőzsdei kibocsátás előtt viszont kiderültek a valódi számok.

A Micrsoft új, mesterséges intelligencia által vezérelt applikációkat dobott piacra, illetve bővítette a tavaly már megjelent Dynamics 365 elnevezésű termékportfólióját. Az új termékek a kiskereskedelmi ... ...

Az NBB tőkét emelt és új vezetőt nevezett ki a Budapestre költözött bank első igazgatótanácsi ülésén.

Románia is szeretne mielőbb csatlakozni a schengeni övezethez, ez azonban elég régóta húzódik. Bukarest most azzal érvel, hogy a magyar jogrend sem tart előrébb, mint a román, őket mégsem engedik be a zónába.

Norvégia lezárja a fjordjait a környezetszennyező hajók előtt.

Egy hete maradt az áfalevonásra jogosult hazai vállalkozásoknak arra, hogy benyújtsák a külföldi áfa visszaigénylésére vonatkozó visszatérítési kérelmeiket – hívja fel a hazai vállalkozások figyelmét a MAZARS. A nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló vállalat összefoglalójából kiderül: a szeptember 30-ai jogvesztő határidőig 31 uniós és unión kívüli országból kérhetnek visszatérítést 2018-as vásárlásaik után a magyar áfaalanyok.

2017-ben, és az összes állami kiadást tekintve.

A júniusban prognosztizált 4 százalék helyett 4,3 százalékot várnak.

Több százezer német utazót is érint a Thomas Cook brit utazásszervező vállalatcsoport csődje. Az egyik németországi érdekeltség, a Condor légitársaság hétfőn kormányzati segítséget kért a működés fenntartásához.

Több százezer német utazót is érint a Thomas Cook brit utazásszervező vállalatcsoport csődje. Az egyik németországi érdekeltség, a Condor légitársaság hétfőn kormányzati segítséget kért a működés fenntartásához.

Egyelőre a társasági adózás a leggyakoribb a kisvállalkozások körében, de egyszerűsége és kedvező feltételei miatt hamarosan a kiva is elterjedhet.

Egy német érdekeltség, a Condor légitársaság folytatni kívánja tevékenységét, de ehhez kormányzati segítséget kértek.

November 6-án. Még nem késő jelentkezni.

Az ősszel a parlament elé kerülhet az osztatlan közös földtulajdonok felszámolását célzó birtokrendezési jogszabálycsomag, és az agrártárca vizsgálja a hazai agráriumot érintő adózási rendszer átalakítási ... ...

Az ősszel a parlament elé kerülhet az osztatlan közös földtulajdonok felszámolását célzó birtokrendezési jogszabálycsomag, és az agrártárca vizsgálja a hazai agráriumot érintő adózási rendszer átalakítási ... ...

Technológiai, bluechip szektor, okostechnologiák, várakozások? A Facebook, Amazon, Netflix, Google stb. vállalatok elképesztő pénzügyi sikereket értek el az elmúlt években. A hálózati hatásnak (ezek a...

Technológiai, bluechip szektor, okostechnologiák, várakozások? A Facebook, Amazon, Netflix, Google stb. vállalatok elképesztő pénzügyi sikereket értek el az elmúlt években. A hálózati hatásnak (ezek a...

A magyar állampolgárok továbbra is vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba - erről állapodott meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az amerikai belbiztonsági minisztérium vezetőivel hétfőn Washingtonban.

Több százezer német utazót is érint a Thomas Cook brit utazásszervező vállalatcsoport csődje. Az egyik németországi érdekeltség, a Condor légitársaság már kormányzati segítséget is kért a működés fenntartásához.

Tisztújító közgyűlés keretében megválasztották a kar elnökségének tagjait a következő négy évre.

Akadoznak a jövőbeni utazások, a foglalás sem működik, a szálláshelyek pedig előre kérik a pénzt, de minden rendben van - közölte a Neckermann utazási iroda, amely a tulajdonosának csődje miatt került ... ...

A hét közepétől tovább emelkedik a benzin és a gázolaj ára is.

Akár pár óra alatt személyi kölcsönhöz lehet jutni manapság, ám aki csak ezt az egy szempontot veszi figyelembe választáskor, az bizony többet fizethet, mint amennyit feltétlenül kellene. Ez egy 5 millió forintos személyi kölcsön esetében akár 2 millió forintot is jelenthet! A személyi kölcsönök legfontosabb jellemzői, hogy nincs szükség hozzájuk ingatlanfedezetre; néhány órán, napon belül […] The post Személyi Kölcsön Kalkulátor 2019 – így keresd meg a legkedvezőbb hitelt! appeared first on Bankmonitor.hu.

Akár pár óra alatt személyi kölcsönhöz lehet jutni manapság, ám aki csak ezt az egy szempontot veszi figyelembe választáskor, az bizony többet fizethet, mint amennyit feltétlenül kellene. Ez egy 5 millió forintos személyi kölcsön esetében akár 2 millió forintot is jelenthet! A személyi kölcsönök legfontosabb jellemzői, hogy nincs szükség hozzájuk ingatlanfedezetre; néhány órán, napon belül […] The post Személyi Kölcsön Kalkulátor 2019 – Keresd meg a legkedvezőbb hitelt! appeared first on Bankmonitor.hu.

Egyre kevesebb a külföldi tej az áruházak polcain. A tejtermelők elérték céljukat, és sikerült visszaszorítani az import UHT tej részarányát – mondta a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója. Harcz Zoltán ugyanakkor jelezte, hogy mivel még mindig növelni kéne a magyar tejek- és tejtermékek részarányát a hazai boltok polcain, ezért Válassz hazait és csökkentsd az ökológiai lábnyomod! címmel, televíziós kampányt indítanak a magyar tej népszerűsítésére.

Hat és fél éve először csökkent a német gazdaság magánszektorának teljesítménye szeptemberben, ahogy a feldolgozóipar recessziója tovább mélyült és veszített lendületéből a szolgáltatási szektor. Az ... ...

Több százezer német utazót is érint a Thomas Cook brit utazásszervező vállalatcsoport csődje. Az egyik németországi érdekeltség, a Condor légitársaság hétfőn kormányzati segítséget kért a működés fenntartásához. Az üdülőjáratokat üzemeltető légitársaság közölte, hogy menetrend szerint közlekednek járataik. Az üdülőhelyekről hazafelé, Németországba közlekedő járatokra 240 ezer utasnak van foglalása. Mint írták, az eddigi anyavállalat ugyan csődöt ...

Egészen szembeötlő a különbség, hogyha az egy főre jutó költéseket nézzük, hiszen itt Magyarország még Ausztriát is lehagyta.

Kockázatot jelent a német gazdaság gyengélkedése, a Brexit, a versenyképesség javulásának elmaradása és a gyenge forint is, vélik az elemzők.

A Századvég Gazdaságkutató 4,8 százalékra javította az idei GDP-növekedési előrejelzését, 2020-ra pedig 3,9 százalékos bővülést vár, ám megjegyzik, hogy a tartósan erős növekedésre kockázatot jelent a német gazdaság gyengélkedése, a Brexit, a versenyképesség javulásának elmaradása és a gyenge forint is.

Az ország egyes megyéiben ellenőriznek papír- és írószer-kereskedőket, pékségeket és büféket is.

Óriási fejlesztés valósul meg a fővároshoz közel, sok új munkavállalóra lesz szükség.

Kiderült, melyik szlovákiai autópálya-szakaszon növelik a megengedett legnagyobb sebességet 140 kilométer/órára, a tesztelés már a napokban elkezdődik a közlekedési minisztérium hozzájárulásával. A szlovák ... ...

8800 négyzetméteres hűtőraktárat épít, és 50 fővel bővíti munkatársi létszámát Magyarországon az ALDI. A beruházás várható befejezésének időpontja 2020 első fele. 

8800 négyzetméteres hűtőraktárat épít, és 50 fővel bővíti munkatársi létszámát Magyarországon az ALDI. A beruházást a cég várhatóan 2020 első felében kívánja befejezni. 

Idén még gyorsan nő a GDP.

Beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda.

A brit kormányfő ugyan továbbra is kizárja a fizikai határellenőrzés visszaállítását, abba viszont beleegyezne, hogy Észak-Írország valamelyest igazodjon az uniós piac szabályaihoz. Jean-Claude Juncker a napokban szintén nyitva hagyott egy kiskaput. Eközben az európai autógyártók földrengésszerű hatásokra figyelmeztettek no deal Brexit esetén.

A szilvával kapcsolatban adott élelmiszer-biztonsági tippeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), az Ételt csak okosan oldalon. A szilva hazánkban alapvető gyümölcsnek számít, évszázadok ... ...

A fapados légitársaság a flottáját is bővíti.

A társaság víziója, hogy 2027-re Budapestről elérhetővé váljon India és az Egyesült Államok nyugati partvidéke is. Ehhez kerültek most közelebb egy lépéssel.

Erőt és luxust ígér a bajorok csúcslimuzinja 600 kilométeren keresztül két töltés között.

A kis méretű Tesla Model 3 a Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet (IIHS) mind a 6 vizsgált ütközési típusban (Jó) értékelést kapott.

A fejlesztésekre 700 milliárd forintot szán a kormány 2026-ig, és első lépésben az informatikai beszerzések történtek meg.

A minimálbér 520 euróról 580-ra emelését fogja javasolni a szlovák kormánynak a szociális ügyi minisztérium, ezzel az előterjesztéssel a szakszervezetek és a munkaadók is elégedetlenek - írja a pozsonyi ... ...

Előbb-utóbb beépül a szaúdi olajpara az árakba.