Legfontosabb témák

Hétfő reggeli adatok alapján a múlt heti télies időjárás miatt több mint 4 ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz, szakértői becslések alapján végül ez meghaladhatja a 6500-at is - mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kommunikációs főosztályvezetője az M1 aktuális csatornán.

Itt a Pénzcentrum 2017.04.26-i időjárásjelentése....

A váratlan időjárás miatt több ezer kárbejelentés érkezett.

Hétfő reggeli adatok alapján a múlt heti télies időjárás miatt több mint 4 ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz, szakértői becslések alapján végül ez meghaladhatja a 6500-at is - mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kommunikációs főosztályvezetője kedden az M1 aktuális csatornán.

Hétfő reggeli adatok alapján a múlt heti télies időjárás miatt több mint 4 ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz, szakértői becslések alapján végül ez meghaladhatja a 6500-at is - mondta Gilyén Ágnes ... ...

Itt a Pénzcentrum 2017.04.25-i időjárásjelentése....

A múlt heti télies időjárás miatt hétfő reggelig közel 4 ezer lakossági ingatlanban jelentettek károkat a biztosító társaságoknál, a bejelentett károk értéke meghaladja a 300 millió forintot, de a biztosítók azzal számolnak, hogy 6500 lakossági ingatlan sérülhetett meg, így a becsült kárérték végül meghaladhatja az 500 millió forintot is - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfőn az MTI-vel.

A múlt heti télies időjárás miatt hétfő reggelig közel 4 ezer lakossági ingatlanban jelentettek károkat a biztosító társaságoknál.

A múlt heti télies időjárás miatt hétfő reggelig közel 4 ezer lakossági ingatlanban jelentettek károkat a biztosító társaságoknál.

Majdnem százmilliós kárt okozott ez a kis áprilisi anomália.

Több száz kárbejelentés érkezett az elmúlt napok télies időjárása miatt az MTI által megkérdezett biztosítókhoz.

Itt a Pénzcentrum 2017.04.24-i időjárásjelentése....

A következő napokban is szeles, változékony lesz az idő, de ismét többfelé 20, akár 25 Celsius-fokig melegszik majd a levegő. A hétvégére viszont borúsabb, hűvösebb idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi országos, középtávú előrejelzéséből.

Szeles, változékony lesz az idő április utolsó hetében...

Itt a Pénzcentrum 2017.04.23-i időjárásjelentése....

Borongós, szeles, hűvös időre számíthatunk a hét utolsó napján.

A hó már eltűnt, de attól még lényegében jobb idő nem lett.

Itt a Pénzcentrum 2017.04.22-i időjárásjelentése....

A rendkívüli időjárás miatt továbbra is több út járhatatlan, több település nem, vagy csak részben megközelíthető - közölte a rendőrség.

A hétvégén a napsütés mellett esőre és néhol viharos szélre is számítani kell.

Kilenc településre még mindig nem lehet bejutni, több helyen pedig felmondta a szolgálatot az áramellátás.

Itt a Pénzcentrum 2017.04.21-i időjárásjelentése....

A hóvastagsági és a nappali hidegrekord is megdőlt csütörtökön, északon továbbra is fagyveszéllyel kell számolni. A télies idő országszerte gondokat okozott, a viharos szél fákat döntött ki, a havazás miatt több út járhatatlanná vált, több helyen továbbra sincs áram. Az előrejelzés szerint pénteken száraz, napsütéses idő várható, de a hétvégén is lesznek mínuszok, és többfelé viharossá fokozódik a szél.

A feljegyzések mintegy 140 éve alatt először fordult elő idén márciusban, hogy a havi átlaghőmérséklet több mint egy Celsius-fokkal volt magasabb a Földön az El Nino-jelenség hatása nélkül - közölte az amerikai nemzeti Óceán-és Légkörkutató Intézet (NOAA) legújabb jelentésében.

Jókor jött a mezőgazdaságnak, és így a gyümölcsösöknek is az elmúlt két napban lehullott csapadék, amely részben pótolta a talaj hiányzó nedvességtartalmát, a hó pedig csak kisebb károkat okozott, mivel a hőmérséklet nem csökkent 0 Celsius-fok alá.

A rendkívüli időjárás miatt az országban két település nem megközelíthető: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Répáshuta, Komárom-Esztergom megyében pedig Pilisszentlélek - közölte a rendőrség csütörtök délután a honlapján. A meteorológiai szolgálat adatai szerint a Kékestetőn 47 centiméteres hóvastagságot mértek.

Péntekre visszatér a tavasz - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Itt a Pénzcentrum 2017.04.20-i időjárásjelentése....

A sok csapadék miatt már nem, de a viharos szél és a hófúvás veszélye miatt továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetések, riasztások vannak érvényben az országban. Több utat lezártak, 113 településen akadozik az áramellátás.

Ciklon miatt télies az időjárás Európa nagy részén, és még ma is éreztetni fogja a hatását. Az ilyenkor szokatlan hideg és a vegyes halmazállapotú csapadék nagyon megnehezítette a közlekedők dolgát.

340 alkalommal riasztották a tűzoltókat a rossz időjárás miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is gondot okozott a rendkívüli áprilisi időjárás szerdán, a Bükkben fák dőltek az útra, ezért több utat lezártak a forgalom elől.

Sok csapadék és viharos szél miatt több megyében hófúvásra is figyelmeztetnek szerdán. Országszerte nagy mennyiségű csapadékra kell számítani, a középhegységekben akár 30-50 centiméter hó is megmaradhat ... ...

Sok csapadék és viharos szél miatt több megyében hófúvásra is figyelmeztetnek szerdán. Országszerte nagy mennyiségű csapadékra kell számítani, a középhegységekben akár 30-50 centiméter hó is megmaradhat ... ...

A rendkívüli időjárási helyzet miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) operatív törzset működtet - tájékoztatta a helyettes szóvivő szerda délben az MTI-t.

A kormány szerint az eljárás kiemelt jelentőségű, mivel milliárdos károkat képes megelőzni évente.

Van, ahol a havazás, máshol az erős szél okoz fennakadásokat.

Itt a Pénzcentrum 2017.04.19-i időjárásjelentése....

Több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Sok eső, nagyon erős szél és szinte téli hideg jön.

Több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki az erős szél, illetve a sok eső veszélye miatt szerdára. A katasztrófavédelem is arra hívta fel a figyelmet, hogy északnyugaton a szél, a középső és keleti ... ...

Itt a Pénzcentrum 2017.04.18-i időjárásjelentése....

Esős, szeles időjárásra készülhetünk a következő napokban az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint; a hegyekben tartósan havazhat. Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, és összességében ... ...

Itt a Pénzcentrum 2017.04.17-i időjárásjelentése....

Eső, viharos szél, fagy és zápor is lesz a következő napokban.

Itt a Pénzcentrum 2017.04.16-i időjárásjelentése....

Tíz magyarországnyi területen növelné a csapadék mennyiségét a következő években a felhőmagvasításnak nevezett eljárással.

Itt a Pénzcentrum 2017.04.15-i időjárásjelentése....

Itt a Pénzcentrum 2017.04.14-i időjárásjelentése....

A világhírű író, Kurt Vonnegut testvére fejlesztette ki az esőcsináló technológiát a GE-nél a 40-es években. Ma egyedül Kína vallja be mennyit költ ilyen programra, de a nyugati országok is permetezik a felhőket. Angliában egy cég már pénzért ígér tiszta égboltot az esküvő napjára. Potom 150 000 dollárért, vagyis közel 44 millió forintért. Amerikában egy másik vállalkozás farmereknek kínálja az esőcsinálást.

Itt a Pénzcentrum 2017.04.13-i időjárásjelentése....

Itt a Pénzcentrum 2017.04.12-i időjárásjelentése....

Abban bízott, hogy az mostantól jó időnk lesz? Akkor rossz hírünk van, jelentős romlás jön, az igazán kellemes időre még sokat kell várni. Kedden még viszonylag kellemes időjárásra lehet számítani, akár ... ...

Itt a Pénzcentrum 2017.04.11-i időjárásjelentése....

Itt a Pénzcentrum 2017.04.10-i időjárásjelentése....

Itt a Pénzcentrum 2017.04.09-i időjárásjelentése....

Mindenki szeret az extrém időjáráson szörnyülködni, de Magyarország a maga éghajlatával nyomába sem érhet a legszélsőségesebb számoknak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat összegyűjtötte minden idők leghidegebb és legmelegebb időjárást, kontinensenként is, most ebből válogattunk.

Itt a Pénzcentrum 2017.04.08-i időjárásjelentése....

Az időjárási körülmények miatt nem tudták érdemben megrendezni a Formula-1-es Kínai Nagydíj pénteki első szabadedzését, amelyet többször is le kellett állítani, végül idő előtt ért véget.

Itt a Pénzcentrum 2017.04.07-i időjárásjelentése....