Legfontosabb témák

Közérdekű nyugdíjas szövetkezetek alakulhatnak Magyarországon, hogy elősegítsék a nyugdíjas korú emberek munkába állását.

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) információi szerint 500 millió forintos vagyoni biztosítékkal rendelkezett a fizetésképtelenné vált Green Holidays utazási iroda, de azt még nem lehet tudni ... ...

Semmi információjuk nincs a csődöt jelentett Green Holidays Kft. törökországi Antalyában rekedt utasainak.

Még nem tudja, hogy mikor és hogyan fog hazajutni a Green Holidays utazási iroda csődje miatt Törökországban rekedt turista, Novák Zsuzsa és családja. Az InfoRádiónak elmondta, hogy csak a magyarországi híradásokból jutnak információhoz.

Az utóbbi időszak nem kedvezett az olaj kurzusának, ugyanis igen rossz hírek sújtották. Ez a folyamat rányomta a bélyegét a befektetők hangulatára. A múlt heti jó hír azonban egy kis löketet adott és újabb pattanásra számíthatunk az árfolyamban rövidtávon. Az utóbbi másfél hónapban minden létező rossz hír megtalálta az olaj piacát, aminek következtében a befektetők ...

A fogyasztók sürgetése és a termékek lényegi jellemzőiről nyújtott valótlan tájékoztatás miatt sértheti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tiltó törvényt az Invest and Trade Kft. befektetési ügynöki gyakorlata, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) versenyhivatali eljárást kezdeményezett a befektetési ügynök tevékenysége és kommunikációs gyakorlata miatt.

Jócskán lelassíthatja a brit gazdaság növekedését.

Semmit sem tudnak a csődbe jutott cégről, sokuknak közülük pedig még készpénze sincs – állítja egy a Green Holidays jóvoltából Törökországban rekedt utas.

Az Aldi Nord bejelentette, hogy nemzetközi szinten több mint 5 milliárd eurót (körülbelül 1550 milliárd forint) fordítana üzletfelújítására. Ez lesz a diszkontlánc történetének eddigi legnagyobb beruházása ... ...

Ismét történelmi csúcsot döntött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe júniusban és új kibocsátóval, a Waberer's-szel gyarapodott a budapesti börze - írja az MTI a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) havi összefoglalója ... ...

Fizetésképtelenséget jelentett vasárnap kora este a Green Holidays Kft., a társaság szervezésében délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el.

Elképesztő ütemben növekszik a két Mészáros cég árfolyama, de különösen a Konzumé. A Richter, a Mol és az OTP esik, az európai börzék viszont szárnyalnak. Az olajár viszonylag magasan, az arany a mélyben, a forint igyekszik összeszedni magát.

Utána csak arányosítva kapják meg a pénzüket a bajba jutott utasok.

300 ezer forint felett jár az átlagfizetés Magyarországon, a bruttó átlagkereset 303 ezer forint volt áprilisban, 14, 6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - jelentette a KSH bő egy hete. De az átlag ordító különbségeket takar.

A hőszigetek lakossága szenved, és a helyzetük várhatóan egyre súlyosabb lesz az évek múltával. A forróság hosszú távon nemcsak egészségügyi állapotukat befolyásolja, de ingatlanjaikra is veszélyt jelent.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt lépett a jegybank.

Sikerült mindenkinek szállást találni azok közül, akik a Green Holidays utazási iroda csődje miatt szállás nélkül maradtak a törökországi Antalyában - mondta Kiss Gábor ankarai magyar nagykövet hétfő reggel.

Jól hangzik az átképzést elvégzők számára, hogy a rövid idejű informatikusképzések végén munkát is kaphatnak. A Green Fox esetében azonban egy évet akkor is kötelező a cégnél tölteni, ha az a hallgatónak mégsem felel meg a gyakorlatban. Az egy évet pedig a cég is meghosszabbíthatja tanulmányi szerződéssel a belső képzése után.

Sikerült mindenkinek szállást találni azok közül, akik a Green Holidays utazási iroda csődje miatt szállás nélkül maradtak a törökországi Antalyában – nyilatkozta az ankarai magyar nagykövet.

Egy tanulmány szerint a kínai gyári munkások bére az elmúlt 10 évben megduplázódott. A gyári átlagbér elérte a 160 ezer forintnyi jüant, emiatt pedig a vállalatok egyre nehezebb helyzetbe kerülnek....

Az európai részvénypiacokhoz hasonlóan emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint, aki ugyanakkor kérdésesnek látja, hogy egész nap kitart-e az optimizmus.

Az első negyedévben 178 milliárd forint többlettel zárt a kormányzati szektor, ez a GDP 2 százaléka.

Az utazási iroda ügyfeleit így nem érték még nagyobb kellemetlenségek Törökországban. Van, aki már hazafelé tart.

Vizsgálatot indított az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) néhány hedge fundnál, miután kiderült, hogy különbséget tettek egyes ügyfeleik között azzal, hogy a jó profitlehetőséggel kecsegtető...

180 emberből áll az a magyar turistacsoport, amely bajba került a Green Holidays csődje miatt. Két színvonalas szálláson sikerült őket elhelyezni - mondta a diplomata.

180 emberből áll az a magyar turistacsoport, amely bajba került a Green Holidays csődje miatt. Az ankarai nagykövet szerint két színvonalas szálláson sikerült őket elhelyezni.

Nagyon csúnyán elbántak honfitársainkkal....

Az elektronikus fizetés ösztönzése érdekében egy új, mindenki számára elérhető bankszámla-konstrukció bevezetéséről tárgyal a bankokkal a Nemzetgazdasági Minisztérium - mondta a Világgazdaságnak a...

Fizetésképtelenséget jelentett vasárnap kora este a Green Holidays Kft., a társaság szervezésében délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. A cég csődje annyiban nem volt váratlan, hogy elődje működési engedélyét korábban már visszavonták, és csak egy trükkel sikerült tovább működnie.

Berlint és Moszkvát elválasztó biztonságpolitikai és energetikai folyosót hoz létre térségünkban Washington. Az ingerült németek szerint Trump most Varsóval az EU keretein kívül akar összekovácsolni külpolitikai szövetséget. Trump bejelentette az amerikai „energia-dominancia” politikáját is, amelynek keretében Kelet-Európába és Ázsiába szállítanak LNG-t.

Hongkong központja és a londoni West End áll a CBRE globális listájának élén: ebben a két városrészben a legmagasabbak az irodabérleti költségek a világon. Budapest belvárosában a londoni költségek...

Itt a Pénzcentrum 2017.07.03-i időjárásjelentése....

Elgondolkodtató, hogy a világ legnagyobb üzletembereinek, üzletasszonyainak hogyan lehet idejük furcsa vagy kevésbé furcsa kedvteléseikre. Bill Gates állítólag mindennap olvas – önnek mikor jutott utoljára ideje egy jó könyvre? Richard Branson rendszeresen posztol képeket a közösségi médiában arról, hogy éppen hol szörfözik – ön mikor volt utoljára szabadságon?

Egyre valószínűbb, hogy a német 10 éves hozam ki fog törni ebből a kereskedési sávból, és középtávon 0,8-1 százalék körüli szintre emelkedik.

A vasárnap délután is jól sikerült Hosszú Katinkának a francia nyílt úszóbajnokságon, amelyet a hétvégén rendeztek Vichyben.

Már Törökországba kiutazott, de totális bizonytalanságban lévő, illetve mai indulásra készülő károsultak mesélték el a hvg.hu-nak, miként verték át őket. A "hirtelen" csődbe ment cég még pénteken is Black Friday akciókat hirdetett. Bejött.

A frissen kihirdetett 2017-18-as adócsomag az adózás rendjét is érinti. A módosítások döntő többségét a gazdaság további fehérítése érdekében vezetik be – a LeitnerLeitner adótanácsadó szakértőinek segítségével összefoglaltuk a legfontosabb újdonságokat.

Egy felmérés szerint a britek 68 százaléka szánna érdemi összeget arra, hogy megmaradjanak európai uniós polgárként élvezett jogai, de ami az igazán meglepő, hogy a tavaly kilépésre szavazók 58 százaléka is ezt tenné. Sokan évente ezer fontot (kicsit több mint a brit havi nettó átlagbér fele) is rászánnának a dologra.

Miközben a unit-linked biztosítások költségeit jelentősen megnyeste az MNB etikus életbiztosítási koncepciója, a vegyes, szintén megtakarítási célú biztosítások többsége drágult az év eleje óta,...

Sok magyar tölti vakációját a horvát tengerparton, számukra rossz hír, hogy az áprilisi öt százalékos növekedés után július 1-jétől újabb tíz százalékkal drágultak az ottani autópályadíjak.

A Háárec című izraeli napilap a Horthy Miklós megítélése körüli vitával kapcsolatban címlapján közölt cikket vasárnap, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök közelgő magyarországi látogatásával összefüggésben.

Fizetésképtelenséget jelentett vasárnap kora este a Green Holidays Kft., a társaság szervezésében délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el.

Fizetésképtelenséget jelentett vasárnap kora este a Green Holidays Kft., a társaság szervezésében délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. A családjával egy törökországi szállodában várakozó utas, Novák Zsuzsanna az MTI-nek elmondta, 10.20-kor landoltak Antalyában, de a reptéren senki nem várta őket, az utazási iroda ...

Polgár Judit sakkozói karrierje során a legmagasabb szinten állt helyt a férfiak között, ami már önmagában is példát mutathat nőtársainak. Esélyegyenlőségi nagykövetként azt vallja: az egyenlőség helyett inkább a semlegességet kellene célként kitűzni, hiszen az előbbi már eleve feltételez valamiféle előnyt a férfiak javára.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház csak trükkel tudott nyereséget felmutatni, a leányvállalatai még úgy sem. Viszont felfutott a Balassi Intézet jogutódja - derül ki a tavalyi éves beszámolókból. Két ügyes ... ...

Sokan szeretnek az irodából kiszabadulva egy tó partján ücsörögni, azonban ennek könnyen bünti lehet a vége, hiába váltottunk a horgásztóra napi jegyet. A NÉBIH felhívja a horgászok figyelmét, hogy Magyarországon horgászati tevékenység kizárólag állami horgászjegy birtokában folytatható. A nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken – ideértve a hazai horgásztavak túlnyomó többségét – a horgászjegy kiváltása kötelező, annak elmulasztása pedig súlyos szankciókat von maga után. A vonatkozó jogszabályok ismeretének hiánya senkit sem mentesít az előírások betartása alól.

Ante Dabo, a Pag szigeti Novalja polgármestere a horvát város hivatalos honlapján kért elnézést a helyi lakosoktól egyes turisták "barbár" viselkedése miatt - jelentette a horvát sajtó a hétvégén.

Több mint ezer aranytárgyat állítanak ki a debreceni Déri Múzeumban.

Napsütéses, meleg nyári idő várható a jövő héten.

70 százalékkal több vendég lesz a fővárosban a vizes VB idején, mint tavaly ilyenkor. Egy éjszaka átlagosan 17 960 forintba kerül, főként az apartmanokra és a háromcsillagos hotelekre van kereslet.

Szeszélyes időjárásra számíthatunk a héten: van, ahol még 25 fok sem lesz a hőmérséklet. A napos idő mellett záporral, zivatarral is kell számolni.

Ne tévesszen meg senkit, hogy Tim Cook papíron "csak alig" 9 millió dollárt keresett tavaly. Valójában a legjobban fizetett vezérigazgató volt az amerikai nagyvállalatok vezérei között: közel 150...

Júliustól tovább drágult a sztrádahasználat Horvátországban, egy horvát oldal, az Index.hr összegyűjtötte, hogy mely utakon kerülhetik el az autósok az érintett horvát autópályaszakaszokat. Az áprilisi ... ...

Júliustól tovább drágult a sztrádahasználat Horvátországban, egy horvát oldal, az Index.hr összegyűjtötte, hogy mely utakon kerülhetik el az autósok az érintett horvát autópályaszakaszokat. Az áprilisi ... ...

Júliustól tovább drágult a sztrádahasználat Horvátországban, egy horvát oldal, az Index.hr összegyűjtötte, hogy mely utakon kerülhetik el az autósok az érintett horvát autópályaszakaszokat. Az áprilisi ... ...

Ante Dabo, a Pag szigeti Novalja polgármestere a horvát város hivatalos honlapján kért elnézést a helyi lakosoktól egyes turisták "barbár" viselkedése miatt - jelentette a horvát sajtó a hétvégén az MTI ... ...

A záhonyi határátkelőnél 3 órás a várakozás – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni hírfolyamában.

A változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, vasárnap egy-egy zivatar sem kizárt - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfő estig tartó előrejelzéséből. Vasárnap főleg északon, hétfőn ... ...