Legfontosabb témák

Szeretnénk, ha a bankok nagyobb mértékben vennék ki részüket a közszféra finanszírozásából, jelenleg ugyanis nincs olyan megoldás, ami megakadályozhatná a pénzintézetek nyereségének külföldre áramlását – mondta prágai sajtótájékoztatóján a cseh kormányfő. Pozitív példaként említette Magyarországot is. Csehország a 15. uniós állam, ahol különadót vetnek ki a bankokra.

A banki különadó bevezetését javasolja választási programjában a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD), a jelenlegi hárompárti kormánykoalíció legerősebb pártja - közölte Bohuslav Sobotka kormányfő, pártelnök kedden Prágában sajtótájékoztatón.

A banki különadó bevezetését javasolja választási programjában a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD), a jelenlegi hárompárti kormánykoalíció legerősebb pártja – közölte Bohuslav Sobotka kormányfő, pártelnök kedden Prágában sajtótájékoztatón. Csehországban az idén, nagy valószínűséggel októberben, képviselőházi választást tartanak. A javaslat a bankok aktívumainak nagyságától függően négy adósávval számol. A legmagasabb, 0,3 százalékos adósáv azokra a bankokra vonatkozna, ...

A banki különadó bevezetését javasolja választási programjában a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD), a jelenlegi hárompárti kormánykoalíció legerősebb pártja - közölte Bohuslav Sobotka kormányfő,...

A K&H Bankcsoport tavaly 39,2 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el - mondta Hendrik Scheerlinck vezérigazgató.

Idén 17 milliárd forinttal csökkenhetnek a bankrendszer terhei, amitől a hitelezés élénkülését várja a kormány – nyilatkozta Varga Mihály a Magyar Időknek.