Legfontosabb témák

Bár elemzők nem várnak változást az alapkamatban, a jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése lesz a következő hét egyik fontos eseménye.

Az autóipar jelenti a magyar gazdaság gerincoszlopát, de a lelke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar - mondta Szijjártó Péter.

Nőtt az orosz ipari termelés augusztusban éves szinten - áll az orosz statisztikai hivatal pénteken ismertetett jelentésében.

Nőtt az orosz ipari termelés augusztusban éves szinten – áll az orosz statisztikai hivatal pénteken ismertetett jelentésében.

A statisztikai hivatal adatai alapján augusztusban 6 százalékkal nőtt a termelés éves alapon, míg az elemzők 6,6 százalékos bővülést vártak.

Szijjártó Péter szerint a magyar gazdaság lelke a mezőgazdaság, amely egyre több embert foglalkoztat.

Az autóipar jelenti a magyar gazdaság gerincoszlopát, de a lelke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar - fogalmazott be Szijjártó Péter pénteken Mélykúton, ahol letették a HUNENT Víziszárnyas...

Az első hét hónapban 5,7 százalékkal csökkent a román építőipari termelés a tavalyi azonos időszakhoz mérten - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet.

A gépek és elektronikai alkatrészek gyártásának visszaesése miatt 0,8 százalékkal csökkent júliusban Japán ipari termelése. Az előző hónapban még 2,2 százalékkal bővült a szektor.

A gépek és elektronikai alkatrészek gyártásának visszaesése miatt csökkent júliusban Japán ipari termelése. A tokiói ipari és kereskedelmi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy az ipari termelés 0,8 ... ...

A várakozásokkal összhangban nőtt az euróövezet ipari termelése júliusban.

A gazdasági növekedés egyik legfontosabb motorja a technológiai fejlődés, az innováció, de szervezeti és társadalmi innovációra legalább annyira szükség van, mint technológiaira - mondta Pálinkás József a Joint Venture Szövetség konferenciáján szerdán Bud

Az ipari termelés júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a nyers és a naptárhatással kiigazított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz viszonyítva 4,2 százalékkal csökkent az ipar teljesítménye, amiben az autógyárak a szokásos augusztusiról júliusra előrehozott nyári leállása vezető szerepet játszott - erősítette meg szerdán kiadott második becslésében az egy héttel ezelőtt publikált előzetes adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Több felforgató cikk is megjelent mostanában, hogy a román gazdaság akkora léptékben növekszik, hogy hamarosan utolérhetik a magyar gazdaság szintjét. Megnéztük, hogy számokkal alátámasztható gazdasági a trendek mit mutatnak 2017 nyarának végén. Forrás: GazdaságTV.hu

A várakozásokkal összhangban nőtt az euróövezet ipari termelése júliusban. Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által szerdán kiadott jelentés szerint júliusban szezonális kiigazítással 0,1 százalékkal bővült az euróövezet 19 tagállamának ipari termelése az előző hónaphoz képest, éves összevetésben pedig 3,2 százalékra rúgott a növekedési ütem. Elemzők havi szinten 0,1 százalékos, éves összevetésben pedig 3,4 százalékos növekedésre számítottak. Az Európai Unió 28...Facebook Google Plus Twitter

De még így is jobb volt, mint tavaly nyáron.

Az ipari termelés júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a nyers és a naptárhatással kiigazított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz viszonyítva 4,2 százalékkal csökkent az ipar teljesítménye, amiben az autógyárak a szokásos augusztusiról júliusra előrehozott nyári leállása vezető szerepet játszott - erősítette meg szerdán kiadott második becslésében az egy héttel ezelőtt publikált előzetes adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az év első hét hónapjában a termelés 4,8 szá...Facebook Google Plus Twitter

Magyarország számára rendkívül fontos a Kínával és a térséggel kiépített kiváló kapcsolat.

Az első hét hónapban 8 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi azonos időszakhoz mérten - közölte kedden a román országos statisztikai intézet. A szezonális és naptárhatással kiigazított érték ... ...

A miniszterelnök szerint a magyar gazdaság a magyar modell miatt sikeres. De valóban sikeres-e és ha igen, akkor a magyar modell miatt?

A miniszterelnök szerint a magyar gazdaság a magyar modell miatt sikeres. De valóban sikeres-e és ha igen, akkor a magyar modell miatt?

Komoly buktatója az euró magyarországi bevezetésének, hogy az államadósság szintjének semmilyen értelemben nem tud az ország megfelelni – mondta a Pécsi Tudományegyetem egyetemi docense.

Romániában 11,5 százalékkal nőttek az ipari megrendelések az első hét hónapban, főként a tartós fogyasztási cikkeknek köszönhetően.

A szakértők ugyan csökkenést vártak, ehelyett mégis nőtt az ipari termelés júliusban Olaszországban.

Szokatlannak és meglepőnek nevezte a horvát gazdasági miniszter, hogy Magyarország bejelentette: nem támogatja Horvátország csatlakozását a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) a MOL-lal kapcsolatos horvát magatartás miatt.

Kevés makrogazdasági adat jelenik meg a következő héten, a statisztikai hivatal a júliusi ipari termelés második becslését, valamint az építőipari statisztikát közöl. Hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a kereskedelmi szálláshelyek júliusi forgalmának adatait közli. Júniusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 15,6, a belföldi vendégeké 8,8 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához képest. Az összes vendégéjszaka 12,0 százalékkal 2,9 millióra emelkedett. A sz...Facebook Google Plus Twitter

Szokatlannak és meglepőnek nevezte a horvát gazdasági miniszter, hogy Magyarország bejelentette: nem támogatja Horvátország csatlakozását a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) a MOL-lal kapcsolatos horvát magatartás miatt.

Horvátország a magyar mezőgazdasági termékek egyik legígéretesebb és leggyorsabban növekvő piaca volt az elmúlt években, főleg amióta az ország 2013-ban csatlakozott az Európai Unióhoz - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Az egri közgazdász-vándorgyűlés zárónapján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tartott előadást Biztonságos jelen címmel. Ebben a gazdaság elmúlt éves folyamatait, jelenlegi kedvező helyzetét és a következő pár év céljait tekintette át nagy vonalakban.

Hat és fél éves csúcsra jutott a török ipari termelés bővülése júliusban. A török statisztikai hivatal pénteken azt közölte, hogy júliusban éves szinten 14,5 százalékkal bővült az ipar termelése a júniusi 3,5 százalék után. A júliusi emelkedés 2011 januárja óta a legnagyobb mértékű emelkedés. Havi szinten 2,3 százalékkal bővült az ipari termelés. A kedvező adathoz ...

A miniszterelnök szerint nem is olyan fontosak az uniós pénzek a növekedésben, megnéztük, igaza van-e.

Horvátország a magyar mezőgazdasági termékek egyik legígéretesebb és leggyorsabban növekvő piaca volt az elmúlt években, főleg amióta az ország 2013-ban csatlakozott az Európai Unióhoz – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-nek pénteken a horvátországi Bjelováron.

A magyar gazdaság termelékenységével komoly problémák vannak – állítja Kónya István, az MTA-KRTK tudományos főmunkatársa. Úgy látja, hogy a felzárkózás nagyon lassú lesz a következő évtizedekben.

Stagnált az ipari termelés Németországban júliusban a szakértők által várt növekedés helyett. A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön azt közölte, hogy júniushoz képest ár, szezonális és naptári kiigazítással nem volt kimutatható elmozdulás az ipari termelésben. Elemzők 0,6 százalékos növekedést vártak a júniusi 1,1 százalékos csökkenés után. Az energia és építőipari ágazat nélkül az ipari termelés 0,3 százalékkal nőtt júliusban. A...Facebook Google Plus Twitter

Mélyrepülésbe került az ipari termelési volumen.

Megduplázzák a Széchenyi Kártya hitelkeretét, 100 millió forint lesz a felvehető összeg.

A vártnál kisebb mértékben nőtt az amerikai külkereskedelmi hiány júliusban, amikor az export visszaesése nagyobb volt az importnál - írja az MTI. A kereskedelmi minisztérium szerdán azt közölte, hogy ... ...

A vártnál kisebb mértékben nőtt az amerikai külkereskedelmi hiány júliusban, amikor az export visszaesése nagyobb volt az importnál.

A második negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 3,2 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál - erősítette meg az előzetes adatokat a Központi Statisztikai Hivatal.

Az ipari termelés volumene júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a júniusi 4,0 és a májusi 8,8 százalékos növekedés után. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a nyers adattal - jelentette első becslése alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az ipari termelés volumene júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a júniusi 4,0 és a májusi 8,8 százalékos növekedés után.

Az ipari termelés volumene júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a nyers adattal – jelentette első becslése alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az ipari termelés volumene júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a nyers adattal – jelentette első becslése alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A magyar gazdaság jövője, a munkaalapú társadalom építése szempontjából az egyik legfontosabb feladat a gazdaság elvárása szerinti minőségi képzés, szakmunkásnevelés

Mióta a magyar állam hitelt vesz fel, arra sohasem volt példa, hogy a kölcsönért az államnak fizessenek a hitelezői, de most ezt is megéltük – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter,

A második fél évben erősödhet a GDP növekedési üteme, mert várhatóan még jobban nő a lakossági fogyasztás és az ipari termelés is magára találhat.

A második negyedévben 3,2 százalékkal nőtt a GDP. A részletes adatokból kiderül, hogy a lakossági fogyasztás mellett a szolgáltatások is stabil pillért jelentenek, de látszik az is, hogy a nettó export negatívba fordult. Az idén 3,8 százalékos GDP-növekedés várható, ami a jelenlegi kilátások alapján jövőre 3,5 százalékra lassulhat. Megerősítette az előzetes adatokat a KSH: a második negyedévben 3,2 százalékkal nőtt a GDP. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint az első negyed...Facebook Google Plus Twitter

A kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumenindexe (előző év azonos időszaka=100)

A KSH nem módosította az előzetesen közölt GDP-növekedésre vonatkozó adatot, vagyis a magyar gazdaság 3,2 százalékkal bővült 2017 második negyedévében a tavalyi év azonos időszakához mérten. Negyedéves összevetésben pedig szezonális és naptárhatástól megtisztítva a gazdaság 0,9 százalékos növekedést mutatott. Az előző adatközléshez képest, ami változás, hogy most már tudjuk, hogy mi áll a gazdasági teljesítmény […]

A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2017 II. negyedévében 3,2 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit.

A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2017. második negyedévében 3,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. A növekedéshez elsősorban a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 3,5, az előző negyedévhez viszonyítva 0,9 százalékkal nőtt. 2017 első félévében a GDP volumene 3,6 százalékkal növekedett az egy évvel korábbihoz képest.

A második negyedévben a magyar gazdaság összteljesítménye (szezonálisan és naptárhatással kiigazítva) 3,5%-kal volt magasabb az egy évvel korábbinál. Az adat gyakorlatilag megegyezik az előzetes...

Élénkült a kínai szolgáltatóipari termelés augusztusban a kedden közölt adatok szerint.

A bruttó hazai termék (GDP) volumene a második negyedévben 3,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 3,5, az előző negyedévhez viszonyítva 0,9 százalékkal nőtt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2017 eddig kedvezően alakult a pénzintézetek számára, növekvő tendenciákat mutat a vállalati hitelezés, nőtt a GDP, tovább csökkent a munkanélküliek aránya és megindult a bérnövekedés is. A pénzintézetek versenye egyre éleződik a kedvezőbb gazdasági környezetben, ami folyamatos fejlesztésekre és innovációra készteti a bankokat. Kiss Zoltánnal, a Raiffeisen ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a pénzpiac jelenlegi helyzetéről, a folyamatosan dübörgő digitalizációs megoldásokról és a vállalati bankolás jövőjéről.

Az építőipar, a kereskedelem és a turizmus pörgött a legjobban.

A folyamatok rövidtávon kedvezőek, azonban továbbra is hiányoznak a távlatos megoldások.

Idén a második negyedévében a magyar gazdasági növekedés érezhetően alacsonyabb volt az első negyedévinél, a régióban az egyik legkisebb volt, de továbbra is meghaladta az EU átlagát. A beruházások látványos ... ...

Valamivel kevesebb, 998 millió euró volt a külkereskedelmi többlet júniusban.