Legfontosabb témák

Sz-szel kezdődik, és erkezeti reformokkal végződik. Rendies társadalom kezd kialakulni, nemzeti csomagolásban.

Nagy-Britannia EU-ból történő távozásának (Brexit) várható negatív hatásait elemezte a kelet-európai, kiemelten a lengyel és magyar gazdaságban az Il Sole 24 Ore című olasz újság. A gazdasági napilap szerint, miközben Jarosław Kaczynski, a lengyel jobboldali kormányzó Jog és Igazságosság párt elnöke és Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Egyesült Királyság kilépését lehetőségnek tartja egy új Európa ...

Rendkívül kedvezőek a magyar gazdaság kilátásai, idén és jövőre is 3 százalék fölött lehet a GDP bővülése - mondta Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője a pénzintézet elemzőinek idei első sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Rég voltak már ilyen kedvezőek a magyar gazdaság kilátásai, a növekedés idén és jövőre is 3 százalék felett alakulhat.

Rendkívül kedvezőek a magyar gazdaság kilátásai, idén és jövőre is 3 százalék fölött lehet a GDP bővülése - mondta Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője a pénzintézet elemzőinek idei első sajtótájékoztatóján.

A mezőgazdaság szempontjából 2016 a rekordok éve volt, ugyanis a magyar agrárium a foglalkoztatásban, a termelésben és az exportban is kifejezetten jól teljesített - mondta a földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán.

A legfrissebb hó/hó LeadING Hube mutató szerint a következő egy-két hónap nehéz lesz a magyar gazdaság számára, de már látszik a fény a rövid alagút végén. Az úgynevezett kemény statisztikák inkább kiábrándítóak ... ...

Nagy-Britannia EU-ból történő távozásának (Brexit) várható negatív hatásait elemezte a kelet-európai, kiemelten a lengyel és magyar gazdaságban az Il Sole 24 Ore című olasz újság.

“Az Euromoney konferencián büszkén mutatjuk be, hogy a nagy gazdasági lépések jóval előbb történtek Magyarországon, mint az uniós és a régiós versenytársaknál” – mondta az MTI-nek adott interjújában Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára, a nemzetközi Euromoney gazdasági konferencia nyitóelőadását követően kedden Bécsben. Az államtitkár egyúttal reményét fejezte ki, hogy a gazdasági ...

A makrogazdasági sikerek ellenére a magyarországi vállalkozások a munkaerő egyre égetőbb hiányával, és a jelentős mértékű adó-, és adminisztratív teherrel szembesülnek - állapították meg a Raiffeisen Bank ... ...

Erősödik a magyar mezőgazdaság, ezt jelzi az ágazat növekvő teljesítménye, bővülő hozzájárulása a GDP-növekedéshez és a foglalkoztatottak számának emelkedése is. A teljesítmény elismerését pedig az is mutatja, hogy az idén a berlini Zöld Héten (Grüne Woche) Magyarország lesz az esemény partnerországa, díszvendége - mondta a földművelésügyi miniszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100

A P&G újabb nagymértékű beruházást jelentett be az újrahasznosítás és hasznos újrafelhasználás területén, amelynek eredményeképpen 2020-ra a gyártási- és ipari hulladék-kibocsátás teljes mértékben megszűnik a vállalat termelőüzemeinek globális hálózatában. A hulladékgazdálkodási terv utolsó lépéseinek köszönhetően 650.000 tonna hulladék feldolgozásától mentesülnek a lerakók globálisan. A P&G mindkét magyarországi gyára már most is gyártási- és ipari hulladék termelése nélkül üzemel.

2016 novemberében az építőipari termelés volumene 14,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

Évek óta nem vesz részt magyar politikus a világgazdasági eseményen.

termelői volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100, ipari termelés Magyarországon, 2001-2016. január-november

Az ipari termelés 0,6 százalékkal nőtt 2016 novemberében az egy évvel korábbihoz viszonyítva - erősítette meg csütörtökön kiadott második becslésében múlt heti előzetes adatát a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A feldolgozóipar teljesítménye 1,6 százalékkal nőtt, az energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) kibocsátása 8,1 százalékkal visszaesett 2015 novemberéhez képest.

Autóipari, elektronikai és autóipari beszállítói területen működő német vállalatokkal tárgyal a kormány arról, hogy Magyarországra hozzák beruházásaikat - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A román ipari termelés 1,6 százalékkal nőtt a tavalyi első tizenegy hónapban 2015 hasonló időszakához mérten - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet.

Az ipari termelés 0,6 százalékkal nőtt 2016 novemberében az egy évvel korábbihoz viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A feldolgozóipar teljesítménye 1,6 százalékkal nőtt, az energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) kibocsátása 8,1 százalékkal visszaesett 2015 novemberéhez képest.

Az ipari termelés 0,6 százalékkal nőtt 2016 novemberében az egy évvel korábbihoz viszonyítva - erősítette meg csütörtökön kiadott második becslésében múlt heti előzetes adatát a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A feldolgozóipar teljesítménye 1,6 százalékkal nőtt, az energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) kibocsátása 8,1 százalékkal visszaesett 2015 novemberéhez képest.

2016 novemberében az ipari termelés volumene 0,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal. 2016 első tizenegy hónapjában az ipari ... ...

Az ipari termelés 0,6 százalékkal nőtt 2016 novemberében az egy évvel korábbihoz viszonyítva - erősítette meg csütörtökön kiadott második becslésében múlt heti előzetes adatát a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az idei esztendő a cselekvés éve lesz Szlovákiában, a kormány meg fogja valósítani a tervezett legjelentősebb szociális intézkedéseket - jelentette ki Robert Fico kormányfő kedden Pozsonyban pártja, ... ...

Az idei esztendő a cselekvés éve lesz Szlovákiában, a kormány meg fogja valósítani a tervezett legjelentősebb szociális intézkedéseket - jelentette ki Robert Fico kormányfő kedden Pozsonyban pártja, ... ...

Tavaly az első tizenegy hónapban 1,575 milliárd euróval - 21 százalékkal - 8,769 milliárd euróra nőtt a román külkereskedelmi mérleg hiánya 2015 azonos időszakához képest - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet. 2015 január-november között 7,193 milliárd euró volt az importtöbblet.

Novemberben az export euróban számított értéke 5,8, az importé 4,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A kivitel 80, a behozatal 77 százalékát az Európai Unió tagállamaival bonyolítottuk ... ...

Elemzők által vártnál kisebb ütemben nőtt Németországban az ipari termelés novemberben havi szinten.

A jelentős hozzáadott szellemi értéket képviselő gyógyszeripar a jövőben még inkább húzóágazat lesz a magyar gazdaságban - mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnök-vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

A járműipar és a kapcsolódó ágazatok gyengébb teljesítménye állhat az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint a mögött, hogy az ipari termelés csak 0,6 százalékkal nőtt tavaly novemberben a megelőző év azonos időszakához képest.

Jelentették az ipari termelés és a kiskereskedelem adatait.

Az ipari termelés volumene 0,6 százalékkal haladta meg 2016 novemberében az egy évvel korábbit a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 0,9 százalékkal emelkedett - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése alapján pénteken.

Az ipari termelés volumene 0,6 százalékkal haladta meg 2016 novemberében az egy évvel korábbit a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan ... ...

Az ipari termelés volumene 0,6 százalékkal haladta meg 2016 novemberében az egy évvel korábbit, az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 0,9 százalékkal emelkedett - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése alapján pénteken.

Megkérdezték az NGM-et, erősítették-e Ghaith Pharaon befektetései a nemzetgazdaságot, a minisztérium alig három mondattal elintézte a választ.

Új jelenség a magyar gazdaságban a munkaerőpiac „kiszáradása”: miközben történelmi mélységbe süllyedt a munkanélküliségi ráta, s csúcsra jár a foglalkoztatottság, addig soha nem látott mértékű Magyarországon a szakemberhiány.

Alig van használtautó-import egy jól működő országban. Hát nálunk bőven hoznak be belőlük.

Csath Magdolna közgazdász szerint a világgazdaságban sok probléma volt, ehhez képest Magyarországon stabil volt a helyzet, a fő pénzügyi mutatószámok javuló tendenciát mutattak 2016-ban.

Csath Magdolna közgazdász szerint a világgazdaságban sok probléma volt, ehhez képest Magyarországon stabil volt a helyzet, a fő pénzügyi mutatószámok javuló tendenciát mutattak 2016-ban. A szakember az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában elmondta, régóta várt lépés volt Magyarország adósságának felminősítése, amelynek segítségével könnyebb finanszírozni a bruttó hazai termék (GDP) 74 százalékát elérő adósságot. Felhívta ...

Nagy sebességű vasúttal kötik össze a nagyobb kínai városok 80 százalékát 2020-ra, a hálózat hosszát 19 ezerről 30 ezer kilométerre növelik - jelentette be a kínai kormány. A 13. ötéves tervben,...

Aki számít, az szép kilátásokat jósol az ország növekedésének - véli Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Az év utolsó hónapjában felpörgött a gazdasági növekedés a Világgazdaság mutatószáma szerint. A Gyorsulási Irányadó (GYIA) alapján a konjunktúra tovább élénkülhet

Biztatónak nevezte a magyar gazdaság kilátásait a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára, aki kiemelte, hogy idén az uniós források mérsékelt felhasználása ellenére is várhatóan 2 százalék felett bővül a GDP.

Biztatónak nevezte a magyar gazdaság kilátásait a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára, aki kiemelte, hogy idén az uniós források mérsékelt felhasználása ellenére is várhatóan 2 százalék felett bővül a GDP.

Matolcsynak igaza lehet, az elemzők szerint jövőre tényleg akkorát robbanthat a magyar gazdaság, mint 2006 óta nem. A GDP kétszer nagyobbat nőhet, mint idén. De mi kell ehhez?

Novemberben havi szinten 1,5 százalékkal nőtt a japán ipari termelés a japán kereskedelmi minisztérium szerdán publikált előzetes adatai szerint. A novemberi növekedés mértéke kissé elmarad a piaci elemzők ... ...

Az MNB jelentősen megnövelte korábbi előrejelzését, és jövőre már 3,6 százalékos növekedést vár a magyar gazdaságtól. Októberben 262 ezer forint volt az átlagos bruttó kereset. Varga Mihály szerint az euró bevezetése „rajtunk múlik”. Ismét drágultak az üzemanyagok, olasz bankokat kell megmenteni, az USA pedig kiterjesztette az Oroszország elleni gazdasági szankcióit. Ez volt a héten a gazdaságban.

Százmilliárdba kerül az, hogy te készpénzt használhatsz.

Októberben a kivitel volumene 1, a behozatalé 2,5 százalékkal csökkent, az aktívum 179 millió euróval nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. 2016 első tíz hónapjában a külkereskedelmi mérleg többlete ... ...

Magyarország valóban mezőgazdasági ország, vagyis az agrárium a nemzetgazdaságot alapvetően meghatározza, ezt mutatja, hogy 2011 óta folyamatosan növekedik a mezőgazdaság teljesítménye - mondta az Origónak Fazekas Sándor. A földművelésügyi miniszter azt mondta: idén a 2,1 százalékos GDP növekedéséhez 0,6 százalékponttal járult hozzá az agrárium, miközben az autógyártást, a gyógyszeripart, az elektronikai- és élelmiszeripart magában foglaló feldolgozóipar esetében ez mindössze 0,2 százalékpont volt.

A magyar gazdaságnak szüksége van jól felkészült, kiváló szakemberekre - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a fiatal szakmunkások göteborgi európai versenyén, a 2016. évi EuroSkills-en ... ...

A magyar gazdaság idén a vártnál is jobban teljesített, ez teszi lehetővé a további adócsökkentéseket, a béremelési programokat, és azt, hogy a kormány az év végén plusz források felhasználásáról döntsön a költségvetési zárás kapcsán - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek.

A magyar gazdaság több mint 4 százalékkal gyorsulhat jövőre, a költségvetési hiány továbbra is 3 százalék alatt marad, és 2017-től 2020-ig csökkenő pályára kerül - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium frissen közzétett makrogazdasági és költségvetési előrejelzése alapján.

A magyar gazdaság több mint 4 százalékkal gyorsulhat jövőre, a költségvetési hiány továbbra is 3 százalék alatt marad, és 2017-től 2020-ig csökkenő pályára kerül - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium frissen közzétett makrogazdasági és költségvetési előrejelzése alapján.

A magyar gazdaság 4,1 százalékkal nőhet jövőre és 1,6 százalékra emelte inflációs prognózisát a kormány. Az államháztartási hiány idén is jövőre is jelentősen romlik. Az NGM aktualizálta makrogazdasági ... ...

Kedden publikálta a Nemzetgazdasági Minisztérium a frissített növekedési és költségvetési előrejelzését. Ebből kiderül, hogy az új intézkedések hatására jövőre 4,1%-kal növekedhet a gazdaság,...

A magyar gazdaság több mint 4 százalékkal gyorsulhat jövőre a novemberben megkötött hat évre szóló bérmegállapodásnak köszönhetően, a költségvetési hiány pedig továbbra is 3 százalék alatt marad...