Legfontosabb témák

Több éves átlagot javított meg a júniusi beszerzési menedzser index, melynek szezonálisan kiigazított értéke 57,2

A jövő héten megjelenő makrogazdasági adatok közül a májusi ipari termelés és az államháztartási adatok számíthatnak a legnagyobb figyelemre.

Érezhetően javult a magyar gazdaság helyzetének megítélése az emberek körében, és talán részben ennek köszönhetően a kormányban is jobban bíznak a magyarok - derül ki a nemrég megjelent friss...

Jó kilátások elé néz idén a hazánk, a GKI prognózisa 3,5%-os gazdasági növekedéssel számol. Karsai Gábor, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgató helyettese szerint ez egyértelműen az uniós források beáramlásának köszönhető. Az agrár szektorban azonban bizonytalanság látszik. Forrás: GazdaságTV.hu

A 2011. évi földrengés óta a legnagyobb ütemben csökkent májusban a japán ipari termelés, miközben a készletek nőttek, ami arra utal, hogy az erőteljesebb fellendülés még várat magára. A tokiói kereskedelmi ... ...

A váratlan első negyedéves növekedés kitarthat az év hátralévő részében is – mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke. A tavalyi lassabb növekedés után idén uniós szinten is kimagasló ... ...

Történelmi csúcsára emelkedett a GKI konjunktúraindexe.

Komoly bajban van a hazai málnatermesztés, az ültetvények jó részét már felszámolták - hívta fel a figyelmet a világgazdaság.

Döntően a beruházások gyarapodásának köszönhetően egyre jobban gyorsul a magyar gazdaság növekedése, amit a kedvező külső kilátások is támogatnak. A Takarékbank elemzői magasabb, 3,9 százalékos GDP-növekedést várnak 2017-re, jövőre pedig 4,1%-osat. Alapvetően támogató külső környezet, mérséklődő kockázatokkal A magyar gazdaság külső környezete a Takarékbank elemzői szerint alapvetően továbbra is támogatja Magyarország növekedési és egyensúlyi kilátásait. ...

A GKI konjunktúraindexe eddig csak egyetlen alkalommal, 1998 nyarán volt olyan magas, mint most júniusban, az üzleti bizalmi index pedig eddigi, több mint húszéves története során még sohasem. A gazdaság ágazatai közül a szolgáltató szektor bizalmi indexe van a legmagasabban. A fogyasztók is nagyon derűlátók a legfrissebb felmérés szerint.

A GKI konjunktúraindexe eddig csak egyetlen alkalommal, 1998 nyarán volt olyan magas, mint most júniusban, az üzleti bizalmi index pedig eddigi, több mint húszéves története során még sohasem.

A GKI konjunktúraindexe eddig csak egyetlen alkalommal, 1998 nyarán volt olyan magas, mint most júniusban, az üzleti bizalmi index pedig eddigi, több mint húszéves története során még sohasem - adta híról ... ...

A GKI konjunktúraindexe eddig csak egyetlen alkalommal, 1998 nyarán volt olyan magas, mint most júniusban, az üzleti bizalmi index pedig eddigi, több mint húszéves története során még sohasem. A...

A jövő héten csaknem üres a makronaptár, munkaerőpiaci, ipari és külkereskedelmi statisztikai adatok jelennek meg.

Megjelent a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb inflációs jelentése: a cél csak 2019-re lehet meg. Pöröghet a fogyasztás és a beruházások.

Idén és jövőre akár a 4 százalékot is elérheti a magyar gazdaság növekedési üteme.

Hiába az erős évkezdet, a jegybank szakértői óvatosak maradtak a növekedési kilátásokat illetően. Az inflációs előrejelzésen viszont látszik, hogy év eleji reflációs várakozások nem teljesültek. Az...

A legfrissebb LeadING HUBE indikátorok alapján a gazdasági növekedés a második negyedév folyamán lassulhat a naptár- és bázishatás következtében.

A legfrissebb LeadING HUBE indikátorok alapján a magyar gazdaság növekedése a második negyedévben lassulhatott. Bár a GDP-növekedés 4,2 százalékra gyorsult 2017 első negyedévében, nem várható, hogy ez ... ...

Magyarországon az egészségipar és azon belül a gyógyászat, a gyógynövényipar, a gyógyszergyártás és a biotechnológia adja a nemzeti össztermék (GDP) közel 10 százalékát. Ez az ágazat egy dinamikusan fejlődő iparág - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

A növekedés motorja a fogyasztás és a beruházás lehet.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. újra felfelé módosította növekedési előrejelzését, de még így is csupán 3,8 százalékos növekedésre számít 2017-ben és 2018-ban. (Szemben a büdzsében szereplő 4,1, illetve ... ...

Több mint 1500 milliárd forinttal járulnak hozzá a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér működéséhez szorosan kötődő vállalatok a gazdasági teljesítményhez.

volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100

Az első négy hónapban 5,8 százalékkal csökkent a román építőipari termelés volumene a tavalyi azonos időszakhoz mérten

Az első negyedévben csaknem 75 százalékkal, 460,37 millió euróra nőtt a román agrár-külkereskedelmi mérleg hiánya a tavalyi azonos időszakhoz képest - derült ki a román mezőgazdasági minisztérium által közölt adatokból.

Az építőipari növekedés megfelel a várakozásoknak, a bővülés elsősorban a tavalyi gyenge teljesítményből fakadó bázishatásnak és az induló uniós és kormányzati projekteknek köszönhető

A hajnali rajtaütés speciális versenyjogi eszköz: a versenyhatóságok alkalmazottai a közérdekre kifejezetten káros kartellek üldözése érdekében előzetes értesítés és az érintett akarata ellenére is beléphetnek a vállalkozás bármely helyiségébe, azt átkutathatják, továbbá iratokat, telefonokat, egész informatikai rendszereket másolhatnak le, és e körben a személyes használatú cégvezetői levelezéshez is hozzáférhetnek. A kartell ügyek túlnyomó többsége hajnali rajtaütéssel kezdődik, ami éves szinten 50-60 vizsgálattal érintett céget is jelenthet Magyarországon.

Hangadó vállalkozók, mint például Elon Musk, azt szeretnék, ha a lakosság nem birtokolná, hanem megosztaná az önvezető autókat. Van olyan becslés is, hogy Budapest autóparkjának 90 százalékára nem lenne szükség egy ilyen helyzetben. Gondolatok Bőgel Györgytől, a CEU-professzorától, aki előadásával június 15-én megnyitotta a Piac & Profit Sharing Economy - Megosztásos gazdaság című konferenciáját.

Aki korán kel aranyat lel, vagy a GVH esetében kartelleket fog el.

Áprilisban 22,1 százalékkal nőtt az építőipari termelés volumene az egy évvel korábbi, alacsony bázishoz viszonyítva - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az építkezések számával az áprilisi adatok is rekordot döntöttek.

22,1 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene.

Az ipari termelés adatát az előző hónapok dinamikus növekedése befolyásolta, és az, hogy három munkanappal kevesebb volt áprilisban az előző év azonos időszakához képest - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

Az idei első négy hónapban 5,4 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

Az idei első négy hónapban 5,4 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi azonos időszakhoz képest – közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

termelői volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100, ipari termelés Magyarországon, 2001-2017. január-április

A korszerűsítés, valamint a hatékonyság és az ellátásbiztonság növelése a célja annak az új, 200 millió forintos fejlesztésnek, melyet az ALTEO végez a soproni erőművében. A beruházás keretében új, 10 MW teljesítményű gőzkazán létesül, a munkálatokkal a fűtési szezon kezdetére, októberre készülnek el.

2017 áprilisában az ipari termelés volumene 3,0 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2017 áprilisában az ipari termelés volumene 3,0 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 2,5 százalékkal nőtt – állapítja meg a KSH második becslése.

Hogyan néz ki a magyar gazdaság pályája a következő években és hogyan alakulhat a forint árfolyama? Hogyan hidalják át a szegedi, győri és debreceni térség legnagyobb vállalatai a szakképzett...

Az első negyedévben 4,2 százalékkal nőtt a GDP. Ez eddig is ismert volt, most viszont az is kiderült, hogy mi volt a gazdaság motorja.

Az Euler Hermes szerint Magyarország továbbra is a közepesen kockázatos európai befektetési célpontok közé tartozik.

Durva hete volt annak, aki figyeli a makrogazdasági adatokat, szinte minden fontos dolgot megtudhattunk a magyar gazdaság teljesítményéről: kiderült, mekkora volt az infláció májusban, jött negyedéves GDP-adat, külkereskedelem, ipar, csak úgy kapkodtuk a fejünket. Megkértük Virovácz Pétert, az ING makrogazdasági elemzőjét, hogy összegezze az ország teljesítményét.

Közel egy évtizeddel a pénzügyi és gazdasági világválság kirobbanása után újjáéledt a bizakodás. Európában, Japánban és az Egyesült Államokban sokan érzik úgy, hogy országuk gazdasága jobb helyzetben van, mint a 2007/2008-as pénzügyi válság előtt, de a jövőt illetően több a pesszimista – derül ki a Pew Research Center amerikai közvélemény-kutató intézet felméréséből.

Csökkent az Egyesült Királyság külkereskedelmi hiánya áprilisban - derül ki a brit statisztikai hivatal pénteken közzétett adataiból.

A kazah-magyar gazdasági kapcsolatok további erősítéséről tárgyalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Asztanában, Kazahsztán fővárosában.

A vártnál kisebb mértékben emelkedett a brit ipari termelés áprilisban – derül ki a brit statisztikai hivatal pénteki adataiból. Az Egyesült Királyság ipari termelése havi szinten 0,2 százalékkal bővült áprilisban a márciusi 0,5 százalékos zsugorodást követően. Elemzők 0,8 százalékos áprilisi emelkedést vártak. Utoljára tavaly decemberben mértek bővülést havi szinten, akkor 0,9 százalékkal emelkedett az ipari ...

Ismét bebizonyosodott: a pénz nem boldogít....

Szezonálisan és naptárhatással kiigazítva 2017 első negyedévében 3,8 százalékkal növekedett éves összehasonlításban Magyarország GDP-je, amivel az uniós ranglistán a 6. helyet kapjuk holtversenyben a...

Kulturális kód, vagy csak a rossz tapasztalatok? Hiába teljesít a számok alapján jól a gazdaság, a magyar vásárlók ebből szinte semmit nem érzékelnek.

A Központi Statisztikai hivatal felfelé módosította az első negyedévi gazdaságnövekedési ütemet.

éves gazdasági növekedés; volumenindex, előző év azonos időszaka = 100; szezonálisan és naptári hatással korrigált adatok

Áprilisban a vártnál jobban nőtt az ipari termelés Németországban.

A következő negyedévekben fennmaradhat a gyors gazdasági növekedés, de elemzők szerint érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy ha kifutnak az EU-források, akkor mi adja majd a növekedés motorját.

A magyar gazdaság teljesítményének első negyedévi 4,2 százalékos növekedése az elmúlt tíz évben a második legmagasabb adat és meghaladja az előzetes értéket, ez is alátámasztja, hogy a magyar gazdaság stabil és kiegyensúlyozott pályán halad - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán a KSH részletes GDP adatai kommentálva.

Az ipari termelés áprilisi visszaesése ellenére idén 4-6 százalékos növekedésre számítanak az MTI-nek szerdán nyilatkozó elemzők.

Az első negyedéves 4,2 százalékos bruttó hazai termék (GDP) bővülés több mint kétszerese az átlagos európai uniós növekedésnek – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán a friss adatokat kommentálva. Hozzátette, az építőipar és a szolgáltatások is érdemben bővültek az első három hónapban, míg a mezőgazdaság ...

Az első negyedévben 4,2 százalékkal nőtt a GDP. Ez eddig is ismert volt, most viszont az is kiderült, hogy mi volt a gazdaság motorja.