Legfontosabb témák

kiskereskedelmi forgalom; milliárd forint, folyó áron

100 pont alá csökkent a CDS-felár - Varga Mihály történelmi sikert ünnepel.

100 pont alá süllyedt a magyar országkockázati mutató.

Alacsonyabb inflációval számol a korábban jelzettnél a következő két évben a Magyar Nemzeti Bank.

Az idén és jövőre is 3,5 százalék fölötti növekedést érhet el a magyar gazdaság és várhatóan 2019 közepére érhető el az MNB 3 százalékos inflációs célkitűzése.

Az idén és jövőre is 3,5 százalék fölötti növekedést érhet el a magyar gazdaság és várhatóan 2019 közepére érhető el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3 százalékos inflációs célkitűzése - mondta Balatoni András ... ...

Az idén és jövőre is 3,5 százalék fölötti növekedést érhet el a magyar gazdaság és várhatóan 2019 közepére érhető el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3 százalékos inflációs célkitűzése - mondta Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója a köztévében.

Hiába dolgoznak kevesebben az ágazatban, pörög a húsfeldolgozás.

A hazai középvállalatok előtt álló kihívásokról, a tőzsdére készülő vállalatok rendelkezésére álló finanszírozási, támogatási lehetőségekről, és az előttük álló jó példákról szólt ma a BÉT...

Matolcsy szerint érdemes követni azoknak az államoknak a példáját, amelyek a munka- és a tőkeintenzív gazdaság után a tudásintenzív gazdaság irányába haladnak.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a magyar gazdaság számára a skandináv országok gazdasági modellje lehet a példa, ezek az államok a munka- és a tőkeintenzív gazdaság után a tudásintenzív gazdaság irányába haladnak. A jegybank elnöke ezt a BÉT50 – a Budapesti Értéktőzsde őszi, a középvállalatok növekedésére fókuszáló – rendezvényén mondta, kiemelve, ...

A Takarékbank elemzői szerint 2018-ban 4,2 százalékos lehet a gazdasági növekedés. A piacon legoptimistábbnak számító prognózisukat elsősorban az új autóipari kapacitások üzembe helyezésével magyarázzák.

Történelmi teljesítménynek nevezte a magyar mezőgazdaság elmúlt hétéves eredményét a földművelésügyi miniszter kedden Budapesten az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárhoz (OMÉK) kapcsolódó szakmai nap megnyitóján.

Történelmi teljesítménynek nevezte a magyar mezőgazdaság elmúlt hétéves eredményét a földművelésügyi miniszter.

Június után júliusban is Magyarországon bővült legnagyobb mértékben, 22,6 százalékkal, az építőipar termelése az Európai Unió 28 tagállama közül - ez derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden kiadott jelentéséből. Az előzetes adatok szerint, szezonálisan kiigazítva, az euróövezet 19 tagállamában 0,2 százalékkal, az Európai Unió 28 tagállamában pedig 0,5 százalékkal emelkedett az építőipar kibocsátása júliusban az előző hónaphoz képest. A tavaly júliusival összevetve az euró...Facebook Google Plus Twitter

Teljesen más világban gondolkodunk, könnyen bedőlhet a magyar autóipar, ha elterjednek a robotkocsik.

A gyors béremelkedés hatásairól, a magyar gazdaság egyik rejtélyének megoldásáról, a vállalati szektor kötöttségéről,

Londoni pénzügyi elemzők szerint a magyar gazdaság egyelőre nem túlfűtött, de egyre több jel mutat arra, hogy közelít működési kapacitásainak határához, és ebben a helyzetben belátható időn belül a monetáris politika szigorítása válhat szükségessé. Liam Carson, az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics európai feltörekvő piacokkal foglalkozó főközgazdásza a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának keddi kamatdöntő ülése előtt adott értékelésében annak a vélemény...Facebook Google Plus Twitter

A Brexit nyomán órási visszavándorlási hullám indulhat el Nagy-Britanniából, sőt a változó hazai feltételek miatt egész Nyugat-Európából Kelet-Közép-Európába - véli egy nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég.

volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100; 2001-2017. január-július

Bár elemzők nem várnak változást az alapkamatban, a jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése lesz a következő hét egyik fontos eseménye.

Az autóipar jelenti a magyar gazdaság gerincoszlopát, de a lelke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar - mondta Szijjártó Péter.

Nőtt az orosz ipari termelés augusztusban éves szinten - áll az orosz statisztikai hivatal pénteken ismertetett jelentésében.

Nőtt az orosz ipari termelés augusztusban éves szinten – áll az orosz statisztikai hivatal pénteken ismertetett jelentésében.

A statisztikai hivatal adatai alapján augusztusban 6 százalékkal nőtt a termelés éves alapon, míg az elemzők 6,6 százalékos bővülést vártak.

Szijjártó Péter szerint a magyar gazdaság lelke a mezőgazdaság, amely egyre több embert foglalkoztat.

Az autóipar jelenti a magyar gazdaság gerincoszlopát, de a lelke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar - fogalmazott be Szijjártó Péter pénteken Mélykúton, ahol letették a HUNENT Víziszárnyas...

Az első hét hónapban 5,7 százalékkal csökkent a román építőipari termelés a tavalyi azonos időszakhoz mérten - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet.

A gépek és elektronikai alkatrészek gyártásának visszaesése miatt 0,8 százalékkal csökkent júliusban Japán ipari termelése. Az előző hónapban még 2,2 százalékkal bővült a szektor.

A gépek és elektronikai alkatrészek gyártásának visszaesése miatt csökkent júliusban Japán ipari termelése. A tokiói ipari és kereskedelmi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy az ipari termelés 0,8 ... ...

A várakozásokkal összhangban nőtt az euróövezet ipari termelése júliusban.

A gazdasági növekedés egyik legfontosabb motorja a technológiai fejlődés, az innováció, de szervezeti és társadalmi innovációra legalább annyira szükség van, mint technológiaira - mondta Pálinkás József a Joint Venture Szövetség konferenciáján szerdán Bud

Az ipari termelés júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a nyers és a naptárhatással kiigazított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz viszonyítva 4,2 százalékkal csökkent az ipar teljesítménye, amiben az autógyárak a szokásos augusztusiról júliusra előrehozott nyári leállása vezető szerepet játszott - erősítette meg szerdán kiadott második becslésében az egy héttel ezelőtt publikált előzetes adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Több felforgató cikk is megjelent mostanában, hogy a román gazdaság akkora léptékben növekszik, hogy hamarosan utolérhetik a magyar gazdaság szintjét. Megnéztük, hogy számokkal alátámasztható gazdasági a trendek mit mutatnak 2017 nyarának végén. Forrás: GazdaságTV.hu

A várakozásokkal összhangban nőtt az euróövezet ipari termelése júliusban. Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által szerdán kiadott jelentés szerint júliusban szezonális kiigazítással 0,1 százalékkal bővült az euróövezet 19 tagállamának ipari termelése az előző hónaphoz képest, éves összevetésben pedig 3,2 százalékra rúgott a növekedési ütem. Elemzők havi szinten 0,1 százalékos, éves összevetésben pedig 3,4 százalékos növekedésre számítottak. Az Európai Unió 28...Facebook Google Plus Twitter

De még így is jobb volt, mint tavaly nyáron.

Az ipari termelés júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a nyers és a naptárhatással kiigazított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz viszonyítva 4,2 százalékkal csökkent az ipar teljesítménye, amiben az autógyárak a szokásos augusztusiról júliusra előrehozott nyári leállása vezető szerepet játszott - erősítette meg szerdán kiadott második becslésében az egy héttel ezelőtt publikált előzetes adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az év első hét hónapjában a termelés 4,8 szá...Facebook Google Plus Twitter

Magyarország számára rendkívül fontos a Kínával és a térséggel kiépített kiváló kapcsolat.

Az első hét hónapban 8 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi azonos időszakhoz mérten - közölte kedden a román országos statisztikai intézet. A szezonális és naptárhatással kiigazított érték ... ...

A miniszterelnök szerint a magyar gazdaság a magyar modell miatt sikeres. De valóban sikeres-e és ha igen, akkor a magyar modell miatt?

A miniszterelnök szerint a magyar gazdaság a magyar modell miatt sikeres. De valóban sikeres-e és ha igen, akkor a magyar modell miatt?

Komoly buktatója az euró magyarországi bevezetésének, hogy az államadósság szintjének semmilyen értelemben nem tud az ország megfelelni – mondta a Pécsi Tudományegyetem egyetemi docense.

Romániában 11,5 százalékkal nőttek az ipari megrendelések az első hét hónapban, főként a tartós fogyasztási cikkeknek köszönhetően.

A szakértők ugyan csökkenést vártak, ehelyett mégis nőtt az ipari termelés júliusban Olaszországban.

Szokatlannak és meglepőnek nevezte a horvát gazdasági miniszter, hogy Magyarország bejelentette: nem támogatja Horvátország csatlakozását a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) a MOL-lal kapcsolatos horvát magatartás miatt.

Kevés makrogazdasági adat jelenik meg a következő héten, a statisztikai hivatal a júliusi ipari termelés második becslését, valamint az építőipari statisztikát közöl. Hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a kereskedelmi szálláshelyek júliusi forgalmának adatait közli. Júniusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 15,6, a belföldi vendégeké 8,8 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához képest. Az összes vendégéjszaka 12,0 százalékkal 2,9 millióra emelkedett. A sz...Facebook Google Plus Twitter

Szokatlannak és meglepőnek nevezte a horvát gazdasági miniszter, hogy Magyarország bejelentette: nem támogatja Horvátország csatlakozását a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) a MOL-lal kapcsolatos horvát magatartás miatt.

Horvátország a magyar mezőgazdasági termékek egyik legígéretesebb és leggyorsabban növekvő piaca volt az elmúlt években, főleg amióta az ország 2013-ban csatlakozott az Európai Unióhoz - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Az egri közgazdász-vándorgyűlés zárónapján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tartott előadást Biztonságos jelen címmel. Ebben a gazdaság elmúlt éves folyamatait, jelenlegi kedvező helyzetét és a következő pár év céljait tekintette át nagy vonalakban.

Hat és fél éves csúcsra jutott a török ipari termelés bővülése júliusban. A török statisztikai hivatal pénteken azt közölte, hogy júliusban éves szinten 14,5 százalékkal bővült az ipar termelése a júniusi 3,5 százalék után. A júliusi emelkedés 2011 januárja óta a legnagyobb mértékű emelkedés. Havi szinten 2,3 százalékkal bővült az ipari termelés. A kedvező adathoz ...

A miniszterelnök szerint nem is olyan fontosak az uniós pénzek a növekedésben, megnéztük, igaza van-e.

Horvátország a magyar mezőgazdasági termékek egyik legígéretesebb és leggyorsabban növekvő piaca volt az elmúlt években, főleg amióta az ország 2013-ban csatlakozott az Európai Unióhoz – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-nek pénteken a horvátországi Bjelováron.

A magyar gazdaság termelékenységével komoly problémák vannak – állítja Kónya István, az MTA-KRTK tudományos főmunkatársa. Úgy látja, hogy a felzárkózás nagyon lassú lesz a következő évtizedekben.

Stagnált az ipari termelés Németországban júliusban a szakértők által várt növekedés helyett. A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön azt közölte, hogy júniushoz képest ár, szezonális és naptári kiigazítással nem volt kimutatható elmozdulás az ipari termelésben. Elemzők 0,6 százalékos növekedést vártak a júniusi 1,1 százalékos csökkenés után. Az energia és építőipari ágazat nélkül az ipari termelés 0,3 százalékkal nőtt júliusban. A...Facebook Google Plus Twitter

Mélyrepülésbe került az ipari termelési volumen.

Megduplázzák a Széchenyi Kártya hitelkeretét, 100 millió forint lesz a felvehető összeg.

A vártnál kisebb mértékben nőtt az amerikai külkereskedelmi hiány júliusban, amikor az export visszaesése nagyobb volt az importnál - írja az MTI. A kereskedelmi minisztérium szerdán azt közölte, hogy ... ...

A vártnál kisebb mértékben nőtt az amerikai külkereskedelmi hiány júliusban, amikor az export visszaesése nagyobb volt az importnál.

A második negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 3,2 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál - erősítette meg az előzetes adatokat a Központi Statisztikai Hivatal.