Legfontosabb témák

Bedobták a népesedéspolitikai bombát, csúnya korrupciós ügyekben nyomoz a rendőrség, több adót szednének be jövőre a vendéglátósoktól. Itt a heti gazdasági összefoglaló.

A hulladékhasznosításra kínál megoldásokat ez az új modell.

A hulladék nemcsak környezeti probléma, hanem gazdasági is, ezért a lineáris gazdasági modellről egy körfolyamatokra épülő, körforgásos gazdaságra kellene átállni.

A hulladék nemcsak környezeti probléma, hanem gazdasági is, ezért a lineáris gazdasági modellről egy körfolyamatokra épülő, körforgásos gazdaságra kellene átállni – mondta Kriza Máté, a Körforgásos Gazdaságért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Hegedűs Éva, a Gránit Bank vezetője továbbra is a tudományos szervezet főtitkára

Pleschinger Gyulát választotta új elnökéül mai közgyűlésén a Magyar Közgazdasági Társaság. Pleschinger a két cikluson át elnöklő Kovács Árpádot váltja. Pleschinger Gyula a Budapesti Műszaki...

A várakozásokat felülmúlva, 4,1 százalékkal nőtt a magyar bruttó hazai termék (GDP) az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedésben nagy szerepe volt az ipar 7,8 százalékos növekedésének, ami az exportra is pozitív hatást gyakorolt. Várakozások szerint a növekedés egész évben kitarthat, ami a kkv-szektornak is jó hírt jelent. Ilyen mértékű gazdasági […] The post Az iparnak köszönhetően megugrott a magyar gazdaság appeared first on Kockázati tőke vállalkozásoknak | Széchenyi Tőkealap.

A várakozásokat felülmúlva, 4,1 százalékkal nőtt a magyar bruttó hazai termék (GDP) az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedésben nagy szerepe volt az ipar 7,8 százalékos növekedésének, ami az exportra is pozitív hatást gyakorolt. Várakozások szerint a növekedés egész évben kitarthat, ami a kkv-szektornak is jó hírt jelent. Ilyen mértékű gazdasági […] The post Az iparnak köszönhetően megugrott a magyar gazdaság appeared first on Kockázati tőke vállalkozásoknak | Széchenyi Tőkealap.

A gazdálkodók jelentős része tervez beruházásokat a Földművelésügyi Minisztérium szerint, a gépberuházásokkal pedig jelentősen nőhet az agrárium jövedelmezősége.

Egy hete tele volt a sajtó azzal a hírrel, hogy a magyar gazdaság az első negyedévben 4,1%-kal nőtt. Általában nem szoktunk ilyen hírekről beszámolni, de mivel fontosnak tartjuk a pénzügyi oktatást, úgy gondoltuk, hogy a rendhagyó hírlevelünk, a CashMester legújabb számát ennek szenteljük. Ha meg akarod tudni, hogy mi a GDP, és miért olyan fontos […]

A válság óta csak a járműipar volt képes kiemelkedő bővülésre a magyar iparban, de a további növekedés minden területen korlátokba ütközhet. Az emelkedő béreket gépesítéssel, a munkaerő mobilitásának javításával kellene ellensúlyozni– így összegezhető Bod Péter Ákos közgazdász professzor előadása, amelyet az Erste Bank budapesti járműipari fórumán tartott.

A magyar autóipar termelési értéke tavaly rekordösszegre, 7874 milliárd forintra nőtt, az Audi konszern legújabb beruházásai pedig hozzájárulnak a termelés további növekedéshez – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Audi Hungária Zrt. győri sajtótájékoztatóján kedden.

Az erős évkezdet ellenére a legfrissebb LeadING HUBE indikátorok alapján a gazdasági növekedés bár továbbra is dinamikus lesz, a második negyedév várhatóan nem hozza az év elején mutatott teljesítményt. ... ...

Minden várakozást felülmúlva, 4,1%-kal nőtt a hazai GDP az első negyedévben, míg szezonálisan és munkanaphatással megtisztítva a növekedés 3,7% volt. Egy negyedév alatt pedig a növekedés igen robosztus, 1,3% volt, mondta el Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője. Forrás: GazdaságTV.hu

Az utóbbi években elkezdett átalakulni a magyar gazdasági modell - mondta György László, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető közgazdásza szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Az utóbbi években elkezdett átalakulni a magyar gazdasági modell – mondta György László, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető közgazdásza szombat reggel az M1 aktuális csatornán. A szakértő szerint az eddigi tőkevezérelt modellről a bérvezérlet, vagy kombinált modellre áll át a magyar gazdaság. Ez azt jelenti, hogy míg eddig a gazdasági növekedés hasznából főként a tőke ...

Az utóbbi években elkezdett átalakulni a magyar gazdasági modell - mondta György László, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető közgazdásza szombat reggel az M1 aktuális csatornán. A szakértő szerint ... ...

A következő években akár százmilliárd forint is mehet a határon túli gazdaság fejlesztésére.

Az ipari termelés márciusban 1,9 százalékkal esett vissza a februári 3,2 százalékos növekedés után Japánban.

A versenyképességi listák alapján úgy az NGM úgy döntött, olyan döntéseket fognak hozni, amelyek már rövidtávon hatnak az ország versenyképességére – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Csökkent az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban is márciusban az előző hónaphoz viszonyítva - közölte szerdán az unió statisztikai hivatala (Eurostat).

A korábban közzétett első becslésnek megfelelő mértékben élénkült az európai gazdaság az idei első negyedévben.

Kormányzati és jegybanki szervezetek csúcsvezetői, valamint volt miniszterek, kormánytagok és az európai valamint hazai színtéren is már tapasztalatokat szerzett elismert tekintélyek a Károli konferenciáján. A főszervező, Becsey Zsolt írása.

Csökkent az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban is márciusban az előző hónaphoz viszonyítva – közölte szerdán az unió statisztikai hivatala (Eurostat).

Az Equilor alacsonyabb gazdasági növekedést vár, mint a kormány.

A vártnál gyorsabb ütemben bővült a magyar gazdaság az idei első negyedévben.

Csökkent az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban is márciusban az előző hónaphoz viszonyítva - közölte szerdán az unió statisztikai hivatala (Eurostat). Az előzetes adatok szerint ... ...

Magyar gazdaság nem igazán hoz komoly izgalmakat, a forint is az évek óta megszokott sávban mozoghat továbbra is, hangzott el az Equilor sajtóreggelijén.

A Moody's Investors Service illetékes igazgatója szerint a magyar gazdaságban számos pozitív fejlemény zajlik az elmúlt időszakban, és ennek volt az eredménye az is, hogy a hitelminősítő tavaly visszaemelte a magyar államadós-besorolást a befektetésre ajánlott sávba, de a térségi összehasonlításban egyelőre magas államadósság-ráta még terheli az osztályzatot. Dietmar Hornung, a Moody's szuverén besorolásokért felelős részlegének vezérigazgató-helyettese a cég által a feltörekvő piacok kilátásairól tartott...

Londoni pénzügyi elemzők javították a közép-európai EU-térség gazdaságaira, köztük a magyar gazdaságra szóló idei növekedési előrejelzéseiket a vártnál lényegesen jobb, kedden ismertetett első negyedévi ... ...

A magyar gazdaság a saját erejéből teljesített kiválóan az első negyedévben - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára kedd este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Londoni elemzők javítják a magyar gazdaság növekedésére szóló előrejelzéseiket.

A Moody's Investors Service illetékes igazgatója szerint a magyar gazdaságban számos pozitív fejlemény zajlik az elmúlt időszakban, és ennek volt az eredménye az is, hogy a hitelminősítő tavaly visszaemelte a magyar államadós-besorolást a befektetésre ajánlott sávba, de a térségi összehasonlításban egyelőre magas államadósság-ráta még terheli az osztályzatot.

Több mint három éve nem látott ütemben nőtt az Egyesült Államok ipari termelése áprilisban, az elemzői várakozásokat jóval meghaladva – derül ki a szövetségi tartalékbank rendszer, a Fed kedden közzétett kimutatásából.

Hogyan néz ki a magyar gazdaság pályája a következő években és hogyan alakulhat a forint árfolyama? Hogyan hidalják át a szegedi, győri és debreceni térség legnagyobb vállalatai a szakképzett...

Még annál is jobb lett az uniós GDP-adat, mint amire korábban számítani lehetett, de hogy végzett Magyarország az EU-s mezőnyben?

Az év első negyedévében 4,1 százalékkal nőtt a magyar GDP, ami a vártnál kedvezőbb eredmény. Igaz, a jelentős fejlődésre számítani lehetett a részben a bázishatás miatt. Az idén 3,7 százalék körüli növekedésre van kilátás többek között az uniós források miatt. Az év első negyedét a nyers adatok szerint 4,1 százalékos növekedéssel zárta a magyar gazdaság, szemben az előző negyedéves 1,6, illetve a múlt év egészében mért 2 százalékkal - derül ki a KSH első becsléséből. A 4,1 sz...

Az ár- és pénzügyi stabilitás, és a gazdaságpolitika támogatása az MNB fő célja.

Látványosan meglódult a magyar gazdaság, az unió első harmadába került az itteni növekedés.

Látványosan meglódult a magyar gazdaság, az unió első harmadába került az itteni növekedés.

Az előzetes várakozásokat túlszárnyaló mértékben nőtt a haza GDP az első negyedévben – vélik pénzügyi szakértők a KSH legfrissebb adati kapcsán.

Meglepően jó lett a GDP-adat, az NGM szerint ennek hátterében több tényező is áll. Egész évben 4 százalék felett lehet a gazdaság teljesítménye.

Az év első negyedévében 4,1 százalékkal nőtt a magyar GDP, ami a vártnál kedvezőbb eredmény. Igaz, a jelentős fejlődésre számítani lehetett a részben a bázishatás miatt. Az idén 3,7 százalék körüli növekedésre van kilátás többek között az uniós források miatt.

Míg nálunk 3,7, keleti szomszédunknál 5,6 százalékos volt az éves bővülés.

A bruttó hazai termék (GDP) 4,1 százalékkal nőtt az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. A naptárhatással kiigazítva 3,7 százalékos volt az éves összevetésű gazdasági növekedés, és ugyanannyi az egyéb rendkívüli hatásoktól is megszűrt szezonálisan és naptárhatással korrigált adat.

4,1 százalékos volt a GDP-növekedés az első negyedévben.

A szezonálisan kiigazított adatok szerint pedig 3,7 százalékkal nőtt a gazdaság egy év alatt.

Rég nem indult ennyire jól az év a gazdaságunk számára, mint most, a friss szám meglephette az elemzőket is.

Az idei első negyedévben 4,1 százalék volt a növekedés. Kevés elemző látta ezt előre.

Ahogy arra számítani lehetett, az idei első negyedévben magára talált a magyar gazdaság, és végül két éve nem látott mértékben növekedett a GDP.

Az idén az első negyedévben - szezonálisan és naptárhatással igazítva - 3,7%-kal volt magasabb a gazdaság teljesítménye, mint egy évvel korábban - jelentette a KSH. A kiigazítatlan GDP-növekedés 4...

A magyar GDP 2017 első negyedévében 4,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva - adta hírül gyorsbecslését a KSH. A bejelentés szerint a növekedéshez a legnagyobb mértékben az ipar ... ...

Az ipar és az építőipar is nagyot ment az első negyedévben - igaz, a bázis kellően alacsony volt hozzá, de a GDP még az emelt elemzői várakozásokat is meghaladta. Az év első három hónapjában az ipar mellett a szolgáltatások húzták a gazdasági teljesítményt, így 3,7 százalékkal bővülhetett a bruttó hazai termék.

Több elemzőház szerint is nagyon erős volt az előző negyedévhez képest a közép-európai EU-s országok gazdasági teljesítménye.

A jegybank elnöke felfedte az ikerválaszok titkát egy hétfői, budapesti könyvbemutatón. Matolcsy György szerint sikerük titka volt az elmúlt években az is, hogy jól sikerült megválogatniuk az ortodox és unortodox eszközöket.

A jegybank elnöke szerint bebizonyosodott, hogy van magyar út.