Legfontosabb témák

A növekedés motorja a fogyasztás és a beruházás lehet.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. újra felfelé módosította növekedési előrejelzését, de még így is csupán 3,8 százalékos növekedésre számít 2017-ben és 2018-ban. (Szemben a büdzsében szereplő 4,1, illetve ... ...

Több mint 1500 milliárd forinttal járulnak hozzá a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér működéséhez szorosan kötődő vállalatok a gazdasági teljesítményhez.

volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100

Az első négy hónapban 5,8 százalékkal csökkent a román építőipari termelés volumene a tavalyi azonos időszakhoz mérten

Az első negyedévben csaknem 75 százalékkal, 460,37 millió euróra nőtt a román agrár-külkereskedelmi mérleg hiánya a tavalyi azonos időszakhoz képest - derült ki a román mezőgazdasági minisztérium által közölt adatokból.

Az építőipari növekedés megfelel a várakozásoknak, a bővülés elsősorban a tavalyi gyenge teljesítményből fakadó bázishatásnak és az induló uniós és kormányzati projekteknek köszönhető

A hajnali rajtaütés speciális versenyjogi eszköz: a versenyhatóságok alkalmazottai a közérdekre kifejezetten káros kartellek üldözése érdekében előzetes értesítés és az érintett akarata ellenére is beléphetnek a vállalkozás bármely helyiségébe, azt átkutathatják, továbbá iratokat, telefonokat, egész informatikai rendszereket másolhatnak le, és e körben a személyes használatú cégvezetői levelezéshez is hozzáférhetnek. A kartell ügyek túlnyomó többsége hajnali rajtaütéssel kezdődik, ami éves szinten 50-60 vizsgálattal érintett céget is jelenthet Magyarországon.

Hangadó vállalkozók, mint például Elon Musk, azt szeretnék, ha a lakosság nem birtokolná, hanem megosztaná az önvezető autókat. Van olyan becslés is, hogy Budapest autóparkjának 90 százalékára nem lenne szükség egy ilyen helyzetben. Gondolatok Bőgel Györgytől, a CEU-professzorától, aki előadásával június 15-én megnyitotta a Piac & Profit Sharing Economy - Megosztásos gazdaság című konferenciáját.

Aki korán kel aranyat lel, vagy a GVH esetében kartelleket fog el.

Áprilisban 22,1 százalékkal nőtt az építőipari termelés volumene az egy évvel korábbi, alacsony bázishoz viszonyítva - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az építkezések számával az áprilisi adatok is rekordot döntöttek.

22,1 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene.

Az ipari termelés adatát az előző hónapok dinamikus növekedése befolyásolta, és az, hogy három munkanappal kevesebb volt áprilisban az előző év azonos időszakához képest - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

Az idei első négy hónapban 5,4 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

Az idei első négy hónapban 5,4 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi azonos időszakhoz képest – közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

termelői volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100, ipari termelés Magyarországon, 2001-2017. január-április

A korszerűsítés, valamint a hatékonyság és az ellátásbiztonság növelése a célja annak az új, 200 millió forintos fejlesztésnek, melyet az ALTEO végez a soproni erőművében. A beruházás keretében új, 10 MW teljesítményű gőzkazán létesül, a munkálatokkal a fűtési szezon kezdetére, októberre készülnek el.

2017 áprilisában az ipari termelés volumene 3,0 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2017 áprilisában az ipari termelés volumene 3,0 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 2,5 százalékkal nőtt – állapítja meg a KSH második becslése.

Hogyan néz ki a magyar gazdaság pályája a következő években és hogyan alakulhat a forint árfolyama? Hogyan hidalják át a szegedi, győri és debreceni térség legnagyobb vállalatai a szakképzett...

Az első negyedévben 4,2 százalékkal nőtt a GDP. Ez eddig is ismert volt, most viszont az is kiderült, hogy mi volt a gazdaság motorja.

Az Euler Hermes szerint Magyarország továbbra is a közepesen kockázatos európai befektetési célpontok közé tartozik.

Durva hete volt annak, aki figyeli a makrogazdasági adatokat, szinte minden fontos dolgot megtudhattunk a magyar gazdaság teljesítményéről: kiderült, mekkora volt az infláció májusban, jött negyedéves GDP-adat, külkereskedelem, ipar, csak úgy kapkodtuk a fejünket. Megkértük Virovácz Pétert, az ING makrogazdasági elemzőjét, hogy összegezze az ország teljesítményét.

Közel egy évtizeddel a pénzügyi és gazdasági világválság kirobbanása után újjáéledt a bizakodás. Európában, Japánban és az Egyesült Államokban sokan érzik úgy, hogy országuk gazdasága jobb helyzetben van, mint a 2007/2008-as pénzügyi válság előtt, de a jövőt illetően több a pesszimista – derül ki a Pew Research Center amerikai közvélemény-kutató intézet felméréséből.

Csökkent az Egyesült Királyság külkereskedelmi hiánya áprilisban - derül ki a brit statisztikai hivatal pénteken közzétett adataiból.

A kazah-magyar gazdasági kapcsolatok további erősítéséről tárgyalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Asztanában, Kazahsztán fővárosában.

A vártnál kisebb mértékben emelkedett a brit ipari termelés áprilisban – derül ki a brit statisztikai hivatal pénteki adataiból. Az Egyesült Királyság ipari termelése havi szinten 0,2 százalékkal bővült áprilisban a márciusi 0,5 százalékos zsugorodást követően. Elemzők 0,8 százalékos áprilisi emelkedést vártak. Utoljára tavaly decemberben mértek bővülést havi szinten, akkor 0,9 százalékkal emelkedett az ipari ...

Ismét bebizonyosodott: a pénz nem boldogít....

Szezonálisan és naptárhatással kiigazítva 2017 első negyedévében 3,8 százalékkal növekedett éves összehasonlításban Magyarország GDP-je, amivel az uniós ranglistán a 6. helyet kapjuk holtversenyben a...

Kulturális kód, vagy csak a rossz tapasztalatok? Hiába teljesít a számok alapján jól a gazdaság, a magyar vásárlók ebből szinte semmit nem érzékelnek.

A Központi Statisztikai hivatal felfelé módosította az első negyedévi gazdaságnövekedési ütemet.

éves gazdasági növekedés; volumenindex, előző év azonos időszaka = 100; szezonálisan és naptári hatással korrigált adatok

Áprilisban a vártnál jobban nőtt az ipari termelés Németországban.

A következő negyedévekben fennmaradhat a gyors gazdasági növekedés, de elemzők szerint érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy ha kifutnak az EU-források, akkor mi adja majd a növekedés motorját.

A magyar gazdaság teljesítményének első negyedévi 4,2 százalékos növekedése az elmúlt tíz évben a második legmagasabb adat és meghaladja az előzetes értéket, ez is alátámasztja, hogy a magyar gazdaság stabil és kiegyensúlyozott pályán halad - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán a KSH részletes GDP adatai kommentálva.

Az ipari termelés áprilisi visszaesése ellenére idén 4-6 százalékos növekedésre számítanak az MTI-nek szerdán nyilatkozó elemzők.

Az első negyedéves 4,2 százalékos bruttó hazai termék (GDP) bővülés több mint kétszerese az átlagos európai uniós növekedésnek – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán a friss adatokat kommentálva. Hozzátette, az építőipar és a szolgáltatások is érdemben bővültek az első három hónapban, míg a mezőgazdaság ...

Az első negyedévben 4,2 százalékkal nőtt a GDP. Ez eddig is ismert volt, most viszont az is kiderült, hogy mi volt a gazdaság motorja.

Az ipari termelés áprilisi visszaesése ellenére idén 4-6 százalékos növekedésre számítanak a szerdán nyilatkozó elemzők.

Nagyon szép az első negyedévi GDP-adat, ám nem minden részlet lett tökéletes - vélik a piaci elemzők. Meglepő, hogy a fogyasztási komponens viszonylag gyengén szerepelt. A háztartások tényleges fogyasztása ... ...

Felfelé módosította magyarországi gazdasági növekedési előrejelzését az OECD.

0,1 százalékponttal nagyobb, 4,2%-os volt a növekedés az első negyedévben.

Három százalékkal visszaesett az áprilisi termelés.

A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2017 I. negyedévében 4,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Márciushoz képest 0,8 százalékos a mérséklődés.

Az ipari termelés volumene 3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól 2017 áprilisában – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

2017 első negyedévében 4,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit a bruttó hazai termék volumene Magyarországon. A növekedéshez elsősorban a piaci alapú szolgáltatások és az ipar járultak hozzá. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 3,8, az előző negyedévhez viszonyítva 1,3 százalékkal nőtt – közölte a KSH.

A magyar GDP 2017 első negyedévében nem is 4,1, hanem egyenesen 4,2 százalékkal ugrott meg - adta hírül a KSH a második becslését. Eszerint a bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2017 első három ... ...

Még a nagy meglepetést okozó előzetes adatnál is gyorsabban növekedett a magyar gazdaság az első negyedévben. A szezonálisan és naptárhatással igazított mutató szerint az éves növekedési ütem 3,8%...

Az első becsléshez képet még javított is 0,1 százalékot a KSH.

Hogyan néz ki a magyar gazdaság pályája a következő években és hogyan alakulhat a forint árfolyama? Hogyan hidalják át a szegedi, győri és debreceni térség legnagyobb vállalatai a szakképzett...

Londoni pénzügyi elemzők jelentősen javították a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok, köztük a magyar gazdaság idei és jövő évi növekedésére szóló előrejelzéseiket a korábban vártnál nagyobb lendület és a kedvező külső környezet miatt.

Londoni pénzügyi elemzők jelentősen javították a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok, köztük a magyar gazdaság idei és jövő évi növekedésére szóló előrejelzéseiket a korábban vártnál nagyobb lendület és a kedvező külső környezet miatt.

Londoni pénzügyi elemzők jelentősen javították a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok, köztük a magyar gazdaság idei és jövő évi növekedésére szóló előrejelzéseiket a korábban vártnál nagyobb lendület ... ...

Az eddigi 2,9%-ról 3,8%-ra emelte az idei éves átlagos magyar GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzését a Morgan Stanley befektetési bank, és vele párhuzamosan a jövő évi 2,8%-os előrejelzést is...

Londoni pénzügyi elemzők jelentősen javították a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok, köztük a magyar gazdaság idei és jövő évi növekedésére szóló előrejelzéseiket a korábban vártnál nagyobb lendület és a kedvező külső környezet miatt.

Nagy áruk lehet a tervezett béremeléseknek és a járulékcsökkentéseknek – figyelmezteti Bukarestet Brüsszel és az IMF.

Mára a munkaerő(hiány) jelenti a növekedés legfontosabb korlátját - mondta Szabó Balázs, a CIB Bank KKV üzletágvezetője. A cégvezetők egyre tudatosabbak a munkavállalók megtartását illetően, hiszen a...